Obvestilo IRS CP2000 za kriptovalute

John Smith je klepetal z našo podporo za klepet v živo tukaj CryptoTrader.Davek v petek zvečer (spremenili smo njegovo pravo ime, da bi zaščitili njegovo identiteto). Bil je v stresnem stanju, ker je od davčne uprave prejel obvestilo CP2000, v katerem je zatrdil, da je leta 2018 dohodek podcenil za več kot 250.000 ameriških dolarjev, ker ni vključil dejavnosti vlaganja kriptovalut v svoje davke. Zaradi tega premajhnega poročanja je IRS trdila, da je John dolžan 127.000 ameriških dolarjev davkov in kazni.

Kriptovaluta CP2000

To obvestilo je bilo seveda popolnoma netočno in v resnici je bil Janez tisti, ki mu je davčna uprava dejansko dolgovala denar, saj je tisto leto utrpel 2000 USD izgub zaradi kriptovalut..

Na žalost John ni bil sam, ko je prejel pismo CP2000. V zadnjih dveh dneh nas je kontaktiralo več deset posameznikov, ki so od IRS prejeli isto obvestilo kot John.

Vse te davčne napake, povezane s kriptovalutami CP2000, izhajajo iz dejstva, da Coinbase in druge borze uporabljajo obrazec 1099K za poročanje kripto prihodkov IRS. To je težava in v nadaljevanju se poglobimo vanjo.

Kako delujejo kripto davki

IRS kriptovalute obravnava kot lastnino za davčne namene. Tako kot druge oblike lastnine (npr. Delnice, obveznice, nepremičnine) tudi pri kriptovaluti prodajate, trgujete ali kako drugače razpolagate s svojo kriptovaluto za več ali manj, kot ste jo pridobili. Ti davki se običajno imenujejo davki na kapitalski dobiček.

V tem smislu je trgovanje s kriptovalutami podobno trgovanju z delnicami za davčne namene.

Če ste na primer maja 2018 kupili 0,2 bitcoina za 2000 dolarjev in nato dva meseca pozneje prodali za 3000 dolarjev, imate 1000 dolarjev kapitalskega dobička. Ta dobiček prijavite v davčni napovedi in odvisno od tega, pod kakšen davčni razred spadate, plačate določen odstotek davka od dobička. Cene se gibljejo glede na vaš davčni razred in glede na to, ali je bil to kratkoročni in dolgoročni dobiček. To velja za vse kriptovalute.

Če ste kriptovaluto prodali za manj, kot ste jo kupili, jo lahko odpisati to kapitalsko izgubo da prihranite denar za svoje kripto davke.

V našem prispevku v blogu se poglobimo v vse, kar morate vedeti o tem, kako je obdavčena kripto valuta, Končni vodnik po kripto in Bitcoin davkih.

CP2000 – Zakaj ste ga prejeli?

CP2000 je obvestilo, ki se samodejno pošlje, ko davčna uprava prejme informacije o dohodkih, ki niso bili prijavljeni na vašem davčnem obračunu.

Ta obvestila pogosto sproži sistem poročanja 1099.

Verjetno ste na splošno seznanjeni s tem, kako deluje 1099 informacij. Danes obstaja natanko 20 različnih vrst 1099-ih (1099-B, 1099-K, 1099-DIV itd.) In vsaka ima isti splošni namen: zagotavljanje informacij Uradu za notranje davke (IRS) o nekaterih vrste dohodka iz virov, ki niso povezani z zaposlitvijo.

Če pozabite vložiti dohodek od enega od svojih 1099-ih, boste verjetno prejeli obvestilo CP2000 od IRS.

Če ste na primer vse leto vozili za Uber, vendar od davkov niste prijavili nobenega zaslužka z Uberja, boste verjetno prejeli CP2000.

To je zato, ker mora Uber poslati tako vam (voznik Uberja) kot davčni upravi davčno kopijo vašega 1099, ki podrobno opisuje vaš Uberjev zaslužek v tem letu. Če davčna uprava ugotovi, da vaša davčna napoved ni vključevala dohodka, ki ste ga prejeli od vožnje za Uber, bo sprožila obvestilo CP2000.

V našem zgoraj navedenem primeru kriptovalut je John prejel CP2000, ker Coinbase poslal davčni upravi 1099-K s podrobnimi podatki o svoji kripto dejavnosti v višini 292.427 USD (kot je razvidno iz spodnje slike).

CP2000 Coinbase

Težava z 1099-K

Kot je razloženo v našem objava v spletnem dnevniku o obrazcu 1099-K za kripto, 1099-K je informativni obrazec, ki se uporablja za poročanje o transakcijah s kreditnimi karticami in plačilih prek omrežja tretjih oseb, prejetih med letom.

Bruto znesek poročila o plačilu na vašem 1099-K ne predstavljajo morebitne dobičke ali izgube, ki jih morate prijaviti davčni upravi. Poroča samo o bruto izkupiček od vseh transakcij, ki ste jih opravili v omrežju – v tem primeru Coinbase.  

To je težava s tem obrazcem. Namesto da bi poročal o dobičkih in izgubah (ki so dejanske številke, ki jih potrebujete za davčno poročanje), 1099-K povzame vsa vaša trgovanja in prodaje, ki so se zgodile na vašem računu Coinbase, in to število sporoči davčni upravi. Tako je videti, kot da ste imeli na davčni napovedi ogromne količine neprijavljenega dohodka.

1099-K nikoli ni bil namenjen izmenjavi kriptovalut za poročanje o prihodkih. Zasnovan je bil tako, da poroča o zaslužku na platformah, kjer vam neposredno plačujejo neodvisni trgovci, kot so Uber, Lyft in Etsy. Obrazec v kontekstu izmenjav kriptovalut ni smiseln, kljub temu pa so se številne ugledne borze, kot je Coinbase, odločile, da bodo 1099 uporabile za poročanje informacij o zaslužku strank..

CryptoTrader.Davek

Kako lahko rešite težavo?

Če ste prejeli eno od teh obvestil, se je pametno pogovoriti s svojim davčnim svetovalcem.

Nesporazum je verjetno mogoče rešiti tako, da na IRS pripraviš preprost odgovor, v katerem razložiš situacijo in jim dokažeš, kakšni so bili dejanski dobički in izgube. Tukaj je vzorec odgovornega pisma, ki ga lahko uporabite.

Če tega še niste storili, morate izračunati tudi svoje dobičke in izgube iz vseh trgovskih dejavnosti v zadevnem letu, tako da boste imeli za IRS dokaz, kakšen je bil vaš resnični dohodek.

To lahko storite ročno ali pa uporabite takšno programsko opremo za davek na kriptovalute CryptoTrader.Davek , da samodejno ustvarite kripto davčna poročila zate.

Vsa vprašanja?

Če imate kakršna koli vprašanja o konkretnem scenariju, v katerem ste, bi naša ekipa za podporo uporabnikom v klepetu z veseljem pomagala! Do nas lahko pridete iz našega pripomočka za klepet v živo na našem domača stran.

Ta objava je samo v informativne namene in se je ne sme razumeti kot davčno ali investicijsko svetovanje. Prosimo, pogovorite se s svojim davčnim strokovnjakom, CPA ali davčnim odvetnikom, kako naj ravnate z obdavčitvijo digitalnih valut.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me