Beste Ethereum-mijnbouwhardware 2021 – AMD versus NVIDIA versus Geforce

1. Radeon R9 295X2 2. Radeon R9 HD 7990 3. AMD Radeon RX 480
Radeon-R9 Radeon-R9-HD-7990 Radeon-RX-480
CONTROLEER PRIJS! CONTROLEER PRIJS! CONTROLEER PRIJS!

hardware voor ethereum-mijnbouwMijnbouw kan worden begrepen wanneer het wordt gebruikt in de gouden analogie voor cryptocurrencies. We zijn ons ervan bewust dat goud en andere edelmetalen schaars zijn, net als digitale tokens, dus de enige manier om hun hoeveelheid te vergroten, is door ze te delven. Mijnbouw is ook een methode om het cryptocurrency-netwerk te beveiligen door blokken in de blockchain te creëren, verifiëren en verspreiden. In dit artikel zullen we de beste Ethereum-mijnbouwhardware bespreken, maar laten we eerst naar de basis gaan.

Doel van het delven van ETH

De meeste bankklanten vertrouwen hun diensten omdat bekend is dat ze alle transacties nauwkeurig bijhouden om frauduleuze activiteiten te voorkomen. Blockchains werken echter op iets andere manieren. Het hele netwerk verifieert en voegt transacties toe aan hun openbare grootboek, in plaats van dat de controle in handen is van een enige tussenpersoon. Hoewel het hele doel van de afwezigheid van een tussenpersoon is om het vertrouwen te minimaliseren, moet er nog steeds een fysieke entiteit zijn die alle financiële gegevens beveiligt om ervoor te zorgen dat niemand vals speelt.

Mijnbouw is zo’n innovatie die gedecentraliseerde administratie tot een legitieme optie maakt. Mijnbouw houdt de transactiegeschiedenis bij en voorkomt fraude.

Hoe werkt mijnbouw?

De consensus wordt bereikt door een blok met de hoogste moeilijkheidsgraad te selecteren. Mijnwerkers produceren blokken die de anderen op geldigheid controleren. Een blok wordt alleen als geldig beschouwd als het Proof of Work (PoW) bevat. Maar Ethereum 1.1 wordt waarschijnlijk vervangen door het Proof of Stake-model.

Mijnwerkers doen een quiz door te proberen het juiste antwoord op de puzzel te beoordelen en te raden totdat een van hen wint. In de eerste plaats voeren de mijnwerkers de unieke headergegevens van het transactieblok uit, waaronder details zoals tijdstempel en softwareversie via een hash-functie. Een hash-functie wordt gebruikt voor het indexeren en identificeren van items in een enorme databank met informatie, omdat het gemakkelijker is om een ​​korte hash-waarde te vinden dan een lange string of tekst. Tijdens het minen retourneert een hash een reeks willekeurige letters en cijfers met een vaste lengte. De miner vindt een hash die overeenkomt met het doel en krijgt daarbij ether toegekend en het blok wordt via het netwerk uitgezonden voor elk knooppunt om toe te voegen aan hun eigen kopie van het grootboek.

Elke mijnwerker die aan het netwerk deelneemt, wordt een knooppunt genoemd en de verwachte waarde van elk knooppunt van mijnbouw is waarschijnlijk evenredig met hun mijnvermogen of hash-snelheid.

Wanneer een mijnwerker de hash vindt, stopt de tweede mijnwerker met werken aan dat blok en gaat hij verder met de volgende. De methode voor het oplossen van puzzels wordt ‘proof of work’ genoemd omdat er geen kans is om vals te spelen en het juiste antwoord te raden. Elke 12-15 seconden vindt een miner een blok en het algoritme verschuift de moeilijkheidsgraad volgens de snelheid van de mijnwerker om de 12 seconden oplossingstijd te bieden. Mijnwerkers verdienen deze ether, die voornamelijk afhangt van geluk en de hoeveelheid rekenkracht die erin wordt gestopt. Het proof of work-algoritme dat ethereum gebruikt, wordt ethash genoemd en is ontworpen om meer geheugen te vereisen om het moeilijk te maken om met dure ASIC’s te minen. ASIC’s zijn mijnbouwchips, wat de enige winstgevende manier is om Bitcoin te ontginnen.

Vereisten voor Ethereum-mijnbouw

Softwarevereisten voor ETH-mijnbouw

 • Afhankelijk van de geselecteerde GPU heeft u de nieuwste stuurprogramma’s nodig.
 • Als uw stuurprogramma geen functies heeft om overklokken en temperatuurstijging te controleren, moet u een apart hulpprogramma zoeken om in de behoeften te voorzien.
 • Zorg ervoor dat u over de juiste Ethereum-mijnsoftware beschikt.

Hardwarevereisten voor Ether-mininghardware

 • Een betrouwbare en kostenvriendelijke stroomvoorziening.
 • Minimaal 4 GB systeem-RAM.
 • Als je meerdere GPU’s wilt gebruiken, zorg dan voor goed geventileerde situaties.
 • Redelijk snelle internetvoorziening.

ETH Mining-beloningen

 • Een succesvolle PoW-mijnwerker van het winnende blok krijgt het volgende beloond:
 • Een beloning voor het winnende blok bestaande uit exact 3.0 ether.
 • Al het gas dat is verbruikt tijdens de uitvoering van transacties die door het winnende blok zijn gedaan, wordt gecompenseerd. De gemaakte gaskosten worden overgeboekt naar de rekening van de mijnwerker.
 • ‘Ooms’ zijn oude blokken die de bovenliggende blokken of voorouders waren van de inclusief blokken. Er wordt een extra beloning toegekend voor het gebruik van ooms voor het gebruik van ooms in het blok in de vorm van 1/32 van het aantal gebruikte ooms. De gebruiker ontvangt 7 / 8ste van de statische blokbeloning.

Eth Mining Hardware: waar u op moet letten?

Mijnwerkers zoeken naar efficiënte ethereum-mijnwerkerhardware om de elektriciteitsrekening en de kosten te verlagen.

Denk eraan voordat u hardware aanschaft, zorg ervoor dat u etherische mijnbouwsoftware, een etherminingpool en een ethereumhardwareportefeuille voor de opslag van ether hebt. Om ethereum te ontginnen, is een hardware genaamd Graphics Processing Unit (GPU) vereist. Oorspronkelijk bedoeld om computer-CPU’s te gebruiken, ontdekten mijnwerkers later dat GPU’s hen meer hashingkracht gaven.

Om de beste GPU voor uw eth-mininghardware te selecteren, moet u beslissen hoe krachtig u uw rig wilt hebben en hoeveel u bereid bent te besteden aan elektriciteit en de GPU zelf..

Hoewel sommige GPU’s een hogere hashing-snelheid hebben, verbruiken ze ook een enorme hoeveelheid elektriciteit. Mijnwerkers kopen vaak de beste ethereum-miner-hardware van Amazon of eBay en afhankelijk van of uw winkeliers deze naar uw land kunnen verzenden, wordt het kopen van GPU’s een gemakkelijkere taak. De kosten van elektriciteit variëren met verschillende landen en mijnwerkers uit landen als China en IJsland hebben vaak een voordeel ten opzichte van hun tegenhangers vanwege de goedkope elektriciteitskosten.

Voordat u een mijnkaart koopt, moet u zich bewust zijn van het totale inkomen en de Return on Investment, ook wel ROI genoemd. Met een ethereum-mijnbouwcalculator kunnen deze waarden worden berekend door rekening te houden met energierekeningen en mogelijke vergoedingen. Een mijnbouwcalculator kan een betere beoordeling geven van de verschillende grafische kaarten. Meer algemeen gebruikte rekenmachines zijn de Ethereum Mining-calculator en de winstcalculator van Coinwarz.

Voor mijnbouw hebben AMD (Radeon) of Nvidia (Geforce) grafische kaarten de voorkeur. Vroeger presteerden AMD-kaarten beter, maar de recente Nvidia-kaarten overtreffen ze qua prestaties. Hoewel AMD-kaarten goedkoper zijn en meer aanpassingsmogelijkheden bieden, heeft Nvidia betere overklokondersteuning binnen Windows. Vanwege de populariteit van op GPU gebaseerde mijnbouw voor cryptocurrencies, zijn de kosten van mijnbouw door het dak gestegen, wat verder heeft geleid tot een tekort aan kaarten met efficiënte kwaliteit en fabrikanten vinden het moeilijk om kaarten te maken die aan de eisen van mijnwerkers voldoen..

De initiële prijs die voor uw mijnkaart wordt betaald, is het bedrag dat de kaart voor zichzelf betaalt, op basis van uw mijnwinsten. Hashrate van een kaart is de snelheid die de kaart behaalt onder ideale mijnomstandigheden met Claymore 9.6, maar zonder overklokken. Een kaart trekt een haalbare hoeveelheid energie tijdens het minen en wordt aangegeven door stroomverbruik en gemeten bij het stopcontact.

De efficiëntie kan worden bepaald door de hash-snelheid te delen door het stroomverbruik en om alle voor de hand liggende redenen zijn nieuwere kaarten efficiënter. De mate van efficiëntie is een belangrijke factor, want hoe groter de efficiëntie, hoe meer winst er wordt gemaakt na het berekenen van de ROI. We hebben de beste kaarten voor ethereum-mijnbouw op een rijtje gezet, zodat je uit de lijst kunt kiezen.

Tips voor je eigen mijnbouwplatform om Ethereum te ontginnen

Voor de mijnwerkers van de Ethereum-blockchain is de beloning in termen van de Ether-munt, en mijnbouw voor Ether is behoorlijk populair geworden. Mensen hebben thuis en op kantoor mijnbouwinstallaties opgezet om wat digitale activa te verdienen. De miners moeten de reeks tekens raden die bekend staat als een hash, en later wordt de hash gecontroleerd met het vorige blok en wordt het volgende blok gevormd. Het proces staat bekend als ‘proof of work’ en de beloningen worden overgebracht naar de portemonnee van de mijnwerker.

Ethereum-mijnbouw is vrij eenvoudig als je eenmaal weet wat je doet. Het enige dat je nodig hebt, is behoorlijk gladde hardware, en de rest is eenvoudig. Als je een gamer bent en een behoorlijk serieuze speler, zal je systeem waarschijnlijk goed zijn om aan de mijnbouw te gaan.

Het opzetten van een mijnbouwplatform is een beetje aan de dure kant, maar over het algemeen zijn de beloningen voldoende om de kosten door de jaren heen te dekken. De twee belangrijkste componenten waaruit elke mijnbouwinstallatie bestaat, zijn de stroombron en de grafische verwerkingseenheden.

Voor de beste mining-ervaring van Ethereum is het beter om twee GPU’s aan de rigs te bevestigen. Als u meer GPU’s krijgt, moet u zowel de stroomtoevoer uitbreiden als uw budget voor het systeem verhogen.

De rest van de hardware die nodig is om een ​​mijnbouwinstallatie op te bouwen, is dezelfde als de spelsystemen, wat betekent dat wordt aanbevolen dat de GPU’s van de beste bedrijven zijn. Meestal gaan gamers en mijnwerkers voor degenen die zijn vervaardigd door AMD of NVIDIA.

Het volgende dat u moet krijgen, is de mijnsoftware. De mining-software is een programma dat de uiteinden van het Ethereum-netwerk en de hardware die je hebt ingesteld met elkaar verbindt.

Voor de speciale mijnbouwinstallaties is gebleken dat software zoals EthOS, Claymore en Geth behoorlijk nuttig zijn voor het verkrijgen van de beloningen als gevolg van de mijnbouw.

Andere apparatuur die u nodig heeft voor mijnbouw zijn de typische computercomponenten zoals het moederbord, RAM, CPU, stroombron, monitor en een verbinding met internet.

U kunt naar behoefte extra GPU’s toevoegen, maar als u meer GPU’s toevoegt, moet u ook uw moederbord en RAM upgraden.

Nadat u het programma tijdens de uitvoering heeft ingesteld, moet u het van tijd tot tijd controleren om ervoor te zorgen dat het probleemloos werkt.

U moet echter ook de koeling van het systeem controleren. Als het oververhit raakt, kan het systeem worden uitgeschakeld en pauzeren bij het minen, en moet u het hele proces opnieuw starten.

Hoe lang kun je Ether mijnen?

Het laatste niveau van Ethereum geeft de overgang aan tussen Proof of work (PoW) en Proof of Stake (PoS). Zodra dit niveau is bereikt, kan er geen ether meer worden gedolven.

Top 10 beste Ethereum-mijnbouwhardware 2021

1. Radeon R9 295X2

Radeon R9 295X2Het heeft een hoge hash-snelheid van 46 MH / s van de Ethereum GPU’s op de markt en heeft een stroomverbruik van 500W. Geprijsd op $ 600, het is ietwat duur, maar heeft de voorkeur omdat deze GPU een effectieve combinatie is van twee van de krachtigste GPU’s van het huidige tijdperk.

Het heeft een stroomkosten per dag van $ 1,44 en een rendement per dag van $ 2,23, en de kosten per MH / s zijn $ 13,04 en het rendement per jaar wordt geschat op $ 586,43 ongeveer.

Het wordt beschouwd als een van de beste grafische kaarten voor alle ethermininghardware. Het is een extreem geavanceerde multi-core grafische processor. Het heeft een met vloeistof gevuld koelsysteem vergezeld van twee ventilatoren en is een van de snelste GPU’s die AMD op de markt heeft gebracht. In tegenstelling tot het traditionele radiatorblok en de ventilator, bestaat deze GPU uit een vloeistofkoelsysteem van Asetek en heeft elke GPU zijn eigen koelblok. Hoewel er een centrale ventilator is die lucht over beide kernen duwt, komt de meeste koeling van de koelvloeistof die in het radiatorblok wordt geduwd. Dit leidt tot een veel beter koelsysteem. Deze kaart kost het meeste van andere beschikbare mijnkaarten, maar levert een rendement op van $ 2,23 per dag. Het kan ook door genoeg Ethereum minen om zichzelf in minder dan een jaar, ongeveer 269 dagen, terug te betalen.

Voordelen

 • Het haalt meer per dag binnen dan elke andere beschikbare grafische kaart. Het heeft een schitterende winstverhouding waardoor het ondanks zijn hoge prijs een goede keuze lijkt.
 • Het is een snelle en krachtige GPU met een geweldig koelsysteem.

Nadelen

Het is een dure GPU om in je mijnbouwinstallatie te gebruiken. Niet alleen zijn de initiële installatiekosten veel hoger, de energiekosten zijn ook behoorlijk hoog. Mogelijk niet geschikt voor vroege beginners. De Radeon R9 295X2 is misschien niet ideaal voor een nieuwe mijnbouwoperatie, maar heeft een zeer goed winstpotentieel.

CONTROLEER DE PRIJS IN AMAZON

2. Radeon R9 HD 7990

Radeon R9 HD 7990De r9 295 × 2 hashrate is 36 MH / s, wat het op één na hoogste tarief is van de beste kaarten voor ethereum-mijnbouw, de tweede alleen voor Radeon R9 295X2. Als je de beste ethermining-hardware wilt bouwen, dan moet je deze kaart hebben.

Het stroomverbruik van 375W aan de muur en elke GPU heeft een rendement van meer dan $ 470 per jaar en heeft een winstratio per dag van 56%. Beschikbaar bij online retailers zoals Amazon, dit is een van de meest kostenefficiënte alternatieven voor Ethereum-mijnwerkers. De Radeon HD 7990 wordt geleverd met een hash-snelheid van 36 MH per seconde. Het heeft een terugverdientijd van iets meer dan een jaar. Het heeft een dagelijkse kostprijs die wordt geschat op $ 1,08 en een rendement van $ 1,29.

Voordelen

 • Op één na hoogste hash-snelheid
 • Het is budgetvriendelijk
 • Matig stroomverbruik
 • Elk jaar is de verwachte ROI $ 470

CONTROLEER PRIJS IN AMAZON

3. AMD Radeon RX 480

Radeon RX 480Een van de meest kostenefficiënte en economische hardware met een hash-snelheid van 25 MH / s.

Stroomkosten per dag zijn aanzienlijk lager dan de reeds genoemde hardware met $ 0,4320.

Het geeft een rendement per dag van $ 1,21 en dus een rendement per jaar van $ 440,91.

De kosten per MH zijn slechts $ 7,96, wat zeer gewild is in de markt voor cryptocurrency. Er moet echter worden opgemerkt dat de Radeon RX 480 een versie van 4 GB heeft die op 7 GHz werkt en een duurder model van 8 GB dat op 8 GHz werkt. In vergelijking met het 8GB-model werkt het 4GB-model ongeveer 2-3 MHz langzamer. Daarom wordt de 8GB-versie aanbevolen voor alle mijndoeleinden. De kracht van de Radeon RX 400 kan nooit worden ondermijnd, en de RX 480 is daarop geen uitzondering en levert goede vermogensresultaten op.

Voordelen

 • De meest betaalbare keuze voor mijnwerkers
 • Goede hash-snelheid en beter rendement per dag

Nadelen

 • Gebrek aan koelfaciliteiten.
 • Gebrek aan overklokken voor GPU-frequenties

CONTROLEER PRIJS IN AMAZON

4. Radeon RX 470

Radeon RX 470Het heeft een gematigde hash-snelheid van 24 MH / s. Dezelfde stroomkosten als de Radeon RX 480 voor $ 0,4320

De kosten per MH / s zijn $ 9,13, wat een rendement per dag oplevert van $ 1,15 en een jaarlijks resultaat van $ 418,16.

Tijdens Ethereum-mijnbouw op RX 470, met de kloksnelheid ingesteld op 1300 tpm, was de GPU-temperatuur 70 graden Celsius. Daarom lijkt het handmatig verhogen van de temperatuur de betere optie, vooral als u munten aan het delven bent waarvan de algoritmen de bronnen van de grafische processor intensiever gebruiken. Het stroomverbruik lijkt hoger te zijn dan dat van de RX 480. De meeste gebruikers gebruiken de Radeon RX 470 zonder softwareproblemen.

Voordelen

 • Het is uitgerust met een 8-pins PCI-E-connector
 • Goed koelsysteem
 • Kloksnelheid grafische processor 1260 MHz

Nadelen

 • RX 470 is uitgerust met traag geheugen. Daarom zal de mijnbouw langzamer zijn.

CONTROLEER PRIJS IN AMAZON

5. NVIDIA GTX 1070

NVIDIA GTX 1070Het kan mijnen met een hash-snelheid van 30 MH / s terwijl het slechts 100 W aan stroom verbruikt.

Het heeft een VRAM van 8GB GDDR5 en een stroomverbruik van 25W. De aanvankelijke mijnprestaties waren behoorlijk opmerkelijk, terwijl de voorraadklokkaart Ethereum met een hash-snelheid van 31MH / s ontgonnen. Een belangrijk kenmerk is dat een lagere prijs, het de prestatiekwaliteiten van het 1080-model naar voren brengt. Het heeft een GPU-architectuur in Pascal en een geheugensnelheid van 8 Gbps.

GTX 1070 – Welke te kopen?

Ondanks dat het 3 fans heeft voor het koelsysteem, klagen gebruikers nog steeds dat GTX 1070s de zwakste fans hebben in vergelijking met zijn tegenhangers.

Hoewel Founders Edition GPU’s een grote stabiliteit en een bovengemiddelde hash-snelheid hebben, behoren hun fans meestal tot de luidruchtige.

ASUS Strix is ​​enorm gewild. Ondanks de hoge kosten krijgen gebruikers een goede hash-snelheid en stille en duurzame ventilatoren. De Zotac 1070 AMP heeft een zeer goede hashrate en is bevestigd met twee koelers.

Wanneer er veel vraag is, kan de GTX 1070 behoorlijk duur worden, maar als je hem voor een fatsoenlijke prijs vindt, is hij een goede speler gebleken. Door een overklokfunctie te gebruiken, kan je hashrate met 10% toenemen tot 31MH / s. Met veel VRAM en een redelijk stroomverbruik is het zeer gewild bij mijnwerkers.

CONTROLEER PRIJS IN AMAZON

6. Geforce GTX 1080 Ti

Geforce GTX 1080 TiDe GTX 1070 Ti wordt een nieuwe generatie GPU genoemd, die een heleboel interessante functies bevat.

De GTX 1070 kan worden geconfigureerd tot 32 MH / s hashrate, wat kan worden bereikt met GTX 1070 Ti. Het heeft een stroomverbruik van 120 W en 8 GB GDDR5 256-bits geheugen.

Een van de belangrijkste kenmerken is het koelsysteem. De kaart heeft drie ventilatoren en elke ventilator is standaard uitgeschakeld en begint pas te draaien als de kaart de 64 graden bereikt.

De Windforce-ventilatoren samen met de samengestelde heatpipes maken het 50% efficiënter dan GTX 1070 FE. Met een hoge hoeveelheid RAM en een geweldige hash-snelheid kan deze kaart jarenlang Ethereum minen. De hoge initiële kosten en het stroomverbruik van de kaarten betekenen echter dat de winstgevendheid een langzaam proces zal zijn. Het wordt verkocht voor $ 800, maar de vraag naar mijnbouw kan de prijs verhogen tot meer dan $ 1000.

Merk ook op dat GTX 1070 Ti beschikt over 432 CUDA-kernen, waardoor het sneller is voor Ethereum-mijnbouw vanwege het 8 GB GDDR5-geheugen met 8 gigabytes per seconde. De klok van 1070 Ti is ook 100 MHz hoger en er wordt opgemerkt dat beide edities met dezelfde snelheid hashen, ongeacht het verschil in kernsterkte. De prestaties van het geheugensubsysteem toonden aan dat tijdens het minen sommige van de GTX 1070/1070 Ti-kaarten op 2000 MHz bleven, terwijl andere zakten naar het 1900 MHz-bereik. Dit kan worden opgelost door het geheugen handmatig maximaal te overklokken om de beste resultaten uit de kaart te halen. De NVIDIA Geforce GTX 1070 Ti Founders Edition kan worden gekocht voor $ 449, wat niet te duur is, aangezien GTX 1070 FE kan worden gekocht voor $ 399.

Voordelen

 • Geweldig koelsysteem
 • Stille en goede fans
 • Stijlvol en chique ontwerp en interface
 • Uitstekende bouwkwaliteit, het gebruik van hoogwaardige MOSFET’s en condensatoren draagt ​​bij aan de levensduur en stabiliteit.

Nadelen

 • Lage hash-snelheid indien gebruikt op fabrieksinstellingen.
 • Hoger stroomverbruik.
 • De prijs is aanzienlijk hoog in vergelijking met zijn alternatieven.

CONTROLEER DE PRIJS IN AMAZON

7. GeForce Titan XP

NVIDIA Titan XPHoewel dit model $ 1400 kost en relatief veel duurder is dan zijn tegenhangers, heeft het een indrukwekkende hash-snelheid van 35 MH / s en kan het worden geklokt tot 42 MH / s.

Het gemiddelde stroomverbruik van 200W. Het zit boordevol 12 GB GDDR5X-geheugen en heeft een effectieve gegevenssnelheid van 11 Gbps.

CONTROLEER PRIJS IN AMAZON

8. Titan V

NVIDIA Titan VDe Titan V-serie heeft een gemiddelde hash-snelheid van 70MH / s en kost $ 3000. Het verwachte stroomverbruik van 250W wat een klein nadeel is in vergelijking met andere kaarten. Het heeft zes grafische verwerkingsclusters en 5120 CUDA-cores en is verpakt met een kaart met twee sleuven met 12 GB HBM2 RAM, en de totale geheugenbandbreedte bereikt tot 652,8 GB / s.

Begeleid door een enorme 21.1B-transistor die de TITAN V voedt, heeft hij een basisklok van 1200 MHz en een boostklok van 1455 MHz

De buitenste aluminium behuizing is machinaal afgewerkt en warmtebehandeld voor extra wendbaarheid en kracht.

Volgens een paar testresultaten behaalde Titan V een 70 MH / s voor Ethereum-mijnbouw en bij overklokken steeg het tot 77 MH / s. De kaart wordt aangedreven door een Volta-gebaseerde GV100 GPU die ook wordt aangetroffen in Tesla-versnellers. De kaart presteerde even goed met andere cryptocurrencies, waardoor het ook een geschikte optie is voor mijnwerkers. NVIDIA Titan V getuigde van het feit dat de nieuwe op Volta gebaseerde GPU’s uitblinken in mijnbouw en het gewilde speeltje zijn voor mijnbouw. Vanwege zijn spectaculaire hashrate is het ook behoorlijk hoog geprijsd.

Er kan echter een goedkopere versie van deze kaart op de markten worden verwacht, die binnenkort de ultieme tool voor Ethereum-mijnbouw blijkt te zijn..

CONTROLEER PRIJS IN AMAZON

9. AMD Radeon RX Vega 64

AMD Radeon RX Vega 64Met een hash-snelheid van 30 MH / s en een stroomverbruik van 210 W heeft deze kaart een uitstekende belasting van mijnprestaties met extreem klokpotentieel. De RX Vega is verkrijgbaar in drie verschillende versies: een luchtgekoelde referentiekaart, een model in beperkte oplage en een vloeistofgekoelde variant. Alle drie de kaarten klokken het geheugen op dezelfde 945 MHz basisklok. Het vloeistofgekoelde model verhoogt echter de basiskloksnelheid met 12,8 procent en verhoogt ook de boostklok tot 8,5 procent.

Vega maakt deel uit van de AMD GPU-architectuur en is daarom niet in overvloed en moeilijk te vinden.

De RX Vega beschikt over alle 4096 streamprocessors die op de chip aanwezig zijn en kan het overklokpotentieel van Titan XP evenaren voor bijna de helft van de prijs van $ 1300.

Terwijl de luchtkoeling te veel warmte produceert, kan de speciale editie koel genoeg blijven om 42 MH / s te trekken met slechts 300W. Het wordt geleverd in twee versies van de RX Vega 64 luchtgekoelde en RX Vega 56-kaarten en ziet er bijna identiek uit.

CONTROLEER PRIJS IN AMAZON

10. AMD R9 390

R9-390XNog een nieuwe high-end kaart geproduceerd door AMD, hij kost $ 540 en heeft een hash-snelheid van 30 MH / s, wat hem een ​​indrukwekkende prestatie geeft tegen een betaalbare prijs. Hierdoor kan het in beschikbaarheid ontbreken.

Deze kaart heeft een stroomverbruik van 235W en is gebouwd met oudere maar geüpgradede hardware, hij kan zijn mannetje staan ​​in vergelijking met de NVIDIA Geforce GTX 980-serie en is ook minder duur. Dit maakt een geschikte en haalbare optie voor mijnwerkers. Een belangrijk kenmerk van de 390X is dat het gebruikmaakt van Graphics Core Next-architectuur die sinds 2011 door AMD wordt gebruikt. De Hawaï-kern die de basis vormde van de R9 290X-serie, is hernoemd naar Grenada om de R9 390X-serie te bouwen. Het heeft maar liefst 2816 streamprocessors die zijn opgesplitst in eenheden met 64 afzonderlijke processors erin. Het is een grote GPU waarvoor mogelijk 6- en 8-pins voedingsconnectoren nodig zijn.

De kaart is gefixeerd met drie ventilatoren die behoorlijk wat geluid produceren. Het wordt echter automatisch uitgeschakeld bij een lage belasting, wat een recent geïmplementeerde functie was.

Deze kaarten gebruiken een Graphics Core Next-architectuur, waardoor ze achterblijven bij NVIDIA’s Maxwell-ontwerpen. Het is een zeer conventionele kaart met de mogelijkheid om te tweaken als je iets anders wilt doen. De R9 390X is concurrerend op het gebied van prijs, snelheid en geheugen, maar blijft achter bij NVIDIA op gebieden als stroomverbruik, gegenereerde ruis, hitte en overklokken.

Voordelen

 • Voorsprong op GTX 980 in termen van prestaties.
 • Goedkoper dan NVIDIA-versies.
 • Er zijn ook bordpartner-versies beschikbaar.

Nadelen

 • Meer stroomverbruik
 • Minder veelzijdige architectuur
 • Veel R9 390X-modellen zijn omvangrijk en zwaar en vereisen zowel 6- als 8-pins voedingsconnectoren.

CONTROLEER PRIJS IN AMAZON

11. AMD Radeon RX 580

AMD Radeon RX 580Het heeft een hash-snelheid van 18,5 MH / s en een stroomverbruik van 185 W en is een kleine update van de laatste generatie RX 480-kaarten die zijn geproduceerd. De RX 580 heeft een 1340 MHz boost-kloksnelheid in combinatie met 8 GB GDDR5-geheugen. De specificaties zijn afhankelijk van welke externe fabrikant is gebruikt en ook van de hoeveelheid RAM.

De kleine upgrade in snelheid brengt het in de buurt van NVIDIA Geforce GTX 1060, en het goedkoopste model weegt 200 pond. Het heeft goede koelsystemen en maakt gebruik van een Polaris-architectuur die niet de populaire keuze is voor Ethereum-mijnbouw. Lang beschouwd als de enige keuze voor ETH-mijnbouw, worden de RX 400- en 500-serie langzaamaan buiten gebruik gesteld.

Voordelen

 • Uitstekende Full HD-prestaties
 • Fatsoenlijke 1440p-prestaties
 • Goedkopere kaarten hebben een grote waarde

Nadelen

 • Kaart is niet compatibel

CONTROLEER PRIJS IN AMAZON

AMD Mining versus Nvidia Mining

GPU-mijnbouw kan worden gedaan met behulp van de hardware die wordt geleverd door de twee grootste namen op dit gebied, AMD en Nvidia. Oorspronkelijk gebruikt voor gaming, videobewerking en servertoepassingen, kunnen deze grafische kaarten nu dienen als krachtige verwerkingsengines voor het delven van cryptocurrency. Volgens de meeste mensen is AMD beter als het gaat om budget- en mid-range kaarten, terwijl Nvidia de beste keuze is voor high-end grafische kaarten..

Punten om te overwegen 

Er zijn een aantal factoren die belangrijk zijn en waarmee u rekening moet houden. Hier zijn enkele details die u moet weten voordat u kiest tussen AMD en Nvidia.

Bereken ROI

Het is belangrijk om de winstcalculators en andere factoren in de bouwkosten te controleren om te zien of mijnbouw geschikt voor u is. Deze factoren geven u een ruwe schatting van uw ROI-periode, zodat u in de toekomst beter geïnformeerde beslissingen kunt nemen. De berekeningen zullen niet 100% nauwkeurig zijn omdat niemand de toekomst van cryptocurrencies kan voorspellen.

Veelzijdigheid van munten

Houd andere valuta in de gaten om winstgevend te blijven en uw ROI zo snel mogelijk terug te krijgen. Geen enkele munt die u besluit te delven, zal voor altijd winstgevend zijn, en dit zal uw ROI blijven beïnvloeden.

Prijs

De prijs waartegen u koopt, is erg cruciaal, omdat dit rechtstreeks van invloed is op uw ROI. De recente run op Nvidia en AMD GPU’s stuwden de detailhandelsprijzen omhoog op basis van het basisaanbod versus de intense dynamiek van de vraagmarkt. Het is ook belangrijk op te merken dat het kopen van apparatuur tegen hoge prijzen kan resulteren in een langere ROI-periode en ook de meeste kortetermijnwinsten stopzet..

Energieverbruik

Het gemiddelde stroomverbruik is gebaseerd op het type munt of algoritme dat wordt gedolven. Dit varieert met betrekking tot verschillende algoritmen en GPU’s. U kunt de exacte schatting echter pas benaderen als u begint met minen, maar u moet toch een ruwe schatting overwegen, aangezien dit de kosten en ROI rechtstreeks beïnvloedt..

Voordelen van AMD Mining

Minder risicovolle mijnbouw: Als je vandaag naar de mijnresultaten van Ethash- en Cryptonight-munten kijkt, staat Nvidia niet eens in de buurt. Het wordt door grote aantallen verslagen, aangezien AMD het buitengewoon goed heeft gedaan. Deze projecten hebben een veelbelovende toekomst dan de munten op Nvidia. Als een ander incident zoals de Mt. Gox komt voor, één ding is zeker, dat de AMD-gunstige munten zoals Ethereum en Monero zullen overleven.

Goedkopere kaarten: Naar alle waarschijnlijkheid zijn AMD-kaarten waarschijnlijk goedkoper dan de tegenhangers van Nvidia. Dit resulteert in kortere ROI-periodes en snellere winsten.

Tweaker-vriendelijk: AMD GPU’s zijn vooral bekend omdat ze mijnwerkersvriendelijk zijn. Ze kunnen ook naar wens worden aangepast.

Uitstekende Ethhash en Cryptonight: De voortreffelijkheid van de AMD GPU die wordt gebruikt bij het delven van ethers en op kryptoniet gebaseerde munten is uitzonderlijk. Dit impliceert dat Ethereum, dat toevallig een van de meest veelbelovende Altcoins en Monero is, van jou is voor de mijne. Niemand weet natuurlijk zeker wat de toekomst in petto heeft, behalve door het uiterlijk ervan; deze twee Altcoins zijn er om te blijven vanwege hun sterke en veelbelovende projecten.

Nadelen van AMD-mijnbouw

Luidruchtig: AMD GPU’s zijn veel luider dan hun Nvidia-tegenhangers. Dit komt door het ontwerp van de blazer en door zijn brute kracht. Het is niet bepaald een groot nadeel voor een meerderheid van het publiek, maar voor de rest wel.

Niet energiezuinig: AMD GPU’s hebben een hoog bruto vermogen, maar zijn in veel algoritmen niet energiezuinig. Deze stroombehoefte resulteert in een hogere elektriciteitsrekening.

Produceert meer warmte: AMD GPU’s behoefte aan meer vermogen resulteert in de productie van veel warmte. U moet ervoor zorgen dat er een goede ventilatie is om ongelukken te voorkomen.

Lagere inruilwaarde: Vanwege vergrendelingsreferentie van gamers heeft AMD een lagere inruilwaarde. In het geval dat de mijnindustrie verouderd raakt, moet u uw extra kaarten verkopen. Nvidia-kaarten worden gemakkelijk verkocht omdat de meeste gamers de voorkeur geven aan Nvidia voor gamen boven AMD.

Voordelen van Nvidia Mining

Energie-efficiëntie: Welke kaart je ook gebruikt, Nvidia wint zonder twijfel de strijd om het stroomverbruik. Hoewel AMD-kaarten veel meer brute kracht hebben, hebben ze veel energie nodig en gebruiken ze meer stroom. Nvidia is in feite zeer energiezuinig. Dit heeft tot op zekere hoogte een positief effect op de ROI.

Relatief stil: Ze zijn relatief minder luidruchtig dan de AMD Rigs omdat ze relatief minder stroom verbruiken. In vergelijking met de AMD GPU’s zijn ze stil, zelfs als de ventilatoren op hoge snelheid draaien.

Produceert minder warmte: De Nvidia GPU’s werken koeler dan hun AMD-tegenhangers vanwege de energie-efficiëntie en het uitstekende thermische beheer.

Goede ondersteuning: Nvidia-services geven regelmatig de broodnodige stuurprogramma-updates. Het onderhouden en opzetten van Nvidia is probleemloos en is om dezelfde reden enorm populair geworden.

Goede wederverkoopwaarde: GPU’s kunnen aan gamers worden verkocht, terwijl de AMD-kaarten daarentegen moeilijk te verkopen zijn, aangezien gamers de voorkeur geven aan Nvidia-kaarten boven AMD.

Nadelen van Nvidia Mining

Duur: Of het nu een van de Nvidia-kaarten is; ze zijn extreem prijzig in vergelijking met hun AMD-concurrenten. Hierdoor kan de ROI-periode langer zijn.

Inferieure Ethash en Cryptonight: Cryptonight- en Ethhash-algoritmen bevatten enkele van de belangrijkste en meest veelbelovende munten op de markt, zoals Monero en Ethereum. Munten zoals deze zullen waarschijnlijk blijven omdat hun projecten erg sterk zijn en de mogelijkheden voor hun toepassing ook groot zijn.

Nvidia is inferieur in het delven van deze munten in vergelijking met AMD. In plaats daarvan moet u genoegen nemen met relatief nieuwere en kleinere munten op basis van Equihash, enz.

Het is essentieel dat iemand zich realiseert dat verschillende kaarten de neiging hebben om uit te blinken in verschillende algoritmen. U moet rekening houden met uw vereisten en eventuele beperkingen en pas dan een beslissing nemen.

Gevolgtrekking

De meeste NVIDIA-kaarten zijn efficiënt in termen van stroomverbruik, terwijl AMD-kaarten zuiniger en zakvriendelijker zijn. Over het algemeen is mijnbouw een methode waarbij beoordeelde en geanalyseerde beslissingen worden genomen in termen van het kopen van hardwarekaarten om maximale winst te behalen. Als u uw kaarten goed speelt, is er geen betere manier om in cryptocurrencies te handelen en geld te verdienen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me