Poročanje o ukradeni ali izgubljeni kriptovaluti za davčne namene

Izguba kripto zaradi zaustavitev borz, vdorov v denarnice, prevar in drugih dogodkov je danes v svetu kriptovalut na žalost pogosta. Z davčnega vidika se ti dogodki ne obravnavajo enako in je v veliki meri odvisno od posebnosti okoliščin. Ta vodnik opisuje najpogostejše oblike tatvin in kripto izgub ter možne načine njihovega obravnavanja z davčnega vidika v ZDA..

Omejitev odgovornosti: Ta objava je zgolj informativne narave in se je ne sme razumeti kot davčno, pravno ali investicijsko svetovanje. Področje obdavčitve kriptovalut se nenehno razvija in ni črno-belo. Prosimo, pogovorite se s svojim davčnim strokovnjakom, CPA ali odvetnikom, kako naj ravnate z obdavčitvijo digitalnih valut.

Opomba – če se je vaša kriptovaluta pred prodajo preprosto pocenila, se to šteje za kapitalsko izgubo ali naložbeno izgubo. To se razlikuje od nekaterih izgub, o katerih razpravljamo spodaj. Za podrobnejše informacije preberite naš vodnik kako ravnati s kapitalskimi izgubami za svojo kriptovaluto.

Različni scenariji izgube kripto

Ko gre za odštevanje ali knjiženje izgub zaradi kriptovalut, veljajo različne situacije za različna davčna pravila v ZDA. Najpogostejše oblike izgub zaradi kriptovalut, ki jih vidimo tukaj CryptoTrader.Davek so navedeni spodaj:

 1. Izguba nezgode – (npr. izgubljeni dostop do denarnice, poslano na napačen naslov)
 2. Izguba tatvine – (npr. Vlomi v menjalnico / denarnico, ukradeni kovanci)
 3. Naložbena izguba – (Sivo območje = npr. ICO prevara, zaustavitev izmenjave)

Vsak scenarij izgube kriptovalut spada v eno od teh treh razvrstitev: izguba zaradi nezgode, izguba zaradi kraje ali izguba naložbe (kapitala). Od vas je odvisno, kako želite ravnati in prijaviti izgubo. Tri kategorije so pojasnjene v nadaljevanju.

Izguba kripto žrtev

Izgube zaradi nezgode

Izguba nezgode je škoda, uničenje ali izguba lastnine, ki je posledica enega od teh prepoznavnih dogodkov:

 1. Nenaden dogodek – hiter, ne pa postopen ali progresiven
 2. Nepričakovan dogodek – običajno nepričakovano in nenamerno
 3. Nenavaden dogodek – ne vsakdanji dogodek

Po letu 2017, po Zakon o davčnih olajšavah in zaposlitvah je bila sprejeta v zakonu, številne oblike nezgodnih izgub, ki so bile prej odštete obrazec 4684, ne izpolnjujejo več pogojev za odbitke. Kot je razvidno iz Spletno mesto IRS tukaj, edina lastnina, ki jo je mogoče zahtevati kot odbitno žrtev, mora biti zvezno razglašena katastrofa.

V primeru kriptovalute, kadar koli iz malomarnosti izgubite kriptovaluto, bi šlo za nesrečo, ki je za davčne namene ni mogoče odšteti.

Primeri nezgod, za katere ne bi prejeli davčne olajšave, vključujejo naslednje:

 • Kovanci, izgubljeni zaradi izgubljenega dostopa do zasebnih ključev & denarnice
 • Kovanci izgubljeni zaradi pošiljanja na napačne naslove
 • Druge malomarne oblike izgube kripto

Če menite, da imate edinstven primer ali če na splošno imate vprašanja o izgubi nesreče, je vedno dobro, da se pogovorite s kvalificiranim strokovnjak za davek na kriptovalute.

kraje izgube kriptovalutnih davkov

Kraje Izgube

Kraja je odvzem in odvzem denarja ali premoženja z namenom, da se lastniku odvzame. Odvzem premoženja mora biti nezakonit po zakonodaji države, v kateri se je zgodilo, in to z zločinskim namenom.

Običajne izgube pri kraji kriptovalut vključujejo naslednje:

 • Ukradeni kovanci
 • Vložene denarnice
 • Vdrli računi Exchange

Podobno kot zgoraj omenjene izgube po letu 2017 po sprejetju zakona o davčnih olajšavah in delovnih mestih tudi pri kraji izgube niso več mogoče odšteti Obrazec 4684. Če je bila vaša kriptovaluta ukradena in se šteje za krajo, verjetno tega ne boste mogli odpisati. Podrobnosti o teh pravilih si lahko preberete v Tu so napotki IRS.

Prijava izgubljene kriptoskupine kot naložbene izgube je edini pristop, ki omogoča oprostitev davka. Kot boste prebrali spodaj, ni jasno, kateri scenariji kripto izgube izpolnjujejo pogoje za status izgube naložbe. Priporočamo, da se posvetujete z davčnim strokovnjakom z edinstveno situacijo. Naša ekipa vas vedno z veseljem napoti k nekomu.

ICO davki na prevare

Naložbene izgube (kapitalske izgube)

Ni izrecno jasno, ali je mogoče dogodke, kot so prevare ICO ali zaustavitve borz (kot Mt. Gox), obravnavati kot naložbeno izgubo. Med pisanjem tega članka smo anketirali številne davčne strokovnjake, ki poznajo kriptovalute, in vsi se ne strinjajo o pravilni obravnavi.

Naložbene izgube so podobne izgubi, ki bi jo imeli, če bi kupili delnico ali drugo obliko lastnine in jo nato prodali za manj, kot ste jo kupili. Enako velja za prodajo bitcoinov za manj, kot ste jih kupili.

Ta vrsta kapitalske izgube se poroča na obrazcu 8949, kjer morate v nepremičnini navesti svojo stroškovno osnovo, pošteno tržno vrednost v trenutku, ko ste jo prodali, in čisti dobiček ali izgubo. Kot smo razpravljali v naši vodnik za kapitalske izgube bitcoinov, v katerem koli letu se odšteje do 3.000 USD neto kapitalskih izgub. Večje izgube se bodo prenesle v prihodnja davčna leta. To je osnovni postopek poročanja o večini transakcij s kriptovalutami.

Za te specifične scenarije črno-belih navodil davčne uprave ni, zato morate na koncu uporabiti svojo presojo, kako razvrstiti in prijaviti te dogodke. Spodaj se bomo sprehodili med različnimi možnostmi.

ICO prevara

Po besedah ​​Aleksandra Lerutha, ustanovitelja & Izvršni direktor podjetja Leruths in finančni direktor Ahrvo, “Pravilna metoda bi bila, če bi jo obravnavali kot ukradeno, kar pomeni izgubo osebne nesreče, ki ne bi izpolnjevala pogojev za 8949.” Leruth nadaljuje z razlago: “Lahko bi jo poskušali zahtevati na 8949 in reči, da je bila vrednost naložbe v bistvu izvedena s stroški v višini 0 USD, vendar je to tvegano stališče.”

Po drugi strani pa Pasha Malik, soustanovitelj in predsednik Svetovalna skupina Thyor (podjetje, ki se ukvarja z davčnimi obveznostmi), trdi, da je treba „uporabiti smernice SEC, če ni drugače navedeno. Na splošno obravnavanje ICO kot ponudbe vrednostnih papirjev in vlaganje vanj bi predstavljalo kapitalsko naložbo. Torej bi bila prevara 8949. Kapitalska izguba. V takem primeru je pogosto priporočljivo pridobiti poročilo FBI-ja, lokalne policije ali oddelka SEC ali finančnega kriminala, da ste to naložbo prijavili kot goljufijo in prevaro. Poročilo je za vašo lastno revizijsko zaščito IRS."

Med pisanjem tega dela smo anketirali številne davčne strokovnjake in o pravilni obravnavi ICO prevar je bilo veliko različnih mnenj.

Konec koncev, če trdite, da je ICO prevara kot naložbena izguba, boste odšteli vloženi znesek na obrazcu 8949.

Na primer, če bi v zameno za tisto, kar so mi povedali, 20.000 žetonov XYZ, v ICO, ki se je izkazalo za goljufivo, vložil 5000 dolarjev, bi moj 8949 vključeval prodajni vložek s stroškovno osnovo 5000 dolarjev, izkupiček 0 dolarjev in 5000 dolarjev izgube.

Izklop izmenjave

Zaustavitve borz, kot sta Cryptopia in Mt. Gox prihaja s podobno sivo površino kot goljufive ICO.

Nekateri strokovnjaki trdijo, da bi to lahko bila investicijska izguba, ki jo je mogoče prijaviti na 8949, zato dobite davčno olajšavo, drugi pa trdijo, da bi bila ustavitev menjave neodbitna izguba osebne nesreče..

Matt Metras, vpisani agent in specialist za obdavčitev kriptovalut pri Finančne storitve MDM, pravi, da je zaustavitev menjalnic “vsekakor primernejša za 4684 [Casualty Loss], vendar nihče ne želi slišati, da 4684 večinoma ni več po Zakonu o zmanjšanju davkov in delovnih mestih.” Matt še pravi, da “obstajajo niansirani argumenti, zakaj bi to lahko bila naložbena izguba, vendar je to tvegano stališče.”

V naši raziskavi za pisanje tega članka je večina davčnih strokovnjakov menila, da je zaustavitev borze izguba nezgod in zato ni odbiten dogodek. To je zagotovo bolj konzervativen pristop z davčnega vidika. Vendar med strokovnjaki ni bilo popolnega soglasja.

kripto ukradeni kovanci davki

Kako prijaviti ukradene in izgubljene kovance znotraj CryptoTrader.Tax

Zdaj, ko smo razpravljali o treh različnih vrstah izgub in kako jih je mogoče uporabiti v različnih scenarijih kriptovalut, se bomo zdaj podali skozi postopek ustvarjanja vaših kripto davčna poročila da te izgube ustrezno vključimo v CryptoTrader.Tax.

Neodbitna odškodnina

Če želite svoje izgubljene kovance razvrstiti med neodbitne žrtve, pojdite na 3. korak v spletni aplikaciji CryptoTrader.Tax. Tu bi morali izbrati »Kraja & Zavihek «.

Kraja davka na kripto

Izberite “vrsto”, da je žrtev, nato pa lahko tej evidenci dodate opis te nezgode. V zgornjem primeru je izbran opis »Dostop do izgubljene denarnice«.

Te izgube po nesrečah ne bodo prikazane na vašem 8949 po zagonu poročila. Prikazani bodo v poročilu »Izgubljeni in ukradeni kovanci«, vrednost dolarjev zneska izgubljene kriptovalute pa bo podrobno navedena za vaše evidence. S temi izgubami vam ni treba storiti ničesar več, saj jih ni mogoče odšteti.

Ne pozabite, da bi potencialne izgube zaradi nezgod lahko vključevale izgubljene zasebne ključe, zaustavitve menjave in druge dogodke. Od vas je odvisno, kako želite razvrstiti svojo izgubo.

Kraje Izgube

Če želite prijaviti izgube zaradi kraje v aplikaciji, znova pojdite na krajo & Zavihek Žrtev v 3. koraku. Tokrat bi morali za tip Kraja izbrati “type”.

kripto davčna izguba

Te izgube zaradi kraje prav tako ne bodo vplivale na obliko 8949. Pojavile se bodo v poročilu o izgubljenih in ukradenih kovancih z vrednostjo ukradenih kovancev v dolarjih, podrobno opredeljene za vašo evidenco.

Naložbene izgube

Na koncu lahko na podoben način prijavite tudi naložbene izgube. Ponovno se pomaknite do 3. koraka, vendar izberite vrsto »Izguba naložbe«.

davčne izgube bitcoinov

To je edina vrsta izgube, ki bo vplivala na obrazec 8949 v vašem davčnem poročilu. Ne pozabite, da je zgoraj omenjeno, da bodo naložbene izgube odštete in bodo vaše dobičke zmanjšale na 8949. Gre za sivo področje, kateri scenariji izpolnjujejo pogoje za tovrstno klasifikacijo, zato uporabite svojo presojo in se pogovorite s svojim davčnim strokovnjakom..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me