Davčne posledice plačila PayPal-a v kripto

PayPal je uradno sporočil, da bo prodrl v kripto svet tako, da bo svojim strankam omogočil nakup, prodajo in zapravljanje kriptovalut v aplikaciji PayPal (v prvi polovici leta 2021 tudi Venmo).

Ne glede na to, kako gledate na napoved, je to neto pozitivno za kripto – PayPal in njegovih 346 milijonov aktivnih računov bo zagotovo prineslo nadaljnje sprejemanje in ozaveščanje razreda sredstev.

Element, ki ga s to objavo ne smemo spregledati, so davčne posledice kriptovalutnega središča PayPal. Milijoni potencialnih uporabnikov, ki so se odločili za uporabo storitve za nakup in prodajo kriptovalut, se bodo soočili s temi davčnimi posledicami. V tem članku natančno preučimo davčne učinke kripto vozlišča PayPal.

Pregled davkov na kriptovalute

The IRS obravnava kriptovalute kot lastnina za davčne namene, ne kot valuta. Tako kot druge oblike lastnine – delnice, obveznice, nepremičnine – tudi pri prodaji, trgovanju ali drugačnem odsvojitvi svoje kriptovalute tudi pri vas obstaja obveznost davčnega poročanja.. 

Če ste na primer januarja 2019 kupili 0,2 bitcoina za 2000 dolarjev in nato dva meseca pozneje prodali za 3000 dolarjev, imate 1000 dolarjev kapitalskega dobička. Ta dobiček morate prijaviti v davčni napovedi in odvisno od tega, pod katero davčno skupino spadate, plačate določen odstotek davka od dobička. Cene se gibljejo glede na vaš davčni razred in glede na to, ali je bil to kratkoročni in dolgoročni dobiček. To velja za vse kriptovalute.

Za globlje potapljanje o osnovah kripto davkov si oglejte našo Popoln Crypto Tax Guide.

Kaj to pomeni za prihodnje uporabnike PayPal Crypto?

Tako kot pri kateri koli menjalnici kriptovalut tudi za uporabnike PayPala, ki prodajo, zapravijo ali kako drugače razpolagajo s svojo kriptovaluto v središču kriptovalut PayPal, veljajo zahteve za davčno poročanje..

Če na primer z 0,1 bitcoinom kupite nov televizor od enega izmed 26 milijonov trgovcev PayPala, boste imeli kapitalski dobiček ali izgubo, odvisno od spremembe vrednosti teh 0,1 bitcoinov, odkar ste ga prvič kupili ali kupili. 

Enako velja, če kripto prodajate na platformi PayPal.

Na koncu je treba poročati o svojih dobičkih in izgubah Obrazec IRS 8949 in ga vsako leto predložite skupaj z davčno napovedjo. 

Kot rezultat teh zahtev se na tisoče kripto uporabnikov obrača na specializirane programska oprema za kripto davek za avtomatizacijo postopka davčnega poročanja. Verjetno se bo ta trend nadaljeval z vstopom PayPals na prizorišče.

Catch – PayPal trenutno ne dovoljuje kripto vplačil ali dvigov

Podobno kot drugi fintech velikani, ki so svojim aplikacijam že dodali zmožnosti kriptovalut (tj. Robin Hood, Revolut), pojasnjuje PayPal v svojem kripto dokumentacija da bo ne omogoča uporabnikom, da na svoji platformi vplačujejo in dvigujejo kriptovalute. 

V bistvu je vaš kripto zataknjen v PayPalu in ga lahko držite samo na platformi.

Čeprav je to izredno “antikripto” in je v nasprotju s temeljnimi načeli kriptovalut, kot sta samoskrbništvo in prenos med enakovrednimi uporabniki, to pomeni, da bo osnova za sledenje stroškov dejansko lažja za uporabnike kriptoplačil PayPal – kar posledično omogoča lažje davčno poročanje.

Težave pri sledenju in poročanju o stroških, ki so prisotne v tradicionalnem kripto svetu, izhajajo iz prenosljive narave sredstva. Če v primeru PayPala ne morete prenesti kripto v ali iz platforme, postane dokaj enostavno slediti stroškovni osnovi in ​​poročati o davkih.

Globoko se poglobimo v problem sledenja stroškovni osnovi, ki je prisoten na tradicionalnih kripto trgih v tem prispevku tukaj: Kripto davek.

1099 Poročanje o informacijah

PayPal v svoji kripto dokumentaciji pojasnjuje tudi, da bo na svoji platformi sodeloval v ustreznem poročanju 1099 informacij za uporabnike, ki kupujejo, prodajajo in trgujejo s kriptovalutami..

1099 poročanja o informacijah obstaja že dolgo. Danes obstaja natanko 20 različnih vrst 1099-ih (1099-B, 1099-K, 1099-DIV itd.) In vsaka ima isti splošni namen: obstajajo za zagotavljanje informacij Upravi za davke (IRS) ) o nekaterih vrstah dohodka iz virov, ki niso povezani z zaposlitvijo.

Zaenkrat še ni jasno, ali bo PayPal sledil temu, kar počnejo Coinbase in druge pomembne borze pri uporabi 1099-K za poročanje o kripto dejavnosti za uporabnike, ki izpolnjujejo določene dejavnike. 

Ker delujejo s kripto vozliščem kot »zaprta platforma« in omejujejo prenose denarnice, je možno, da bodo prijavili 1099-B, kar je dejansko bolj koristno za davčno poročanje. 

Čeprav je nemogoče z gotovostjo trditi, je verjetno, da bo PayPalovo poročanje 1099 informacij zelo podobno poročanju podjetja Robinhood, ki ga podrobno obravnavamo v tem prispevku tukaj: Robinhood Crypto Tax Reporting.

Zaključek

Ne glede na to, kako ga razrežete, je vstop PayPala v kriptovaluto velik pozitiv za kriptovalutno industrijo. 

Za uporabnike PayPal bodo veljala enaka pravila poročanja o davkih kot za uporabnike tradicionalnih borz. Celotna ekipa pri CryptoTrader.Tax je tu, da naredi to brezhiben postopek za katerega koli uporabnika kripto, mi pa bomo še naprej spremljali vstop PayPala v vesolje in davčne posledice, ki se jih morate zavedati. 

Imate vprašanja o davku na kripto? Naša ekipa za podporo uporabnikom v klepetu z veseljem pomaga! Pogovorite se z nami neposredno prek pripomočka za klepet na našem domača stran.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me