za davčne profesionalce: Izračun kapitalskih dobičkov in izgub za stranke

Izračunavanje dobičkov in izgub v kriptovalutah za poročanje na obrazcu 8949 je lahko mučna naloga za računovodje. Ker je kriptovaluta po naravi prenosljiva in jo je mogoče pošiljati z ene platforme na drugo, je težko slediti podatkom o stroških in kapitalskih dobičkih / izgubah. CryptoTrader.Davek je platforma, zgrajena za avtomatizacijo celotnega poročanje o kripto davkih proces in naredite svoje življenje kot računovodja veliko manj boleče.

Osnove

Kriptovalute, kot je bitcoin, se v očeh zakona obravnavajo kot lastnino in ne kot valuto. Tako kot druge oblike lastnine – delnice, obveznice, nepremičnine – imate tudi kapitalske dobičke in kapitalske izgube, ki jih je treba prijaviti v davčnem obračunu, kadar svojo kriptovaluto prodajate, trgujete ali kako drugače prodajate.

Naše Popoln vodnik za davke na kriptovalute podrobneje razpravlja o teh osnovah.

Zakaj je poročanje o kripto davkih tako težko

Ker uporabniki kriptovalut nenehno prenašajo kripto na različne platforme in borze kriptovalut in iz njih, platforme same nikakor ne vedo, kako, kdaj, kje ali s kakšno ceno (na podlagi stroškov) so njihovi uporabniki prvotno pridobili njihove kriptovalute. Le vidi, da so se pojavili v denarnici na svoji platformi. To pomeni, da borze tudi ne morejo zagotoviti poročanja o teh podatkih.

Drugič, ko kripto prenesete v borzo ali iz nje, ta borza izgubi sposobnost, da vam predloži natančno poročilo, ki podrobno opisuje osnovo za stroške in pošteno tržno vrednost vaših kriptovalut, ki sta obvezni komponenti za davčno poročanje. Z drugimi besedami, borze kriptovalut vam ne morejo zagotoviti potrebnih informacij za izračun vaših kapitalskih dobičkov in izgub. To tudi pomeni, da vam nimajo možnosti priskrbeti 1099-B.

1099-B je tipična oblika, da stranke ob koncu leta pošljejo svoje davčne računovodje s podrobnimi podatki o svojih naložbenih deležih in dejavnostih. To so oblike, ki jih računovodje uporabljajo za izračun skupnih kapitalskih dobičkov in izgub, in so pogoste na platformah, kot so Betterment, Etrade in drugi posredniški računi. Izmenjave kriptovalut bodo nekaterim strankam poslale a 1099-K, kar ni koristno za poročanje o dobičku / izgubi. Ker izmenjave ne morejo zagotoviti potrebnih podatkov, morajo računovodje 8949 izdelati iz nič. Tam je CryptoTrader.Davek pride prav.

Crypto davčna programska oprema za računovodje

Kako lahko računovodje uporabljajo CryptoTrader.Tax

CryptoTrader.Tax lahko uporabite skupaj z odjemalci, da avtomatizirate 8949 in celotno kripto davčno poročilo ustvarjanje. Naučite se tega v spodnjih možnostih.

1. Naj vas povabi stranka

Če ima vaša stranka že račun pri nas, vas ima možnost povabiti k ogledu in dostopu do njihovega računa. To vam omogoča ogled in prenos vaših izpolnjenih obrazcev za davek za kriptovalute neposredno z vaše nadzorne plošče. V teh okoliščinah je zelo malo dela na vašem koncu. Vaša stranka je že uvozila vso svojo zgodovino transakcij s kriptovalutami in plačala izpolnjeno davčno poročilo. Dostopate lahko do njihovih davčnih poročil, jih prenesete in uvozite v želeno programsko opremo za prijavo davkov, kot so ProConnect, Drake, ATX, UltraTax in druge.

Prednosti

Prednosti uporabe te poti vključujejo:

 1. Ni vam treba skrbeti, ali boste stranki izdali račun za CryptoTrader.Davčni načrt za davek – ta je že plačala.
 2. Če pride do težav z računom CryptoTrader.Tax vaše stranke, jih običajno rešijo s skupino za podporo CryptoTrader.Tax
 3. Na vašem koncu ni treba delati. Vse, kar morate storiti, je prenesti poročila in jih vložiti!

2. Ustvarite račun davčnega strokovnjaka

Če je vaša stranka pri vas prosila za pomoč pri kripto davkih, jo lahko povabite k uporabi CryptoTrader.Tax iz vašega CryptoTrader.Tax Davčni strokovni račun. Z ustvarjanjem davčnega strokovnega računa znotraj CryptoTrader.Tax boste imeli eno lokacijo za upravljanje vseh svojih odjemalcev kriptovalut na enem mestu. Na svojem davčnem računu lahko povabite toliko strank, kolikor jih potrebujete. Nadzorna plošča odjemalca vam nudi priročen način dostopa do vsakega računa, pomaga pri usklajevanju manjkajočih transakcij in ohrani zaščito vseh podatkov odjemalca na enem mestu (na sliki spodaj). Ustvarjanje računa CryptoTrader.Tax Tax Pro je popolnoma brezplačno. O tem lahko izveste več in se prijavite točno tukaj.

Strokovna programska oprema Crypto Tax Nadzorna plošča za davčne strokovnjake

Prednosti

Prednosti povabila vaše stranke vključujejo:

 1. Prihranek časa. Ročno delo z vaše strani ni potrebno.
 2. Vaša stranka lahko izkoristi podporo za stranke CryptoTrader.Tax.
 3. Za stranko CryptoTrader.Tax vam ni treba izdati računa – poročilo bo plačal.

3. Opravite delo v imenu stranke

Če vaša stranka ni tako pametna ali se noče ničesar od tega dotakniti, ji lahko z uporabo CryptoTrader.Tax ustvarite tudi potrebna davčna poročila. V tem primeru se preprosto prijavite za običajni račun CryptoTrader.Tax in pojdite skozi postopek ustvarjanja poročila.

Prednosti:

 1. Več nadzora nad davčno obveznostjo vaše stranke
 2. Prednostna podpora strankam
 3. Sposobnost zaračunavanja premije stranki za zagotavljanje celovite celovite storitve 

Slabosti:

 1. Treba je pridobiti zgodovino transakcij vaše stranke z njihovih borz (kako se naučite tukaj).
 2. Za stranko je treba več naprej in nazaj

V zaključku

Izvajanje poročanja o davku na kriptovalute za vaše stranke ne sme biti boleč postopek. Najlažji način za upravljanje svojih odjemalcev kriptovalut in samodejno ustvarjanje potrebnih poročil o kripto davkih je ustvariti račun Tax Professional z CryptoTrader.Davek. Danes lahko svoj račun ustvarite brezplačno! Začnite tukaj.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me