Najboljše kripto izmenjave v letu 2020

Izbira prave menjalnice kriptovalut v letu 2020 je lahko zapletena. Če želite trgovati s kriptovalutami, vlagati v altcoine ali zamenjati kriptovalute za fiat valuto, potem boste potrebovali zanesljivo in zaupanja vredno borzo kriptovalut – vendar obstaja nekaj kritičnih dejavnikov, ki jih morate upoštevati pred začetkom.

Če vas na primer zanima trgovanje s kripto maržami, vas bodo verjetno zanimale robustne, napredne funkcije trgovanja. Nasprotno, če ste osredotočeni le na trgovanje s kriptovalutami za fiat valuto (na primer USD), boste morda ugotovili, da je preprosta, racionalizirana in uporabniku prijazna kripto menjava najboljša možnost.

Ta članek bo razčlenil 5 najboljših borz kriptovalut in zagotovil smernice o najboljših, najbolj varnih borzah za različne trgovinske preferenciale, geografske lokacije in strukture provizij..

Kaj je treba upoštevati pri izbiri Crypto Exchange

Preden se prijavite za izmenjavo kriptovalut in začnete, je treba upoštevati nekaj pomembnih dejavnikov. Najboljša menjalnica kriptovalut za vaše potrebe se bo razlikovala glede na vašo geografsko lokacijo, količino kripto valute, s katero želite trgovati, in način, na katerega želite trgovati. 

Vse izmenjave kriptovalut so v bistvu podobne glede financiranja in trgovanja. Uporabniki borz kriptovalut ustvarijo račun, zaključijo preverjanje identitete, financirajo svoj račun s fiat valuto ali kriptovaluto, nato nadaljujejo s trgovanjem in dvigom.

Ključne točke razlike, ki jih je treba upoštevati pri ocenjevanju menjalnic kriptovalut, so:

Zahteve za identifikacijo

Ugledne borze kriptovalut morajo biti v skladu s predpisi o preprečevanju pranja denarja (AML) in poznati svoje stranke (KYC). Uporabniki kripto izmenjave morajo pri ustvarjanju računa predložiti osebno dokumentacijo, kot je osebni dokument s fotografijo ali dokazilo o naslovu.

Geografske omejitve

Nekatere borze so na voljo samo v nekaterih državah. Trgovci s kripto valutami s sedežem v ZDA na primer morda ne bodo mogli dostopati do določenih borz zaradi ameriške regulacije kriptovalut. Če ste v ZDA in iščete izčrpen vodnik po najboljših kripto borzah za ameriške trgovce, si oglejte našo Tukaj je vodnik za kripto izmenjavo, specifičen za ZDA.

Omejitve trgovine

Nekatere borze lahko določijo omejitve ali ustvarijo ravni stopenjskih računov, odvisno od preverjanja identitete. 

Provizije za trgovanje

Kripto borze zaračunavajo provizije za zaslužek. Nekatere borze zaračunavajo pavšalni odstotek vseh poslov, druge pa ponujajo model “izdelovalec / prevzemnik”, ki ponuja različne provizije, odvisno od vrste ali trgovskih naročil, ki jih uporabniki oddajo.

Fiatova valuta

Nekatere kripto borze ne podpirajo fiat valute, na primer USD, EUR ali GBP, in trgujejo samo s kriptovalutami. Če želite na primer kriptovaluto zamenjati za USD, boste potrebovali borzo, ki podpira fiat valuto.

Kavcija & odtegnitvene metode

Borze, ki podpirajo fiat valuto, bodo nudile več možnosti za polog in dvig, kot so kreditna kartica, bančna nakazila ali bančno nakazilo.

Trgovalni pari

Če želite trgovati z določeno kriptovaluto, je pomembno, da preverite, ali je na borzi, ki jo razmišljate, trenutno navedena.

Vdori in varnost

V ekosistemu kriptovalut se pogosto pojavljajo vdori. Pomembno je, da izberete borzo z močnimi varnostnimi izkušnjami. Zanesljive izmenjave ponujajo varnostne funkcije, kot je dvofaktorska avtentikacija.

Katere so najboljše kripto izmenjave ?

Naslednjih 5 borz kriptovalut so danes najboljše spletne možnosti, razčlenjene pa so po enostavnosti uporabe, strukturi provizij, funkcionalnosti trgovanja, varnosti in trgovalnih parih..

Najboljša kripto izmenjava Coinbase

1. Coinbase: najboljša kripto borza za nove kripto trgovce

Coinbase je ena izmed najbolj priljubljenih borz kriptovalut in je idealna vstopna točka za nove trgovce ali vlagatelje v kriptovalute, nove v kriptosistemu. Coinbase ponuja trgovcem s kripti in vlagateljem dve možnosti – Coinbase in Coinbase Pro.

Coinbase je osredotočen predvsem na preproste in razumljive nakupe kriptovalut in uporabnikov ne preplavi z zapletenimi vmesniki za trgovanje. Standardna platforma Coinbase deluje kot preprosto posredovanje in denarnica, kar uporabnikom omogoča nakup ali prodajo kriptovalut za fiat valuto ali takojšnjo izmenjavo med različnimi kriptovalutami..

Coinbase Pro je bolj zapleteno orodje za trgovanje, namenjeno uporabnikom, ki želijo dostopati do močnejše izkušnje trgovanja, in ponuja bolj zapleten uporabniški vmesnik za trgovanje, ki se pričakuje od menjave kriptovalut.. 

 • ID zahteve: Coinbase za preverjanje ID-ja Coinbase zahteva veljaven osebni dokument s fotografijo, skupaj s selfie sliko

 • Geografske omejitve: Coinbase je na voljo v več kot 100 državah, vključno z ZDA. Coinbase omejuje razpoložljive posebne valutne pare, na primer USDC, na nekatere države.  

 • Omejitve trgovine: Coinbase ne omejuje količine kriptovalut, s katerimi je mogoče trgovati, vendar na večini računov dnevno omeji dvig 25.000 USD. To lahko povečate z zagotavljanjem dodatnih podrobnosti o osebnem dokumentu.

 • Provizije za trgovanje: Coinbase in Coinbase Pro na splošno zaračuna namaz 0,5% pri večini nakupov in prodaj kriptovalut. Nastanejo določene regije dodatne pristojbine – za nakupe debetnih kartic na primer v Kanadi in Avstraliji se zaračuna dodatnih 3,99 odstotka provizije. 

 • Podpora valuti Fiat: Fiat valute, ki jih podpira Coinbase, vključujejo GBP, EUR, AUD, SG, CAD in USD.

 • Kavcija & odtegnitvene metode: Načini vplačila in dviga Coinbase vključujejo bančno nakazilo (ACH), debetno in kreditno kartico, bančna nakazila, nakazila SEPA in SWIFT ter Payal.

 • Podprte kriptovalute: Coinbase podpira 39+ kriptovalut, vključno z BTC, ETH, BSV, BCH, EOS in DASH, skupaj z altcoini, kot so LINK, LOOM in XRP. Pomembno je omeniti, da Coinbase ne navaja Tetherja (USDT) – namesto tega Coinbase navaja USDC, vezane na USDC.

 • Hacks in varnost: Coinbase predvsem še nikoli ni trpel za uspešnim krampom. Platforma Coinbase je zelo varna in ponuja številne robustne varnostne možnosti 2FA. Coinbase tudi aktivno preprečuje uporabnike od pošiljanja kriptovalut do preverjenih prevaranskih naslovov kriptovalut.

Vrhunska izmenjava bitcoinov Binance

2. Binance: Najboljša kripto izmenjava za Altcoins & Pro Traders

Binance je ena najpogosteje uporabljenih spletnih borz kriptovalut in je nedvomno ena izmed najbolj bogatih možnosti. Binance, ki je bil ustanovljen leta 2017, se je začel kot izmenjava samo za kripto, osredotočena na uvrstitev izredno širokega spektra kriptovalut, vendar je v letih 2019-2020 dodala podporo fiat valute.

Zaradi bogatega nabora funkcij, ki ga ponuja Binance, je priljubljen pri trgovcih, ki iščejo altcoin-ove z nizko kapitalizacijo, trgovanje s maržami ali bolj zapletene funkcije, kot so izpostavljenost likvidnostnim združbam ali posojila s kripto zavarovanjem. Zmogljiv, prilagodljiv uporabniški vmesnik za trgovanje, ki ga ponuja Binance, je idealen za profesionalne trgovce, medtem ko robusten dostop do API-ja omogoča algoritemskim trgovcem izvajanje poslov prek sistemov tretjih oseb..

Binance je lahko nekoliko zastrašujoč za nove trgovce, vendar ponuja tri ločene možnosti uporabniškega vmesnika za trgovanje – osnovno, klasično in napredno, kar zagotavlja, da so na voljo vse ravni izkušenj. 

 • ID zahteve: Binance omogoča uporabnikom, da ustvarijo nepreverjene račune brez osebnega dokumenta, vendar so ti računi omejeni na majhne zneske za dvig in lahko trgujejo, položijo in dvignejo samo v kriptovaluti. Preverjanje temelji na večstopenjskem sistemu z osnovnim preverjanjem, ki zahteva osebni dokument s fotografijo in selfie, da se odklenejo višje omejitve in funkcionalnost fiat valute..

 • Geografske omejitve: Do nepreverjenih računov Binance je mogoče dostopati iz katere koli države. Preverjeni računi Binance so na voljo za več kot 100 držav, vendar je pomembno omeniti, da Binance international trgovcem s sedežem v ZDA ni na voljo. Namesto tega morajo ameriški trgovci uporabljati ameriško trgovsko platformo Binance Binance.us

 • Omejitve trgovine: Nepreverjeni računi Binance so omejeni na 2 BTC poslov ali dvigov v 24-urnem obdobju. Preverjeni računi so omejeni na 100 BTC pri trgovanju ali dvigih v 24-urnem obdobju.

 • Provizije za trgovanje: Binance ima relativno zapleten urnik pristojbin na podlagi modela izdelovalec / prevzemnik. Za uporabnike Casual Binance je treba plačati 0,075% provizije za izdelovalca / prevzemnika, ki jo je mogoče popustiti z držanjem BNB – Binanceovega izvornega kriptovalutnega žetona. 

 • Podpora valuti Fiat: Binance podpira 15 glavnih fiat valut, vključno z USD, EUR, GBP, CAD, AUD.

 • Kavcija & odtegnitvene metode: Binance ponuja izredno široko paleto načinov pologa in dviga, vključno s SEPA, bančnim nakazilom, bančnim nakazilom, Simplexom, Banxo in kreditno ali debetno kartico.

 • Podprte kriptovalute: Binance našteva več kot 180 različnih kriptovalut v skoraj 600 trgovalnih parih, kar ga uvršča med najobsežnejše borze kriptovalut na spletu glede na sezname žetonov.

 • Hacks in varnost: Kot ena izmed najbolj priljubljenih borz kriptovalut na spletu je Binance doživel več vdorov, vključno z 2019 kramp ki je na borzi ukradel kriptovaluto v vrednosti 40 milijonov dolarjev. Binance zdaj vključuje več varnostnih funkcij za uporabnike in tudi »SAFU”Sklad, ki deluje kot sklad za nujno zavarovanje, ki uporabnikom povrne nadomestilo v primeru vdora.

Crypto.com najboljša kripto izmenjava

3. Crypto.com: Najboljša kripto borza za enostavno uporabo & Kripto debetne kartice

Crypto.com je osredotočen predvsem na pospeševanje sprejemanja kriptovalut, ki premošča vrzel med fiat valuto in kriptovaluto. Namesto da bi ponudil “tradicionalno” izkušnjo izmenjave kriptovalut, je Crypto.com močno namenjen uporabnikom pametnih telefonov in želi poenostaviti trgovanje s kriptovalutami kot tradicionalno bančništvo.

Največja prednost, ki jo ponuja Crypto.com, je enostavnost, s katero platforma kriptovaluto vključuje v vsakdanje življenje. Crypto.com uporabnikom ponuja debetne kartice, ki jih financira kriptovaluta in so na voljo na različnih ravneh.

Crypto.com ponuja trgovcem na voljo promptno borzo, ki ponuja impresivno likvidnost in konkurenčne strukture provizij. Z uporabo Crypto.com je mogoče kupiti, investirati ali trgovati s kriptovalutami, nato pa kripto porabiti neposredno v vsakdanjem življenju z uporabo debetne kartice Crypto.com – redka ponudba v trenutnem regulativnem okolju. 

 • ID zahteve: Crypto.com se drži strogega postopka skladnosti, kar pomeni, da je za preverjanje Crypto.com potreben osebni dokument s fotografijo, selfie in dokazilo o naslovu.. 

 • Geografske omejitve: Crypto.com je na voljo trgovcem v EU, ZDA, Avstraliji, Veliki Britaniji in določenih azijskih državah, vendar omogoča, da so kartice Crypto.com Visa na voljo le izbrane države.

 • Omejitve trgovine: Omejitve Crypto.com se začnejo na 5.000 USD za kripto nakupe na teden, ki jih je mogoče povečati z nakupom in vložkom žetona MCP Crypto.com.

 • Provizije za trgovanje: Crypto.com deluje po modelu takse za izdelovalca / izvajalca, pri čemer se provizije za izdelovalce začnejo pri 0,1%, provizije za prevzemnike pa od 0,16%. Provizije za trgovanje se postopno znižujejo, odvisno od obsega trgovine. Za nakupe z debetno ali kreditno kartico se plača do 3%.

 • Fiatova valuta: Stroga regulativna skladnost Crypto.com omogoča, da podpira izredno široko paleto fiat valut, ki vključujejo: AUD, BGN, CAD, CHF, CZK, DKK, EUR, GBP, HKD, HRK, HUF, ILS, JPY, NOK, NZD , PLN, RON, SEK, SGD, USD in ZAR.

 • Kavcija & odtegnitvene metode: Crypto.com ponuja depozite z bančnim nakazilom ali s kreditno / debetno kartico, skupaj z bančnim nakazilom, SEPA ali dvigi z bančnim nakazilom na bančne račune. 

 • Podprte kriptovalute: Crypto.com vsebuje več kot 45 kriptovalut, vendar določene kriptovalute, kot so STX, BNT, REN, SOL in WTC, niso na voljo uporabnikom s sedežem v Združenih državah Amerike.. 

 • Vdori in varnost: Crypto.com ima odlične izkušnje na področju varnosti in še nikoli ni doživel vdorov. Aplikacija Crypto.com in spot izmenjava ponujata robustne varnostne funkcije, 2FA in zavarovanje premoženja za digitalna sredstva v hladilniku do 100 milijonov USD..

Kripto izmenjava Bittrex

4. Bittrex: najboljša kripto izmenjava za varnost

Bittrex je ena najdaljših spletnih borz kriptovalut v spletu, leta 2013 pa so jo v Seattlu ustanovili trije nekdanji zaposleni v Microsoftu. Bittrex slovi kot najbolj varna borza kriptovalut v spletu in od lansiranja ni doživel vdora ali izgube kupčevih sredstev.

Bittrex, tako kot Binance, je bil ustanovljen predvsem kot kripto izmenjava, vendar ponuja fiat podporo ameriškim dolarjem za določene ameriške države in več mednarodnih držav za uporabnike, ki preverjajo identiteto. Glavna privlačnost Bittrexa je raznolika paleta kriptovalut, ki jih navaja platforma, s poudarkom na obetavnih novih žetonih in projektih. 

 • ID zahteve: Vse račune Bittrex je treba preveriti z osebnim dokumentom s fotografijo in fotografijo s selfiejem.

 • Geografske omejitve: Bittrex je ena izmed najbolj dostopnih kripto borz na spletu in je na voljo trgovcem po vsem svetu, razen trgovcem s sedežem v Severni Koreji, Iranu, na Krimu, v Siriji in na Kubi. Zaradi visoke stopnje dostopnosti v ZDA je Bittrex priljubljen pri ameriških trgovcih. 

 • Omejitve trgovine: Osnovni preverjeni računi so omejeni na 3000 USD na dan, računi z ID-jem z omogočenim 2FA pa lahko dostopajo do 100 BTC na dan. Bittrex tudi uveljavlja več trgovinskih pravil namenjen zmanjšanju tržne manipulacije. 

 • Provizije za trgovanje: Bittrex poenostavlja trgovalne provizije in ponuja pavšalno provizijo v višini 0,20% tako za izdelovalce kot za prevzemnike. 30-dnevni obseg trgovanja nad 50.000 USD in več odklene diskontirane provizije.

 • Fiatova valuta: Bittrex podpira samo fiat valuto USD.

 • Kavcija & odtegnitvene metode: Depoziti in dvigi Bittrex se v določenih zveznih državah ZDA izvajajo s širokim prenosom ali plačilnimi karticami. Pomembno je omeniti, da storitve Bittrex USD v ZDA niso na voljo za uporabnike s sedežem v NV, NE, NY, CT ali VT..

 • Podprte kriptovalute: Bittrex našteva na stotine trgovalnih parov in možnosti s finančnim vzvodom, ki trgovcem omogočajo vlaganje v 3x dolge ali kratke žetone.

 • Vdori in varnost: Do danes Bittrex še nikoli ni doživel vdorov in je za vse uporabnike postavil močne varnostne funkcije, kot je 2FA.

Najboljša izmenjava kriptovalut

5 Zadržite: najboljša kripto borza za različne naložbe

Podprite ima drugačen pristop do trgovanja s kriptovalutami v primerjavi s “tradicionalno” kripto borzo, kot sta Binance ali Coinbase. Namesto da bi se osredotočil zgolj na kriptovalute, Uphold ponuja multi-surovinsko funkcionalnost, ki uporabnikom omogoča vlaganje in trgovanje s kripto, plemenitimi kovinami in fiat valutami.

Platforma Uphold je osredotočena na aplikacijo za pametne telefone Uphold in se ponaša s trgovanjem brez provizije. Uphold ponuja 0% provizij za vloge na kreditnih in debetnih karticah, zaradi česar je zelo privlačna možnost za vlagatelje, ki želijo hitro kupiti kripto s kartico, ne da bi plačevali pretirane provizije..

Uporabniški vmesnik Uphold trade ni tako zapleten kot platforme, namenjene profesionalnim trgovcem, vendar preprost, racionaliziran vmesnik omogoča hitro menjavo fiat valute za 30 različnih kriptovalut in 4 plemenite kovine, zaradi česar je primerna rešitev za male vlagatelje ali priložnostne vlagatelje..

 • ID zahteve: Zadrževanje zahteva osebno izkaznico s fotografijo, sliko za selfi in potrditev naslova

 • Geografske omejitve: Podpora je nekoliko geografsko omejena in trgovcem s sedežem v Združenem kraljestvu, ZDA in EU zagotavlja financiranje z debetno / kreditno kartico. Posamezniki v mnogih drugih državah lahko ustvarijo račune Uphold, vendar imajo omejene možnosti financiranja in dviga.

 • Omejitve trgovine: Zadrževanje običajno omejuje zneske trgovanja, odvisno od vrste sredstva, s katerim se trguje, pri čemer je veliko uporabnikov postavljeno na začetno omejitev 500 USD na dan, ki jo je mogoče povečati glede na aplikacijo.

 • Provizije za trgovanje: Uphold se lahko pohvali s popolnoma brezplačno storitvijo, vendar je pomembno omeniti, da dvigi kripto, dvigi bank in transakcije SWIFT zahtevajo provizijo. Dvigi SEPA in ameriških bank pa so brezplačni. 

 • Fiatova valuta: Uphold podpira 27 različnih fiat valut, vključno z GBP, USD, AUD, CAD in EUR, z bančno povezljivostjo v 35 državah.

 • Kavcija & odtegnitvene metode: Uphold podpira kreditne / debetne kartice, bančna nakazila (ACH), bančna nakazila, SEPA, FPS in SWIFT nakazila in dvige.  

 • Podprte kriptovalute: Pridrži seznam 30 kriptovalut, vključno z BTC, ETH, XRP, LINK, DAI, USDC, TUSD in BAT. 

 • Vdori in varnost: Uphold še nikoli ni doživel vdorov in se ponaša s stalnim pregledovanjem ranljivosti. 24-urno spremljanje in neodvisne revizije. Vzdrževanje tudi ohranja a stran s preglednostjo ki nudi podroben vpogled v trenutno stanje rezervnih sredstev skupaj z zavarovalno polico za uporabniški kapital. 

Ključni zajtrki

Izbira prave menjalnice kriptovalut za vaše potrebe je popolnoma odvisna od vaših osebnih zahtev. Če ste poklicni trgovec in potrebujete robustno funkcionalnost trgovinskega vmesnika, vam Binance ali Bittrex zagotovita potrebna orodja. Novi kripto vlagatelji ali priložnostni vlagatelji pa bodo lahko deležni preprostega in poenostavljenega trgovinskega vmesnika, ki ga ponujata Coinbase ali Uphold.

Pri trgovanju s kriptovalutami na borzi kriptovalut je pomembno upoštevati, da so denarnice za izmenjavo “vroče” denarnice in zato niso varna možnost za dolgoročno shranjevanje kriptovalut. Če trgujete s kriptovalutami, je najbolje, da svojo kripto shranite na namensko denarnico strojne opreme in jo premaknete na borzo le, kadar je to potrebno za trgovanje. 

Kripto izmenjave in davčno poročanje

Eden od elementov, ki jih morate upoštevati pri nakupu, prodaji in trgovanju z različnimi kripto sredstvi, je davčne posledice kripto. Večina vlad po vsem svetu kripto obravnava kot naložbo – kar pomeni, da je treba kapitalske dobičke in izgube, povezane z vašo investicijsko dejavnostjo, prijaviti o svojih letnih davkih.

Zaradi prenosljive narave kriptovalut kripto borze pogosto nimajo možnosti uporabnikom zagotoviti davčnih obrazcev za dobičke in izgube. To ustvarja težave milijonom vlagateljev v kriptovalute po vsem svetu, saj je poročanje o prihodkih, povezanih s kripto valutami, brez ustrezne dokumentacije izredno težko.

O problemu poročanja o davku na kripto izmenjavo smo obširno pisali v našem blogu: Davčni problem Crypto Exchange.

Crypto davčna programska oprema

Programska oprema za davek na kriptovalute 

Da bi rešili problem poročanja o davku na kripto valuto, so na primer programske platforme za kriptovalute CryptoTrader.Davek so postali razširjeni.

Danes lahko stotine tisoč kripto vlagateljev preprosto uvaža svojo zgodovino trgovanja s katere koli borze, ki jo uporabljajo, neposredno na svoj račun CryptoTrader.Tax. Ko se pretekle trgovine uvozijo, programska oprema generira vse potrebne kripto davčne obrazce na podlagi podatkov uporabnikov trgujejo s klikom na gumb.

Poročila o davkih lahko odnesete računovodji ali jih preprosto uvozite v želeno programsko opremo za prijavo davkov, kot je TurboTax ali TaxAct.

Več o tem lahko izveste kako CryptoTrader.Tax deluje tukaj.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me