Er Bitstamp trygt for handel? Sikkerhets- og utvekslingsbestemmelser

Det er hundrevis av forskjellige kryptokursutvekslinger der ute, og Bitstamp er en av de største av dem. Det handler i de fem beste kryptovalutaene med et døgnåpent handelsvolum i underkant av 80 millioner amerikanske dollar. Hvis du tenker på å handle på Bitstamp, spør du deg sannsynligvis “Er Bitstamp trygt?”I et nøtteskall tilbyr Bitstamp en av de tryggeste handelsopplevelsene som er mulig. Men la oss se nærmere på det.

er bitstamp trygt?

Hvor lenge har Bitstamp eksistert?

Bitstamp kunngjør seg selv som “verdens lengste kryptobørs”. Det ble grunnlagt i 2011 med base i Slovenia. Grunnleggerne flyttet registreringen til Storbritannia i 2013 og senere til Luxembourg i 2016.

Se også:

Bistamp mot Kraken

Bitstamp mot Coinbase

Er Bitstamp regulert?

Da grunnleggerne flyttet Bitstamp til Storbritannia ba de om veiledning angående regulering. De ble informert om at bitcoin ikke var klassifisert som en valuta, så de ville ikke være underlagt regulering. Selskapet bestemte seg da for at Bitstamp skulle regulere seg selv.

Etter noen år med selvregulering ble Bitstamp innvilget en full reguleringslisens av regjeringen i Luxembourg. Siden den gang er Bitstamp regulert og tillatt å operere i alle EU-medlemsland..

Hvor trygt er Bitstamp?

Bitstamp har hatt noen hackingsproblemer tidligere. De ble ofre for et DDoS-angrep i 2014 og ble hacket i 2015 da rundt 19.000 bitcoins ble stjålet. Begge gangene klarte selskapet å komme seg, og de har forbedret sikkerhetsprotokoller flere ganger.

Foreløpig oppnås sikkerhet ved flere forskjellige fremgangsmåter. For det første er nesten alle tokens nå lagret i frakoblede kalde lommebøker, så selv om plattformen var kompromittert, forblir de fleste midler utenfor rekkevidde. Bitstamp opprettholder bare nok flytende tokens for å tillate rask og effektiv handel.

For det andre krever Bitstamp sine brukere å sette opp tofaktorautentisering umiddelbart etter registrering. Denne tofaktorautentiseringen (eller 2FA) kan settes opp via autentiseringsapper som Google Authenticator eller Authy. Disse appene genererer tilfeldige sekssifrede passord som bare er gyldige i ett minutt. 2FA-passord kreves for pålogging og for alle handler og uttak.

Som en ekstra sikkerhetsfunksjon bruker Bitstamp PGP-signaturer for å kryptere all personlig informasjon gitt av brukerne. Tatt i betraktning at de ber om mer personlig informasjon under kontoverifisering enn andre børser, er dette absolutt en god ting.

Er Bitstamp pålitelig?

Mens Bitstamp har blitt hacket, har ikke brukere tapt penger. Alle 19.000 bitcoins stjålet i 2015 ble refundert til brukerne og fortsetter å forsikre alle midler.

Så langt har det ikke kommet rapporter om misbruk av personlig informasjon fra Bitstamp.

Alt i alt er Bitstamp like pålitelig som de kommer. Du bør ikke ha noen problemer med å kjøpe, selge eller overføre mynter inn og ut av Bitstamp.

Hvordan verifiseres Bitstamp-kontoer?

Verifisering av Bitstamp-konto er nødvendig for å aktivere alle handelsalternativer. Du blir bedt om å bekrefte kontoen din umiddelbart etter registrering.

Bitstamp krever mer personlig informasjon enn andre børser. Du må oppgi grunnleggende finansiell informasjon, skanning av et personlig identifikasjonsdokument og bevis på opphold.

Mens noen brukere synes bekreftelsesprosessen er for påtrengende, sier Bitstamp at det er nødvendig å garantere sikkerheten og er en del av deres politikk mot hvitvasking av penger. Det har ikke kommet rapporter eller søksmål mot Bitstamp for misbruk av personlig informasjon, så de virker pålitelige nok.

Er Bitstamp lommebøker trygge?

Lommebøker på Bitstamp er trygge, men omfanget av nevnte sikkerhet avhenger til slutt av hver bruker. Hvis brukerne velger et trygt passord og holder 2FA aktivert, forblir lommebøker trygge.

Brukerne mottar imidlertid ikke de private nøklene til lommeboken. Dette betyr at brukere teknisk sett ikke gjør det egen lommebøkene deres. Dette er normen for krypto-utveksling, og det er derfor det anbefales for brukere på noen bytt ikke store mengder tokens på byttelommeboka i lengre perioder.

Etter å ha sett på alt dette, kan vi se hvorfor svaret på spørsmålet “Er Bitstamp trygt” er ja. Det er helt trygt.

Hvordan komme i gang med Bitstamp

Det er ganske enkelt å registrere en konto på Bitstamp. La oss anta at du oppretter en personlig konto.

 1. Først, gå over til Bitstamp hjem og klikk på “Registrer” -knappen øverst til høyre:

  Er Bitstamp trygt

 2. Velg kontotypen du oppretter: personlig eller bedrift. Klikk på “Personlig konto”.

 3. Skriv inn fornavn, etternavn, e-postadresse, godta vilkårene og klikk “Fortsett”. En e-post vil bli sendt til adressen du oppga.

  Er Bitstamp trygt for handel

 4. Åpne innboksen din og klikk på lenken for å aktivere kontoen din.

 5. Skriv inn og bekreft et sikkert passord for kontoen din, og klikk på “Fortsett”.

 6. På neste skjerm vil du se bruker-IDen Bitstamp har opprettet for deg. Dette er ID-en du vil bruke hver gang du logger på. Du blir også bedt om å starte brukerbekreftelsesprosessen. Klikk på “Start bekreftelsen”.

  hvor trygt er bitstempel

 7. Gi din grunnleggende personlige informasjon: Bostedsland, adresse og postnummer. Bekreft at du har nasjonalitet i landet ditt, og klikk på “Fortsett”.

  er bitstamp pålitelig

 8. Du må nå oppgi telefonnummeret ditt. Etter at du har klikket på “Fortsett”, vil Bitstamp sende deg en kode som du må oppgi på neste skjerm.

 9. Nå må du legge inn grunnleggende finansiell informasjon. Det er bare ditt nåværende yrke og hvor mye det årlige estimerte innskuddet ditt i Bitstamp vil være. Fyll ut denne informasjonen og klikk “Fortsett”

 10. På denne skjermen må du oppgi mer økonomisk informasjon. Du må oppgi hva du vil bruke Bitstamp til, og om du har tenkt å sette inn krypto fra andre kilder i Bitstamp.

 11. Til slutt må du laste opp et bevis på oppholdsdokument. Adressen i dette dokumentet må samsvare med adressen du skrev inn tidligere.

 12. Etter at du har lastet opp dokumentet, vil Bitstamp be deg om å aktivere 2FA via autentiseringsapper som Authy eller Google Authenticator. Følg instruksjonene for å konfigurere 2FA.

 13. Etter å ha satt opp 2FA, må du bare vente på at Bitstamp skal fullføre bekreftelsen for å ha full tilgang til alle alternativene på nettstedet. Du vil motta en e-post når bekreftelsen er fullført.

Det er det. Du har nå en bekreftet Bitstamp-konto og kan begynne å handle. Hvordan du gjør den faktiske handelen er utenfor omfanget av denne artikkelen, men siden Bitstamp brukergrensesnitt er ganske enkelt, bør selv nykommere få tak i det ganske snart..

Avsluttende kommentarer …

Da du først begynte å lese denne artikkelen, spurte du deg selv: “Er Bitstamp trygt?”. Forhåpentligvis har det spørsmålet blitt besvart her. Ved å følge trinnene ovenfor vil du kunne åpne kontoen din og begynne å handle. Hvis det er en ulempe med Bitstamp, er det ekstremt begrenset utvalg av valutaer de viser: bare Bitcoin, Ethereum, Ripple, Litecoin og Bitcoin Cash. Erfarne handelsmenn vil snart lete etter andre børser, men nye handelsmenn skal kunne gjøre det bra.

Avslutningsvis tilbyr Bitstamp en rask og generell trygt og sikkert plattform for handel med kryptovalutaer. Det har eksistert i ganske mange år og forventes å holde fast i ganske lang tid.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me