10 najboljših strojnih strojev za rudarstvo bitcoinov 2020

Bitcoin rudarstvo je lahko zelo donosno, vendar zahteva strojno opremo in globoko razumevanje načel, ki poganjajo tehnologijo blockchain. Za pridobivanje Bitcoina potrebujete specializirano strojno opremo za rudarjenje bitcoinov, imenovano naprave z integriranim vezjem, specifične za aplikacije, ali ASIC. 

Danes je na trgu veliko različnih ASIC. Te naprave so se razvile z zelo konkurenčno dirko orožja za rudarjenje Bitcoinov..

Naprave Bitcoin za rudarjenje na začetni ravni so lahko sorazmerno poceni, medtem ko lahko visoko zmogljivi rudarji dosežejo tudi več kot 10.000 USD. Pri ocenjevanju strojne opreme ASIC z namenom rudarjenja Bitcoinov boste morali tehtati moč strojne opreme glede na količino energije, ki jo ta črpa, skupaj s stroški električne energije v vaši regiji.

V tem članku razčlenjujemo 10 najboljših strojnih strojev za rudarjenje Bitcoinov leta 2020, ki predstavljajo razčlenitev hitrosti, porabe energije in potencialne donosnosti.

Kaj je treba upoštevati pri izbiri strojne opreme za rudarstvo bitcoinov

Bitcoin rudarstvo se je močno spremenilo od začetka delovanja Bitcoin omrežja leta 2009. V prvih nekaj letih delovanja Bitcoin omrežja se je lahko Bitcoin rudarstvo izvajalo na skoraj vseh domačih računalnikih z razmeroma zmogljivim CPU.

Z naraščanjem Bitcoin omrežja pa so računski postopki, potrebni za zaščito Bitcoin omrežja, postajali vse bolj zapleteni, zaradi česar so morali rudarji preiti na zmogljivejše grafične kartice, da bi sledili povpraševanju. 

Sčasoma je potreba po strojni opremi z visoko zgoščevalno močjo – hitrostjo, s katero deluje rudarska strojna oprema – povzročila ustvarjanje namenske strojne opreme ASIC. Zelo specializirana narava strojne opreme ASIC omogoča rudarjem Bitcoinov, da rudarijo hitreje in porabijo manj električne energije.

Strojna oprema ASIC je zdaj bistvenega pomena za rudarje Bitcoinov. Pri izbiri najboljše strojne opreme za rudarstvo Bitcoin je treba upoštevati tri glavne dejavnike:

Cena:

Cena strojne opreme za rudarstvo Bitcoin se razlikuje glede na operativno učinkovitost, trajnost in računsko moč. Praviloma bo cenejša strojna oprema prinesla manjšo učinkovitost in nižjo donosnost. Stroške rudarske strojne opreme je treba vključiti v vsako analizo donosnosti, ob upoštevanju pričakovane življenjske dobe strojne opreme.

Učinkovitost:

Bitcoin rudarska strojna oprema je v bistvu zasnovana za pretvorbo električne energije v BTC. Če niste prepričani, kako izbrati najboljšo strojno opremo za rudarstvo Bitcoinov, je najboljše mesto za začetek osredotočanje na energetsko učinkovitost. 

Hash stopnja:

Hash stopnja je hitrost, s katero je strojna oprema za rudarstvo Bitcoin sposobna izvajati intenzivne matematične operacije. Preprosto povedano, večja kot je hitrost razpršitve strojne opreme, večja je verjetnost, da bo rudar ali rudarski bazen, za katerega deluje strojna oprema, rešil naslednji blok v verigi Bitcoin. Strojna oprema z višjo hitrostjo je praviloma dražja. 

Na splošno je najboljši Bitcoin ASIC najbolj stroškovno učinkovit in najbolj donosen ASIC. Razvoj naprav ASIC se je v zadnjem desetletju hitro pospešil, vsako leto je izšla nova strojna oprema, zaradi katere je starejša strojna oprema pogosto zastarela. 

Tu so najboljši ASIC-ji za Bitcoin rudarstvo v letu 2020:

Bitcoin rudarska strojna oprema Bitmain AntMiner S5

1. Bitmain AntMiner S5

Bitmain Antminer S5 ni najnovejša ponudba pekinškega proizvajalca ASIC, a vseeno ponuja odlično razmerje med ceno in učinkovitostjo. Za razliko od poznejših modelov, kot sta S7 in S9, AntMiner S5 napaja nižjo napetost 115 voltov in v povprečju porabi 560 W. 

Zaradi majhnih potreb po moči S5 je idealen ASIC za rudarjenje Bitcoinov na začetni ravni, ki lahko zagotovi impresivno operativno učinkovitost. S5 generira hitrost razpršitve približno 1 GH / s na vsakih 0,51 W, kar ustreza 0,51 J / GH.

S5 je primeren tako za rudarje hobije kot za začetne rudarske dejavnosti, z dodatno prednostjo profila majhne teže pri manj kot 2,5 kg. 

Bitmain AntMiner S7

2. Bitmain AntMiner S7

Bitmain AntMiner S7 je še en starejši model iz Bitmainove zelo priljubljene linije enot ASIC, vendar ostaja danes ena najbolj priljubljenih naprav na spletu. Ponuja nižjo porabo energije kot S5, S7 je razširjen po celotnih kitajskih rudarjih Bitcoinov in se ponaša z impresivno prilagodljivostjo, če ga uporabljamo v kombinaciji z robustnim napajalnikom, kot je 1600 W APW3.

Medtem ko S7 prinaša razumen dobiček, odvisno od cen električne energije, je učinkovitost enote odvisna tako od uporabljenega napajanja kot od temperature okolice – S7 je še posebej občutljiv na okolja, toplejša od 27 stopinj Celzija. 

Na splošno je S7 najprimernejši za rudarje s hladnejšim podnebjem, saj lahko stroški hlajenja v toplejših regijah znatno zmanjšajo donosnost. 

Bitmain AntMiner S7

3. Bitmain AntMiner S9

Bitmain AntMiner, ki je na splošno uveljavljen kot najučinkovitejši in najmočnejši Bitcoin rudar na trgu, rudarjem ponuja izjemno impresivno hitrost razpršitve 14 TH / s pri presenetljivo nizki porabi energije. 

Visoko razpršilno moč S9 prinaša trio plošč, med katerimi je 189 ladij. V kombinaciji z napajalnikom Antminer 1600 W daje S9 dvakrat večji izkoristek kot S7 pri 0,1 Joula na Gigahash z le 300 W moči več kot prejšnji model.. 

Ključna slabost S9 je glasna glasnost delovanja – S9 je neprimeren za domače aplikacije, saj je trden okvir s 4,7 kg nagnjen k povečanju hrupa pri delovanju. 

AntMiner T9

4. AntMiner T9

Izšel avgusta 2017, AntMiner T9 ostaja ena najmočnejših enot ASIC, ki so danes na voljo na trgu, pa tudi ena najdražjih. T9 se po zmogljivosti in učinkovitosti pogosto primerja s S9, vendar vsebuje nekaj opaznih izboljšav v kakovosti čipov, ki povečujejo stabilnost strojne opreme.

Kasneje serija AntMiner T9 porabi približno 1450 vatov, s približno 11,5 TH / s in stopnjo učinkovitosti 0,126 J / GH. Analiza donosnosti, ki temelji samo na zmogljivosti, postavlja T9 pod S9 glede dobičkonosnosti, toda izboljšave stabilnosti omogočajo, da je T9 zanesljivejša izbira za manjše rudarske operacije. 

AvalonMiner 741

5. AvalonMiner 741

AvalonMiner 741, izdan aprila 2017, ponuja hobi in manjše Bitcoin rudarje z razmeroma zmogljivim rudarjem po dostopni ceni. Izdelal ga je Canaan, 741 je pomembna nadgradnja predhodnega modela Avalon 721, ki vključuje novo zasnovo hlajenja in močnejši nabor čipov.

Avalon 741 ima 88 čipov in nov hladilni mehanizem, ki povečuje učinkovitost pretoka zraka v napravi, skupaj z dvojnimi hladilniki, nameščenimi okoli PCB. Canaanov rudnik 741 2017 ponuja hitrost razpršitve 7,3 TH / s s stopnjo energetske učinkovitosti 0,16 J / GH – veliko bolj učinkovit kot druge enote ASIC v istem cenovnem razredu.  

Bitmain AntMiner L3 +

6. Bitmain AntMiner L3+

Bitmainov L3 + je ena najbolj priljubljenih enot ASIC na svetu za rudarje Scrypt in je osredotočen izključno na rudarjenje tega algoritma. L3 + temelji na čipu BM1485, ki zagotavlja pomembne izboljšave v primerjavi s čipom, uporabljenim v prejšnjem modelu L3 – podvojitev hitrosti razpršitve in porabe energije L3.

L3 zagotavlja hitrost razpršitve 504 MH / s in porabo energije 800 W. Uporaba večje hitrosti razpršitve z L3 + povzroči resno porabo energije, vendar nižja cenovna točka naprave v primerjavi z dražjimi modeli, kot je Innosilicon LTCMaster, naredi L3 + najboljši rudar za Scrypt.

Bitmain AntMiner D3

7. Bitmain AntMiner D3

Bitmain Antminer D3 je predhodnik Bitmainovega ASIC D5 2018, vendar je zelo priljubljena naprava za rudarje, ki se osredotoča na rudarstvo Dash – kriptovalute, ki je bila prvotno zasnovana tako, da je odporna na ASIC. D3 je trenutno najučinkovitejši rudar Dash in ponuja velike konkurenčne prednosti pred drugimi napravami.

D3 zagotavlja hitrost razpršitve 19,3 GH / s, poraba energije pa le 1350 W. Dosežena stopnja učinkovitosti D3 je 0,07 J / MH. V primerjavi z iBeLink DM384M, ki ima podobne zahteve glede moči in proizvaja le 384 MH / s, ostaja D3 stroškovno ugodnejša možnost. 

Dragonmint T1

8. Dragonmint T1

Dragonmint T1, ki ga izdeluje Halong Mining, je izjemno zmogljiv ASIC, ki zagotavlja 16TH / s z izjemno nizko porabo energije. Potrošnik T1 porabi 0,015J / GH, kar v primerjavi z porabo energije Bitmain Antminer S9 0,098J / GH zagotavlja znatno prednost pred gradnjami, usmerjenimi v Bitmain..

T1 vključuje tehnologijo ASICBoos, ki omogoča dodatno povečanje učinkovitosti za 20 odstotkov pri delovanju z algoritmom Bitcoin. Predvsem T1 uporablja nabor čipov DM8475, ki prinaša močnejšo donosnost v primerjavi s Bitmainovo ponudbo S9. 

WhatsMiner M3X

9. WhatsMiner M3X

WhatsMiner M3X izdeluje Pangolin Miner in ponuja posamezne primere uporabe za posamezne rudarje ali rudarske farme, ki jih ne omejuje velika poraba energije in izredno glasna delovna glasnost.

Čeprav M3X ni idealna možnost za domače rudarje hobijev, naprava sama zagotavlja 12 do 13 TH / s s porabo energije med 1900 W in 2100 W. M3X, ki ga poganja 28nm ASIC tehnologija čipov, se napaja prek WhatPower P5, ki predvsem ne bo deloval na omrežni napetosti 110-120V in za delovanje potrebuje omrežno napetost 180-240V. 

Avalon6

10. Avalon6

Avalon6 je trenutno najboljši rudar Bitcoinov za domače rudarstvo ali hobi Bitcoin rudarjenje, ki ponuja impresivno funkcionalnost z nizkim profilom hrupa in razumno porabo energije po dostopni ceni.  

Medtem ko Avalon6 zagotavlja bistveno nižjo hitrost razpršitve kot Bitmains Antminer S7 ali S9 pri 3,5 TH / s, izjemno nizka emisija zvoka naprave skupaj z nizom čipov, ki je sestavljen iz 80 18nm čipov A3218, Avalon6 proizvaja le 55dB hrupa v 1,2 metrov bližine.

Standardno frekvenco 500MHz za Avalon6 lahko nastavite s frekvenčnim nadzorom, zaradi česar je idealen za rudarje, ki iščejo Bitcoin rudarsko strojno opremo, ki učinkovito deluje s kompleksnim nadzorom temperature ali možnostmi overclockinga.. 

Dodatni premisleki

Določitev najboljšega rudarja Bitcoinov za vaše potrebe vključuje natančno oceno hitrosti razpršitve katerega koli rudarja, zahteve za nadzor temperature in porabo energije. Stroški električne energije v regiji, v kateri boste upravljali svojo rudarsko opremo, so ključnega pomena, saj ima to pomembno vlogo pri izračunu celotne donosnosti.

Kripto davki iz rudarstva

Pomembno je tudi upoštevati potencialne davčne posledice rudarjenja Bitcoinov. Glede na obseg vaših prizadevanj za rudarstvo Bitcoinov in vašo geografsko lokacijo se lahko rudarstvo Bitcoin šteje za poslovno dejavnost ali lahko ustvari obdavčljive dogodke, ko odtujite Bitcoin, zaslužen z rudarstvom. 

Tu lahko natančno izveste, kako ravnati s svojo kripto valuto, prejeto od rudarjenja, na davkih: Crypto Mining Tax Guide.

Cryptorader.Davek

Programska oprema za davek na kriptovalute

Če odsvojite Bitcoin, ki ga zaslužite z rudarjenjem na borzah kriptovalut, lahko z davčno programsko opremo za kriptovalute, kot je CryptoTrader.Tax, odpravite stres, povezan s poročanjem o kripto davkih. Z uporabo CryptoTrader.Tax je mogoče s poljubne integracije uvoziti vse posle, povezane z rudarjenjem Bitcoinov, s katere koli dane borze..

Ko so vse vaše rudarske transakcije uvožene, CryptoTrader.Tax samodejno pridobi zgodovinske cene poštene tržne vrednosti za vsako izplačilo rudarstva in vam pripravi poročilo o dohodku, ki ga lahko uporabite z davki.

Več o tem, kako deluje CryptoTrader.Tax, lahko izveste več tukaj.

Druga najboljša orodja

Preberite več o drugih najboljših izdelkih za kriptovalute:

  • Najboljši roboti za kripto trgovanje
  • 5 najboljših kripto izmenjav
  • 9 najboljših kripto denarnic (strojna oprema & Programska oprema)

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me