Hyperledger vs Ethereum: Hvilken Blockchain-plattform er bedre?

Hvis du prøver å sammenligne Hyperledger vs Ethereum, er det viktig å forstå forskjellene. Blockchain eller mer passende kalt Distribuert Ledger-teknologi (DLT) har fanget oppmerksomheten til mange, inkludert flere milliarder selskaper som alltid er på jakt etter det neste teknisk Enhjørning som kan vise seg å være deres neste pengeku. Vi har sett dette før de tidlige internettdagene der hvert internettrelatert selskap ble snappet opp til venstre og høyre, mens få overlevde, de som ble multimilliardbedriftene de hyllet for å være som de fleste av de FAANG selskaper

Uten tvil, Ethereum er fortsatt den foretrukne smarte kontraktplattformen i hele bransjen. Bortsett fra å ha førstegangsfordel, det har tiltrukket førsteklasses prosjekter til å bygge på toppen av plattformen som gir Ethereum nettverk en unik fordel med å ha den mest varierte, omfattende og relevante samlingen av desentraliserte applikasjoner (DApps) til dags dato. Til tross for Ethereums nåværende og vedvarende skalerbarhetsutfordringer fortsetter blockchain-utviklere å bygge i denne plattformen og med adventen av Ethereum 2.0, denne trenden vil trolig fortsette. 

hyperledger vs ethereum

Hyperledger vs Ethereum

Med all suksessen rundt Ethereum, man kan forvente at mange høyprofilerte selskaper ville ha begynt å bygge sine DApps på Ethereum, men virkeligheten, de fleste selskaper har ikke, men foretrekker å bruke en annen type distribuert hovedboksteknologi, en som er mer privat og en som i hovedsak, mer sentralisert, som kalles Hyperledger. Dette kan være første gang du har hørt om denne blockchain siden den ikke er oppført på dine vanligvis blockchain-datasider som Coinmarketcap, Messari eller Coingecko av grunner vil du lære senere på denne artikkelen. I denne artikkelen vil vi sammenligne Hyperledger vs Ethereum slik at du kan bestemme hvilken som er bedre for deg.

Så hvilken er bedre? Vel, det er nøyaktig spørsmålet vi vil prøve å svare på i denne artikkelen når vi diskuterer de forskjellige aspektene av disse to distribuerte hovedboksteknologiene.. Vi har valgt 10 forskjellige egenskaper som vi tror best vil skille mellom de to DLT, samt gi deg en bedre forståelse av hver teknologi

Blockchain Type

La oss starte med å sammenligne selve naturen til blockchain av Hyperledger og Ethereum. Når du snakker om blockchains, vil du alltid høre emner om desentralisering, gjennomsiktighet, sikkerhet, sensurmotstand og manglende tillit til noen mellomledd eller sentralisert myndighet. Dette kan være sant for en offentlig blockchain men ikke for en privat blockchain. Med det sagt er den største forskjellen mellom Hyperledger og Ethereum det faktum at førstnevnte er en privat blockchain og sistnevnte en offentlig blockchain.

En offentlig blockchain eller tillatelsesfri blockchain er en type blockchain som ikke krever tillatelse fra sentraliserte enheter eller mellommenn. Det er en type blockchain som følger nøye med de nevnte egenskapene, spesielt til å være desentralisert. Desentralisering er kanskje den viktigste egenskapen i en DLT. Det er det som gjør dem så unike og revolusjonerende, uten den vil vi finne det vanskelig å skille blockchain-teknologi fra en vanlig database

Hyperledger vs Ethereum

EN privat blockchain som også ofte kalles tillatt blockchain, ikke nødvendigvis følger de allment aksepterte egenskapene til en type blockchain som har blitt popularisert av bitcoin og andre kryptovalutaer. Denne typen blockchain har selektiv desentralisering eller grader av desentralisering. De kan sammenlignes med en vanlig database hvor noen av delene har blitt desentralisert. Mange selskaper foretrekker denne typen blockchain, da det gir dem mer kontroll, bedre skalerbarhet og muligheten til å holde deler av blockchain-dataene borte fra konkurrerende nysgjerrige øyne..

Konsensusprotokoll

Hyperledger vs Ethereum

En annen karakteristikk som skiller mellom Hyperledger og Ethereum er deres konsensusprotokoller. Ethereum bruker den samme konsensusmekanismen til bitcoin, Bevis for arbeid (PoW). Dette gjør det til en av de sikreste og desentraliserte blokkjedene i hele bransjen. Mens det har sine fordeler PoW har tegnet flak for den enorme mengden energi den bruker og manglende evne til å skalere for å imøtekomme masseadopsjon. Dette er en av de viktigste grunnene til at mange selskaper er motvillige til å bruke Ethereum til å utvikle DApps.

På den andre siden, Hyperledger har ikke en eneste konsensusmekanisme på plass. Utviklere kan lage sin konsensusmekanisme. Dette er mulig gjennom modulær arkitektur av Hyperledger. Mengden fleksibilitet det gir, gjør det til en ideell plattform for ulike bransjer å bygge på som kan ha forskjellige krav når det gjelder skalerbarhet, sikkerhet og funksjon. Men hvis utviklere ikke er opptatt av å utvikle konsensusmekanismen de kan bruke BFT konsensusprotokoll som sies å være standardmekanismen for Hyperledger.

Bruk av kryptovaluta

Ether (ETH) er en integrert del av Ethereum da den fungerer som hovedvalutaen i nettverket og fungerer som “Gass”For å betale for transaksjoner på blockchain. I motsetning til Ethereum, Hyperledger har ingen kryptovaluta på plass og vi vil ikke bli overrasket om den ikke vil ha en snart; ikke før kryptovalutaene når et visst modenhetsnivå når det gjelder regelverk og standarder for samsvar. En bedre brukstilfelle for Hyperledger vil være tokenisering av verdipapirer i stedet.

Bruk av kryptovaluta

Tokenize-verdipapirer vil passe godt sammen med mange selskaper og enda viktigere med reguleringsbyråer som US Securities and Exchange Commission. Dette tar bort mye gjetting og debatt om en kryptovaluta er en sikkerhet eller ikke som den erklærer seg som sådan helt fra begynnelsen. Dette vil begrense mulige innkjøringer med SEC som senere kan erklære en kryptovaluta som sikkerhet som noen prosjekter som gjennomførte en ICO i 2017. Så lenge ingen lov unntar kryptovalutaer for å være verdipapirer, er de alltid en risiko for at de kan bli identifisert som en sikkerhet av US SEC. 

Applikasjoner og transaksjonstyper

Det er helt klart at Hyperledger og Ethereum har forskjellige tilnærminger når det gjelder å utnytte distribuert hovedboksteknologi. Dette stammer fra det faktum at hver av disse teknologiene henvender seg til forskjellige typer brukere. Ethereum er ganske generisk når det gjelder omfang og henvender seg til et bredt spekter av formål. men, Ethereum er sett på som mer ideelt å håndtere B2C applikasjoner enn Hyperledger da førstnevnte ikke krever tillatelse til å delta i transaksjoner. Motsatt er sistnevnte rettet mot B2B applikasjoner da deltakere sannsynligvis vil trenge tillatelse til å sikre sensitiv forretningsinformasjon eller transaksjoner.

Forståelig, Transaksjoner i Hyperledger vil sannsynligvis være private, noe som går motsatt Ethereum der alle deltakerne kan få tilgang til hovedbok for transaksjoner.  Derfor vil deltakelse på Hyperledger-konsensus være begrenset for deltakere hvis det i det hele tatt er implementert. Mens Ethereum kan synes å være et bedre alternativ for en mer gjennomsiktig og inkluderende blockchain, må det bemerkes at de fleste bedrifter har i deres beste interesse å holde dataene og dataene til brukerne private, spesielt i et miljø der dårlige skuespillere stadig blir mer sofistikerte

Utviklerverktøy

Ethereum har blitt kreditert som den første blockchain-baserte plattformen som tilbyr en Turing fullført smarte kontrakter programmeringsspråk. Programmeringsspråket som brukes er Programmeringsspråk for soliditet. Det er bare mye brukt og kjent innen blockchain-samfunnet, men relativt uklart for det bredere programvareutviklermiljøet. Utviklere som er nytt i bransjen vil sannsynligvis trenger ekstra tid eller opplæring å sette seg inn i Tørrhet. På en lysere side, Soliditet blir raskt standardprogrammering for blockchain-utvikling så mange prosjekter bortsett fra Ethereum støtter nå språket. 

Hyperledger vs Ethereum

I tråd med Hyperleder’s modulære design og målet om å standardisere utvikling av distribuert reskontro, den støtter populære programmeringsspråk som , Java, og Node.js. På den måten ville utviklere som har jobbet med andre programvareprosjekter ha et kjent miljø å jobbe med. Dette vil gjøre det mulig for dem å konsentrere deg om å designe og lage desentraliserte applikasjoner heller enn bruke tid på å lære soliditet eller lage standardbiblioteker ikke tilgjengelig på Ethereums programmeringsspråk. 

Partnerskap

Både Hyperledger og Ethereum kan skryte av noen av de mest imponerende partnerskapene i hele den distribuerte hovedboksteknologibransjen. Mange av disse bransjepartnerne er medlemmer av både Ethereum og Hyperledger-konsortiet som Microsoft, Accenture og, J.P.Morgan, Derfor kan vi konkludere med at de fra et forretningspartnerskapssyn er ganske like. Selvfølgelig, nivået på partnerskap avhenger av hva de planlegger å oppnå i nevnte plattform. Ta for eksempel JP Morgan som de brukte i stedet for å bruke Hyperledger eller Ethereum blockchain Quorum (En privat blokkjede basert på Ethereum) for å eksperimentere med distribuert hovedboksteknologi. 

Den imponerende og voksende listen over partnere for begge leverandører av distribuerte hovedboksteknologier viser det enorme potensialet til DLT eller blockchain-teknologi.  Dette viser også den økende bevisstheten om den nye teknologien som mange tror vil være en integrert del av realisering av Web 3.0 og muliggjør teknologi for industriell revolusjon 4.0. Mens de to har distinkt blockchain, har de forskjellige egenskaper, tror vi at begge vil spille en viktig rolle i denne teknologiske utviklingen.

Samfunnet

Det er ikke vanskelig å legge merke til at de fleste fellesskapsmedlemmene i Hyperledger er kjente og etablerte organisasjoner og institusjoner. Dette er ikke overraskende da det hovedsakelig er fokusert på enterprise blockchain applikasjoner. Ethereum har derimot sitt foretakskonsortium med grunnleggelsen av Enterprise Ethereum Alliance i 2017. Mange av de grunnleggende medlemmene av denne organisasjonen er allerede medlemmer av Hyperledger-konsortiet. Å være en multifunksjonell, generisk blockchain for alle typer desentraliserte applikasjoner, er det imidlertid et helt annet samfunn som Ethereum henvender seg til.

Hyperledger vs Ethereum

Dette er de forskjellige start-ups av blockchain som har bygget sin desentraliserte applikasjon på Ethereum. Mange ble født og finansiert under ICO-boom i 2017, eller har blitt støttet av private selskaper som ConsenSys, som ble grunnlagt av en av grunnleggerne av Ethereum. Interessant er ConsenSys et av grunnleggerne av Hyperledger. Dette viser at Hyperleder- og Ethereum-genpoolen er mer sammenflettet enn hva vi kanskje vil tro. Ikke desto mindre ser Ethereum ut til å ha et langt mer omfattende markedsomfang enn Hyperledger

Overholdelse og forskrifter

Siden de fleste Hyperledger-baserte prosjekter usannsynlig vil bruke kryptovalutaer, er det svært lite sannsynlig at de kjører i trøbbel med reguleringsorganer. Det samme kan ikke sies med Ethereum-prosjekter med noen har allerede blitt ansett av U.S. SEC som uregistrerte verdipapirer. Som vi har sagt tidligere, er det fortsatt ingen eksisterende lov som definitivt kategoriserer kryptovalutaer som ikke verdipapirer. Mens kryptovaluta-støttespillere og talsmenn har presset på kryptovaluta-vennlig lovgivning, er det ikke gitt noe vesentlig lov.

Vi kan derfor si at hvis vi sammenligner de to blokkjedene, vil Hyperledger være et tryggere valg for øyeblikket når det gjelder samsvar og forskrifter, den eneste grunnen er at de vanligvis ikke håndterer kryptokurver. Avhengig av hvordan du ser på det, kan det være en fordel for Hyperledger, men det kan samtidig være dens største svakhet. Alt avhenger av hvordan du ser på det og hvordan utviklerne vil bruke teknologien.

Hyperledger vs Ethereum: Konklusjon

Ethereum ville ha blåst Hyperledger ut av vannet for å ha en privat blockchain som for mange blockchain reneste ikke gir mening i det hele tatt. Imidlertid må vi forstå at etter hvert som distribuert hovedboksteknologi utvikler seg, gjør brukssakene og enhetene som kanskje vil bruke dem. Derfor har vi konkludert med at bedre blockchain avhenger av bransjen og typen desentralisert applikasjon de skal brukes på. Som vi har sagt tidligere i denne artikkelen, vil bedrifter ikke ha en blockchain som er helt gjennomsiktig av grunner som vi allerede har sagt ovenfor, og de trenger noe som kan skaleres.. 

På den annen side kan Ethereum, som det eller ikke, ikke skalere for å imøtekomme det store antallet transaksjoner når det treffer vanlig bruk. Det har vært anstrengelser for å gjøre det mer skalerbart, men det gjenstår å se. I sin nåværende form er det vanskelig å forestille seg at bedrifter ønsker å levere skalerbare blockchain-løsninger som distribuerer sine DApps på Ethereum. Overraskende nok distribuerer mange Startups fortsatt på Ethereum til tross for dets skalerbarhetsproblem som vi tror bare kjører på Ethereums popularitet. 

Hva med deg? Hva synes du er bedre, Hyperledger eller Ethereum? Send svarene dine og reaksjonene på kommentarfeltet i denne artikkelen. Vi er alltid interessert i å høre meningene til leserne våre og delta i en konstruktiv og meningsfylt diskusjon. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me