Kaj storiti s svojim 1099-K iz Coinbase, Gemini, Kraken ali Coinbase Pro za kripto davke

Coinbase, Coinbase Pro, Gemini, Uphold, Kraken in druge kripto borze so svojim strankam začele izdajati 1099-K davčne dokumente. Ti dokumenti pošiljajo kripto vlagatelje v svet zmede in panike, saj so na obrazcih videli nepričakovano veliko število. Pomembno je omeniti, da ta velika števila NISO tisto, kar dolgujete davkom (* izdih) Vprašanje, ki ga postavljajo vsi, je vprašanje, ki ga obravnava ta članek: Kaj naj naredim s svojim 1099-K?

Kripto davki – osnove

IRS kriptovaluto obravnava kot lastnino. To pomeni, da je treba kriptovalute, kot so Bitcoin, Ethereum, XRP in drugi nadomestni kovanci, za davčne namene obravnavati kot lastništvo drugih oblik lastnine (delnice, zlato, nepremičnine). Tako kot pri drugih oblikah lastnine morate tudi pri davčni upravi obvestiti o kapitalskih dobičkih in izgubah ob koncu leta. Za poglobljen pregled tega postopka preberite naš vodnik, ki zajema osnove sistema kripto davki.

Kaj je 1099-K in zakaj mi ga je poslal Coinbase?

1099-K je informativni obrazec za poročanje o transakcijah s kreditnimi karticami in plačilih prek omrežja tretjih oseb, ki ste jih prejeli med letom. je ne "vstop" dokument, kar pomeni, da vam ni treba pritrditi oz "vključujejo" to v vaši davčni napovedi.

Pogosto prejmete 1099-K, če ste prejeli plačila s transakcijami s kreditnimi karticami ali plačila iz omrežja tretjih oseb. V primeru kriptovalut vam mora omrežje tretjih oseb (Coinbase, GDAX, Gemini ali druga borza) poslati 1099-K, če so vaša plačila nad 20.000 USD ali imate več kot 200 transakcij.

Če ste na primer opravili 250 poslov na Coinbase pro in vsa ta posla seštejejo več kot 20.000 USD, ko se seštejejo vsaka od njih, boste prejeli 1099-K. Coinbase pošlje kopijo tega 1099-K tako vam kot davčni upravi v teh okoliščinah.

Bruto znesek plačljivega plačila za vaš 1099-K zna ne vključi kakršne koli prilagoditve, in to tudi stori ne predstavljajo morebitne dobičke ali izgube, ki jih boste morda potrebovali za prijavo davčne uprave. Poroča le o bruto prihodkih od vseh transakcij, ki ste jih opravili v omrežju – v tem primeru Coinbase.  

Zavrelo

To je zelo moden jezik. Vreli 1099-K skupaj prikazuje, koliko ste opravili na borzi kriptovalut, kot je Coinbase. Ampak to ne poročajte o skupnih dobičkih ali izgubah!

Ta 1099-K se samodejno pošlje davčni upravi, zato imajo predstavitev vaše dejavnosti na borzah tretjih oseb. Vendar TO NISO znesek, s katerim se znajdete za davke.  

Ne glede na to, ali prejmete 1099-K ali ne, morate to storiti prijavite svojo kriptovaluto transakcije z davki. Toda davke plačujete samo na kapitalski dobiček. Če imate izgube v enem letu, lahko dejansko prihranite denar na davčnem računu. Preberite več o prihranite denar za davke od kripto izgub tukaj.

Na primer

Če bi začeli s 100 dolarji Bitcoina in ga prodali za 500 dolarjev, potem ko ste ga držali šest mesecev, bi bili dolžni plačati 400 dolarjev. Če bi januarja 2018 kupili 2000 dolarjev ETH in ga novembra prodali v LTC, bi verjetno utrpeli izgubo in bi to lahko odpisali svojim davkom. Če niste seznanjeni s kripto kapitalskimi dobički in davki, preberite naš članek tukaj.

Nisem prejel 1099-K. Ali moram še vedno prijaviti svoje kripto dobičke in izgube na davkih?

Da, o transakcijah s kriptovalutami morate prijaviti svoje davke. Vsaka prodaja in vsaka trgovina na kovance je obdavčljiv dogodek. Vsi bi morali biti prijavljeni na vašem obrazcu 8949. Torej ne glede na to, ali dejansko prejmete 1099-K, morate še vedno vložiti kripto davke..

Če ne z 1099-K, kako naj svoje kripto transakcije prijavim na davkih?

Za to potrebujete dva obrazca pravilno vložite kripto davke: 8949 in 1040 Seznam D. Navedite vse posle na vašem 8949 skupaj z datumom trgovanja, datumom nakupa kripto, osnovo za stroške, prihodke in dobiček ali izgubo. Ko navedete vsako trgovanje, jih seštejte na dnu in ta znesek prenesite na svoj seznam 1040, seznam D. Vključite oba obrazca v svojo letno davčno napoved. Preberite več o tem, kako prijavite kripto na davke tukaj.

Coinbase 1099-K

Avtomatizirajte postopek s programsko opremo za kripto davek

Z nalaganjem svojih poslov lahko prihranite čas in energijo za avtomatizacijo celotnega postopka poročanja o ustvarjanju in poročanju o kripto davkih CryptoTrader.Davek. Programska oprema bo samodejno ustvarila vaše zahtevane davčne dokumente, ki jih bo nato dal davčnemu strokovnjaku ali jih naložil v programsko opremo za pripravo davkov, kot je TurboTax.

Zgodba stranke CryptoTrader.Tax, ki je prejela 1099-K

Zdelo se nam je primerno deliti zgodbo spodaj, ki nam jo je poslala ena od naših strank. Od davčne uprave je prejel pismo, ki je bilo zaradi zavajajočega 1099-K popolnoma netočno. Pomembno je vedeti, da pri plovbi po mračnih davčnih vodah niste sami. Tam zunaj je na tisoče drugih, kot ste vi. Naša ekipa tukaj pri CryptoTrader.Tax je tu, da vam pomaga. Lahko se obrnete neposredno na nas!

"David,

To je nekaj že zdavnaj pozitivnih povratnih informacij, ki si jih zaslužite vi in ​​vaše podjetje. To zgodbo bom obdržal čim krajše.

Leta 2017 sem trgoval z različnimi kripto valutami s Coinbase in Gdax / CoinbasePro. Moja začetna naložba je bila 100 dolarjev in leto bi (po številnih poslih) zaključil s skupnimi dobički v višini 456 dolarjev. Naslednjo davčno sezono sem ob napovedi za leto 2017 prijavil kratkoročne dobičke (čeprav ne pravilno).

V začetku avgusta 2019 sem od IRS prejel pismo, v katerem je zapisano, da sem zaradi informacij, prejetih od tretje osebe, dolžan 17.318 USD. Ni v redu!

Coinbase je davčni upravi predložil informacije, ki se niso ujemale s tistimi, ki sem jih vnesel v povratku. Vrnitev, ki ni bila pravilna, je bila seveda moja napaka. Vendar sem bil prepričan, da sem pridobil 456 dolarjev – in ne 17.318 dolarjev!

Po klicih na davčne uprave in njihovem drugem pismu sem začel iskati pomoč CPA-jev za rešitev težave. En CPA je bil seznanjen s kripto težavami in je ocenil, da bi njegove storitve stale 1600 USD. (4 ure @ 400 USD / uro). Poklical sem naokrog, da bi našel računovodjo, ki bi zaračunal manj. Upošteval sem nasvet tega CPA in od Coinbase zahteval kopijo tega, kar je bilo poslano davčni upravi. To je bilo 1099.000, kot sem izvedel iz “pisma”. Te davčne informacije niso bile vidne nikjer v mojem računu Coinbase, zato sem prosil kopijo za podporo Coinbase. Trajalo je 5 tednov, da so mi te informacije poslali po e-pošti.

Ko sem neuspešno poklical računovodjo, ki je poznala ali razumela težave s kripto, sem izvedela za vašo storitev in CryptoTrader.Tax. Prijavil sem se za predstavitev, všeč mi je bilo to, kar sem videl, in za svoje poročilo plačal 86 USD. Vsota vašega podjetja za moj čisti dobiček je znašala 454,99 USD v primerjavi z mojimi 456 USD. in to za stotine poslov. Odlično delo vsem vam!

S temi vašimi informacijami in še enim klicem na davčno upravo sem lahko to nesporazum dokončno odpravil s faksom v nekaj obrazcev. Dodal bi, da je bil zadnji dan, ko sem vložil prošnjo za davčno sodišče, ponedeljek 13.1.20, v petek pa sem že telefoniral z IRS. Po faksu sem jim poslal kopijo pravilno izpolnjenega obrazca 8949, ki ga je ustvarilo vaše podjetje, in približno štiri druge strani.

Celotno zmedo je zaprla davčna uprava in od njih imam pismo, ki to navaja.

Hvala vam!!"

V zaključku

Če povzamemo: Coinbase ali vaša druga borza kriptovalut vam je poslala 1099-K, ker so morali in ker ste imeli več kot 20.000 USD transakcij ali več kot 200 transakcij. IRS je poslal kopijo tega 1099, zato so seznanjeni z vašo dejavnostjo. 1099 ne prikazuje zneska, ki ga dolgujete davkom, in uporaba tega za prijavo davkov bi bila netočno. Če želite pravilno prijaviti svoje davke na svojo trgovsko dejavnost, izpolnite razpored 8949 in 1040 D. 

Če imate kakršna koli vprašanja glede kripto davka, lahko našo ekipo dobite neposredno na [email protected].

* Ta objava je samo v informativne namene in se je ne sme razumeti kot davčno ali investicijsko svetovanje. Prosimo, pogovorite se s svojim davčnim strokovnjakom, CPA ali davčnim odvetnikom, kako naj ravnate z obdavčitvijo digitalnih valut.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me