Bitcoin Replace-By-Fee: Kaj RBF pomeni v Bitcoin?

Zdaj verjamem, da že poznate provizije za transakcije Bitcoin in provizije za Bitcoin Block, ki jih rudarji dobijo kot nagrado za rudarstvo pravilnih blokov Bitcoin.

Če o tem ne veste, toplo priporočam, da preberete moj Bitcoin rudarstvo članek, da bi razumeli, kako delujejo rudarji in kakšna je njihova motivacija.

Toda za začetek rudarji kopajo Bitcoin, ker prejmejo nagrado za blok (trenutno 12,5 BTC) plus provizijo za rudarstvo blokov za uspešno kopanje bloka Bitcoin.

In od teh dveh nagrad je nagrada bloka (12,5 BTC) fiksna, vendar se provizija za rudarstvo blokov razlikuje glede na to, kakšne transakcije poskušajo vključiti v svoj perspektivni blok.

Kot pravilo rudarji vedno poskušajo tiste transakcije najprej vključiti v blok, ki ima na sebi višje provizije za transakcijo, in zato ste že večkrat opazili, da morate na transakcijo počakati ure ali celo dni..

To se pogosto zgodi zaradi zelo majhne provizije za transakcijo.

To ni idealno stanje, še posebej, če nekomu plačujete in mora ta čakati toliko časa.

Na drugi strani ste tudi zaljubljeni, ker zdaj ne morete z istimi nepotrjenimi kovanci znova plačati prejemniku, ki čaka na drugi strani.

  • Torej, na kakšen način lahko odlepite svojo zaljubljeno nepotrjeno transakcijo?
  • Ali je mogoče kako zamenjati staro transakcijo??

No, izkazalo se je, da obstaja izhod in se pokliče rešitev Nadomestite s pristojbinami.

Potopimo se in poglejmo, kaj je to?

Kaj je RBF (nadomestilo s provizijo) v Bitcoinu?

Zamenjava ene različice nepotrjene transakcije z drugo različico transakcije, ki plača višjo provizijo za transakcijo, je znana kot RBF (Replace-By-Fees).

To se naredi predvsem za zamenjavo stare nepotrjene transakcije, ki nekaj časa leži v mempoolu Bitcoinov in je rudarji ne izberejo zaradi nizkih transakcijskih provizij.

Razmislite o tem primeru:

Alice pošlje Bobu 1 BTC z 0,0001 BTC kot provizijo, ker Alice ni bila prednostna naloga in niti Bob se mudi, da bi prejel plačilo.

Toda ure so minevale in pozneje je Bob začel zahtevati svoj BTC, saj ga je želel še naprej uporabljati za vodenje svojih operacij in dokončanje transakcij, ki jih je moral storiti.

Ker je videla zamudo in razumela delovanje Bitcoin transakcije, se je Alice odločila izdati novo transakcijo z enakim izhodom na isti naslov, vendar z višjo provizijo za transakcijo. (tj. s nadomestilom)

Nato rudarji opazijo transakcijo in jo prevzamejo v bloku, ker jim je provizija za transakcijo smiselna v skladu s tržnimi standardi. (Tukaj preberite več o tem, kako izbrati ustrezne provizije za transakcije Bitcoin za svojo transakcijo?)

Pri RBF je treba razumeti, da lahko vodi do težav z dvojno porabo, če se ne uporablja pravilno, zato mora prejemnik bitcoinov zagotoviti, ali je zadevna transakcija že ustvarjena s funkcijo “nadomestitve”. VKLOPLJENO. (o tej funkciji bomo govorili naprej v članku).

Tu je treba razumeti, da če opazite, da je ta funkcija VKLOPLJENO nato morate počakati, dokler transakcija ne dobi šest potrditev, preden jo lahko ocenite kot uspešno transakcijo.

Po drugi strani pa lahko z opazitvijo te funkcije od pošiljatelja vedno zahtevate, da uporabi RBF pri stari transakciji, če traja predolgo, da se transakcija potrdi zaradi vezanih nižjih provizij..

Vendar morate biti previdni pri izbiri vrste RBF, ki jo želite uporabiti?

Da, ker obstajajo tudi različice tega in o tem bomo govorili v naslednjem poglavju, zato se zavrtimo:

Različice Bitcoin RBF

  • Celoten RBF: Tako imenovani “polni RBF” brezpogojno omogoča, da transakcija nadomesti starejše, če plača zadostno provizijo.
  • RBF za prijavo: Različica “opt-in” dovoljuje zamenjavo le, če so transakcije, ki jih nadomeščajo, izrecno označene, da dovoljujejo zamenjavo. To signaliziranje poteka prek polja “zaporedje” in ga opredeljuje BIP 125. Ena od slabosti te različice je, da morajo uporabniki vnaprej vedeti, kdaj bodo želeli zamenjati transakcijo. Kot rezultat, se RBF za prijavo pogosto uporablja kot privzetek, tudi če v nasprotnem primeru morda ne bo potreben.
  • Prvič viden varen RBF: Različica »prvi videz-varen« dovoljuje nadomestitev le, če je izpolnjeno dodatno merilo: nadomestna transakcija mora plačati enake rezultate kot transakcije, ki se nadomeščajo.
  • Zamuja RBF: Zakasnjeni RBF je različica, ki omogoča brezpogojno zamenjavo transakcij, vendar šele potem, ko je dano število blokov minirano, odkar vozlišče prvič vidi nadomeščene transakcije.

Zaključek

Moj nasvet po tem, ko sem leta 2017 videl veliko hitenje Bitcoinov in preobremenjenost Bitcoinovega mempoola, je, da vedno uporabljam takšne Bitcoin denarnice, ki imajo privzeto omogočen ‘RBF’, sicer pa lahko uporabite tudi denarnice, ki vam omogočajo uporabo funkcije RBF, ki je na voljo v Electrumu. denarnico.

Trezorjeva denarnica vam omogoča tudi funkcijo nadomestitve, ki jo potrebujete, ker lahko mempool hitro postane preobremenjen. Konec koncev ne želite tvegati, ko plačujete v poslu, in vedno želite možnost ponovne uporabe svojih bitcoinov v primeru, da se zataknejo zaradi nizkih provizij za transakcije.

Nazadnje, zelo malo kriptovalut podpira to funkcijo RBF, če pa vidite preprosto funkcijo, ki jo lahko uporabite na strani vozlišča. Toda kljub temu kriptovaluta, kot je Bitcoin Cash, še ne podpira funkcije nadomestitve s provizijo !!

Torej, to je vse od nas danes v našem članku o Bitcoin seriji in upamo, da smo vam pomagali bolje razumeti delovanje Bitcoin RBF.

Nato se bomo vrnili z novim člankom o RBF, ki prikazuje, kako lahko v realnem času uporabljate funkcijo RBF z uporabo denarnice, podobne Electrum !! Do takrat nadaljujte z branjem Prodajalcev denarja.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me