Kako kupiti XRP Ripple v letu 2021 [vodnik po korakih]

Če spremljate novice o kriptovalutah, ste nedvomno že slišali za Ripple. V zadnjih mesecih so se pogovarjali veliko, ne vse dobro. Slaba stran je bila, da je Ripple Labs (družba, ki razvija protokol za plačilo Ripple), in dva njena vrhunska izvršitelja decembra 2020 tožila ameriško komisijo za vrednostne papirje in borze zaradi prodaje žetonov XRP, zaradi česar so številne borze črtale XRP. Z dobre strani se zdi, da zanimanje za XRP kljub tožbi narašča, cene XRP pa na splošno naraščajo.

XRP je trenutno na 4. mestu po številu kriptovalut po tržni kapitalizaciji in je ravno prejšnji mesec celo na kratko stal na drugem mestu. Če vas zanima, vendar ne veste, kako bi dobili nekaj žetonov, ste prišli na pravo mesto. V nadaljevanju si preberite vodnik po korakih za nakup XRP.

HITRI VODNIK: Kako kupiti XRP

1. Ustvarite ali se prijavite v svoj račun Binance

2. Preverite svoj račun

3. Kliknite »Denarnica«, nato »Fiat in Spot« in nato »Depozit«

4. Izberite način nakazila (kripto ali fiat)

5. Prenesite kripto ali fiat v svojo denarnico Binance

6. V zgornjem traku Binance kliknite »Markets«

7. Kliknite zavihek “VSE trgi” in v iskalno polje vnesite “XRP”

8. Kliknite trgovalni par, ki ga želite uporabiti.

9. V polje »Skupaj« vnesite znesek, ki ga želite porabiti, in preverite, koliko XRP boste prejeli.

10. Kliknite gumb “kupi XRP”

Pojdi na Binance

Kje kupiti XRP Ripple – 5 najboljših borz

NameDeposit MethodBuy
Binance

izmenjava binance

 • Bančno nakazilo (ACH)
 • bančno nakazilo
 • Kriptovaluta
 • Debetna kartica
 • Bančno nakazilo
Ocena: 5.

Pojdite na Nakup

Kraken

 • Elektronski prenos sredstev
 • Bančno nakazilo (SEPA)
 • Bančno nakazilo
 • Skrbništvo Ethane
Ocena: 5.

Pojdite na Nakup

Bithumb

 • KRW (s hrambo)
 • Kripto
Ocena: 5.

Pojdite na Nakup

Izmenjava VCC

 • Kripto
 • Bančno nakazilo
Ocena: 5.

Pojdite na Nakup

BtcTurk Pro

 • Bančno nakazilo (samo turška lira)
 • Kripto
Ocena: 5.

Pojdite na Nakup

Vodič po korakih za nakup XRP

V redu. Zdaj, ko veste, “kje”, je čas, da ugotovite, kako kupiti XRP. Ker vas bo večina kupovala s kripto žetoni, ki jih že imate (in shranjeni v osebnih denarnicah, kot bi morali vedno), vam bomo to pokazali po korakih. Če uporabljate fiat valuto, ne skrbite. Koraki so zelo podobni in ta priročnik bi moral služiti tudi vam. V tem primeru bomo domnevali, da želite kupiti XRP v vrednosti 0,1 ETH. Začnimo.

1. korak: ustvarite račun na Binance

Če že imate račun Binance, lahko ta korak preskočite.

Tisti, ki nimate računa Binance, se zdaj odpravite na www.binance.com in kliknite rumeni gumb “Registracija” v zgornjem pasicu.

Izpolnite svoj e-poštni naslov, ustvarite a varno geslo (ne pozabite, da so “0000”, “1234” ali “geslo” ne varno!), nato kliknite »Ustvari račun« in sledite vsem korakom, da preverite in aktivirate svoj račun. Za dodatno varnost nastavite tudi dvofaktorsko overjanje (2FA). Obstaja tudi možnost za ustvarjanje računa z mobilno številko namesto z e-pošto.

2. korak: položite sredstva

Po ustvarjanju in zaščiti vašega računa Binance je naslednji korak deponiranje etra, ki ga boste uporabili za nakup XRP. To pomeni prenos ETH z naslova osebne denarnice na denarnico Binance ETH. Torej boste morali najti ta naslov.

Najprej se prijavite v svoj račun Binance in na zgornjem traku kliknite »Denarnica«, nato »Fiat in Spot«.

Na tej strani je prikazano vaše splošno stanje. Z drugimi besedami, skupna vrednost žetonov v vseh vaših denarnicah. Na vrhu kliknite gumb “Depozit”.

Ker deponiramo kripto žetone, kliknite zavihek »Kripto«.

Na tej strani v spustnem meniju izberite žeton, ki ga želite položiti. V tem primeru bomo položili Eter. Naslov vaše denarnice Binance ETH bo prikazan na desni. Tu lahko naslov kopirate v odložišče ali optično preberete kodo QR.

Zdaj pojdite na osebno denarnico svojega Etra in napišite želeni znesek na zgornji naslov denarnice. Čez nekaj minut, ko bodo dokončane vse potrditve omrežja, bo vaš ETH v Binanceu, pripravljen za nakup XRP.

3. korak: Nakup XRP

Z Eterjem, ki je zdaj v Binanceu, je čas, da kupite XRP. Za to se boste morali odpraviti na Binanceov trg kriptovalut. V zgornjem traku kliknite »Tržnice«.

Ker kupujemo z ETH, kliknite zavihek “ALTS Markets” in v iskalno polje na desni strani vnesite XRP. Zdaj kliknite na trgovalni par XRP / ETH. Pojavi se pojavno okno, ki vam ponuja izbiro med naprednimi ali klasičnimi vmesniki za trgovanje. Klasika vam bo zdaj povsem v redu.

Zdaj vidite tržno stran za trgovalni par XRP / ETH. Vem, da se te strani zdijo neverjetne, če jih vidite prvič, vendar ne skrbite. Zgornji del prikazuje nekaj informacij o cenah in grafikon cen. Del, ki ga potrebujete za nakup, je na dnu. Tam se zgodi dogajanje, zato se pomaknite navzdol.

Desni stolpec je namenjen prodaji XRP za ETH, zato moramo pogledati levi stolpec. V polje »Skupaj« vnesite, koliko ETH želite porabiti.

V tem primeru kupujemo XRP v vrednosti 0,1 ETH. Po vnosu 0,5 v polje »Skupaj« lahko tukaj vidimo, da bomo dobili 381 XRP. Ko je vse izpolnjeno, kliknite zeleni gumb »Kupi XRP«, da zaključite postopek. Čez nekaj minut bodo vaši žetoni XRP v vaši denarnici Binance.

Kot vidite, ni pretežko. Po teh preprostih korakih ste zdaj lastnik 381 žetonov XRP.

Najboljše denarnice za XRP valovanje

Zdaj, ko veste, kako kupiti XRP in ste lastnik svojih prvih 381 žetonov, je vprašanje, kje jih shraniti. Vedno ne pozabite, da ni dobro, če svoje žetone predolgo puščate v denarnicah za izmenjavo. Osebne denarnice so veliko varnejše za dolgoročno shranjevanje.

Hare je nekaj najboljših XRP denarnic:

NameTypeBuy
TREZOR Ena

trezor ena

Strojna oprema Ocena: 5.

Vzemi denarnico

Ledger Nano X

Strojna oprema Ocena: 5.

Vzemi denarnico

Atomska denarnica

Namizni odjemalec Ocena: 4.

Vzemi denarnico

Vse te denarnice so dobra možnost za shranjevanje XRP, čeprav mnogi uporabniki poročajo, da je Gatehub lahko zelo moteč. Denarnice Edge in Atomic imajo tako dobro varnost kot funkcionalnost in so odlične, če začnete s kripto. Če pa nameravate veliko vlagati v kriptovalute ali načrtujete dolgoročno imetništvo, nič ne premaga denarnice strojne opreme.

Kaj je XRP?

Leta 2012 je ameriško podjetje Ripple Labs ustvarilo storitev RippleNet. Namen RippleNet je postati globalna, decentralizirana plačilna platforma. Z drugimi besedami, hiter in varen način pošiljanja plačil po vsem svetu po nižji ceni kot na obstoječih platformah.

Plačila na RippleNetu se izvedejo z uporabo žetona XRP in se registrirajo v verigi blokov, imenovani knjiga XRP. Torej, strogo gledano, Ripple je ime podjetja in plačilna platforma, veriga blokov se imenuje XRP Ledger, kriptovaluta pa je preprosto XRP. Vendar mnogi uporabniki za katerega koli od njih uporabljajo samo ime »valovanje«.

Katere so glavne razlike med XRP in drugimi kriptovalutami, kot je Bitcoin?

Morda je največja razlika med XRP in drugimi večjimi kriptovalutami ta, da je XRP ustvarilo profitno podjetje, ki upravlja in prodaja žetone.

Za razliko od Bitcoina XRP žetonov ni mogoče izkopati. V trenutku uvedbe je bilo vseh 100 milijard XRP v lasti Ripple Labs, ki nato občasno proda nekaj žetonov. V času pisanja je približno 45% vseh žetonov XRP v obtoku.

Tudi bitcoin in večina drugih kriptovalut, kot je Ether, poskušajo decentralizirati gospodarstvo, odvzeti nadzor vladam in bankam ter ga predati uporabnikom. Ripple želi biti uporabljen predvsem za transakcije med bankami.

Je XRP dobra naložba?

Trenutno je SWIFT glavna platforma za globalna plačila. Toda SWIFT obstaja že skoraj 50 let in kaže svojo starost, saj ni več tako učinkovit kot nekoč. Nekateri strokovnjaki pravijo, da bi Ripple sčasoma lahko postal naslednji SWIFT. To se ne bo zgodilo hitro, toda v tem primeru bi lahko XRP dolgoročno postal zelo dragocen.

Kratkoročno in srednjeročno bo vrednost XRP kot naložbe močno odvisna od tega, koliko zanimanja lahko XRP ustvari med uporabniki v svetu, kjer bi XRP lahko predstavljali centralizacijo in regulacijo, druge kriptografije pa kot svobodo in decentralizacijo (vrsta kot sta Iron Man in Team Captain America v državljanski vojni).

Če upoštevamo nedavno obnašanje cen kriptovalut na splošno in zlasti XRP, se zdi, da zanimanje obstaja, XRP pa bi lahko bil tudi dobra kratkoročna naložba.

Zaključek

Upamo, da ste s tem člankom dobili boljšo sliko o tem, kaj je XRP in kako se razlikuje od drugih kriptovalut. Res je, da je prišlo do polemike okoli Ripplea zaradi tožbe SEC in zaradi izključitve s številnih pomembnih borz. A zanimanje še vedno obstaja, sodeč po tem, kako so se cene XRP gibale navzgor.

Zdaj, ko veste, kako kupiti XRP, če vam je všeč kot naložbena možnost, lahko skočite na Binance ali katero drugo borzo in si priskrbite nekaj žetonov. Kaj pa misliš? Ali ste Team Steve ali Team Tony glede decentralizacije v financah? Sporočite nam v komentarjih.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me