Kaj pomeni “SAFU” in “HODL” v kripto svetu? [2020]

Kriptovalutni žargoni so preprosto nekatere izkrivljene terminologije in žargoni, ki so zelo izvorni v kriptovalutnem prostoru.

V svojih zgodnjih dneh bitcoinov in kriptovalut sem se počutil opuščenega, ker o teh terminologijah nisem vedel ničesar.

In ko sem se pridružil nekaj kripto skupinam in trgovskim kanalom na Telegramu in WhatsAppu, je postalo še bolj zmedeno slišati terminologije, ki jih še nisem slišal.

In mislim, da se boste strinjali z mano, ko rečem:

To ste pogosto že imeli v skupnostih Reddit, BitcoinTalk ali Telegram, kjer ste zagotovo videli, da so ljudje napačno črkovali izraze, kot je HOLD to HODL, čeprav imajo v svojih telefonih funkcijo samodejnega popravljanja?

Toda zakaj je temu tako?

No, kriptoskupnost se je ponašala s tem, da je v kriptosfero prinesla nove pogoje in govorico, nanjo pa imajo velik vpliv trgovci z delnicami z Wall Streeta..

Poglejmo si danes nekaj priljubljenih kripto-slengov, ki jih boste morda slišali tu in tam.

Priporočamo, da si ogledate ta seznam in ga delite s prijatelji, ki jih zanimajo kriptovalute.

Potopimo se torej:

Crypto Lingo: Kaj je “Safu” ali “Safu Binance”?

Safu je izraz, ki se uporablja za “varno” v kriptosferi.

Prvič je nekdo uporabil ta izraz (Safu) na kanalu Bizonnaci YouTube, kjer je YouTuber naredil ta smešen videoposnetek, potem ko je izvršni direktor Binance julija 2018 objavil tvit in rekel:Sredstva so varna.’

Toda to se je nekako spremenilo v kripto mem in kripto sleng.

Nadaljnje kopanje prav tako kaže, da je Binance ustanovil tudi sklad z imenom „SAFU“ za zaščito uporabnikov borze Binance. In tukaj o tem pravi Binance:

Da bi zaščitil prihodnje interese vseh uporabnikov, bo Binance ustvaril a Sklad za varno premoženje za uporabnike (SAFU). Od 14. 7. 2018 bomo v SAFU namenili 10% vseh prejetih provizij za trgovanje, da bomo v skrajnih primerih zagotovili zaščito za naše uporabnike in njihova sredstva. Ta sklad bo shranjen v ločeni hladni denarnici.

Od takrat je kriptoskupnost začela uporabljati izraz “Safu” za označevanje ali spraševanje, ali so njihova sredstva varna na kripto borzi zdaj. Tako kot na primer, je Binance Safu?

Nekateri menijo, da je beseda “Safu” tipkarska beseda za besedo “Safe”, vendar ni videti, in to je ponovno ponovljeno iz Urban Dictionary, kar pomeni:

Pojdimo na naslednji najbolj znan izraz v kripto-slengih.

Kaj je “HODL”?

Do zdaj verjamem, da so vsi že slišali izraze, kot so #HODL Bitcoin, Bitcoin HODLer itd.!!

Če ne, bom morda presenečen, toda vseeno za tiste, ki ne veste, kaj je HODL? Tu je razlaga:

  • HODL – “Drži se dragega življenja.”

HODL je zelo priljubljen zaimka v kriptosferi, ki je postala priljubljena zaradi nečloveške tipkarske besede za besedo »HOLD«, in tukaj je njen ozadje:

Najprej se je svet HOLD pojavil na obrazcu BitcoinTalk decembra 2013, ko je pijani uporabnik Bitcoin Talka napisal to objavo:

Ker je očitno, da je bil pijan, vendar je namerno napačno črkoval črkovanje HOLD, mislim, da je treba pritegniti pozornost in ki ga je sčasoma dobil.

Zdi se, da je močno padel na Bitcoin, vendar se je kljub temu odločil, da bo svojo Bitcoin posest držal v svoji strojni denarnici..

Od takrat ima ta tako imenovani napačno črkovan izraz veliko oprijema in zdaj vsi trgovci s kripto uporabljajo ta izraz s kovancem, da signalizirajo, da so na tem določenem kovancu voljni in da bo njegova cena v prihodnosti, če ne danes, precej višja !!

Sorodno: Kako ohraniti Bitcoin, Litecoin, Ethereum kot kriptovalute na varnem & Varno !!

Drugi priljubljeni žargoni kriptovalut

# 1. FOMO

Wiki opredeljuje: Strah pred zamudo ali FOMO je “vsesplošna bojazen, da bi lahko drugi imeli koristne izkušnje, pri katerih eden ni prisoten”.

Podobno je v kripto občutek med vlagatelji, da bodo izgubili velik dobiček, če ne kupijo določenega kovanca ali kriptovalute.

# 2. JOMO

Joy Of Missing Out ali JOMO je nasprotje FOMO, kjer je človek zelo vesel, da je izpustil določeno priložnost, ker je bila to #rekt trgovina.

# 3. Rekt (uničen)

Napačno napisana beseda za uničen, kar pomeni, da je trgovec uničen in ima velike izgube, ker je v določeni trgovini. Ta izraz je bil izposojen pri delniških trgovcih.

# 4. FUD

FUD pomeni strah, negotovost, dvom, ustvarjen z lažnimi izjavami ali izkrivljanjem dejstev, da namerno zniža cene, tako da lahko te stvari kupijo poceni.

JP Morgan je na primer ustvaril FUD okoli Bitcoina, da bi ga poceni kupil zase.

# 5. Na Luno ali Ko Luna?

Za Luno se sleng uporablja za signalizacijo, da bo določen kovanec narasel astronomsko v svoji ceni in kdaj se Luna običajno uporablja, da se pozanima, kdaj naj bi se določen kovanec podražil.

# 6. ATH

ATH pomeni najvišji čas in se uporablja za označevanje najvišje cene, ki jo je določen kovanec kdaj dosegel v svoji zgodovini. Tako kot na primer je Bitcoin decembra 2017 dosegel ATH v višini 20.600 USD.

Še nekaj kripto lingov …

# 7. Kit = Trgovec z veliko kovanci, kot je Bitcoin Whale.

# 8. BearWhale = Trgovec s kiti, ki je medvedast

# 9. Držalo za vrečke = trgovec je pustil veliko kovancev za prodajo in zdaj drži torbo, ker so cene pičle.

# 10. DUMP = Za prodajo kovanca

# 11. DAMPING = Gibanje cene navzdol

# 12. DYOR = Naredite svoje raziskave

# 13. FA = Temeljna analiza

# 14. ALTCOIN = Katera koli kriptovaluta, ki ni bitcoin.

# 15. POSOJENO = Situacija, ko ste izgubili ves denar.

# 16. BTFD = Buy the Fucking Dip (znak za nakup kovanca, ko je tako močno odvrgel)

# 17. DILDO = Dolge zelene ali rdeče sveče

# 18. DOLGA = Položaj bika marže

# 19. MCAP = Tržna kapitalizacija

# 20. OTC = Brez recepta

# 21. ČRPALKA = Gibanje cen navzgor

# 22. SHITCOIN = Kovanec brez potencialne vrednosti ali uporabe

# 23. KRATEK = Položaj medveda marže [uporablja se med trgovanjem z bitcoin maržo]

# 24. NJAVE = Gibanje cen v cik-cak (navzgor in navzdol)

# 25. TA = Tehnična analiza

# 26. LTV = Razmerje med posojilom in vrednostjo [uporabljeno med posojanjem bitcoinov]

Zanimivost: Te izraze in žargone sem zbral z interneta in jih ne gre jemati resno. Prav tako se lahko natančen pomen v nekaterih lokalnih skupnostih razlikuje in je zato subjektiven.

Zdaj nam povejte: Ali poznate še kakšen zanimiv kripto sleng ali žargon, ki sem ga tukaj pogrešal. Sporočite nam v spodnjem oddelku za komentarje.

Ne pozabite deliti te objave s prijatelji in družino, ki so začeli s kripto !!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me