6 stvari, ki jih morate vedeti, preden greste na CPA za svoje kripto davke

Kripto davki so trenutno končni divji zahod. The IRS se zatira o pomanjkanju davkov na kapitalski dobiček, ki jih plačujejo trgovci, vendar ne razumejo popolnoma, kako težko je, da trgovci z velikimi količinami natančno poročajo o svojih dobičkih in ostanejo skladni, tudi če to želijo. To davčnim profesionalcem odpira vrata, da poskušajo izkoristiti trgovce, ki jih skrbi stric Sam in morebitna revizija. Bodimo jasni, davčni strokovnjaki so za nekatere trgovce nujno potrebni in v določenih situacijah. Davčna zakonodaja je zapletena in strokovnjaki so jo z razlogom preučevali leta. Tu pa je šest stvari, ki se jih morate zavedati, preden se odpravite na CPA, da boste plačali kripto davke.

1. Kripto davki niso tako zapleteni

Ko gre za to, se kripto v očeh zakona preprosto obravnava kot oblika lastnine. To pomeni, da davke za transakcije s kriptovalutami izračunavate na enak način kot za katero koli drugo lastnino, bodisi delnice, nepremičnine, zlato ali vaš avto. Ko gre za kako poročati o kriptovaluti o davkih, vse svoje posle morate navesti na Obrazec IRS 8949, in nato svoje skupne dobičke prenesite na svoj 1040 Seznam D. To je isti postopek kot pri trgovanju z delnicami.

2. So v temi, tako kot vi

IRS je zagotovil minimalna navodila glede kripto davkov in kako ravnati z vsem. To vas ne pušča samo v temi, ko se natančno sprašujete, kako to storiti, ampak ima tudi marsikaterega CPA, ki ni prepričan, kako se spoprijeti s situacijo. To še posebej velja za CPA-je, ki nimajo izkušenj s kripto.

3. Kripto davke lahko izračunate sami

Če ste nov v svetu kripto davkov, boste morda želeli začeti z temelje. Če pa poznate osnove, veste, da je za izračun kapitalskih dobičkov potrebno le poznavanje osnove stroškov in poštene tržne vrednosti kripto v času trgovanja. Ko imate te informacije, samo od poštene tržne vrednosti odštejete svojo osnovo stroškov, da dosežete svoj kapitalski dobiček (ali kapitalsko izgubo). Če ste trgovec s sorazmerno majhnimi količinami, lahko verjetno te izračune opravite ročno. Če ste na drugi strani obsežni dnevni trgovec ali če teh podatkov niste spremljali za vsako trgovino, priporočamo uporabo programske opreme za kripto davek, da za vas naredite izračun kapitalskih dobičkov..

4. Mnogi niso strokovnjaki

Kriptovaluta je v preteklem letu (2017) eksplodirala v mainstream. Ta rast je v ospredju presenetila ne le vlado, ampak tudi večino CPA. Večina tamkajšnjih CPA ne ve, kaj je digitalno sredstvo ali zakaj ima vrednost. Zdaj, ko razred sredstev raste, se veliko CPA-jev igra na dohitevanje in ponuja storitve, namenjene kripto prostoru. Bodite previdni pri izbiri CPA-ja in se prepričajte, da poznajo tehnologijo, preden jim daste svoj denar. Če iščete, imamo imenik davčnih profesionalcev, ki poznajo kriptovaluto.

5. Ali bom dobil revizijo?

Velika večina trgovcev tam zunaj ne bo revidirana. Dejstvo je, da večina posameznikov v življenju ni nikoli revidirana s strani davčne uprave. Vendar vam to ne daje izgovora, da ne prijavite svoje kripto dejavnosti. Nazorno ignoriranje prijave vašega kapitalskega dobička iz vaše trgovinske dejavnosti je izredno tvegano početje in vam ga toplo odsvetujemo. Neplačevanje davkov vas lahko pripelje v zelo slab položaj, kljub dejstvu, da ste revidirani ali ne.

6. Obstaja programska oprema Crypto Tax Software

Zavedajte se svojih možnosti. Pomembno je omeniti, da obstaja programska oprema za kripto davek tam vam lahko pomagajo pri postopku vložitve letnih davkov in je veliko cenejši od tradicionalnih storitev CPA. Naša platforma tukaj CryptoTrader.Davek lahko avtomatizirate celoten postopek in nato izvozite svoje davčne obrazce neposredno v TurboTax ali TaxAct.

Za svoje davke priporočamo uporabo hibrida navodil CPA in programske opreme za kripto davek. Ni slabo, če poiščete pomoč CPA-ja, vendar se vsaj poučite o alternativah in naredite, kar lahko, sami.

Konec koncev je celoten prostor kriptovalut svež in razburljiv in vsakič, ko se pojavijo novi trgi, pride veliko igralcev, ki si želijo izkoristiti novo priložnost. Pomembno je, da ostanete izobraženi in na tekočem z navodili IRS in drugimi ustreznimi informacijami, ko gre za davke. In preden komu plačate denar, se prepričajte, da vam resnično nudi vrednost.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me