Kako ravnati z rudarjenjem kriptovalut in vplačevanjem davkov

Kriptovalute, prejete od nagrad za rudarstvo ali vložke, se za davčne namene obravnavajo na dva načina. V poštev pridejo tudi drugi dejavniki, odvisno od tega, ali se vaša rudarska dejavnost obravnava kot poslovni subjekt ali samo kot hobi. Ta članek razčlenjuje vsakega od teh dveh obdavčljivih dogodkov in razlaga posledice poročanja o vaših transakcijah rudarjenja kripto in bitcoinov na vaše davke..

1. Kripto, prejeto od rudarjenja ali vložka, se obravnava kot dohodek

Prvi davčni dogodek, ki se ga morate zavedati, je dohodek, prejet od rudarjenja. Ko rudarite kovance, imate na dan, ko je kovanec, dohodek "ustvarjena" na vašem računu po menjalni vrednosti tega dne.

Če ste na primer 15. junija 2018 uspešno izkopali 0,25 ETH, potem imate prihodek v višini USD 0,25 ETH 15. junija 2018. Ta dohodek je treba prijaviti. Enako velja za kripto, prejeto z nagradami.

Če še niste spremljali poštene tržne vrednosti v USD za vse določene datume, ko ste prejeli minirano kripto, lahko svoje rudarske transakcije preprosto naložite v programska oprema za kripto davek za samodejni sprejem poročila ki vsebujejo te podatke.

2. Trgovanje ali prodaja vašega miniranega kripto

Ker se kripto obravnava kot za davčne namene, zanj veljajo pravila o kapitalskih dobičkih in izgubah, tako kot za delnice, obveznice in nepremičnine.

Ko torej prodajate, trgujete ali kako drugače odtujite kriptovaluto, ki ste jo izkopali, ugotovite, da dobiček ali izguba na kapitalu, o katerem je treba poročati obrazec 8949.

Za poglobljen članek o tem, kako IRS na splošno davčno obravnava kriptovaluto, preberite naš članek kripto davki tukaj.

Primer

1. marca 2018 ste uspešno izkopali 1 bitcoin. Takrat je bil ta bitcoin vreden 7000 ameriških dolarjev. Mesec dni kasneje ta izkopani bitcoin izplačate tako, da ga prodate za ameriške dolarje za 7.500 ameriških dolarjev.

V tem primeru bi v davčni napovedi za leto 2018 prijavili 7000 USD dohodka. Poročali bi tudi o kapitalskem dobičku v višini 500 ameriških dolarjev, saj se je vaše sredstvo pred prodajo povečalo.

Recimo tudi, da spadate pod 24-odstotni dohodninski razred.

V tem primeru bi dolgovali 1.680 USD davka na dohodek (7.000 * 0,24).

Ker je bil vaš kapitalski dobiček kratkoročno (ki se zadržuje manj kot eno leto), bi bil vaš kapitalski dobiček obdavčen tudi po vaši mejni davčni stopnji, ki v tem primeru znaša 24%. Torej bi dolgovali tudi 120 USD davka na kapitalski dobiček (500 * 0,24).

Skupaj bi od te rudarske dejavnosti dolgovali 1.800 USD (1.680 + 120) davkov.

Kaj pa, če bi se moj kripto znižal, preden sem ga prodal?

Recimo, da je v zgornjem primeru vaš bitcoin padel na 6000 dolarjev, preden ste ga prodali. V tem primeru imate kapitalsko izgubo in ne kapitalske koristi. Ta izguba bo odšteta od vašega obdavčljivega dohodka (do praga) in vam bo dejansko prihranila denar na davčnem računu. Napisali smo celoten članek, v katerem smo razložili, kako ravnati kripto izgube za davčne namene tukaj.

Zgradba rudarjenja Bitcoinov

Bitcoin Rudarstvo kot hobi vs Rudarstvo kot posel

Če kriptovaluto rudarite kot hobi, vključili boste vrednost kovancev, zasluženih kot "drugi prihodki" v vrstici 21 od Obrazec 1040 Seznam 1. Vaša zmožnost odbitka stroškov, povezanih z rudarjenjem, je omejena – stroški so podrobni odbitki, za katere velja pravilo 2%.

Po drugi strani pa, če rudarsko dejavnost vodite kot poslovni subjekt, boste prihodke prijavili naprej Priloga C. V tem primeru lahko v celoti odštejete stroške, povezane s svojim podjetjem (če jih lahko dokažete). Čisti dobiček iz poslovanja je obdavčen z dohodnino.

Niste prepričani, ali bi morali vaš posel obravnavati kot posel ali hobi? Glejte naslednji članek IRS, ki pojasnjuje oba tukaj.

Stroški – posel proti hobiju

Kar zadeva stroške, lahko, če je vaša rudarska dejavnost postavljena kot posel po urniku C, lahko za računalniško opremo, ki jo kupite, odštejete stroške (amortizacija ob upoštevanju vseh pravil) in druge stroške (predvsem elektriko, morda Domača pisarna). Vendar morate biti sposobni dokazati te stroške, na primer z ločenim števcem električne energije ali vsaj s priključitvijo računalniške opreme na prenosni električni števec, da lahko ugotovite, koliko vašega računa za elektriko je bilo porabljenega za vaše podjetje.

Če vaši stroški niso zelo visoki, verjetno ne bodo nadomestili dodatnih davek za samozaposlitev plačate kot posel C, zato boste verjetno plačali manj davka, če dohodek prijavite kot dohodek iz hobija in pozabite na stroške.  

Če je vaša situacija zapletena, bi bilo koristno, če bi govorili s kvalificiranim strokovnjakom kripto davčni strokovnjak da razčlenite svoje možnosti.

CryptoTrader.Davek za bitkoine in kripto rudarstvo

Crypto Tax Software

Ukvarjanje s podatki, ki jih dobite z rudarjenjem in trgovanjem s kriptovalutami, lahko hitro postane zamudno opravilo. CryptoTrader.Davek je davčna programska oprema, ki jo tisoči rudarjev kriptovalut uporabljajo za učinkovito uskladitev svoje kripto prejete iz rudarjenja in vložka v vrednosti USD v času transakcije. Vsi uporabniki lahko izvozijo popolno poročilo o dohodku, ki podrobno opisuje dohodek, povezan s kripto dejavnostjo. Poleg tega bo aplikacija samodejno izdelala obrazec 8949 za vaše kapitalske dobičke in izgube.

Preverite, iz česa je sestavljeno popolno davčno poročilo tukaj.

To ustvarjeno poročilo lahko vzamete in ga predate svojemu davčnemu strokovnjaku, da ga vloži ali preprosto naložite v programsko opremo, kot je npr Kriptovaluta TurboTax ali TaxAct.

Za podroben sprehod po tem, kako v CryptoTrader vnesete transakcije rudarjenja ali vplačevanja kriptovalut. Davek, si oglejte spodnji video.

* Ta objava je samo v informativne namene in se je ne sme razumeti kot davčno ali investicijsko svetovanje. Prosimo, pogovorite se s svojim davčnim strokovnjakom, CPA ali davčnim odvetnikom, kako naj ravnate z obdavčitvijo digitalnih valut.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me