Bitcoin Cash versus Litecoin: welke cryptocurrency is beter in 2021?

In deze vergelijking van Bitcoin Cash versus Litecoin gaan we diep in op de verschillende elementen die een cryptoproject tot een waardevolle investering maken. We onderzoeken zaken als; technologie, team, nut, tractie en bedreigingen.

Met dat gezegd, laten we er meteen in springen …

Invoering

Meer dan een decennium geleden zag Satoshi Nakamoto een nieuw type digitale activa voor zich die een revolutie teweeg zou brengen in de uitwisseling van waarde. Hij noemde het Bitcoin, een digitale valuta die niet wordt gecontroleerd of beïnvloed door een enkele entiteit. Blockchain-technologie heeft de visies van Satoshi werkelijkheid gemaakt. Het was een gedecentraliseerd, veilig en transparant netwerk van vertrouwen dat het bitcoin-netwerk aandreef. Naarmate het netwerk exponentieel groeide, werd schaalbaarheid echter een groot probleem.

Het vinden van een schaalbaarheidsoplossing is een uitdagende onderneming in een gedecentraliseerde omgeving. Dit evolueerde naar wat we nu de Blockchain Trilemma noemen, een uitdaging voor decentralisatie, beveiliging en schaalbaarheid. Het is de moeilijkheid om een ​​effectieve oplossing voor een van deze functies te implementeren zonder de andere negatief te beïnvloeden. Nog uitdagender is om consensus te bereiken over één oplossing om het probleem aan te pakken.

Sommige leden van de Bitcoin-gemeenschap hadden de vooruitziende blik om in een vroeg stadium actie te ondernemen. Dit heeft geleid tot de creatie van alternatieve cryptocurrencies die gezamenlijk bekend staan ​​als Altcoins. In 2011 creëerde een computerwetenschapper van Google en Coinbase met de naam Charlie Lee Litecoin. Een Altcoin gebaseerd op de code van bitcoin met verschillende aanpassingen. Door deze wijzigingen kon het goedkopere transactiekosten en snellere transactietijden realiseren, terwijl het hetzelfde beveiligingsniveau bood dat bitcoin te bieden heeft.

Zes jaar later, in 2017, creëerde een omstreden hard fork Bitcoin Cash (BCH). Het was het resultaat van een meningsverschil binnen de bitcoin-gemeenschap om de schaalbaarheidsproblemen van Bitcoin aan te pakken. De aanhangers van de genoemde vork degradeerden naar de naam Bitcoin Cash, niet in staat om de meerderheid van de steun van de gemeenschap te krijgen. In wezen is Bitcoin Cash Bitcoin met grotere blokgroottes en andere protocolverbeteringen. Door deze wijzigingen is het mogelijk om een ​​hogere transactiebandbreedte en lagere transactiekosten te realiseren.

Bitcoin Cash versus Litecoin: wat beter is?

Om massale acceptatie van cryptocurrencies te bereiken, moeten crypto-ontwikkelaars in staat zijn om het nut van hun digitale valuta te koppelen aan de dagelijkse activiteiten van het gewone volk. Dit is wat Bitcoin (BTC) probeert te bereiken, om mensen in staat te stellen crypto op dezelfde manier te gebruiken als contant geld. Het succes van Bitcoin bleek echter de achilleshiel te zijn, aangezien het netwerk het gebruik ervan niet aankan. De BTC-bullrun van eind 2017 en begin 2018 is een flagrant voorbeeld van deze zwakte. Als gevolg van netwerkverkeer nam de tijd om transacties te verwerken en transactiekosten exponentieel toe, waardoor veel ontevreden Bitcoin-gebruikers achterbleven.

Tegelijkertijd was dit een doorbraak voor alternatieve munten die beter schalen dan Bitcoin. Door het toenemende voorkomen van deze netwerkcongestie was de behoefte om een ​​alternatief voor BTC te vinden nog groter. Bitcoin Cash en Litecoin zijn naar voren gekomen als topalternatieven als crypto elektronisch contant geld. Laten we deze BTC-alternatieven eens nader bekijken en zelf bepalen welke beter is.

Methodologie

Bij het overwegen van het debat tussen Bitcoin Cash versus Litecoin, zullen we de verschillende aspecten van elk project vergelijken om te bepalen welke een beter alternatief is voor Bitcoin. Specifiek zijn team, technologie & upgrades, telemetrie & nut, tractie & tactieken en bedreigingen & triggers. Na elk van deze vergelijkingen zal een beoordeling zijn om te kiezen welke de sectie wint. Daarna zullen we de resultaten van elke sectie optellen en bepalen welke tussen de punten inderdaad beter is.

I. Team

Wij geloven dat het succes van elk project sterk afhangt van het team erachter. Daarom beginnen we onze vergelijking van blockchain-projecten altijd met zijn team. In deze sectie zullen we de mensen achter elk project vergelijken, evenals de belangrijkste organisatie die hen ondersteunt. Daarnaast kijken we of ze een duidelijk en gedegen plan hebben om hun doelen te bereiken.

Team Bitcoin Cash (BCH)

Eerst kijken we naar het team van Bitcoin Cash. De zittende Bitcoin Cash (BCH) is eigenlijk Bitcoin Cash ABC (BCH ABC), die is afgesplitst van de originele versie van BCH. Wij zijn van mening dat de splitsing goed was voor de BCH-gemeenschap. Het bood een kans om afstand te nemen van Craig Wright die berucht werd omdat hij beweerde dat hij Satoshi Nakamoto was zonder solide bewijs. Wat nog belangrijker is, is dat de upgrade BCH in staat stelde om niet-contante transacties te verwerken, zoals slimme contracten en orakelvoorspellingsdiensten.

Wij zijn van mening dat de splitsing het ontwikkelingsvermogen van het BCH-team niet heeft verminderd. Dit opende in feite een hele nieuwe wereld van mogelijkheden voor BCH. De steun van Roger Ver en Jihan Wu garandeert bijna meer succes. De meeste ontwikkelaars en bijdragers van BCH kwamen van Bitcoin. Dit zou een goede indicatie moeten zijn van de capaciteit van het BCH-team om te presteren. Kijken naar de wegenkaart van BCH is het duidelijk dat ze een duidelijk en gedefinieerd pad hebben om hun plan uit te voeren.

Team Litecoin (LTC)

Aan de andere kant heeft het Litecoin-team veel minder drama aan hun kant. Sinds zijn 8-jarig bestaan ​​heeft het nooit te maken gehad met een omstreden vork. Evenmin zag het veel strijd binnen zijn gemeenschap. Dit bracht ons ertoe te geloven dat Litecoin Team een ​​hechte gemeenschap is. Verder hebben we opgemerkt dat de meeste Litecoin-ontwikkelingsinitiatieven in de wachtrij komen te staan ​​van Charlie Lee. Dit komt bovenop het idee dat Litecoin lijkt te functioneren als een testketen voor de toekomstige implementatie van Bitcoin-technologie. Het kreeg deze reputatie vanwege de snellere acceptatie van technologieën die bedoeld zijn om Bitcoin te verbeteren.

Helaas konden we geen duidelijke en gedefinieerde routekaart voor Litecoin vinden. De dichtstbijzijnde vervanging hiervoor is een blogpost van Andrew Yang, vorig jaar gedeeld op de website van de Litecoin Foundation. Het vermeldde vier dingen om naar uit te kijken in 2019 voor Litecoin. Dit werd gevolgd door een tweetstorm van Charlie Lee waarin de huidige inspanningen worden beschreven om de fungibiliteit van Litecoin te vergroten door het kenmerk van vertrouwelijke transacties op te nemen.

Teamwinnaar: Bitcoin Cash

We kozen voor Bitcoin Cash omdat we denken dat dit het meer actieve en veerkrachtige team tussen de twee is. Meningsverschillen en incidentele drama’s zijn het bewijs van gepassioneerde deelname. Het toont ook de intense betrokkenheid van het team en de gemeenschap. Dit wil niet zeggen dat het Litecoin-team geen toewijding en toewijding heeft. We zeggen gewoon dat Bitcoin Cash ze overtreft in termen van intensiteit.

Beide teams zijn zeer bekwame professionals met een geschiedenis van succesvolle inspanningen. Het succes van Bitcoin voor Bitcoin Cash-ontwikkelaars en de populariteit van Litecoin zijn hier duidelijke bewijzen van. Ze worden ook ondersteund door zeer invloedrijke mensen die hebben bijgedragen aan het vormgeven van het cryptocurrency-landschap. Roger Ver voor Bitcoin cash en Charlie Lee voor Litecoin. Bovendien hebben ze de steun van stichtingen die toezicht houden op de ontwikkeling van elk van de projecten.

Dus als we kijken naar de teams achter Bitcoin Cash vs Litecoin, gaat deze ronde naar Bitcoin Cash.

II. Technologie & upgrades

Bitcoin Cash v Litecoin General Specs

Het volgende belangrijke aspect van elk project is de technologie. De onderliggende technologie van beide projecten lijkt sterk op Bitcoin (BTC). Hun ontwikkelaars hebben echter wijzigingen aangebracht in de codebase van BTC om ze schaalbaarder en functioneler te maken. Het bestaan ​​en de relevantie van deze twee BTC-alternatieven vloeit immers voort uit het onvermogen van Bitcoin om te schalen.

Bitcoin Cash-technologie

De technologie van Bitcoin Cash (BCH) is in wezen hetzelfde als Bitcoin. Sommige mensen in de crypto-ruimte geloven zelfs dat het een betere versie van BTC is die Satoshi Nakamoto voor ogen had. Bitcoin Cash koos ervoor om de maximale blokgrootte te verhogen tot 8 MB en later tot 32 MB. Het is 32x groter dan die van Bitcoin en Litecoin, die elk 1 MB hebben. Aan de andere kant kozen Bitcoin-ontwikkelaars ervoor om SegWit2x te ondersteunen als een schaalbaarheidsoplossing en lijken ze hun hoop te vestigen op schaaloplossingen voor de tweede laag, zoals het Lightning Network..

Als gevolg hiervan kan Bitcoin Cash meer transacties verwerken dan Bitcoin bij dezelfde hoeveelheid tijd. Als alle transactieparameters hetzelfde zijn, zou BCH 32x meer transacties moeten kunnen doen. Vanwege een kleinere pool van lopende transacties hoeven BCH-gebruikers niet zoveel te betalen om hun transacties bevestigd te krijgen. Afgezien hiervan kan BCH nu slimme contracten en orakeldiensten uitvoeren sinds de laatste vork.

Litecoin Cash-technologie

Men kan stellen dat Litecoin (LTC) ook een vork van Bitcoin (BTC) is, aangezien het dezelfde codebase deelt. Deze cryptocurrency was echter niet het resultaat van een meningsverschil tussen ontwikkelaars. Litecoin wil een lichtere en snellere versie van Bitcoin zijn. Er zijn drie essentiële verschillen tussen BTC en LTC. Ten eerste is het maximale aanbod van LTC 84 miljoen versus 21 miljoen BTC. Ten tweede gebruikt LTC Scrypt als hash-algoritme, terwijl BTC SHA-256 gebruikt. Ten slotte is de bloktijd van LTC 2,5 minuten, terwijl BTC 10 minuten heeft. De specificaties van BTC en BCH zijn precies hetzelfde, behalve de blokgrootte.

Litecoin heeft altijd de rol gespeeld van een testketen voor BTC. In feite activeerde LTC segwit vóór BTC. Bovendien gebruikt het ook het Lightning Network (LN) als een tweede laag schaalbaarheidsoplossing. Bovendien maken ontwikkelingen in LN atomaire swaps tussen BTC en LTC-netwerk mogelijk. LTC-ontwikkelaars waren ook van plan om de fungibiliteit te vergroten door vertrouwelijke transactie-technologie op te nemen. Tot slot, om niet te worden overtroffen door Bitcoin Cash, zal Rootstock Litecoin-ondersteuning bevatten om Ethereum-achtige slimme contractfunctionaliteit toe te voegen aan Litecoin.

Winnaar technologie: gelijkspel

Bitcoin Cash en Litecoin hebben verschillende schaaloplossingen. Ondanks deze verschillende benaderingen toonden beide het vermogen om meer te schalen in vergelijking met Bitcoin. Wat betreft de keuze welke beter is in termen van huidige en geplande technologie, blijft discutabel. In termen van toekomstige ontwikkelingen kunnen ze het aanbod van de ander evenaren. Wij geloven dat de schaaloplossingen van beide projecten haalbaar zijn.

De technologieën die door zowel Bitcoin Cash als Litecoin zijn geïmplementeerd, maken snellere transactietijden mogelijk tegen een fractie van de kosten met Bitcoin. Ze in staat stellen om meer als een valuta te functioneren in vergelijking met Bitcoin, die hard op weg is om meer een waardeopslag te worden. Beide zijn meer geschikt voor dagelijkse transacties en dus het gelijkspel.

III. Bitcoin Cash versus Litecoin: telemetrie & Nut

Bitcoin Cash vs Litecoin Prestatietelemetrie van de laatste drie maanden

Bitcoin Cash en Litecoin ontlenen hun waarde aan hoe effectief ze als ruilmiddel dienen. Simpel gezegd, ze moeten een effectieve manier van betalen zijn voor dagelijkse transacties. Hun relevantie is afhankelijk van het feit dat Bitcoin niet als zodanig kan functioneren. Dit komt door transactielatentie en kosten die de tolerantiedrempel van uw gemiddelde consument overschrijden. Wie zou er 10 minuten willen wachten om een ​​transactie te voltooien? Niemand zou graag $ 3-10 USD transactiekosten willen betalen voor een $ 1 USD transactierecht?

Bitcoin Cash-telemetrie & Nut

Wat betreft een betaalmedium is Bitcoin Cash (BCH) een betere optie dan Bitcoin (BTC). Transacties worden sneller verwerkt met veel minder kosten. Dit is het directe resultaat van het kunnen verwerken van meer gegevens per blok. Bovendien biedt BCH hetzelfde beveiligingsniveau als BTC omdat het hetzelfde consensusmechanisme en hash-algoritme deelt. Ze hebben zelfs dezelfde bloktijd van 600 seconden of 10 minuten. Je kunt BCH vergelijken met een identieke tweelingbroer van BTC met een iets andere aanleg.

Litecoin-telemetrie & Nut

Als Bitcoin Cash de identieke tweelingbroer van Bitcoin is, kun je Litecoin (LTC) vergelijken met hun naaste neef. Ze delen allemaal hetzelfde DNA, maar Litecoin lijkt niet zo veel op BTC. Ten eerste verhoogde het zijn totale aanbod om de last van gebruikers te verminderen die met decimale getallen moeten omgaan. Ten tweede veranderde het zijn hash-algoritme in Scrypt om beter bestand te zijn tegen gespecialiseerde mijnbouwapparatuur. Dit dient als een afschrikmiddel voor de centralisatie van mijnbouwactiviteiten. Ten slotte heeft het een snellere bloktijd van 150 seconden of 2,5 minuten in vergelijking met BCH en LTC.

Telemetrie & Utility Winnaar: Bitcoin Cash

De winnaar van deze ronde is Bitcoin Cash, omdat het beter presteerde als digitaal contant geld dan Litecoin. Als we naar de onderstaande tabel kijken, kunnen we zien dat Bitcoin Cash in staat was om meer transacties te verwerken tegen aanzienlijk lagere kosten. Van augustus tot oktober bedroeg Bitcoin cash gemiddeld 0,432 TPS, terwijl LTC de helft minder 0,204 TPS verwerkte. Ondanks het feit dat er twee keer zoveel transacties zijn verwerkt als LTC, bedragen de gemiddelde transactiekosten van BCH in dezelfde periode ongeveer $ 0,0029 USD. Aan de andere kant was LTC gemiddeld $ 0,0237 USD, wat ongeveer 8x duurder is dan BCH. Ten slotte zijn de gemiddelde waarde van BCH-bewegingen groter dan LTC, $ 8.529 USD en $ 7.673 USD.

De enige zwakte van BCH in deze ronde is het feit dat het een aanzienlijk grotere blockchain-maat heeft dan LTC. Dit kan worden geïnterpreteerd als een hogere rekenbelasting voor BCH. Desalniettemin zien we een toenemende moeilijkheid voor BCH in vergelijking met de afnemende moeilijkheidsgraad van LTC. Dit betekent dat meer mijnwerkers meer geïnteresseerd zijn in het minen van BCH dan in LTC. Dit brengt ons bij het laatste punt waarom we voor Bitcoin Cash hebben gekozen – momenteel is het een veiliger netwerk. Sneller, goedkoper en veiliger, dat heeft ons deze ronde aan Bitcoin Cash verkocht.

IV. Bitcoin Cash versus Litecoin: tractie & Tactiek

Bitcoin Cash versus Litecoin Totaal aantal transacties

Cryptocurrency-projecten hebben misschien al het talent en de technologie van de wereld, maar het zal allemaal verloren gaan als niemand ze gebruikt. Daarom is het belangrijk om de adoptie van Bitcoin Cash en Litecoin te controleren. Massale acceptatie is misschien wel het belangrijkste doel van elk cryptocurrency-project voor het succes ervan. Dit geldt ook voor Bitcoin Cash (BCH) en Litecoin (LTC). Om deze reden is het nodig om de tractie van deze twee projecten te onderzoeken. Bovendien moeten we identificeren welke tactieken ze gebruiken om hun tractie verder te vergroten.

Bitcoin Cash-tractie& Tactiek

De identieke tweeling van BTC zijn, heeft zo zijn voordelen. BCH lijkt zo op Bitcoin dat het kan worden gezien als de meer schaalbare BTC-versie. In feite ondersteunen veel cryptogerelateerde sites en services die BTC ondersteunen, bijna altijd BCH. Bovendien zijn aanzienlijk minder transactiekosten en een snellere transactietijd aantrekkelijker voor consumenten om te gebruiken. De enige grote uitdaging voor de verdere acceptatie van BCH is misschien de onwil van leden van de cryptocommunity die zich hebben aangesloten bij de gevestigde keten.

Litecoin-tractie & Tactiek

In tegenstelling tot BCH staat Litecoin over het algemeen in goede gratie bij de bredere bitcoin-gemeenschap. Het heeft een meer pragmatische benadering gekozen om een ​​alternatieve keten of een testketen voor het bitcoin-netwerk te zijn. Dit hielp bij het creëren van een vriendschappelijke omgeving van coëxistentie tussen BTC en LTC. Dit gebrek aan concurrentiedrang kan echter een negatieve invloed hebben gehad op het vermogen van LTC om te innoveren en zijn eigen merk op te bouwen.

Winnaar tractie en tactiek: Bitcoin Cash

Bitcoin Cash doet deze ronde vanwege de volgende redenen. Ten eerste is het nauw verbonden met het merk Bitcoin. De naam alleen al maakt een groot verschil, aangezien Bitcoin het meest herkenbare merk ter wereld is. Dit geldt zelfs buiten de crypto-ruimte. Bovendien heeft het zichzelf actief op de markt gebracht als superieur digitaal contant geld voor de gevestigde BTC. Dit wordt ondersteund door daadwerkelijke prestaties. Als gevolg hiervan gebruiken steeds meer mensen BCH als digitaal geld dan BTC. Moreso dan LTC.

In directe vergelijking met LTC kunnen we zien dat BCH meer grip krijgt. We kunnen zien dat BCH consequent meer transacties verwerkt dan LTC, sneller en goedkoper. Dit is de top van het totale aantal transacties van BCH dat sneller toeneemt dan LTC. Wat alleen betekent dat meer mensen BCH gebruiken in vergelijking met LTC. We hebben ook opgemerkt dat sinds het blok wordt beloond met LTC, miners bereid zijn om LTC te minen. Als de trend zich voortzet, zou dit ernstige gevolgen hebben voor de beveiliging van het netwerk van LTC. Dit is in tegenstelling tot BCH’s die gestaag toenemen.

V. Bedreigingen & Triggers

De laatste aspecten waar we naar zullen kijken, zijn de bedreigingen en triggers van deze twee cryptoprojecten. Dit zijn grote evenementen, updates en upgrades, zakelijke partnerschappen of veranderende regelgevingsomgevingen die van invloed kunnen zijn op de prijsbeweging of ontwikkeling van een bepaald project. Ze dienen als katalysator voor een grote bull run of als een barrière die het project moet overwinnen. Bedreigingen en triggers zijn belangrijke factoren vanwege de wispelturige aard van cryptomarkten waar een enkele gebeurtenis het traject van cryptoprojecten kan veranderen.

Bitcoin Cash-bedreigingen & Triggers

De vorige secties laten zien dat Bitcoin Cash veel goede dingen met zich meebrengt. Gemeten tegen LTC heeft BCH beter gepresteerd. Bovendien toont de toenemende moeilijkheid van mijnbouw het aanhoudende vertrouwen van mijnwerkers in BCH aan. De groeiende euforie over het halveringsevenement van BTC en BHC volgend jaar speelt hier misschien wel een rol. Voor de korte termijn kunnen BCH-houders een “Binance-effect” ervaren, aangezien Binance Chain een BCH-gekoppeld Binance-token heeft vrijgegeven om het op zijn platform te ondersteunen.

Ander nieuws, Roger Ver heeft het Japanse bedrijf O3 overgenomen, dit zal een interessante dynamiek introduceren in de ontwikkeling van meer op BCH gebaseerde apps via de Bitcoin.com-website. Ten slotte geloven we dat het tokenisatieprotocol van BCH een cruciale rol zal spelen in de groei van het BCH-ecosysteem. De voortdurende verbetering van het Simple Ledger Protocol (SLP), evenals het BCH-protocol zelf, zal resulteren in het creëren van waardevollere en bruikbare op BCH gebaseerde tokens.

Litecoin-bedreigingen & Triggers

De weken voorafgaand aan het LTC-halveringsevenement waren een van de meest opwindende tijden voor LTC in de recente geschiedenis. Na het halveringsevenement lijkt het enthousiasme van crypto-investeerders voor LTC echter te zijn afgenomen. Als bewijs hebben mijnwerkers de afgelopen drie maanden een afnemende interesse in LTC voor mijnbouw getoond. Bovendien gingen de prijzen van Litecoin door.Alsof dat nog niet erg genoeg is, heeft de Litecoin Foundation financiële problemen gehad en moest ze worden ondersteund door Charlie Lee om het hoofd boven water te houden.

De inkomende Litecoin-top kan een interessante ontwikkeling opleveren in de Litecoin-ruimte. Dit is een jaarlijks evenement waar marktleiders, Litecoin-ontwikkelaars en supporters samenkwamen om de toekomst van Litecoin te bespreken. Het is misschien de gebeurtenis die het nodig heeft om zijn fortuin te veranderen. Afgezien hiervan lijkt het erop dat het plan dat eind vorig jaar door Litecoin Foundation werd gedeeld, vooruitgaat. Vertrouwelijke transacties worden geïntegreerd in het Litecoin-protocol met Litecoin MimbleWimble Extension Block Proposal.

Gevaren & Triggers Winnaar: Bitcoin Cash

Het was niet moeilijk om in te zien dat er veel positievere dingen aan de gang zijn voor Bitcoin Cash in vergelijking met Litecoin. Het belangrijkste van alles is het feit dat onze waarnemingen werden bevestigd door de meetbare prestaties van Bitcoin Cash. Moreso met de voortgang van het huidige ontwikkelingsplan. Het zijn nu echt opwindende tijden voor Bitcoin Cash. We kunnen LTC echter niet allemaal tegelijk afwijzen. Er zijn verschillende protocolverbeteringen aan de horizon. Alleen de tijd zal uitwijzen of deze inspanningen vruchten zullen afwerpen, onthoud ook dat een belangrijke gebeurtenis, ontwikkeling of verandering cryptoprojecten kan veranderen..

Laatste gedachten

Samenvatting resultaat Bitcoin Cash vs Litecoin

Bitcoin Cash versus Litecoin was een interessante vergelijking, maar het lijkt erop dat Bitcoin Cash Litecoin echt verslaat in elke categorie. U kunt er zeker van zijn dat we ze objectief hebben geëvalueerd. Als er enige troost is, zijn we van mening dat de Litecoin-gemeenschap kan verbeteren en herstellen van deze huidige inzinking, in feite hebben ze grote plannen voor de boeg. Ze zijn een zeer veerkrachtige gemeenschap die de tand des tijds heeft doorstaan. Het is tenslotte de 6e grootste crypto ter wereld op basis van marktkapitalisatie.

Bitcoin Cash presteert momenteel echter in elk aspect beter dan LTC. Het momentum is momenteel met Bitcoin Cash en de markt reageert gunstig. Bovendien lijken positieve ontwikkelingen op het gebied van partnerschappen, bedrijfsinvesteringen en protocolupgrades erop te wijzen dat dit momentum zich zal voortzetten tot volgend jaar en het kookpunt zal bereiken tijdens het halveringsevenement van Bitcoin en Bitcoin Cash..

We hopen dat je genoten hebt van deze vergelijking van Bitcoin Cash versus Litecoin en dat je het nuttig vond!

Lees ook: Beste Bitcoin Cash-portemonnee

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me