Litecoin-prijsvoorspelling (LTC) voor 2021, 2022 en 2025

Litecoin (LTC) is momenteel een van de grootste cryptocurrency op de markt. Het heeft altijd tot de top 10 van cryptocurrencies gerekend op het gebied van marktkapitalisatie.

Door marktschommelingen en recente macro-economische gebeurtenissen is de prijs van LTC echter drastisch gedaald.

In dit artikel zullen we proberen de Litecoin prijsvoorspelling onderstaande grafieken om te bepalen of het voor u de moeite waard is of niet.

LTC wordt altijd het kleine broertje van Bitcoin genoemd. Dit is geen verrassing, want het is gemaakt op basis van dezelfde codebase van Bitcoin (BTC). Het was bedoeld als een lichtere versie van BTC met enkele protocolverbeteringen.

Veel van de nieuwere functies van BTC werden eerst op LTC geïmplementeerd voordat ze werden toegevoegd. Wat LTC onderscheidt van BTC, zijn de veel snellere bevestigingstijden en de aanzienlijk lagere transactiekosten.

Deze voordelen maakten van Litecoin een beter betalingssysteem dan BTC voor dagelijkse transacties. Bitcoin zou het antwoord moeten zijn op buitensporige vergoedingen en processen bij het omgaan met het traditionele financiële systeem.

Vanwege zijn populariteit, beperkte aanbod en nogal trage ontwikkeling om schaalbaarheidsproblemen aan te pakken, heeft het echter niet de massale acceptatie gekregen waarop het hoopte. Dit is waar LTC om de hoek komt kijken en een beter alternatief biedt voor traditionele betalingsopties.

Litecoin historische prijsanalyse 

Zoals veel cryptocurrencies, is de prijsbeweging van Litecoin historisch gezien gecorreleerd met de prijsbeweging van bitcoin. Zoals we in de onderstaande grafiek kunnen zien, volgen de hoogste punten ooit en plotselinge prijsstijgingen van Litecoin bijna altijd die van bitcoin.

Dit type prijsbeweging is niet uniek voor LTC, aangezien alle altcoins dezelfde typische correlatie hebben met Bitcoin (BTC). 

Afgezien van het volgen van de prijsbeweging van BTC, lijkt LTC ook een 4-jarige bull-cyclus te volgen waarin de prijs van LTC stijgt na de halvering van de LTC-mijnbeloningen. LTC-mijnbeloningen zijn prikkels die worden gegeven aan degenen die deelnemen aan het beveiligen van het LTC-netwerk.

Elke keer dat er een halvering plaatsvindt, worden de mijnbeloningen (inflatie) gehalveerd. Dit was duidelijk zichtbaar tijdens de eerste halveringsgebeurtenis van LTC, maar minder duidelijk tijdens de tweede, misschien als gevolg van de algemene economische neergang veroorzaakt door de huidige pandemie en andere macro-economische gebeurtenissen.. 

Litecoin bereikte zijn hoogste prijs ooit tijdens de laatste grote crypto-bullrun op 19 december 2017, waar het een bedrag van 375,29 USD bereikte. Het laagste punt ooit was op 14 januari 2015, waar het werd verhandeld voor $ 1,11 per LTC.

De huidige prijs van LTC op het moment van schrijven ligt rond de 40-45 USD, meer dan +10 USD hoger dan de cryptomarkt flash-crash van maart 2020. Momenteel handelt de prijs van LTC over het algemeen zijwaarts na de algemene prijsbeweging van BTC.

Huidige prijs, marktkapitalisatie, & Leveringsdetails

litecoinLitecoin (LTC)

Rang: 9 186.78 Prijs (BTC) Ƀ0.00370100 Marketcap 12.45 BVolume 5,14 B24h Verandering 2,69% Totaal aanbod 84,00 M LTC

De huidige marktprijs van LTC ligt rond de 42,46 USD. De prijs van LTC schommelde de afgelopen maanden met iets meer dan 40 USD na het bloedbad in maart, waarbij veel digitale activa de helft van hun marktwaarde verloren..

Sindsdien is een groot deel van de LTC-prijs rustig geweest, wat niet verrassend de prijsbeweging van BTC nabootst.

Het circulerende aanbod van Litecoin is ongeveer 65.056.542 LTC, met een maximale hoeveelheid van 84.000.000 LTC. Het maximale aanbod van Litecoin is 4x groter dan Bitcoin (21.000.000), wat lijkt te verduidelijken dat de eerste niet 4x sneller is dan de laatste.

Dit kan worden bevestigd door het feit dat LTC een bloktijd heeft van 2,5 minuten, in tegenstelling tot bitcoin, dat 10 minuten nodig heeft. 

Bovendien betekent het ook dat er nog maar ongeveer 19 miljoen munten over zijn voor LTC-mijnwerkers om te mijnen. Het wordt geschat met toenemende moeilijkheidsgraad van de mijnbouw en het LTC-mijnbouwhalveringsevenement, en alle Litecoins zullen worden gedolven in het jaar 2142 of 122 jaar vanaf nu. 

Litecoin (LTC) Voorspellingen van toekomstige prijsvoorspellingen

Veel experts geloven dat de hele cryptocurrency-markt klaar is om weer een epische bull run te maken. Dit is gebaseerd op historische gegevens die zijn verzameld over meer dan een decennium van het bestaan ​​van cryptocurrency.

Deze periodieke bull-runs vallen meestal samen met die van bitcoin, wat de richting van de hele cryptocurrency-markt lijkt te dicteren. Bovendien heeft de aanhoudende pandemie de wereldeconomieën ten val gebracht, waarbij velen op zoek zijn naar veilige havens om de waarde van hun activa te beschermen.

Deze nare situatie zou het startpunt kunnen zijn voor massale acceptatie van cryptocurrency, wat in de nabije toekomst veel van de leidende cryptocurrencies naar nieuwe recordhoogtes zal stuwen..

Dit omvat Litecoin, dat zijwaarts heeft gehandeld, beperkt tot zijn onmiddellijke weerstand en ondersteuning. Deze relatieve inactiviteit kan een teken zijn van een aanstaande uitbraak die waarschijnlijk omhoog zal gaan met enige verwachte correctie onderweg.

Met dat gezegd zijnde, zijn hier enkele LTC-prijsvoorspellingen 

Korte termijn voorspelling

AfterPriceChange
1 dag $ 42,92 0,60%
1 week $ 45,74 7,20%
1 maand $ 38,4 -10%
6 maanden $ 72,54 70%
1 jaar $ 81,07 90%

Lange termijn voorspelling

AfterPriceChange
1 jaar $ 81,07 90%
2 jaar $ 136,16 320%
3 jaar $ 93,61 220%
4 jaar $ 638,25 1500%
5 jaar $ 531,875 1250%

Litecoin prijsvoorspelling 2020

Het jaar 2020 is een cruciaal jaar, niet alleen voor LTC maar ook voor de gehele cryptocurrencies. In de komende maanden gaan we het eerste jubileum in na LTC’s tweede halveringsevenement van zijn mijnbeloning. 

Op basis van historische gegevens zou dit het begin moeten zijn van een stijgende trend voor LTC, waarvan de waarde tegen het einde van het jaar explodeert.

Momenteel handelt LTC horizontaal, schijnbaar wachtend op de koersbeweging van BTC, die relatief slapend is geweest. 

 Na een periode van consolidatie verwachten we een terugkeer van de prijsvolatiliteit van Litecoin. Dagen vooruit verwachten we dat LTC maar liefst 7,2% zal winnen ten opzichte van de huidige prijs van 42,56 USD en zelfs 45,74 USD zal bereiken..

We zijn echter van mening dat deze stijging niet zal duren, aangezien de prijs van Litecoin de volgende maand keldert naar 38,4 USD met een daling van ongeveer -10% ten opzichte van de huidige prijs.. 

Dit zal voor handelaren een perfecte gelegenheid zijn om posities in te nemen op LTC, waarvan we verwachten dat deze tegen het einde van het jaar een aanzienlijke prijsstijging zullen ervaren..

Over zes maanden verwachten we dat de prijs van Litecoin 72,54 USD zal bereiken, wat ongeveer 70% hoger is dan de huidige prijs. Deze trend zal zich waarschijnlijk voortzetten in de eerste helft van 2021, waarin we verwachten dat de prijs van LTC 81 USD of 90% van de huidige prijs zal bereiken.. 

Litecoin prijsvoorspelling 2022

De bullish trend voor LTC die eind 2020 en in 2021 begon, zal doorzetten in 2022.

Ergens tussen de jaren 2021 en 2022 kunnen we de prijs van Litecoin zien evolueren naar het vorige hoogste punt ooit van 360,66 USD, maar we zullen bijna onmiddellijk daarna een scherpe correctie ondergaan..

Wij zijn van mening dat de prijs van LTC in 2022 zal consolideren in de prijsklasse van 136 USD. 

Litecoin prijsvoorspelling 2025

Het jaar 2025 is een jaar na het derde LTC-halveringsevenement en het vierde van BTC.

Als de periodieke 4-jarige bullmarkt op dit moment aanhoudt, kunnen we verwachten dat de gebruikelijke prijsbewegingen van de algemene cryptocurrency-markt zullen volgen met nieuwe all-time highs en nieuwe hogere dieptepunten.. 

Tegen die tijd zouden er echter aanzienlijke veranderingen in de branche kunnen zijn opgetreden, zoals duidelijkheid over de regelgeving, massale acceptatie en veranderingen in de toestand van de wereldeconomie..

Hoewel cryptocurrencies in het algemeen de mogelijkheid van een zeer veerkrachtige activaklasse in het algemeen hebben bewezen dat de huidige situatie van de sector zich niet verwerpt.. 

Dit deed ons geloven dat het zeer waarschijnlijk is dat de marktomstandigheden op dit moment gunstiger zijn voor cryptocurrencies..

Deze combinatie van een vriendelijker regelgevingsklimaat, massale acceptatie aan de gang en misschien een betere wereldeconomie zal de weg vrijmaken voor een nieuwe crypto-bull-run die nog nooit eerder in de crypto-industrie is gezien..

We zien de prijs van LTC voorbij zijn vorige hoogste punt ooit van 360 USD gaan naar ongeveer 638 USD, wat neerkomt op een stijging van ongeveer 1.500% ten opzichte van de huidige waarde op het moment van dit schrijven..

Met dit nieuwe recordniveau verwachten we enige correctie, waarbij de prijs consolideert rond 532 USD in 2025. 

Is Litecoin (LTC) een goede investering??

Litecoin wordt door BTC vaak omschreven als digitaal zilver, ook wel digitaal goud genoemd.

Hoewel de vergelijking van deze crypto’s met edelstenen al lang geleden is ontkracht, vertegenwoordigt de historische relatie tussen goud en zilver enigszins de relatie tussen LTC en BTC in termen van hun geldwaarde en in populariteit.. 

litecoin prijsvoorspelling

Bitcoin is naar voren gekomen als de leidende en meest populaire digitale waardewinkel in de branche. Dit komt voornamelijk door de hoge waarde, vergelijkbaar met goud.

Het is steeds duurder geworden om BTC te verplaatsen, waardoor het minder waarschijnlijk wordt dat het weer als ruilmiddel wordt gebruikt, zoals goud. Dit is waar LTC uitblinkt, omdat het een meer haalbare optie is om als valuta te gebruiken voor dagelijkse transacties.

Dit geeft ons het idee dat LTC veel meer gebruiksscenario’s kent dan BTC, die de belangrijkste waardeopslag in de branche is geworden. Dit stelt LTC in een betere positie om massale adoptie te bewerkstelligen. Met ontwikkelaars die meer openstaan ​​voor technologische vooruitgang in blockchain-technologie, kunnen we zien dat LTC-technologie sneller vooruitgaat dan Bitcoin.

Litecoin is een even goede investering als elke andere munt die op basis van marktkapitalisatie in de top 10 van cryptocurrencies staat. Dit toont het vertrouwen aan dat investeerders in het project hebben, en met de integratie van meer geavanceerde functies die niet eens in BTC te vinden zijn, geeft dit potentiële ‘hodlers’ (houders) reden om in LTC te investeren..

Hoe Litecoin te kopen?

Litecoin is een van de belangrijkste en meest liquide digitale activa in de branche. Momenteel is het genoteerd in meer dan 800 cryptomarkten, de meeste, zo niet alle, van de meer significante gecentraliseerde beurzen (CEX) ondersteunen LTC. Binance, OKEx, Coinbase Pro, Kraken, Gemini, Bittrex en andere gevestigde beurzen ondersteunen Litecoin, waardoor het heel gemakkelijk wordt voor iedereen die LTC snel in handen wil krijgen.

Veel van deze beurzen, vooral de gereguleerde, hebben fiat-opritten waardoor hun klanten LTC rechtstreeks met fiat kunnen kopen.

Er zijn ook andere manieren om LTC te kopen. Een gemakkelijkere manier om Litecoin te kopen, is door middel van directe uitwisselingen.

Het zijn aan- en verkooplocaties waar u cryptocurrencies kunt kopen zonder het gecompliceerde proces van orderboeken te moeten afhandelen, wat voor beginners een beetje ingewikkeld kan blijken te zijn..

Er zijn tegenwoordig veel directe uitwisselingen op de markt; drie van de bekendste zijn Shapeshift, Changelly en ChangeNow. Ze bieden dezelfde services en het is aan jou om te beslissen welke van hen het beste bij je past.

Een belangrijk ding om te onthouden wanneer u Litecoin koopt, is beslissen waar u uw LTC wilt opslaan. Gebruikers met hogere beveiligingsvereisten slaan hun LTC op in niet-bewarende portefeuilles of hardwareportefeuilles.

De eerste is beveiligd met een set privésleutels die alleen de eigenaar zelf kent. Als de eigenaar deze sleutels echter kwijtraakt, kan hij of zij zijn of haar rekeningen niet meer terughalen.

Dit is vergelijkbaar met hardwareportefeuilles met extra fysieke beveiligingsfuncties, zoals het indrukken van een knop van de hardwareportefeuille om transacties te bevestigen of te starten. 

Ome-portemonneeproviders stellen hun gebruikers in staat om rechtstreeks vanuit hun apps cryptocurrencies te kopen. Crypto-portefeuilles zoals TrustWallet, Atomic Wallet, Coinbase wallet-app, Coinomi en onder andere zijn enkele van de portefeuilles waarmee gebruikers Litecoin in hun applicatie kunnen kopen.

Een paar van deze portemonneeproviders hebben ook fiat-gateways geïntegreerd waarmee gebruikers cryptovaluta kunnen kopen met contant geld via hun banken, creditcards en betaalpassen..

Alternatieve manier om Litecoin te kopen

Meer informatie over Litecoin

Wat is Litecoin?

Het Litecoin-netwerk ging live op 13 oktober 2011. Het was het geesteskind van Charlie Lee, een voormalig werknemer bij Google, die de noodzaak inzag om een ​​lichtere versie van Bitcoin te ontwikkelen, waarvan hij denkt dat deze beter geschikt is voor de dagelijkse transacties van de gewone mensen..

Het is geen geheim dat Litecoin in wezen een kopie is van de Bitcoin-codebase met een aantal aanpassingen waardoor het transacties sneller en goedkoper kan verwerken.

Litecoin en Bitcoin delen hetzelfde type consensusmechanisme genaamd Proof-of-Work (PoW). Kort gezegd werkt PoW door miners (apparaten met krachtige rekenmogelijkheden) toe te staan ​​om cryptografische problemen op te lossen, zodat ze de kans krijgen om gekozen te worden om het volgende blok op een blockchain te schrijven..

Met andere woorden, iedereen die deelneemt aan de consensusactiviteit heeft de kans om het volgende blok of record op het netwerk te schrijven. 

Hoewel Bitcoin en Litecoin hetzelfde consensusprotocol gebruiken, gebruiken ze verschillende algoritmen. Bitcoin gebruikt SHA-256, terwijl Litecoin Scrypt gebruikt, waarvan eerder werd gedacht dat het ASIC-resistent was.

ASICS zijn krachtige en dure apparaten die zijn ontworpen voor het delven van cryptocurrencies. We zullen niet in detail treden wat het verschil is tussen de twee, wat hier belangrijk is, is te weten dat ze verschillende algoritmen hebben, en er was een poging van Litecoin om de mijnbouw te democratiseren.

Een ander essentieel verschil tussen Litecoin en Bitcoin is de Block Time, wat simpelweg de tijd betekent dat elk netwerk een nieuw blok of record produceert.

Voor BTC duurt het 10 minuten, terwijl het voor LTC slechts 2,5 minuten duurt, wat ¼ van de eerste is. Dit maakt LTC-transacties vier keer sneller dan BTC. Bovendien is het totale aanbod van LTC vastgesteld op 84 miljoen, wat ook vier keer meer is dan de 21 miljoen van Bitcoin. 

Als Bitcoin is geëvolueerd om de belangrijkste winkelwaarde van de branche te worden, onderscheidt Litecoin zich van zijn oudere broer door zichzelf te positioneren als een meer levensvatbaar ruilmiddel.

De Litecoin-stichting beschrijft LTC als de “cryptocurrency voor betalingen” en beschrijft precies wat het wil zijn. Volgens hen is “Litecoin een peer-to-peer internetvaluta die onmiddellijke, bijna nulkostenbetalingen aan iedereen ter wereld mogelijk maakt..

Het team

De leidende organisatie achter Litecoin is de Litecoin Foundation. Het is een in Singapore geregistreerde non-profitorganisatie waarvan de leden uit verschillende delen van de wereld kwamen.

Hun missie is om Litecoin vooruit te helpen voor het welzijn van de samenleving door de ontwikkeling en promotie van geavanceerde blockchain-technologie. 

Opgenomen in de raad van bestuur is Charlie Lee, de maker van Litecoin. Hij treedt op als de algemeen directeur van de stichting en haar belangrijkste weldoener (Charlie heeft al zijn Litecoin-bezit verkocht tijdens het hoogtepunt van de crypto bull run 2017-18).

Het stichtingsteam bestaat uit multinationale professionals, vrijwilligers, medewerkers, ambassadeurs en ontwikkelaars onder leiding van Charlie, die tevens fungeert als hoofdontwikkelaar.

Hij beschrijft zichzelf als de welwillende dictator Litecoin terwijl hij de ontwikkelingsrichting van Litecoin dicteert.

Dit staat in schril contrast met bitcoin, waar alle protocolwijzigingen door consensus moeten gaan voordat ze worden geïmplementeerd. “Het duurt een eeuwigheid om iets op Bitcoin geïmplementeerd te krijgen”, aldus Charlie, in tegenstelling tot bitcoin, kunnen ze sneller vooruit. 

Partnerschappen 

Cryptocurrency is een opkomende industrie. Het werd meer dan tien jaar geleden geïntroduceerd, maar moet nog op grote schaal worden toegepast. Er zijn verschillende redenen waarom het dit type marktrijpheid nog moet bereiken.

Er zijn veel toetredingsdrempels, vooral voor nieuwe gebruikers die nog niet weten hoe ze met deze opkomende beleggingscategorie moeten omgaan.

Daarom zijn partnerschappen essentieel. Ze kunnen helpen bij het vergroten van het bewustzijn over Litecoin en tegelijkertijd het gebruik van Litecoins uitbreiden door houders nieuwe manieren te bieden om hun LTC te besteden.

Neem bijvoorbeeld Travala, een van de partners van stichting Litecoin. Het stelt LTC-houders in staat om te boeken bij meer dan 500.000 hotels in 210 landen, die meer dan 82.000 locaties beslaan.

Litecoin Foundation werkt ook samen met fiat-crypto-betalingsverwerkers zoals Aliant Payments en Coingate, beide betalingsverwerkers stellen handelaren in staat Litecoin te accepteren.

Het dient als een betalingstussenpersoon, waar het automatisch automatisch Litecoin omzet in fiat en het fiat op de rekening van de handelaar stort..  

Er is een hele lijst met partners die Litecoin heeft website. Wat belangrijk is om op te merken, is dat deze partnerschappen helpen om het bewustzijn en de populariteit van Litecoin en het gebruik ervan te vergroten.

Door deze partnerschappen hoopt de Litecoin-stichting massale adoptie te bereiken.

Ontwikkelingen

De belangrijkste focus van Litecoin-ontwikkelaars is nu om de fungibiliteit en privacyfuncties van Litecoin te verbeteren.

Ze zijn van plan dit te doen door Mimblewimble toe te voegen. Dit blockchain-ontwerp maakt gebruik van een nieuwe manier om transacties op te slaan en te structureren met als belangrijkste doel het vergroten van de privacy en een betere netwerkschaalbaarheid..

Volgens Charlie Lee kozen ze voor Mimblewimble omdat het veel beter schaalbaar is dan andere privacygerichte protocollen, zoals Monero of Z-cash.. 

Andere opkomende technologieën staan ​​in de pijplijn voor Litecoin. De belangrijkste drijfveer van de Litecoin-ontwikkelaars op dit moment is echter wat we hierboven hebben besproken.

Andere technologieën zijn onder meer de tweede laag schaalbaarheidsoplossing Lightning Network (LN), Atomic Swaps en Coloured Coins.

Lightning Network (LN) is gewoon een ander netwerk dat directe transacties en lagere kosten mogelijk maakt; het is momenteel in ontwikkeling en heeft niet het soort betrouwbaarheid bereikt dat nodig is om ze tot een haalbare optie te maken.

Met Atomic Swaps kunnen gebruikers op de munt ruilen voor een andere munt zonder via een uitwisseling te gaan, en het wordt ook cross-chain swaps genoemd. Deze is bovenop het LN-netwerk gebouwd en is dus nog in ontwikkeling.

Een ander opwindend kenmerk dat wordt ontwikkeld, zijn gekleurde munten. Helaas hebben Litecoin-ontwikkelaars deze functie niet hoog op hun lijst staan. Hiermee kan LTC worden hergebruikt en worden gekoppeld aan een activum dat vergelijkbaar is met een tokens-uitgifteplatform.

Net als de andere zijn deze toekomstige functies echter teruggedrongen om plaats te maken voor de implementatie van MimbleWimble.

Gevolgtrekking

Door de jaren heen is Litecoin consequent in de top 10 van cryptocurrencies gebleven op basis van marktkapitalisatie en niet voor niets. Net als Bitcoin werkt Litecoin non-stop zonder grote downtime, en de beveiliging is nooit in gevaar gebracht.

Hoewel sommigen het misschien als een saai goed beschouwen, maken de stabiliteit en de reputatie die het door de jaren heen heeft opgebouwd dit meer dan goed.

Onlangs heeft Grayscale Investments, ‘s werelds grootste digitale valutamanager, goedkeuring gekregen van FINRA om een ​​Litecoin Trust te lanceren. Hierdoor kunnen vermogende beleggers en institutionele accounts blootstelling krijgen aan Litecoin.

Wat nog belangrijker is, dit toont het enorme vertrouwen van niet alleen particuliere beleggers, maar ook institutionele beleggers in Litecoin aan. 

Als u een belegger bent die op zoek is naar een stabiel digitaal activum om in te investeren met een lange termijn horizon, dan is Litecoin misschien de juiste cryptocurrency die u zou moeten overwegen.. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me