Najboljša programska oprema za rudarstvo bitkoinov (2020)

Bitcoin rudarstvo je izraz, ki opisuje postopek dodajanja transakcij v knjigo Bitcoin. Služi pomembni funkciji varovanja in potrjevanja blockchain transakcij in je lahko strateško donosen. V tem članku razčlenjujemo najboljšo razpoložljivo programsko opremo za rudarstvo bitcoinov in najboljše načine za njihovo uporabo.

Kaj je Bitcoin Rudarstvo?

Bitcoin rudarstvo se običajno nanaša na postopek uporabe specializirane računalniške programske in strojne opreme za preverjanje blokov Bitcoin transakcij. Rudarji so finančno nagrajeni (z bitcoinom kot nagrado) za ‘rudarjenje bitcoinov’ in lažje ali težje so nagrajeni glede na to, koliko drugih rudarjev je v mreži.

Ker je Bitcoin decentralizirana knjiga z veliko različnimi subjekti, ki sodelujejo pri zaščiti in preverjanju omrežja, je pomembno, da vsi preveritelji ostanejo resnični, da se zagotovi, da omrežje ni ogroženo. Za Bitcoin se to stori z uporabo dokaz o delu ali z namenom nameniti elektriko in računalniško moč, da bi rešili zapleteno enačbo, ki dokazuje, da je naslednji blok transakcij legitimen. 

Rudarstvo strojne opreme v primerjavi z rudarjenjem v oblaku

Prvotno je bilo rudarjenje Bitcoina možno le, če ste nastavili svoj računalnik z rudarsko programsko opremo. Ta vrsta »rudarjenja strojne opreme« je bila težka in draga. Specializirani računalniki, ustvarjeni izključno za rudarstvo, znani kot integrirana vezja, specifična za aplikacije, ali ASIC so danes standard za rudarjenje bitcoinov.

Več o teh strojih lahko izveste v našem članku: Najboljša strojna oprema za Bitcoin v letu 2020 

Namesto da bi kupili posebno strojno opremo za rudarjenje bitcoinov, kot je zgoraj omenjena ASIC, so se mnogi rudarji odločili, da bodo Bitcoin kopali tako, da bodo fizično rudarsko računalniško enoto oddali v najem podjetju za pridobivanje kriptovalut. Ta postopek se imenuje “Cloud Mining”. Čeprav je postopek rudarjenja enak, rudarstvo v oblaku omogoča vlagateljem in navdušencem, da se vključijo v rudarjenje Bitcoinov, ne da bi morali imeti strokovno znanje ali vnaprejšnji kapital, ki bi ga običajno potrebovali za začetek lastne rudarske operacije.

Pomembno je razumeti, da je dohodek, ki ga prejmete od rudarjenja bitcoinov ali katere koli druge kriptovalute, oblika obdavčljivega dohodka. Pomembno je, da ste poročanje o prihodkih od rudarjenja bitcoinov na vaše davke. 

Za popoln pregled, kako delujejo davki na kriptovalute, si oglejte ta vodnik: Crypto Tax Guide 2020.

Bitcoin rudarska programska oprema

Katero vrsto rudarjenja izbrati?

Pri odločitvi o tem, kako nameravate rudariti, je treba upoštevati veliko dejavnikov. Nekateri najpomembnejši dejavniki, ki jih morate upoštevati pred rudarjenjem, so:

• lokalni stroški električne energije

• stroški strojne opreme, namestitve in vzdrževanja

• težave z rudarjenjem verig blokov

• čas obračanja dobičkonosnosti

• razmerje energetske učinkovitosti

Ker je nakup, namestitev in zagon specializirane rudarske strojne opreme drag in redno izhajajo novi modeli ASIC, zaradi katerih so stari modeli zastareli, je pomembno, da pred naglimi odločitvami upoštevate te dejavnike ter svoje kratkoročne in dolgoročne rudarske cilje. . Z nadaljnjo rastjo industrije obstaja veliko možnosti, ki jih je mogoče uporabiti z minimalnim ali poglobljenim znanjem.

Najboljše možnosti za rudarstvo bitcoinov v oblaku

Najboljše možnosti rudarjenja v oblaku

Če se želite vključiti v rudarjenje Bitcoinov ali kriptovalut, vendar ne veste, kje začeti, je rudarstvo v oblaku odlična možnost, da lahko začnete razumeti tehnične vidike, hkrati pa se še vedno vključite v vesolje. 

Z uporabo rudarjenja v oblaku lahko najamete strojno opremo za rudarjenje drugega podjetja in imate dostop do enostavne platforme, ki bo samodejno minirala in zaslužila nagrade za vas. 

Vendar bodite previdni, tako kot pri mnogih borzah kriptovalut, morate tudi sami skrbno preveriti platformo, ki jo uporabljate, da se prepričate, da je zakonita. V vesolju je veliko prevarantov, ki skušajo izkoristiti novince in nič hudega sluteče vlagatelje. Spodaj opisujemo nekaj najboljših trenutno dostopnih možnosti rudarjenja v oblaku.

Nice Hash Bitcoin rudarska programska oprema

Lep Hash

Lep Hash je vodilna spletna platforma za oddaljeno rudarstvo, ki uporabnikom z vsega sveta omogoča prodajo, nakup in izposojo računalniške moči zainteresiranim uporabnikom. 

Nice Hash je posrednik zgoščevalne moči, kar pomeni, da so platforma, ki olajša trgovanje z zgoščevalno močjo med posamezniki. Nice Hash ima enostaven za uporabo, ki uporabnikom omogoča skoraj takojšen začetek rudarjenja, poleg tega pa ima tudi kalkulator donosnosti, s katerim lahko ocenite, koliko boste zaslužili z rudarjenjem Bitcoinov glede na začetne stroške.. 

Nice Hash ima tudi svojo borzo kriptovalut, kar pomeni, da lahko nekatere ali vse svoje nagrade Bitcoin, ki ste jih prejeli od rudarjenja, takoj prodate, ne da bi morali spremeniti platformo. Nice Hash ponuja konkurenčne cene in se je uveljavil kot platforma za posnemanje v vesolju.

Programska oprema za rudarjenje bitcoinov Minergate

MinerGate

MinerGate je odlična alternativa Nice Hash, zlasti za uporabnike, ki jih skrbi varnost in decentralizacija.

Ena največjih prednosti uporabe MinerGate je, da uporabnikom ni treba shraniti svojih nagrad na platformi MinerGate; namesto tega se nagrade izplačajo neposredno v toplo ali hladno denarnico po vaši izbiri, ko dosežete najnižjo raven izplačila. To odpravlja veliko strahu pred izgubo rudarskih nagrad zaradi vdora, prevare ali drugega problema znotraj podjetja, nad katerim nimate nadzora, saj vi nadzorujete zasebne ključe denarnice.. 

Čeprav MinerGate ni tako razširjen kot Nice Hash, je odlična alternativa s konkurenčnimi pristojbinami, enostavna platforma in dodane decentralizirane funkcije.

programska oprema za rudarjenje bitcoinov

HoneyMiner

HoneyMiner je zanimiv koncept rudarjenja v oblaku, ki vam omogoča, da svojo odvečno računalniško moč usmerite v zgoščevalno moč in računalnik spremenite v dejansko rudarsko ploščad. 

Čeprav vaš računalnik sam ne more ustvariti veliko razpršilne moči, ko je združen v rudarskem bazenu, še vedno lahko dosledno zaslužite z razpoložljivim dohodkom. Aplikacija HoneyMiner je na voljo v računalnikih z operacijskim sistemom Windows in Mac in jo lahko prenesete, da začnete takoj zaslužiti satoši.

Kaj je Bitcoin rudarska programska oprema?

Če želite povečati svojo potencialno donosnost z rudarjenjem, boste morali imeti in upravljati svojo strojno in programsko opremo za rudarstvo kriptovalut. Čeprav je rudarska strojna oprema izjemno pomemben vidik postopka preverjanja veljavnosti kriptovalut, je lahko uporaba pravilne rudarske programske opreme enako pomembna in ključna za donosnost rudarjenja Bitcoin. 

Ko enkrat dobiš svojega rudarska strojna oprema nastavite z Bitcoin denarnico in naslovom, morate izbrati pravo programsko opremo za rudarjenje Bitcoinov, ki vam bo pomagala upravljati postopek rudarjenja kriptovalut. 

Na srečo rudarjev Bitcoinov je v tem prostoru na voljo široka paleta brezplačnih možnosti, ki omogočajo, da vaše rudarsko delovanje uspeva in ustvari največjo moč.

Kaj je najboljša programska oprema za rudarstvo bitkoinov?

CGMiner

CGMiner je splošno velja za eno najboljših Bitcoin rudarske programske platforme zaradi svoje enostavnost uporabe in številne funkcije. 

CGMiner deluje na vseh računalnikih, vključno z Windows, Mac in Linux, in je odprt za vse, ki želijo preveriti notranje delovanje kode platforme. CGMiner podpira več različnih vrst rudarske strojne opreme poleg ASIC-jev, kot so grafični procesorji in FPGA-ji, uporabnikom pa omogoča tudi takojšnje povečanje moči razprševanja brez kakršnih koli zamud. To pomeni, da lahko svoje rudarske dejavnosti razvijate brez napak in pomanjkljivosti programske opreme.

MultiMiner

Če je to vaš prvi izlet v Bitcoin strojno rudarjenje, boste morda želeli MultiMiner obravnavati kot svojo rudarsko programsko opremo, saj je to ena najlažjih in najbolj intuitivnih rudarskih programskih platform, ki so na voljo. 

Številni rudarski programi zahtevajo, da uporabite a določeno stopnjo kodiranja, vendar MultiMiner za svoje uporabnike odpravlja vse zmedene tehnične vidike. 

Tako kot CGMiner je tudi Multiminer na voljo v sistemih Windows, Mac in Linux ter vam omogoča tudi rudarjenje z ASIC ali FPGA rudarjem. Poleg enostavnosti uporabe in funkcij, kot je daljinsko spremljanje vaših rudarskih ploščadi, MultiMiner svojim uporabnikom omogoča tudi, da brez napora rudarijo različne kriptovalute. Te funkcije vam omogočajo, da izkoristite najbolj donosna omrežja za rudarstvo.

BFGMiner

Verjetno druga najbolj priljubljena rudarska programska oprema za CGMiner, BFGMiner je kot nalašč za naprednejše rudarje, ki želijo prilagoditi svojo rudarsko programsko opremo. 

Tako kot MultiMiner, lahko tudi z BFGMiner nadzirate svoje rudarske naprave na daljavo in celo spremljate temperaturo strojne opreme, da se ne pregreje. Druga značilnost, ki jo ponuja BFGMiner, je možnost rudarjenja več kovancev z različnimi algoritmi razprševanja hkrati, kar uporabnikom omogoča, da redno kopajo, se varujejo ali prevzamejo dodatna tveganja z rudarjenjem različnih kriptovalut..

Dobiček bitcoin rudarstva

Ali je še vedno donosno rudariti Bitcoin leta 2020??

Z zadnjim razpolovitvijo Bitcoinov, ki se je zgodilo maja 2020, se je nagrada za rudarstvo Bitcoin ponovno zmanjšala za polovico z 12,5 na 6,25 BTC na blok. 

Ker je vedno več subjektov, ki se tekmujejo za ustvarjanje največ razpršilne moči, je še vedno donosno rudariti Bitcoin leta 2020? 

Za donosnost rudarjenja je treba upoštevati veliko dejavnikov, kot so težave pri rudarjenju (s koliko moči zgoščevanja tekmujete), cena kriptovalut, cena električne energije, cena strojne opreme, izhodne moči zgoščevanja, in še veliko več. 

Ker se rudarji ASIC nenehno inovirajo, obstaja tudi možnost, da bodo najmočnejši rudarji ASIC, ki so trenutno na trgu, zastareli v 6-12 mesecih.

Če upoštevamo vse te dejavnike, je težko na splošno reči, ali je rudarstvo Bitcoinov še vedno donosno, saj se razlikuje glede na subjekt, ki opravlja rudarstvo, in njegove vložke.. 

Je še vedno mogoče izjemno donosno rudariti Bitcoin in druge kriptovalute? Da. Ali bo donosno za vsakega posameznika, ne glede na njegovo rudarsko dejavnost in druge dejavnike? Ni nujno. 

Če bo cena Bitcoinov še naprej rasla, bodo vsi rudarji veliko lažje ohranjali donosnost; če pa cena pade ali stagnira, se bodo zaradi zmanjšanja rudarskih nagrad s prepolovitvijo številni rudarji zvišali kot dobiček..

Ali obstajajo zakonske omejitve pri pridobivanju bitcoinov??

Trenutno ni zakonskih omejitev za rudarstvo Bitcoinov, vendar obstajajo pravne posledice. Eden od dejavnikov, ki jih morate upoštevati, so davčne posledice, ki jih ustvarite z rudarjenjem bitcoinov.

Izveste lahko več o tem, kako enostavno prijavite svoj Bitcoin rudarske nagrade za vaše davke tukaj.

Zaključek

Na splošno obstaja veliko možnosti Bitcoin rudarjenja za uporabnike vse ravni spretnosti in znanja, ki bi lahko bile donosne. 

Z uporabo rudarjenja v oblaku ali ustrezne programske opreme za rudarjenje Bitcoinov je lažje kot kdaj koli prej začeti rudariti Bitcoin in pomagati pri preverjanju blockchain transakcij.

Obstaja veliko kratkoročnih in dolgoročnih dejavnikov, ki jih je treba upoštevati pred začetkom rudarjenja, vendar obstaja veliko različnih možnosti z lastnimi prednostmi in slabostmi, ki vam omogočajo, da začnete rudariti na ravni, ki ste najbolj udobno z. Čeprav je lahko rudarjenje Bitcoinov izjemno tehničen postopek, lahko začnete rudariti na preprosti platformi in nadaljujete z nadgradnjo, ko postanete bolj tehnično podkovani.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me