Kripto davčno poročanje za Robinhood – Zakaj se razlikuje od drugih borz

Robin Hood je postala ena najbolj priljubljenih platform med mlajšimi demografskimi kategorijami za nakup, prodajo in vlaganje v različna sredstva. V te ponudbe je vključena možnost vlaganja v kriptovalute. Za razliko od kriptovalut, kot so Coinbase, Gemini, Bittrex itd, Robinhood Crypto ne omogočajo uporabnikom prenos kripto v ali iz platforme Robinhood. Zaradi tega je davčno poročanje za vlagatelje kriptovalut Robinhood precej drugačno. V tem članku obravnavamo, kako ravnati s svojimi transakcijami s kriptovalutami Robinhood za davčno poročanje.

Kripto davki 101

V večini držav se kriptovalute, kot je bitcoin, za davčne namene obravnavajo kot lastnina in ne kot valuta. Tako kot pri drugih oblikah lastnine – delnicah, obveznicah, nepremičninah – tudi pri prodaji, trgovanju ali drugačnem razpolaganju s svojo kriptovaluto zahtevate davčno poročanje za več ali manj, kot ste jo pridobili.. 

Posledično je trgovanje s kriptovalutami podobno trgovanju z delnicami za davčne namene.

Če ste na primer maja 2018 kupili 0,2 bitcoina za 2000 dolarjev in nato dva meseca pozneje prodali za 3000 dolarjev, bi imeli 1000 dolarjev kapitalskega dobička. Ta dobiček prijavite v davčni napovedi in odvisno od tega, pod kakšen davčni razred spadate, plačate določen odstotek davka od dobička. Cene se gibljejo glede na vaš davčni razred in glede na to, ali je bil to kratkoročni in dolgoročni dobiček. To velja za vse kriptovalute.

Osnove kripto davkov podrobneje obravnavamo v našem blogu, Končni vodnik po kriptovalutah.

Zakaj je Robinhood drugačen??

Robinhood ni domače podjetje za kriptovalute. S tem se misli, da Robinhood ni zgrajen “v verigi” in ne omogoča pošiljanja kripto sredstev v “Robinhood denarnico”. Kriptovalute lahko kupujete in prodajate samo neposredno na Robinhoodu. BTC-jev, ki jih kupite pri Robinhoodu, ne morete poslati v svojo zunanjo denarnico. Prav tako BTC-ja ne morete poslati iz zunanje denarnice na svoj račun Robinhood. Vse se mora zgoditi znotraj platforme Robinhood.

Čeprav bi mnogi trdili, da gre za “antikripto”, Robinhoodu ob koncu leta svojim uporabnikom omogoča izvoz potrebnih davčnih obrazcev za dobičke in izgube..

Za razliko od resničnih borz kriptovalut, kot je Coinbase ali Dvojčka, Robinhood natančno ve, koliko ste pridobili ali izgubili s svojimi kripto naložbami, ker se je vsak posamezen nakup, prodaja ali druga transakcija zgodila znotraj njegovih zidov. 

Coinbase in druge kripto izmenjave na drugi strani nimajo te sposobnosti, saj lahko kadar koli pošljete kripto v Coinbase ali iz nje. Vsakič, ko sodelujete pri tej vrsti prenosa, Coinbase izgubi sposobnost, da vam pošlje popolna poročila o dobičkih in izgubah. To težavo podrobno opisujemo v našem blogu tukaj: Zakaj borze kriptovalut uporabnikom ne morejo dati natančnih davčnih poročil.

Ker Robinhood ni “domače” podjetje za kriptovalute, lahko svojim uporabnikom dejansko predloži popolno poročilo o dobičku in izgubi. Ta obrazec je znan kot 1099-B.

Robinhood 1099-B

Lahko prenesete svoj 1099-B desno z vašega računa Robinhood. Podobno kot druge vrste davčnih dokumentov, prejetih ob koncu leta (W2 itd.), Lahko ta 1099-B, ki ga prejmete od Robinhooda, uvozite v programsko opremo za prijavo davkov, kot je TurboTax, ali pa jo predate neposredno davčnemu strokovnjaku, da jo vloži v vašem imenu.

Tega 1099-B vam ni treba uvoziti v določene programska oprema za kripto davek kot CryptoTrader.Tax. Še enkrat, to je zato, ker so vsi vaši dobički, izgube, stroški in izkupiček že popolnoma navedeni v 1099-B, ki ga prejmete od Robinhood. Ni treba dvakrat.

Kaj pa, če poleg Robinhooda uporabljam še druge borze?

Če poleg Robinhooda uporabljate tudi druge tradicionalne borze kriptovalut, boste morali te transakcije združiti z drugih borz, da ustvarite potrebne obrazce za obračun davka na dobiček in izgubo. Uporabite lahko davčno programsko opremo za kriptovalute, kot je CryptoTrader.Tax, da združite transakcije z vseh drugih borz, ki jih uporabljate in generirate potrebna davčna poročila s klikom na gumb.

Ti ne bi smel vključi trgovanje z Robinhoodom v ta zbirna poročila. Z njimi je treba ravnati ločeno – ne pozabite, da je to zato, ker je Robinhood popolnoma ločen. 

Primer TurboTax

Če uporabljate TurboTax ali katero koli drugo programsko opremo za prijavo davkov, morate uvoziti svoj TurboTax CSV, ki ga CryptoTrader.Tax izvozi, in svoj 1099-B, ki ga Robinhood izvozi v vaš TurboTax račun. Ko naložite obe, bodo vse vaše transakcije vključene v vašo davčno napoved. Nobeni podatki se ne bodo dvojno šteli. 

Imate kakšno vprašanje? Lahko klepetate z našo ekipo za podporo strankam v živo. Ekipa vam z veseljem pomaga odgovoriti na vprašanja in se vam bo izredno hitro oglasila!

Omejitev odgovornosti: Ta vodnik je na voljo samo v informativne namene. Ni namenjen nadomestitvi davčnega, revizijskega, računovodskega, naložbenega, finančnega ali pravnega svetovanja.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me