Bitcoin Cash VS Litecoin: Hvilken kryptovaluta er bedre i 2021?

I denne sammenligningen av Bitcoin Cash vs Litecoin vil vi dykke dypt inn i de forskjellige elementene som gjør et kryptoprosjekt til en verdifull investering. Vi vil undersøke ting som; teknologi, team, verktøy, trekkraft og trusler.

Med det sagt, la oss hoppe rett inn i det …

Introduksjon

For mer enn et tiår siden så Satoshi Nakamoto for seg en ny type digital eiendel som ville revolusjonere verdiutvekslingen. Han kalte det Bitcoin, en digital valuta som ikke kontrolleres eller påvirkes av en enkelt enhet. Blockchain-teknologi gjorde Satoshis visjoner til virkelighet. Det var et desentralisert, sikkert og gjennomsiktig nettverk av tillit som drev bitcoin-nettverket. Etter hvert som nettverket vokste eksponentielt, ble skalerbarhet imidlertid en stor bekymring.

Å finne en skalerbarhetsløsning er en utfordrende innsats under et desentralisert miljø. Dette utviklet seg til det vi nå kaller Blockchain Trilemma, en utfordring for desentralisering, sikkerhet og skalerbarhet. Det er vanskeligheten med å implementere en effektiv løsning på en av disse funksjonene uten å påvirke den andre negativt. Enda mer utfordrende er å oppnå enighet om en løsning for å løse problemet.

Noen Bitcoin-fellesskapsmedlemmer hadde fremsyn for å iverksette tiltak tidlig. Dette har ført til opprettelsen av alternative kryptokurver samlet kjent som Altcoins. I 2011 opprettet en datavitenskapsmann fra Google og Coinbase ved navn Charlie Lee Litecoin. En Altcoin basert på bitcoin-koden med flere modifikasjoner. Disse endringene gjorde det mulig å oppnå billigere transaksjonsgebyrer og raskere transaksjonstider samtidig som det tilbyr det samme sikkerhetsnivået bitcoin har å tilby.

Seks år senere i 2017 opprettet en omstridt hard gaffel Bitcoin Cash (BCH). Det var et resultat av uenighet i bitcoin-samfunnet for å løse skalerbarhetsproblemene til Bitcoin. Tilhengerne av den nevnte gaffelen rykket ned til navnet på Bitcoin kontanter, uten å kunne få majoritetsstøtte fra samfunnet. I hovedsak er Bitcoin Cash Bitcoin med større blokkstørrelser og andre protokollforbedringer. Disse endringene gjør det mulig å oppnå høyere transaksjonsbåndbredde og lavere transaksjonsgebyrer.

Bitcoin Cash vs Litecoin: Hvilket er bedre?

For å oppnå masseadopsjon av kryptovalutaer, bør kryptoutviklere kunne knytte nytteverdien til sine digitale valutaer til de daglige aktivitetene til vanlige mennesker. Dette er hva Bitcoin (BTC) prøver å oppnå for å gjøre det mulig for folk å bruke krypto på samme måte som de bruker kontanter. Suksessen til Bitcoin viste seg imidlertid å være akilleshælen da nettverket ikke klarer å takle bruken. Slutten av 2017 og tidlig 2018 BTC bull run er et påfallende eksempel på denne svakheten. På grunn av nettverkstrafikk økte tiden til å behandle transaksjoner og transaksjonsgebyrer eksponentielt, og etterlot mange misfornøyde Bitcoin-brukere.

Samtidig var dette et gjennombruddsøyeblikk for alternative mynter som skalerer bedre enn Bitcoin. Den økende forekomsten av disse nettverksbelastningene forsterket behovet for å finne et alternativ til BTC. Bitcoin Cash og Litecoin har dukket opp som toppalternativer som crypto elektroniske kontanter. La oss se nærmere på disse BTC-alternativene og selv bestemme hvilken som er bedre.

Metodikk

Når vi vurderer debatten mellom Bitcoin Cash vs Litecoin, vil vi sammenligne de forskjellige aspektene av hvert prosjekt for å avgjøre hvilken som er et bedre alternativ til Bitcoin. Spesielt teamet, teknologien & oppgraderinger, telemetri & verktøy, trekkraft & taktikk og trusler & utløser. Etter hver av disse sammenligningene vil det være en vurdering å velge hvilken som vinner seksjonen. Deretter vil vi telle resultatene av hver seksjon og bestemme hvilken mellom to som faktisk er bedre.

I. Team

Vi tror at suksessen til ethvert prosjekt avhenger i stor grad av teamet bak det. Dermed starter vi alltid vår sammenligning av blockchain-prosjekter med teamet. I denne delen vil vi sammenligne menneskene bak hvert prosjekt, så vel som hovedorganisasjonen som støtter dem. I tillegg vil vi sjekke om de har en klar og sunn plan for å nå sine mål.

Team Bitcoin Cash (BCH)

Først ser vi på Bitcoin Cash-teamet. Den sittende Bitcoin Cash (BCH) er faktisk Bitcoin Cash ABC (BCH ABC) som gaffel fra den opprinnelige versjonen av BCH. Vi tror at splittelsen var bra for BCH-samfunnet. Det ga en mulighet til å ta avstand fra Craig Wright som hevet seg kjent for å hevde at han er Satoshi Nakamoto uten solid bevis. Enda viktigere, oppgraderingen gjorde at BCH kunne behandle ikke-kontante transaksjoner som smarte kontrakter og oracle prediction-tjenester.

Vi mener at splittelse ikke har redusert utviklingsevnen til BCH-teamet. Faktisk åpnet dette en helt ny verden av muligheter for BCH. Å ha støtte fra Roger Ver og Jihan Wu garanterer nesten ytterligere suksess. De fleste av utviklerne og bidragsyterne til BCH kom fra Bitcoin. Dette bør være en god indikator på kapasiteten til BCH-teamet til å levere. Ser på veikart av BCH er det tydelig at de har en klar og definert vei for å gjennomføre planen.

Team Litecoin (LTC)

På den annen side har Litecoin Team mye mindre drama på sin side. Siden de 8 årene som eksisterte, måtte den aldri håndtere en omstridt gaffel. Det så heller ikke mye kamp i samfunnet. Dette fikk oss til å tro at Litecoin Team er et tett sammensveiset samfunn. Videre har vi observert at de fleste Litecoin-utviklingsinitiativer tar sin kø fra Charlie Lee. Dette er på toppen av forestillingen om at Litecoin ser ut til å fungere som en testkjede for den fremtidige implementeringen av Bitcoin-teknologi. Det fikk dette rykte på grunn av sin raskere adopsjon av teknologier som tar sikte på å forbedre Bitcoin.

Dessverre klarte vi ikke å finne en klar og definert veikart for Litecoin. Den nærmeste erstatningen for dette er a blogg innlegg fra Andrew Yang, delt på nettstedet til Litecoin Foundation i fjor. Det uttalte fire ting å se frem til i 2019 for Litecoin. Dette ble fulgt av en tweetstorm fra Charlie Lee som beskriver det nåværende arbeidet med å øke soppbarheten til Litecoin ved å inkludere funksjonen til konfidensielle transaksjoner.

Lagvinner: Bitcoin Cash

Vi valgte Bitcoin Cash fordi vi føler at det er det mer aktive og elastiske teamet mellom de to. Uenigheter og sporadiske dramaer er bevis på lidenskapelig deltakelse. Det viser også det intense engasjementet fra teamet og samfunnet. Dette er ikke å si at Litecoin-teamet mangler engasjement og engasjement. Vi sier bare at Bitcoin Cash slår dem når det gjelder intensitet.

Begge lagene er svært kompetente fagpersoner med en historie med vellykkede bestrebelser. Suksessen til Bitcoin for Bitcoin Cash-utviklere og Litecoins popularitet er klare vitnesbyrd om dette. De støttes også av svært innflytelsesrike mennesker som bidro til å forme kryptovaluta-landskapet. Roger Ver for Bitcoin kontanter og Charlie Lee for Litecoin. Videre har de støtte fra stiftelser som har utviklingsovervåking av hvert av prosjektene.

Så når vi vurderer lagene bak Bitcoin Cash vs Litecoin, går denne runden til Bitcoin Cash.

II. Teknologi & oppgraderinger

Bitcoin Cash v Litecoin Generelle spesifikasjoner

Det neste viktige aspektet ved ethvert prosjekt er dets teknologi. Den underliggende teknologien til begge prosjektene er veldig lik Bitcoin (BTC). Imidlertid introduserte utviklerne deres endringer i kodebasen til BTC for å gjøre dem mer skalerbare og funksjonelle. Eksistensen og relevansen av disse to BTC-alternativene kommer tross alt fra Bitcoins manglende evne til å skalere.

Bitcoin Cash-teknologi

Teknologien til Bitcoin Cash (BCH) er i det vesentlige den samme som Bitcoin. Faktisk, noen mennesker i kryptorommet mener at det er en bedre versjon av BTC som Satoshi Nakamoto forestiller seg. Bitcoin Cash valgte å øke den maksimale blokkstørrelsen til 8 MB og senere økte den til 32 MB. Det er 32 ganger større enn Bitcoin og Litecoin, som har 1 MB hver. På den annen side valgte Bitcoin-utviklere å støtte SegWit2x som en skalerbarhetsløsning og ser ut til å knytte håpet til skaleringsløsninger i andre lag som Lightning Network.

Som et resultat kan Bitcoin Cash håndtere flere transaksjoner enn Bitcoin gitt samme tid. Hvis alle transaksjonsparametere er de samme, bør BCH kunne gjøre 32 ganger flere transaksjoner. På grunn av et mindre utvalg av ventende transaksjoner trenger ikke BCH-brukere betale så mye for å få transaksjonene bekreftet. Bortsett fra dette, vil BCH nå kunne gjøre smarte kontrakter og oracle-tjenester siden forrige gaffel.

Litecoin Cash Technology

Man kan hevde at Litecoin (LTC) også er en gaffel av Bitcoin (BTC) ettersom den deler den samme kodebasen. Imidlertid var denne kryptovalutaen ikke et resultat av uenighet blant utviklere. Litecoin søker å være en lettere og raskere versjon av Bitcoin. Det er tre viktige forskjeller mellom BTC og LTC. For det første er den maksimale tilførselen av LTC 84M mot 21M BTC. For det andre bruker LTC Scrypt som sin hashingalgoritme mens BTC bruker SHA-256. til slutt er LTCs blokkeringstid 2,5 minutter mens BTC har 10 minutter. Spesifikasjonene til BTC og BCH er nøyaktig de samme bortsett fra blokkstørrelsen.

Litecoin har alltid spilt rollen som en testkjede for BTC. Faktisk aktiverte LTC segwit foran BTC. I tillegg bruker den også Lightning Network (LN) som en skalerbarhetsløsning for andre lag. Videre tillater utvikling i LN atombytter mellom BTC og LTC-nettverk. LTC-utviklere planla også å øke soppbarheten ved å innlemme Confidential Transaction-teknologi. Til slutt, for ikke å bli overgått av Bitcoin Cash, vil Rootstock inkludere Litecoin-støtte for å legge til Ethereum-lignende smarte kontraktsfunksjonaliteter i Litecoin.

Teknologivinner: Slips

Bitcoin Cash og Litecoin har forskjellige skaleringsløsninger. Til tross for disse forskjellige tilnærmingene demonstrerte begge kapasiteten til å skalere mer sammenlignet med Bitcoin. Så langt som å velge hvilken som er bedre når det gjelder nåværende og planlagt teknologi, er det fortsatt diskutabelt. Når det gjelder fremtidig utvikling, kan hver matche tilbudet til den andre. Vi mener skaleringsløsningen for begge prosjekter er levedyktig.

Teknologiene implementert av både Bitcoin Cash og Litecoin muliggjør raskere transaksjonstider til en brøkdel av kostnaden ved hjelp av Bitcoin. Gjør det mulig for dem å fungere mer av en valuta i forhold til Bitcoin, som raskt blir mer en butikk av verdi. Begge er mer egnet for daglige transaksjoner og dermed uavgjortresultatet.

III. Bitcoin Cash vs Litecoin: Telemetri & Nytte

Bitcoin Cash vs Litecoin Siste tre måneder ytelse telemetri

Bitcoin Cash og Litecoin henter verdien av hvor effektive de tjener som byttemiddel. Enkelt sagt, de må være en effektiv betalingsmåte for daglige transaksjoner. Deres relevans er avhengig av at Bitcoin ikke kan fungere som sådan. Dette skyldes transaksjonsforsinkelser og -kostnader som går utover toleranseterskelen til din gjennomsnittlige forbruker. Hvem vil vente i ti minutter på å fullføre en transaksjon? Ingen vil betale for et transaksjonsgebyr på $ 3-10 USD for en transaksjonsrett på $ 1 USD?

Bitcoin Cash Telemetry & Nytte

Så langt som et betalingsmedium er Bitcoin Cash (BCH) et bedre alternativ enn Bitcoin (BTC). Transaksjoner behandles raskere med langt færre gebyrer. Dette er det umiddelbare resultatet av å kunne behandle mer data per blokk. Videre tilbyr BCH samme sikkerhetsnivå for BTC som det har samme konsensusmekanisme og hashingalgoritme. De til og med samme blokkeringstid på 600 sekunder eller 10 minutter. Du kan sammenligne BCH til å være en identisk tvilling av BTC med en litt annen disposisjon.

Litecoin Telemetry & Nytte

Hvis Bitcoin Cash er den samme tvillingen til Bitcoin, kan du sammenligne Litecoin (LTC) til å være deres nære fetter. De deler alle samme DNA, men Litecoin ligner ikke BTC like mye. For det første økte det totale tilbudet for å redusere byrden for brukere som måtte håndtere desimaltall. For det andre endret den hashing-algoritmen til Scrypt for å være mer motstandsdyktig mot spesialisert gruveutstyr. Dette tjener til å avskrekke sentraliseringen av gruvedriften. Til slutt har den en raskere blokkeringstid på 150 sekunder eller 2,5 minutter sammenlignet med BCH og LTC.

Telemetri & Utvinningsvinner: Bitcoin Cash

Vinneren av denne runden er Bitcoin Cash, da den presterte bedre som digitale kontanter enn Litecoin. Ser vi på tabellen nedenfor kan vi se at Bitcoin kontanter var i stand til å behandle flere transaksjoner til en betydelig lavere kostnad. Fra august til oktober var Bitcoin kontanter i gjennomsnitt 0,432 TPS, mens LTC behandlet halvparten så mye 0,204 TPS. Til tross for å ha behandlet dobbelt så mange transaksjoner som LTC, er BCHs gjennomsnittlige transaksjonskostnad rundt $ 0,0029 USD i samme periode. På den annen side var LTC i gjennomsnitt $ 0,0237 USD, som er rundt 8 ganger dyrere enn BCH. Til slutt er den gjennomsnittlige verdien av BCH-bevegelser større enn LTC, $ 8,529 USD og $ 7,673 USD.

Den eneste svakheten ved BCH i denne runden er det faktum at den har en betydelig større blockchain-størrelse enn LTC. Dette kan tolkes som en høyere beregningsbelastning for BCH. Ikke desto mindre ser vi en økende vanskelighetsgrad for BCH sammenlignet med LTCs fallende gruveproblemer. Dette betyr at flere gruvearbeidere er interessert i å utvinne BCH i stedet for LTC. Dette bringer oss til det siste punktet hvorfor vi valgte Bitcoin Cash – for øyeblikket er det et sikrere nettverk. Raskere, billigere og sikrere, som solgte oss til Bitcoin Cash denne runden.

IV. Bitcoin Cash vs Litecoin: Trekkraft & Taktikk

Bitcoin Cash vs Litecoin Totalt antall transaksjoner

Kryptovaluta-prosjekter kan ha alt talentet og teknologien i verden, men alt vil gå til spill hvis ingen bruker dem. Det er derfor det er viktig å sjekke adopsjonen av Bitcoin Cash og Litecoin. Masseadopsjon er kanskje det viktigste målet for ethvert kryptovalutaprosjekt for suksess. Dette gjelder også Bitcoin Cash (BCH) og Litecoin (LTC). Av denne grunn er det behov for å se på trekkraften til disse to prosjektene. Videre må vi identifisere hvilken taktikk de bruker ytterligere øke trekkraften.

Bitcoin Cash-trekkraft& Taktikk

Å være den samme tvillingen til BTC har sine fordeler. BCH er så lik Bitcoin at den kan sees på som den mer skalerbare BTC-versjonen. Faktisk støtter mange kryptorelaterte nettsteder og tjenester som støtter BTC nesten alltid BCH. I tillegg er betydelig færre transaksjonsgebyrer og raskere transaksjonstid mer attraktivt for forbrukerne å bruke. Den eneste store utfordringen for videre adopsjon av BCH er kanskje uvilligheten til medlemmer av kryptosamfunnet som tilpasset seg den sittende kjeden.

Litecoin-trekkraft & Taktikk

I motsetning til BCH har Litecoin generelt vært i god nåde med det bredere bitcoin-samfunnet. Det har tatt en mer pragmatisk tilnærming å være en alternativ kjede eller en testkjede for bitcoin-nettverket. Dette bidro til å skape et minnelig miljø for sameksistens mellom BTC og LTC. Denne mangelen på konkurransedyktighet kan imidlertid ha påvirket LTCs evne til å innovere og bygge sitt eget merke negativt.

Vinnere for trekkraft og taktikk: Bitcoin Cash

Bitcoin Cash tar denne runden på grunn av følgende årsaker. For det første er det nært knyttet til Bitcoin-merket. Navnet alene gjør en stor forskjell, da Bitcoin er det mest gjenkjennelige merket i verden. Dette gjelder selv utover kryptorommet. I tillegg har det aktivt markedsført seg selv som overlegne digitale kontanter til den sittende BTC. Dette er støttet med faktisk ytelse. Som et resultat bruker et økende antall mennesker BCH som digitale kontanter enn BTC. Moreso enn LTC.

I direkte sammenligning med LTC kan vi se at BCH får mer trekkraft. Vi kan se at BCH konsekvent behandler flere transaksjoner enn LTC, raskere og billigere. Dette er toppen av BCHs totale antall transaksjoner som øker raskere enn LTC. Noe som bare betyr at flere bruker BCH sammenlignet med LTC. Vi observerte også at siden gruvearbeidet med LTC er mindre gruvearbeidere villige til å bryte LTC. Hvis trenden fortsetter, vil det alvorlig påvirke sikkerheten til LTCs nettverk. Dette er i strid med BCH-er som har økt jevnt og trutt.

V. Trusler & Utløsere

De siste aspektene vi skal se på er trusler og utløsere av disse to kryptoprosjektene. Dette er store arrangementer, oppdateringer og oppgraderinger, forretningspartnerskap eller skiftende reguleringsmiljøer som kan påvirke prisbevegelsen eller utviklingen av et bestemt prosjekt. De fungerer som en katalysator for en stor bull run eller en barriere som prosjektet trenger å overvinne. Trusler og utløsere er viktige faktorer på grunn av kryptomarkedens ustabile karakter der en enkelt hendelse kan endre banen til kryptoprosjekter.

Bitcoin Cash Trusler & Utløsere

De forrige delene viser at Bitcoin kontanter har mange gode ting som skjer for dem. Målt mot LTC har BCH prestert bedre. Dessuten viser den økende gruvedriften vanskelig gruvearbeidernes fortsatte tillit til BCH. Om enn, den voksende euforien over halveringsbegivenheten til BTC og BHC neste år kan være på spill her. På kort sikt kan BCH-holdere oppleve en “Binance-effekt” da Binance Chain ga ut et BCH-festet Binance-token for å støtte det på sin plattform..

I andre nyheter kjøpte Roger Ver det japanske firmaet O3, dette vil introdusere noen interessante dynamikker i utviklingen av flere BCH-baserte apper via Bitcoin.com-nettstedet. Til slutt tror vi tokeniseringsprotokollen til BCH vil spille en viktig rolle i veksten av BCH-økosystemet. Den fortsatte forbedringen av Simple Ledger Protocol (SLP), så vel som selve BCH-protokollen, vil resultere i opprettelsen av mer verdifulle og nyttige BCH-baserte tokens.

Litecoin-trusler & Utløsere

Ukene frem til LTC-halveringsbegivenheten var en av de mest spennende tidene for LTC i nyere tid. Etter halveringsbegivenheten ser det imidlertid ut til at entusiasmen til kryptoinvestorer overfor LTC har dødd ut. Som bevis har gruvearbeidere vist en avtagende interesse for gruvedrift LTC de siste tre månedene. Videre fortsatte prisene på Litecoin Som om det ikke er ille nok, har Litecoin Foundation opplevd økonomiske problemer og måtte støttes av Charlie Lee for å holde seg flytende.

Den innkommende Litecoin Summit kan gi en interessant utvikling i Litecoin-rommet. Dette er en årlig begivenhet der bransjeledere, Litecoin-utviklere og støttespillere samlet seg for å diskutere fremtiden til Litecoin. Det kan være hendelsen den trenger for å snu formuen. Bortsett fra dette ser det ut til at planen som Litecoin Foundation delte sent i fjor, går fremover. Konfidensielle transaksjoner integreres i Litecoin-protokollen med Litecoin MimbleWimble Extension Block Proposal.

Trusler & Triggers Vinner: Bitcoin Cash

Det var ikke vanskelig å se at det er mye mer positive ting som går for Bitcoin Cash sammenlignet med Litecoin. Det viktigste av alt er det faktum at observasjonene våre ble bekreftet av Bitcoin Cashs målbare ytelse. Moreso med sin nåværende utviklingsplan fremgang. Det er virkelig spennende tider for Bitcoin Cash akkurat nå. Vi kan imidlertid ikke avfeie LTC alt sammen. Det er flere protokollforbedringer i horisonten. Bare tiden vil vise om denne innsatsen vil bære frukt, husk også at en betydelig begivenhet, utvikling eller endring kan snu noen kryptoprosjekter.

Siste tanker

Sammendrag av Bitcoin kontra vs Litecoin

Bitcoin Cash vs Litecoin var en interessant sammenligning, men det ser ut som at Bitcoin Cash virkelig slår Litecoin i alle kategorier. Vær trygg på at vi har vurdert dem objektivt. Hvis det er noen trøst, tror vi at Litecoin-samfunnet kan forbedre seg og sprette tilbake fra denne nåværende nedgangen, faktisk har de gode planer fremover. De er et veldig elastisk samfunn som har bestått tidstesten. Det er tross alt den sjette største kryptoen i verden etter markedsverdi.

Imidlertid fungerer Bitcoin Cash for tiden bedre enn LTC i alle aspekter. Momentet er for øyeblikket med Bitcoin Cash akkurat nå, og markedet reagerer gunstig. Videre synes den positive utviklingen når det gjelder partnerskap, forretningsinvesteringer og protokolloppgraderinger å peke på at dette momentet vil overføre til neste år og nå kokepunktet ved Bitcoin og Bitcoin Cash halveringsbegivenhet..

Vi håper du likte denne sammenligningen av Bitcoin Cash vs Litecoin og syntes det var nyttig!

Les også: Beste Bitcoin Cash Wallet

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me