Coinmama VS Coinbase: Beste Cryptocurrency Exchange Comparison

Hvis du ønsker å komme inn i kryptovalutahandel, er det første du må gjøre å få noen kryptotokener. For å få dem, kan du tjene dem ved å motta betaling i krypto for en vare eller tjeneste du tilbyr. Eller du kan alltid kjøpe noe kryptovaluta ved hjelp av din fiat-valuta. Det er flere nettsteder hvor du kan gjøre dette, og flere betalingsmåter. To av navnene som dukker opp oftere når vi ser på nettsteder for å kjøpe kryptotokener, er Coinmama og Coinbase. I denne artikkelen vil vi gjøre en Coinmama vs Coinbase sammenligning slik at du kan bestemme hvilken som er mer praktisk for deg.

coinmama vs coinbase

Hva er Coinbase?

Coinbase har eksistert en stund. Den ble grunnlagt i 2012 og er en utvekslingstjeneste for kryptovaluta, basert i San Francisco. Det er en av de mest kjente kryptovaluta-børsene i verden. Det er en depotutveksling, noe som betyr at de gir krypto-lommebøker til alle brukerne, og alle kjøpt eller handlet tokens lagres i disse lommebøkene til brukeren overfører dem til sine egne personlige lommebøker..

Coinbase er populær blant nybegynnere av kryptohandlere fordi de, i motsetning til mange andre børser, tilbyr et enkelt, lettfattelig, nybegynnervennlig brukergrensesnitt.

hva er myntbase

Er Coinbase trygt?

Som alle forvaringsbørsene, som lagrer millioner av dollar til brukerens kryptoaktiva til enhver tid, er Coinbase et fristende mål for hackere. Men de har ennå ikke fått noen betydelige hack. De har iverksatt flere viktige sikkerhetstiltak. Først og fremst lagres de fleste midlene i krypterte lommebøker offline, og disse lommebøkene fordeles på flere forskjellige steder. For ekstra sikkerhet er tofaktorautentisering (2FA) obligatorisk for alle brukere. For noen måneder siden rapporterte Coinbase at de hadde blitt målrettet av hackere i juni, men sikkerhetsteamet blokkerte forsøket uten at krypto ble stjålet. Nesten enhver Coinbase-gjennomgang du finner, taler høyt om deres sikkerhet.

Coinbase-avgifter

Alle kjøp og salg av kryptovaluta krever at du betaler et gebyr. Dette er normalt for hver bytte. Å finne ut transaksjonsgebyret ditt på Coinbase kan imidlertid være litt forvirrende for nybegynnere. Dette skyldes at Coinbase-avgifter varierer i henhold til mengden krypto du kjøper og betalingsmåten.

For eksempel, hvis du kjøper 100 USD i Bitcoin og betaler med en amerikansk bankkonto, vil gebyret være 2,99 USD. Men hvis du betaler med kredittkort, vil gebyret være 3,99 USD. Dette krever litt tilvenning.

Hva er Coinmama?

Coinmama er en nettjeneste som lar brukerne kjøpe kryptovaluta. Den er registrert i Slovakia og startet sin virksomhet i 2013. Den opprinnelige intensjonen var å la brukerne kjøpe bitcoin enkelt og raskt. Andre kryptotokener ble lagt til senere. Coinmama er imidlertid ikke en full kryptobørs. Det tillater verken handel med tokens eller uttak av kryptovaluta i fiat-valuta.

hva er coinmama

Er Coinmama trygt?

Du kan lese en Coinmama-gjennomgang eller to som sier at den ikke er like trygg som andre kryptovalutautvekslinger fordi den ikke tillater ekstra sikkerhetsfunksjoner som 2-faktor-autentisering (2FA) eller e-postautentisering. Selv om dette absolutt var sant tidligere, er det ikke lenger tilfelle. For øyeblikket er det ikke bare mulig å konfigurere 2FA, men det er faktisk obligatorisk. Disse og andre tiltak gjør Coinmama like trygg som andre kryptohandelsplattformer.

Coinmama-avgifter

La oss få dette ut av veien akkurat nå: Handel på Coinmama er dyrere enn mange andre nettsteder. Det er to forskjellige avgifter i spill. For det første krever Coinmama et meglergebyr på 5,9%, som allerede brukes når nettstedet viser handelsprisen.

På toppen av meglergebyret påløper det også et gebyr på 5% for behandling av kredittkort. Til slutt vil prisen du betaler på Coinmama når du kjøper kryptovaluta være 10,9% over gjeldende markedspris. Andre børser ligger godt under det.

Nå som vi har møtt de to kolleger i denne Coinmama vs Coinbase-sammenligningen, la oss sette dem head-to-head i forskjellige aspekter og se hvilken som kommer ut på toppen:

Coinmama VS Coinbase: Head-to-Head

Runde 1: Type tjeneste

Coinbase er en fullstendig kryptokursutveksling som lar deg kjøpe kryptotokener med fiat-valuta, bytte en slags kryptovaluta mot en annen, og ta ut kryptotokener til fiat-valuta. Kjøpte tokens lagres i Coinbase-lommebøker til brukeren bestemmer seg for å overføre dem til sine personlige lommebøker.

Coinmama er ikke teknisk en kryptovaluta-utveksling, men snarere en meglingstjeneste. Når du kjøper bitcoin på Coinmama, kjøper du faktisk tokenet fra Coinmama selv i stedet for fra en annen bruker. Selv om dette generelt er raskere, er meglingstjenester generelt dyrere enn børser. Kjøpte tokens deponeres direkte i brukerens personlige lommebøker. I denne forbindelse opererer Coinmama omtrent som ikke-forvaringsbørs som Changelly.

Det Coinmama ikke tillater, er å handle kryptotoken eller ta ut krypto i fiat. Det eneste du kan gjøre her er å kjøpe kryptovalutaer med kredittkortet ditt.

For å tilby et komplett utvalg av handelstjenester, går denne runden til Coinbase.

Runde 2: Sikkerhet

Begge plattformene tilbyr for tiden lignende sikkerhetstiltak og protokoller. Begge vil kreve å konfigurere 2FA før du foretar ditt første kjøp. Ingen av tjenestene har hatt store hack med kryptovaluta stjålet fra brukerne.

Andre runde i denne head-to-head er uavgjort.

Runde 3: Betalingsmåter

Coinmama lar deg kjøpe kryptovaluta med kredittkort eller i euro via en SEPA-overføring. Coinbase tilbyr et mye bredere utvalg. Betalinger på Coinbase kan gjøres med amerikanske bankkontoer, kredittkort, SEPA-innskudd, SWIFT, PayPal og andre.

Coinmama VS Coinbase Round 3 går til Coinbase, hendene nede.

Runde 4: Brukervennlighet og hastighet

Coinbase er kjent for å være enklere for nybegynner-kryptohandleren enn mange andre børser, med et enkelt, lettfattelig brukergrensesnitt. Det er en av de mer nybegynnervennlige børsene der ute.

Men Coinmama er på et helt annet nivå av letthet. En stor del av denne brukervennligheten er det faktum at du på Coinmama kan gjøre en ting, og bare en ting. Og denne ene tingen presenteres på en måte som er lett å forstå og følge.

Når det gjelder transaksjonshastigheten, har Coinmama en fordel på Coinbase, på grunn av sin megleregenskap. Siden du kjøper kryptovalutaen din direkte fra Coinmama selv, sendes tokens til lommeboken din med det samme betalingen din kommer gjennom. Coinbase handler ikke på noen måte. De er bare ikke like raske.

Denne runden ender med en liten fordel for Coinmama.

Runde 5: Anonymitet

Noen mennesker ønsker å kjøpe, handle og selge kryptovaluta anonymt. Mens de fleste av dem ønsker anonymitet av legitime sikkerhetsmessige årsaker, er det mange med mer tvilsomme motiver.

Hvis du er en av de menneskene som trenger anonym handel, er du flaks uten hell her. I samsvar med gjeldende anti-hvitvaskingsregler, overholder både Coinmama og Coinbase strenge KYC-regler (Know Your Customer). Begge vil kreve at du bekrefter identiteten din via et offentlig utstedt ID-dokument før du begynner å kjøpe. Så i begge tilfeller er anonym handel nei.

Denne omgangen ender uavgjort.

Runde 6: Tilgjengelighet

Brukere fra rundt 190 land kan opprette kontoer på Coinbase. For de fleste av disse landene tilbyr Coinbase imidlertid bare lommeboktjenester. Tilgang til kjøp, handel og uttak av krypto er for tiden begrenset til rundt 30 land.

Coinmama er tilgjengelig i rundt 190 land over hele verden.

Denne runden går lett til Coinmama.

Runde 7: Tokens oppført

Selv om ingen av disse tjenestene tilbyr et spesielt stort utvalg av kryptovalutaer (det er tross alt tusenvis av dem der ute), er det en forskjell.

Coinmama lar deg kjøpe åtte forskjellige tokens: Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Ether (ETH), Litecoin (LTC), Ethereum Classic (ETC), Ripple (XRP), Qtum (QTUM) og Cardano (ADA). Men etter å ha kjøpt ett token, vil du ikke kunne bytte det mot et annet på Coinmama.

Coinbase viser 18 forskjellige tokens, og flere av dem kan kjøpes direkte med kredittkortet ditt eller andre betalingsmåter du kan bruke. Etter kjøpet kan ett token enkelt byttes mot et annet.

Fordi de viser flere tokens for direkte kjøp og tilbyr å handle for andre, tar Coinbase denne runden.

Runde 8: Gebyrer

Som nevnt ovenfor krever Coinmama et handelsgebyr på 5,9% og ytterligere 5% for behandling av kredittkort (denne siste avgiften gjelder ikke hvis du betaler med en SEPA-overføring), totalt 10,9% over markedsverdien. Det er veldig høyt.

Avgifter på Coinbase er ikke lettest å forstå fordi de avhenger av landet du bor, symbolet du kjøper og betalingsmåten. Men de er generelt langt under de på Coinmama. Denne runden går til Coinbase.

Runde 9: Mobilapper

Mange liker å kjøpe, handle og selge kryptovalutaer på farten, så mobilapper er en ganske stor fordel for dem.

Coinmama er bare nett. Coinbase har en veldesignet, brukervennlig mobilapp for både Android- og iOS-enheter. Denne runden går som standard til Coinbase.

myntbase mobilapp

Runde 10: Kundesupport

Kundesupport er fortsatt et stort problem i kryptohandelverdenen generelt. Mange nettsteder tilbyr ingen kundesupport i det hele tatt.

Begge nettstedene gir guider og veiledninger for transaksjonene du kan utføre. Coinbases guider er spesielt nyttige.

Både Coinmama og Coinbase tilbyr kundesupport. I begge tilfeller er det bedre alternativet e-poststøtte, da telefonsupport i beste fall er flekkete. Coinmama svarer vanligvis på e-post innen 24 timer, mens Coinbase er litt tregere og tar 24-72 timer å svare.

Så Coinbase har bedre guider på nettstedet, men Coinmama har raskere e-postsvar. La oss kalle denne siste runden uavgjort.

Coinmama VS Coinbase: Avslutningsvis …

Først, la oss stemme opp hodet mot hodet:

Rund coinmama

Coinmama

myntbase

Coinbase

Tegne
1: Type tjeneste X
2: Sikkerhet X
3: Betalingsmåter X
4: Enkelhet og hastighet X
5: Anonymitet X
6: Tilgjengelighet X
7: Tokens oppført X
8: Gebyrer X
9: Mobilapper X
10: Kundesupport X

Coinbase tar fem runder, mens Coinmama tar to og tre runder er uavgjort. Med disse resultatene virker det som en no-brainer å velge Coinbase. Og i mange tilfeller vil det være et mer praktisk valg. Men la oss huske tilgjengelighetsproblemet. Hvis du bor utenfor landene som har lov til å kjøpe krypto, må du bruke Coinmama eller et annet nettsted.

Til slutt tilbyr både Coinmama og Coinbase en rask, enkel måte å kjøpe kryptovaluta på. Enten er et godt valg å være døren til kryptoverdenen. Hvis denne sammenligningsveiledningen for Coinmama VS Coinbase var nyttig, eller hvis du har spørsmål, kan du legge igjen kommentarene nedenfor!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me