Ali Coinbase poroča davčni upravi?

Leta 2019 je davčna uprava jasno povedala, da si izvrševanje davka na kriptovalute postavlja kot prednostno nalogo. Agencija za pobiranje davkov je poslala 10.000 opozorilnih in akcijskih pisem zgodnjim strankam Coinbase, ki so morda ali ne natančno vpisovali svojih kripto dobičkov in izgub pri davkih. Številni ameriški posamezniki se zaradi teh dejanj regulatorjev sprašujejo, kako se IRS zaveda njihovih transakcij s kriptovalutami, in na koncu postavljajo vprašanje: ali Coinbase poroča IRS?

Davčne posledice kriptovalut

Kot smo zelo podrobno obravnavali v našem Popoln vodnik za davke na kriptovalute, kriptovaluta se za davčne namene obravnava kot lastnina. To pomeni, da se pravila za poročanje o kapitalskih dobičkih in izgubah uporabljajo za kriptovalute, podobno kot veljajo za delnice (druga oblika lastnine).

Če ste na primer kupili 0,1 BTC za 1000 dolarjev in jih nato dva meseca pozneje prodali za 2000 dolarjev, imate 1000 dolarjev kapitalskega dobička. Ta dobiček je oblika dohodka. Ta dobiček prijavite v davčni napovedi in odvisno od tega, pod kakšen davčni razred spadate, plačate določen odstotek davka od dobička. Cene se gibljejo glede na vaš davčni razred in glede na to, ali je bil to kratkoročni in dolgoročni dobiček. To velja za vse kriptovalute.

Ali Coinbase poroča davčni upravi?

Skratka, odvisno.

Coinbase pošlje določenih 1099 tako vam (lastniku računa) kot davčni upravi, če izpolnjujete določene pogoje.

1099-K

Kot je podrobno opisano na njihovem stran z davčnimi viri, upravičeni boste do 1099-K, če:

  1. Ste stranka Coinbase Pro ali Coinbase Prime
  2. Sklenili ste 200 poslov ali več, katerih skupna vrednost je enaka ali večja od 20.000 USD * (ALI dosegla prag poročanja 1099-K v vaši državi)
  3. Obdavčeni ste v ZDA

Če izpolnjujete vse tri zahteve, vam bo Coinbase IN IRS poslal kopijo 1099-K. 

OPOMBA – 1099-K poroča o bruto prihodkih od transakcij od Coinbase. NE poroča o vaših dobičkih in izgubah. 1099-K ni dokument, ki ga uporabljate za poročanje o kripto davkih. Naučite se vsega, kar morate vedeti o svojem 1099-K iz Coinbase tukaj.

1099-MISC

Obrazec 1099-MISC boste prejeli, če:

  1. Ste stranka Coinbase.com
  2. Prejeli ste 600 USD ali več v kriptovaluti od Coinbase Earn, USDC Rewards in / ali Staking leta 2019
  3. Obdavčeni so z ameriškimi davki

Če izpolnjujete vsakega od teh treh meril, boste tako vam kot davčni upravi poslali kopijo vašega 1099-MISC.

1099-MISC podrobno opisuje znesek dohodka, ki ste ga zaslužili s Coinbase. Ta dohodek je treba prijaviti z davki.

Ali Coinbase poroča davčni upravi

Kaj je sploh namen teh 1099-ih?

1099 poročanja informacij obstaja že dolgo in ne preseneča, da vse več borz kriptovalut začenja vključevati 1099 poročanja informacij. Danes obstaja natanko 20 različnih vrst 1099-jev (1099-K, 1099-MISC, 1099-B, 1099-DIV itd.). Vsak od njih ima isti splošni namen: posredovati podatke Uradu za notranje davke o nekaterih vrstah dohodka iz virov, ki niso povezani z zaposlitvijo.

Povedano drugače, 1099 jih pošljejo, da poročajo o dohodkih, ki ste jih prejeli od delodajalca. 

V ZDA je dohodek obdavčljiv. Na žalost tega ni mogoče zaobiti …

Dohodek, ki ga zaslužite z naložbami v kriptovalute, ni nič drugačen, teh 1099 pa vam in IRS daje evidenco tega dohodka. Če IRS prejme 1099 podrobnih dohodkov, ki jih niste prijavili v zvezi z davki, je samodejno označena.

Ampak rekli ste, da je 1099-K neuporaben za davčno poročanje, kajne?

Tako je. 

In ne skrbite, razočarani smo tako kot vi.

1099-K je izjemno zavajajoča oblika, ki jo borze kriptovalut pošiljajo, da pokrijejo svoje podlage z regulativnega vidika in z vidika odgovornosti. Žalostno je, da 1099-K ne daje nobenih informacij o vaših dobičkih in izgubah (kar je treba dejansko poročati z vidika davkoplačevalcev).

Če želite pravilno prijaviti svoje kripto davke, morate izpolniti Obrazec 8949. Podrobno si lahko preberete našo objavo v spletnem dnevniku kako prijaviti kripto o davkih za korak za korakom tega postopka.

Še vedno zmeden? Ni problema. Naša ekipa tukaj CryptoTrader.Davek že dolgo počne to celotno zadevo kripto davka. Predolgo … Z veseljem vam odgovorimo na vsa vprašanja v zvezi z davkom na kriptovalute! Pošljite nam klepet na našem pripomočku za klepet v živo v spodnjem desnem kotu.

IRS Coinbase

Programska oprema za davek na kriptovalute

Programska oprema za obdavčitev kriptovalut CryptoTrader.Davek je zgrajen od začetka do avtomatizacije celotnega postopka poročanja o davku na kriptovalute. Je enostaven za uporabo in se priklopi naravnost v vaš TurboTax račun.

Brezplačno se prijavite za račun, uvozite vse svoje pretekle posle in transakcije ter s klikom na gumb ustvarite izpolnjene davčne obrazce, na primer 8949. Celoten postopek vam bo vzel približno 15 minut. Naučite se, kako deluje pravilno tukaj.

V zaključku

Da, Coinbase prijavi vašo kripto dejavnost davčni upravi, če izpolnjujete določena merila. Zelo pomembno je vedeti, da tudi če ne prejmete 1099, morate vse svoje prihodke od kriptovalut prijaviti na davkih. Če tega ne storite, bi se v očeh davčne uprave štelo za davčno goljufijo.

Če imate kakšno vprašanje, na katero nam lahko pomaga naša ekipa, ne oklevajte in se obrnite na nas!

PostTa objava je samo v informativne namene in se je ne sme razumeti kot davčno ali investicijsko svetovanje. Prosim, pogovorite se s svojimi kripto davčni strokovnjak, CPA ali davčni odvetnik o tem, kako ravnati z obdavčitvijo digitalnih valut.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me