Er Kraken trygt å bruke i 2021? Sikkerhet, opplæring og gjennomgang

Helt siden bitcoin ble lansert i 2009 som den første desentraliserte digitale valutaen, har den hatt en økende innvirkning på måten mange gjør forretninger på. Etter bitcoin har hundrevis av andre kryptovalutaer blitt opprettet, og kryptohandel involverer hundrevis av millioner dollar hver dag. Handel med kryptovaluta skjer på kryptobørser, og det er nesten like mange børser som det er kryptovalutaer. Noen børser er små, mens andre er store, kjente nettsteder som administrerer hundretusenvis av transaksjoner per dag. Denne artikkelen vil fokusere på en av disse store børsene og svare på spørsmålet: Er Kraken trygg?

La oss starte med en liten historie:

Fødsel av Kraken:

I 2011 var Mt.Gox verdens største bitcoin-børs, med omtrent 80% av bitcoin-transaksjoner over hele verden. Da han besøkte kontorene sine, la Jesse Powell merke til noen foruroligende feil og bestemte seg for å begynne å jobbe med en utveksling som ikke ville bli berørt av de opplevde sikkerhetsproblemene. Dette førte til grunnleggelsen av Kraken i 2011. Mount Gox selv ville ende opp med å begjære konkurs i 2014.

Hva er Kraken?

Selvfølgelig er Kraken en kryptokursutveksling. Det er med andre ord en nettjeneste der registrerte brukere kan handle kryptovalutaer. Men Kraken tillater ikke bare handel mellom kryptovalutaer, men disse digitale eiendelene kan også handles med fiat-valuta (det som noen kaller “ekte penger”; nemlig nasjonale valutaer som amerikanske dollar, brasiliansk real, japansk yen osv.). For tiden handler Kraken i 20 kryptovalutaer (Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Bitcoin Cash, Ripple, Zcash, Dash, EOS, Stellar, Ethereum Classic, Monero, Qtum, Augur, Cardano, Cosmos, Dogecoin, Tezos, Gnosis, Tether og Watermelon) og fem fiat-valutaer (amerikanske dollar, kanadiske dollar, japanske yen, euro og britiske pund).

Kraken tilbyr tjenester som vanligvis ikke finnes på andre børser, for eksempel både mørkt basseng og OTC-handel, marginhandel og futureshandel. Noen av disse funksjonene kan være overveldende for nybegynnere, men blir verdsatt av eksperthandlere.

Noen børser har lidd forskjellige former for nettangrep, og noen har blitt hacket, med tap på hundrevis av millioner dollar. Så en av de første problemene en kryptobørs må møte er sikkerhet.

Hvor trygt er Kraken?

Kraken ble bygget med tanke på sikkerhet. Tross alt ble det oppfattet sikkerhetsproblemer i Mount Gox som førte til Krakens opprettelse. Powell forsto at en vellykket utveksling måtte starte med å tjene brukerens tillit. Kraken er en av de første børsene noensinne for å holde kundens penger trygge ved hjelp av bevis på reserver. Ja, handel på Kraken-børs er generelt trygt.

Så hvilke sikkerhetsfunksjoner er på plass?
 • Kalde lommebøker: 95% av alle innskudd på Kraken holdes i kaldt, lommebok offline. I tilfelle hacks eller serverfeil, er de fleste midler beskyttet.
 • Serversikkerhet: Krakens servere lagres i bur, under 24/7 overvåkning av væpnede vakter og videomonitorer. All-tilgang til servere er tett regulert og kontrollert.
 • Informasjonssikkerhet: alle kontoer og annen sensitiv informasjon er helt kryptert, både på system- og datanivå.
 • Testing: Kraken opprettholder et team av eksperter som er dedikert til å teste systemets sårbarhet for alle slags cyberangrep.
 • Obligatorisk 2FA, via Google Authenticator eller YubiKey.
 • Ingen kontogjenoppretting via telefon / SMS.
 • E-postbekreftelse for uttak.
 • PGP signerte og krypterte e-poster.
 • Flerlagsbekreftelsessystem (mer om dette nedenfor).

Men sikkerhet er ikke den eneste faktoren. For å lykkes, må en utveksling også være pålitelig. Brukere må føle at de kan stole på selskapet med sine penger, kontoer, personlig informasjon og andre sensitive data.

Er Kraken pålitelig?

Sikkerhet kan implementeres med overvåking, kryptering, 2FA og andre protokoller. Men tillit må tjene med handlinger som gjør at brukerne føler seg komfortable med måten selskapet håndterer både midler og informasjon på.

Hva har Kraken gjort for å få brukerne til å føle at de kan stole på?

Bevis på reserverevisjon:

Kraken har blitt revidert for å bevise at reservene overstiger mengden midler brukerne har på plattformen. Med andre ord, i tilfelle krasj, hack eller andre katastrofale feil, har Kraken nok reserver til å dekke alle brukerens midler. Brukere kan kryptografisk verifisere at midlene i deres individuelle kontoer er dekket av børsens reserver.

Åpenhet:

Krakens administrerende direktør er velkjent, så vel som selskapets hovedkvarter i San Francisco. Selskapets investorer er også offentlige.

Forhold:

Kraken opprettholder forholdet med tyske banker, regjeringen i Tokyo og har blitt omtalt i Bloomberg, New York Times og Wall Street Journal.

I et nøtteskall er Kraken en sikker, pålitelig krypto-utvekslingsplattform som tillater handel mellom flere fiat-valutaer og kryptotokener. Sammenlignet med andre børser er Kraken et av de beste valgene for pålitelighet.

Er Kraken trygt å kjøpe Ripple?

Kraken tilbyr en sikker, pålitelig plattform for å kjøpe alle tokens den støtter, inkludert Ripple. I noen land er det imidlertid nødvendig å ha en nivå 3-verifisering for å kjøpe Ripple. Så er Kraken trygt å faktisk kjøpe krusninger fra? Ja.

Krakens Multi-Tier-bekreftelse forklarte:

Som nevnt ovenfor er Krakens brukerverifisering flerlags. Hvert nivå har visse grenser og krav. De fleste brukere bruker nivå 1 eller 2-verifisering, med høyere nivåer for brukere som handler i høyere volumer eller har visse krav. Her er en kort forklaring på alle nivåer:

 • Nivå 0– Dette nivået krever bare en e-postadresse. Bruker i dette nivået kan imidlertid bare navigere på nettstedet og se hvordan alt ser ut og fungerer, men har ikke lov til å handle.
 • Nivå 1– Brukere kan bare gjøre innskudd og uttak bare i kryptovalutaer. Imidlertid er handel aktivert i både digital og fiat valuta. Dette nivået krever at brukerne oppgir sitt fulle navn, fødselsdato, land og telefonnummer. Det er ingen innskuddsgrense, men uttak er begrenset til 2500 USD per dag eller 20.000 USD per måned.
 • Nivå 2– Innskudd, uttak og handel i digitale valutaer er tilgjengelige. Tier 2-brukere kan sette inn og ta ut fiat-valutaer, avhengig av landet de bor. I fiat-valuta er grensene 2000 USD per dag og 10.000 per måned. Uttak av kryptovaluta er begrenset til 5.000 USD per dag og 50.000 per måned.
 • Nivå 3– Høyere nivåer av fiat-valutafinansiering er tilgjengelig for Tier 3-kunder. Dette nivået krever gyldig myndighets-ID og nylig bevis på opphold. Fiat-innskudd og uttak er begrenset til 25.000 USD daglig og 200.000 USD månedlig. Uttak i digitale valutaer er begrenset til 50 000 USD per dag og 200 000 USD per måned. Land som USA, Canada, Japan og Tyskland krever en nivå 3-bekreftelse for å sette inn og ta ut i fiat-valuta.
 • Nivå 4– Tillater de høyeste nivåene av finansieringsgrenser. Tier 4-brukere kan være både enkeltpersoner og selskaper, og det anbefales best å kontakte supportavdelingen for å avklare deres krav.

Hvis du etter å ha lest informasjonen ønsker å begynne å handle på Kraken, er det en kort veiledning om hvordan du oppretter en konto:

Komme i gang med Kraken:

 1. Gå over til Kraken-nettstedet, og klikk på “Opprett konto” øverst til høyre.

  kraken hjemmeside

 2. Fyll ut nødvendig informasjon (e-post, brukernavn og passord), godta vilkårene og klikk på “Opprett konto”. En aktiveringskode vil bli sendt til e-postadressen du skrev inn.

  opprett kraken-konto

 3. Åpne e-postmeldingen du har mottatt, og klikk på lenken som er gitt. Klikk på boksen “Jeg er ikke en robot” i captcha og deretter på “Aktiver konto”. Kraken vil sende deg en ny e-post med forklaring på tjenestene som tilbys i ditt land eller din region, og du vil også bli sendt til Kraken-nettstedet for å sette opp din 2-faktorkontobekreftelse.

  er kraken trygg

 4. Hvis du velger programvaren 2FA, via apper som Google Authenticator eller Authy, klikker du på riktig knapp, som viser deg QR-koden som må skannes med autentiseringsappen..

  hvor trygt er kraken

 5. Etter at du har aktivert 2FA, blir du ført til det første dashbordet. For øyeblikket er kontoen din nivå 0 bekreftet. Du kan peke rundt på siden, men vil ikke kunne handle. For å bekrefte kontoen din til nivå 2 og begynne å handle, klikk på “Bli bekreftet” -knappen:

  sikkerhet

 6. Du blir ført til et skjermbilde der du kan velge kontotypen du vil bekrefte, blant tre alternativer: Starter, Intermediate eller Pro. Informasjon om hver kontotype vises, inkludert om fiat-handel er tilgjengelig, daglige og månedlige grenser for fiat og crypto, og nødvendig informasjon. For å bekrefte en startkonto, klikk på riktig knapp, og du blir ført til neste skjermbilde.

  anmeldelse

 7. Fyll ut nødvendig informasjon i de riktige feltene (fullt navn, adresse, telefonnummer og fødselsdato) og klikk deretter på “Send inn”.

  opplæringen

 8. Etter å ha sendt inn informasjonen din, vil systemet informere deg om at bekreftelsesprosessen vil ta opptil 24 timer. Når bekreftelsen er fullført, vil du bli varslet via e-post og være klar til å begynne å handle på Kraken.

Konklusjon

Det er det. Å opprette og verifisere en konto på Kraken er ganske rask og grei. I 24-timers ventetiden på bekreftelse kan du utforske nettstedet og forstå grensesnittet. Plattformen kan være litt overveldende for nybegynnere; mer enn andre børser. Når den nye brukeren blir vant til alt, kan de imidlertid få tilgang til noen handelsverktøy og opsjoner som ikke er tilgjengelige på mange andre børser. Når kontoen er bekreftet, er det bare å sette inn penger (i et av de støttede kryptotokenene, for startkontoer) og begynne å handle for andre tokens eller for fiat-valuta. Men husk at startkontoer ikke vil kunne trekke fiat fra Kraken.

Så er Kraken trygt å bruke for kryptohandel? Vi sier ja, men vær forsiktig når du arbeider med utvekslinger. Ting kan endre seg raskt i kryptoverdenen, så det er viktig for deg å holde deg oppdatert om bransjen og selskapene.

Legg igjen en kommentar nedenfor hvis du har spørsmål!

Se også: Overfør Bitcoin fra Coinbase til Kraken

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me