Hyperledger versus Ethereum: welk Blockchain-platform is beter?

Als u Hyperledger versus Ethereum probeert te vergelijken, is het belangrijk om de verschillen te begrijpen. Blockchain of meer toepasselijk genoemd Gedistribueerde Ledger-technologie (DLT) heeft de aandacht getrokken van velen, waaronder miljarden bedrijven die altijd op jacht zijn naar de volgende tech eenhoorn dat zou hun volgende kunnen blijken te zijn geld koe. We hebben dit eerder gezien tijdens de vroege internetdagen waar elk internetgerelateerd bedrijf links en rechts werd opgeknapt, terwijl weinigen het overleefden, degenen die wel de miljarden bedrijven werden die ze noemden te zijn, zoals de meeste van de FAANG-bedrijven

Zonder twijfel, Ethereum blijft het geprefereerde slimme contractplatform in de hele branche. Afgezien van het hebben van de voordeel van de first-mover, het heeft eersteklas projecten aangetrokken om bovenop zijn platform te bouwen, waardoor het Ethereum-netwerk een uniek voordeel van het hebben van de meest diverse, uitgebreide en relevante verzameling gedecentraliseerde applicaties (DApps) tot nu toe. Ondanks de huidige en aanhoudende schaalbaarheidsproblemen van Ethereum blijven blockchain-ontwikkelaars bouwen in dit platform en met de komst van Ethereum 2.0, deze trend zal waarschijnlijk doorzetten. 

hyperledger versus ethereum

Hyperledger versus Ethereum

Met al het succes eromheen Ethereum, je zou verwachten dat veel spraakmakende bedrijven zouden zijn begonnen met het bouwen van hun DApps op Ethereum, maar de realiteit, de meeste bedrijven hebben dit niet gedaan, maar geven er in plaats daarvan de voorkeur aan om een ​​ander type gedistribueerde grootboektechnologie te gebruiken, een die meer privé is en een die in wezen meer gecentraliseerd is en die de Hyperledger. Dit is misschien de eerste keer dat u van deze blockchain hebt gehoord, omdat deze niet wordt vermeld op uw gebruikelijke blockchain-datasites zoals Muntenmarktdop, Messari of Coingecko om redenen die u later in dit artikel zult leren. In dit artikel doen we een vergelijking tussen Hyperledger en Ethereum, zodat u kunt beslissen welke het beste voor u is.

Dus welke is beter? Welnu, dat is precies de vraag die we in dit artikel zullen proberen te beantwoorden terwijl we de verschillende aspecten van deze twee verschillende gedistribueerde grootboektechnologie bespreken. We hebben 10 verschillende kenmerken geselecteerd waarvan we denken dat ze het beste de twee DLT’s kunnen onderscheiden en u een beter begrip van elke technologie zullen geven.

Blockchain-type

Laten we beginnen met het vergelijken van de aard van de blockchain van Hyperledger en Ethereum. Als je het over blockchains hebt, hoor je er altijd onderwerpen over decentralisatie, transparantie, veiligheid, censuur weerstand en het niet vertrouwen op een tussenpersoon of gecentraliseerde autoriteit. Dit zou kunnen zijn waar voor een openbare blockchain maar niet voor een privé blockchain. Met dat gezegd zijnde is het grootste verschil tussen Hyperledger en Ethereum het feit dat de eerste een private blockchain is en de laatste een publieke blockchain..

Een openbare blockchain of toestemmingloze blockchain is een type blockchain waarvoor geen toestemming nodig is van een gecentraliseerde entiteit of een tussenpersoon. Het is een type blockchain dat nauw aansluit bij de eerder genoemde kenmerken, vooral om gedecentraliseerd te zijn. Decentralisatie is misschien wel het belangrijkste kenmerk van een DLT. Het is wat hen zo uniek en revolutionair maakt, zonder dit zullen we het moeilijk vinden om blockchain-technologie te onderscheiden van een gewone database

Hyperledger versus Ethereum

EEN privé blockchain dat ook vaak wordt aangeduid als toegestane blockchain, volgt niet noodzakelijk de algemeen aanvaarde kenmerken van een type blockchain dat is gepopulariseerd door bitcoin en andere cryptocurrencies. Dit type blockchain heeft selectieve decentralisatie of graden van decentralisatie. Ze kunnen worden vergeleken met een gewone database waar sommige onderdelen zijn gedecentraliseerd. Veel bedrijven geven de voorkeur aan dit type blockchain omdat het hen meer controle, betere schaalbaarheid en de mogelijkheid geeft om delen van hun blockchain-gegevens weg te houden van nieuwsgierige blikken van hun concurrenten..

Consensusprotocol

Hyperledger versus Ethereum

Een ander kenmerk dat Hyperledger en Ethereum onderscheidt, zijn hun consensusprotocollen. Ethereum gebruikt hetzelfde consensusmechanisme van bitcoin, Bewijs van werk (PoW). Dit maakt het een van de veiligste en meest gedecentraliseerde blockchains in de hele branche. Hoewel het zijn voordelen heeft PoW heeft afweergeschut vanwege de enorme hoeveelheid energie die het gebruikt en het onvermogen om te schalen om massale acceptatie mogelijk te maken. Dit is een van de belangrijkste redenen waarom veel bedrijven terughoudend zijn om Ethereum te gebruiken om DApps te ontwikkelen.

Anderzijds, Hyperledger heeft geen enkele consensusmechanisme in situ. Ontwikkelaars kunnen hun consensusmechanisme creëren. Dit wordt mogelijk gemaakt door de modulaire architectuur van Hyperledger. De hoeveelheid flexibiliteit die het biedt, maakt het een ideaal platform voor verschillende industrieën om op voort te bouwen, die mogelijk verschillende vereisten hebben op het gebied van schaalbaarheid, beveiliging en functie.. Als ontwikkelaars echter niet enthousiast zijn over het ontwikkelen van het consensusmechanisme, kunnen ze deze gebruiken BFT consensusprotocol waarvan wordt gezegd dat het het standaardmechanisme voor Hyperledger is.

Gebruik van cryptocurrency

Ether (ETH) is een integraal onderdeel van het Ethereum, aangezien het dient als de belangrijkste valuta van het netwerk en functioneert als ‘Gas”Om te betalen voor transacties op zijn blockchain. In tegenstelling tot Ethereum, Hyperledger heeft geen cryptocurrency en het zou ons niet verbazen als het er niet snel een zal hebben; niet voordat de cryptocurrencies een bepaald niveau van volwassenheid bereiken in termen van regelgeving en nalevingsnormen. Een betere use case voor Hyperledger zou de tokenisatie van effecten in plaats daarvan.

Gebruik van cryptocurrency

Tokenize-effecten zullen goed passen bij veel bedrijven en, nog belangrijker, bij regelgevende instanties zoals de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. Dit neemt veel giswerk en discussie weg of een cryptocurrency een veiligheid of niet zoals het zichzelf vanaf het allereerste begin als zodanig verklaart. Dit beperkt de mogelijke run-ins met SEC die later een cryptocurrency als beveiliging kunnen aanmerken zoals sommige projecten die een ICO in 2017. Zolang geen wet cryptocurrencies vrijstelt van effecten, lopen ze altijd het risico dat ze door de Amerikaanse SEC kunnen worden geïdentificeerd als een beveiliging. 

Toepassingen en transactietypen

Het is vrij duidelijk dat Hyperledger en Ethereum verschillende benaderingen hebben om gebruik te maken van gedistribueerde grootboektechnologie. Dit komt voort uit het feit dat elk van deze technologieën geschikt is voor verschillende soorten gebruikers. Ethereum is vrij generiek qua reikwijdte en is geschikt voor een breed scala aan doeleinden. Echter, Ethereum wordt gezien als idealer om mee om te gaan B2C toepassingen dan Hyperledger aangezien de eerste geen toestemming nodig hebben om deel te nemen aan transacties. Omgekeerd is dat laatste het geval gericht op B2B toepassingen aangezien deelnemers waarschijnlijk toestemming nodig hebben om gevoelige bedrijfsinformatie of transacties te beveiligen.

Begrijpelijk, Transacties in Hyperledger zullen waarschijnlijk privé zijn, wat het tegenovergestelde is van Ethereum, waar alle deelnemers toegang hebben tot het grootboek van transacties.  Vandaar dat Hyperledger-consensusparticipatie voor deelnemers beperkt zal zijn, indien überhaupt geïmplementeerd. Hoewel Ethereum een ​​betere optie lijkt voor een transparantere en inclusievere blockchain, moet worden opgemerkt dat de meeste bedrijven hebben er in hun belang bij om hun gegevens en de gegevens van hun gebruikers privé te houden, vooral in een omgeving waar slechte acteurs steeds geavanceerder worden

Ontwikkelaarstools

Ethereum is gecrediteerd als het eerste blockchain-gebaseerde platform dat een Turing voltooid smart contract programmeertaal. De gebruikte programmeertaal is de Solidity programmeertaal. Het wordt alleen veel gebruikt en bekend binnen de blockchain-gemeenschap, maar relatief onduidelijk voor de bredere gemeenschap van softwareontwikkelaars. Ontwikkelaars die zijn nieuw in de branche zal waarschijnlijk extra tijd nodig of opleiding om zich vertrouwd te maken Stevigheid. Aan een betere kant, Solidity is hard op weg de standaardprogrammering voor blockchain-ontwikkeling te worden zoveel projecten naast Ethereum ondersteunen nu de taal. 

Hyperledger versus Ethereum

In lijn met het modulaire ontwerp van Hyperleder en het doel om de ontwikkeling van gedistribueerde grootboeken te standaardiseren, het ondersteunt populaire programmeertalen zoals Gaan, Java, en Node.js. Daarbij zouden ontwikkelaars die aan andere softwareprojecten hebben gewerkt een vertrouwde omgeving hebben om mee te werken. Dit zal hen in staat stellen concentreer u op het ontwerpen en creëren van gedecentraliseerde applicaties liever dan tijd besteden aan het leren van Solidity of het maken van standaardbibliotheken niet standaard beschikbaar in de programmeertaal van Ethereum. 

Partnerschappen

Zowel Hyperledger als Ethereum kunnen bogen op enkele van de meest indrukwekkende partnerschappen in de hele gedistribueerde grootboektechnologie-industrie. Veel van deze branchepartners zijn lid van zowel het Ethereum- als het Hyperledger-consortium, zoals Microsoft, Accenture en, J.P. Morgan, daarom kunnen we concluderen dat ze vanuit het oogpunt van zakelijke partnerschappen vrijwel gelijk zijn. Natuurlijk, het niveau van partnerschappen hangt af van wat ze van plan zijn te bereiken in het genoemde platform. Neem bijvoorbeeld JP Morgan die ze in plaats van Hyperledger of Ethereum blockchain gebruikten Quorum (Een private blockchain gebaseerd op Ethereum) om te experimenteren met gedistribueerde grootboektechnologie. 

De indrukwekkende en groeiende lijst van partners voor beide aanbieders van gedistribueerde grootboektechnologie toont het enorme potentieel van DLT- of blockchain-technologie aan..  Dit toont ook het groeiende bewustzijn van de opkomende technologie aan waarvan velen denken dat deze een integraal onderdeel van de realisatie van Web 3.0 en activerende technologie van de industriële revolutie 4.0. Hoewel de twee verschillende blockchain hebben, zijn we van mening dat beide een belangrijke rol zullen spelen in deze technologische evolutie.

Gemeenschap

Het is niet moeilijk op te merken dat de meeste communityleden in Hyperledger bekende en gevestigde organisaties en instellingen zijn. Dit is niet verwonderlijk aangezien het voornamelijk gericht is op de enterprise blockchain-toepassingen. Ethereum, aan de andere kant, heeft zijn enterprise consortium met de oprichting van het Enterprise Ethereum Alliance in 2017. Veel van de oprichters van deze organisatie zijn al lid van het Hyperledger-consortium. Omdat het echter een multifunctionele, generieke blockchain is voor alle soorten gedecentraliseerde applicaties, is er een hele andere community waar Ethereum zich op richt.

Hyperledger versus Ethereum

Dit zijn de verschillende blockchain-startups die hun gedecentraliseerde applicatie op Ethereum hebben gebouwd. Velen zijn geboren en gefinancierd tijdens de ICO-boom van 2017 of werden ondersteund door particuliere bedrijven zoals ConsenSys, die werd opgericht door een van de oprichters van Ethereum. Interessant genoeg is ConsenSys een van de oprichters van Hyperledger. Dit laat zien dat de genenpool van Hyperleder en Ethereum meer met elkaar verweven is dan we zouden willen geloven. Desalniettemin lijkt Ethereum een ​​veel groter bereik op de markt te hebben dan Hyperledger

Naleving en regelgeving

Aangezien de meeste op Hyperledger gebaseerde projecten waarschijnlijk geen gebruik zullen maken van cryptocurrencies, is de mogelijkheid dat ze in de problemen komen met regelgevende instanties hoogst onwaarschijnlijk. Hetzelfde kan niet gezegd worden met Ethereum-projecten met sommige zijn al door de U.S. SEC zoals niet-geregistreerde effecten. Zoals we eerder hebben gezegd, is er nog steeds geen bestaande wet die cryptocurrencies definitief categoriseert als geen effecten. Terwijl supporters en voorstanders van cryptocurrency cryptocurrency-vriendelijke wetgeving hebben gepusht, is er niets belangrijks in de wet omgezet.

We kunnen daarom zeggen dat als we de twee blockchains vergelijken, Hyperledger voorlopig een veiligere keuze zou zijn in termen van compliance en regelgeving, met als enige reden dat ze meestal niet met cryptocurrencies te maken hebben. Afhankelijk van hoe u het bekijkt, kan het een voordeel zijn voor Hyperledger, maar het kan tegelijkertijd de grootste zwakte zijn. Het hangt allemaal af van hoe je ernaar kijkt en hoe de ontwikkelaars de technologie gaan gebruiken.

Hyperledger versus Ethereum: conclusie

Ethereum zou Hyperledger uit het water hebben geblazen omdat het een privé-blockchain had die voor veel blockchain-puurste helemaal niet logisch is. We moeten echter begrijp dat naarmate de gedistribueerde grootboektechnologie evolueert, ook de gebruiksscenario’s en de entiteiten die ze zouden willen gebruiken, evolueren. Daarom hebben we geconcludeerd dat de betere blockchain hangt af van de branche en het type gedecentraliseerde applicatie waarop ze zullen worden gebruikt. Zoals we eerder in dit artikel hebben gezegd, zouden bedrijven geen blockchain willen die volledig transparant is om redenen die we hierboven al hebben genoemd, en ze zouden iets nodig hebben dat zou kunnen opschalen. 

Aan de andere kant kan Ethereum, of je het nu leuk vindt of niet, niet schalen om het enorme aantal transacties op te vangen wanneer het in het reguliere gebruik komt. Er zijn pogingen gedaan om het schaalbaarder te maken, maar dat valt nog te bezien. In de huidige vorm is het moeilijk voor te stellen dat ondernemingen schaalbare blockchain-oplossingen willen leveren door hun DApps op Ethereum te implementeren. Verrassend genoeg implementeren veel startups nog steeds op Ethereum, ondanks het schaalbaarheidsprobleem waarvan we denken dat het alleen maar op de populariteit van Ethereum berijdt. 

En jij dan? Wat denk je dat beter is, Hyperledger of Ethereum? Plaats uw antwoorden en reacties in het opmerkingengedeelte van dit artikel. We zijn altijd geïnteresseerd in de mening van onze lezers en gaan een constructieve en zinvolle discussie aan. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me