Kaj je najboljša kriptovaluta za vlaganje? [2021 AŽURIRANO]

Kriptovalute so prihodnost denarja in marsikdo se začne ujeti v trend. Kot ste v zadnjem času verjetno že videli na trgu, je Crypto znova eksplodiral v vrednosti. Toda v katero kriptovaluto je najbolje vlagati? Odgovor se lahko razlikuje glede na to, kaj želite doseči.

Večina misli, da je Bitcoin najboljša kriptovaluta za vlaganje, vendar je na trgu še veliko drugih altcoinov, ki jih je vredno investirati, da jih dodate v svoj portfelj. Nadaljujte z branjem tega članka, če želite izvedeti več o različnih možnostih, da ne boste zamudili tega velikega nastajajočega trga!

Najboljša primerjalna tabela za kriptovalute

BitcoinLitecoinEthereumBinance Coin
Naša ocena: 5. Naša ocena: 4. Naša ocena: 4. Naša ocena: 5.
Datum nastanka: 3. januarja 2009 Datum nastanka: 8. oktober 2011 Datum nastanka: 30. julij 2015 Datum nastanka:  8. julij 2017
Skupna ponudba: 21.000.000 Skupna ponudba: 84.000.000 Skupna ponudba: Neskončno Skupna ponudba: 179.883.948
Najvišji čas: 19.665,39 USD Najvišji čas: 360 dolarjev Najvišji čas: 1.448,18 USD Najvišji čas: 39,68 USD
Najvišja likvidnost Nižje provizije za transakcije Pooblašča dApp ekosistem Velika hitrost transakcij
Najbolj stabilna kriptovaluta Hitrejši časi potrditve Kralj pametnih pogodb Nizka provizija za transakcijo
Nakup Bitcoin Nakup Litecoin Kupite Ethereum Kupite BNB

V katero kriptovaluto je najbolje vlagati?

Od zdaj je v letu 2020 več kot 5000 kriptovalut, ki jih boste lahko vlagali v leto 2020. Vendar pa vam bomo dali 4 najboljše kriptovalute za vlaganje v letu 2020, poleg tega pa boste zagotovo prinesli dobiček. Naložbe v kriptovalute so tvegane, vlaganje v samo eno pa je bolj tvegano. Zato poskrbite za diverzifikacijo svojega kripto portfelja in vlagajte samo tisto, kar si lahko privoščite, da ga izgubite.

# 1: Bitcoin (BTC)

Najboljša kriptovaluta za vlaganje

Ko se pogovarjamo, kje vlagati v kripto, vsi pogovori običajno vodijo do Bitcoina. Zakaj bi to bilo? Če upoštevamo vse, je to zato, ker je Bitcoin do zdaj najbolj izkoriščen kriptografski denar. Ima tudi trdno in močno omrežje verig blokov, ki še nikoli ni propadlo ali ogroženo.

Bitcoin je digitalni denar, ki ga je leta 2009 prikril neznanec s psevdonimom Satoshi Nakamoto. Transakcije so bile opravljene brez potrebe po centralni oblasti – kar pomeni, da ni bank!

Bitcoin lahko uporabite za rezervacije gostiln na Expediji, iskanje pohištva na Overstocku in nakup iger Xbox. Kljub temu je pomemben del promocije povezan z bogatenjem z njegovo izmenjavo. Stroški bitcoina v letu 2017 narastejo v velikem številu in so v zadnjih tednih po nekaj bikovih dogodkih na trgu kriptovalut presegli najvišje vrednosti.

Bitcoin je dobra naložba zaradi svojega tržnega deleža. Bitcoin predstavlja več kot 60% celotne tržne omejitve digitalnih valut. To močno pomeni, da ima velikansko silo, zaradi česar je najboljši kriptografski denar vložiti sredstva v leto 2020, če ste novopečeni ali če v bistvu ne izmenjate veliko.

Bitcoin profesionalci

 • Najvišja likvidnost
 • Najbolj znana kriptovaluta
 • Bitcoin deluje na izjemno varnem sistemu PoW (Proof-of-Work)

Bitcoin Cons

 • Zelo nestanovitna cena
 • Bitcoin ni razširljiv
 • Visoke transakcijske provizije

Nakup Bitcoin

# 2: Litecoin (LTC)

vlagajte v litecoin

Litecoin je decentralizirana digitalna valuta v skupni rabi, ki se je začela prodajati sedmega oktobra 2011 in je začela veljati trinajstega oktobra 2011. To je kot Bitcoin, vendar z več kovanci na voljo za uporabo, hitrejšim časom potrditve in značilnim algoritmom zgoščevanja..

Zakaj je to dobra naložba? Litecoin je srebro Bitcoin-ovega zlata. To je eden prvih altcoinov in ima v primerjavi z različnimi ogromno tržno kapitalizacijo altcoinov. Ima koristnost, je hitrejši in cenejši od Bitcoinov.

Je eden najbolj uveljavljenih altcoinov v industriji, ki ga je leta 2020 uvrstil med največje kriptos za nakup. Ne glede na močno konkurenco je Litecoin danes ena najbolj zaupanja vrednih in najpogosteje uporabljenih digitalnih valut.

Litecoin profesionalci

 • Litecoin je zelo likviden.

 • Litecoin je bolj zanesljiv za zadrževanje v primerjavi s kovanci z večjo nevarnostjo z bolj skromnimi pokritji trga in omrežji.
 • Transakcije se potrdijo veliko hitreje kot Bitcoin.
 • Nižje pristojbine kot druge kriptovalute.
 • Ima dolgoletni sloves na kripto trgu deset.
 • Med vzponi je mogoč eksploziven povratek.

Litecoin Cons

 • Ustanoviteljska prodaja premoženja je okrnila ugled zgodnjih vlagateljev.
 • Zadnje čustvovanje se je nekoliko spremenilo.
 • Prepolovitev sredstva nima enakega vpliva kot Bitcoin.

Nakup Litecoin

# 3: Ethereum (ETH)

vlagajte v ethereum

Ethereum je druga največja kriptovaluta po tržni kapitalizaciji. Razširja razvoj Bitcoina. Če je bil bitcoin programljiv denar, potem je to prvi učni blok veriga na svetu z uvedbo pametnih pogodb. To znatno širi uporabo tehnologije veriženja blokov izven finančnega področja.

Ethereum trenutno vodi platformo pametnih pogodb. Veliko število aplikacij, ki jih je mogoče zgraditi na Ethereumu, in število razvijalcev verig blokov, ki gradijo na Ethereumu, je ena izmed najboljših odločitev za nakup v letu 2020.

Upoštevati je treba, da v sedanji obliki razširljivost in transakcijski stroški ostajajo izziv. Vendar nadgradnja protokola tik ob obzorju poskuša posebej odpraviti te težave.

Ethereum Pros

 • Ethereum je tudi visoko likviden, na splošno je na 2. ali 3. mestu pod Bitcoinom.
 • Ethereum ima zvesto mrežo in skupino.
 • Ethereum poganja ekosistem dApp.

Ethereum Cons

 • Ethereum se bori s skaliranjem
 • Ethereum uporablja zapleten programski jezik
 • Eter je bolj kot plin
 • Naložbe v Ethereum so lahko tvegane

Kupite Ethereum

# 4: BNB (Binance Coin)

binance coin

Binance Coin je uporabni kovanec Binance. ena največjih in najuspešnejših borz na svetu. Ime “Binance” izvira iz besede binarnost in finance, pri čemer prva omenja besedni par, druga pa opisuje panogo, s katero posluje.

Je Binance Coin dobra naložba? Namesto večine uporabnih žetonov je Binance odkril veliko primerov uporabe žetonov BNB (in še naprej redno dodajajo nove primere uporabe), ki bi morali zgraditi zanimanje za žeton – in na ta način tudi njegove stroške.

Binance je eden najhitreje razvijajočih se blockchain-ov na svetu. Ker se Binance Coin uporablja za plačevanje menjalnic v trgovini in številne različne namene, je BNB ena najhitrejših digitalnih valut v razvoju v letu 2020, kar zadeva obseg menjave.

V primeru, da upate, da boste svoj portfelj digitalnih valut razlikovali z dodajanjem uporabnega žetona, ki ga je dala organizacija z močno poslovno zgodovino in dobro oblikovano skupino, pomislite na Binance coin. Binance je eno najhitreje razvijajočih se poslov na svetu.

Ker se Binance Coin uporablja za plačevanje menjalnic v trgovini in številne različne namene, je BNB ena najhitrejših digitalnih valut v razvoju v letu 2020, kar zadeva obseg menjave.

Če upate, da boste svoj portfelj digitalnih valut razlikovali z dodajanjem uporabnega žetona, ki ga je dala organizacija z močno poslovno zgodovino in dobro oblikovano skupino, pomislite na Binance coin.

Prosilci za kovance Binance

 • Binance Coin je trenutno ena najbolj likvidnih kriptovalut
 • Stroški so poleg stalnega razvoja pokazali izjemno varnost (v primerjavi z različnimi digitalnimi valutami).
 • Stroški so se nedvomno povečali za x3 sredi leta 2019, v času medvedjega trga.
 • BNB izhaja iz ugleda borze Binance
 • Velika hitrost transakcij

Binance Coin Cons

 • Omejeno na izmenjavo Binance
 • Nizke provizije za transakcije
 • Vpliv kitajske regulativne politike
 • Uporabniki Binance dobijo popuste s kovanci BNB

Kupite BNB

Zaključek

Upajmo, da imate zdaj osnovno razumevanje, v katere kriptovalute je najbolje vlagati. Naložbe v kriptovalute so špekulativne. Stroški so zelo nepredvidljivi, nevarnosti pa so nedvoumne, če sredstva vložimo v običajne vire. Denar na primer običajno shranite v računalniški denarnici – kar pomeni, da bi ga spretni programerji lahko vzeli.

Najpomembneje pa je, da so kovanci, ki so poudarjeni v najboljših vodičih za kriptografski denar za prispevanje 2020, naši priljubljeni računalniški denarni standardi. Trg digitalnih valut je še vedno preobremenjen z veliko nepredvidljivostjo, zato morate tu in tam pričakovati nekaj nihanj v svojem portfelju.

Pred nakupom kriptografskih oblik denarja si zagotovite, da raziskujete digitalno valuto, tako da si ogledate belo knjigo in preverite, kako teče fleksibilno in stroškovno.

V nadaljevanju so tu naše najboljše digitalne valute, ki jih je mogoče kupiti zdaj in v prihodnosti (brez posebne zahteve):

Bitcoin (BTC), Litecoin (LTC), Ethereum (ETH) in Binance Coin (BNB)

Kriptovalute morda še vedno veljajo za špekulativne naložbe, vendar predstavljajo tudi možnost množičnih donosov. Obseg naložb, ki so že bili vloženi v industrijo, pomeni, da so inovacije skoraj zagotovo in verjetno se bo pojavila nova vrsta gospodarstva.

To je vsaj razred premoženja, o katerem se je vredno učiti, čeprav bi morali biti vlagatelji previdni in se izogibati prevelikemu tveganju.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me