Najboljša strojna oprema za rudarstvo Ethereuma 2021 – AMD v primerjavi z NVIDIA v primerjavi z Geforce

1. Radeon R9 295X2 2. Radeon R9 HD 7990 3. AMD Radeon RX 480
Radeon-R9 Radeon-R9-HD-7990 Radeon-RX-480
PREVERITE CENO! PREVERITE CENO! PREVERITE CENO!

strojna oprema za rudarstvo ethereumRudarstvo je mogoče razumeti, če se uporablja v zlati analogiji za kriptovalute. Zavedamo se, da je zlata in drugih plemenitih kovin redko, prav tako pa tudi digitalnih žetonov, zato jih lahko edino povečamo z rudarjenjem. Rudarstvo je tudi metoda za zaščito kriptovalutnega omrežja z ustvarjanjem, preverjanjem in širjenjem blokov v verigi blokov. V tem članku bomo preučili najboljšo rudarsko strojno opremo Ethereum, najprej pa pojdimo na osnove.

Namen rudarjenja ETH

Večina bančnih komitentov zaupa njihovim storitvam, saj je znano, da vodijo natančne evidence o vseh transakcijah, da bi preprečili goljufive dejavnosti. Blockchains pa delujejo na nekoliko drugačne načine. Celotno omrežje preverja in doda transakcije v svojo javno knjigo, namesto da je nadzor v rokah edinega posrednika. Čeprav je celoten namen odsotnosti posrednika zmanjšanje zaupanja, mora še vedno obstajati fizična oseba, ki bo zavarovala vse finančne evidence, da ne bo nihče varal.

Rudarstvo je ena takih inovacij, ki omogočajo decentralizirano vodenje evidence legitimno možnost. Rudarstvo spremlja zgodovino transakcij in hkrati preprečuje prevare.

Kako deluje rudarstvo?

Soglasje je doseženo z izbiro bloka najvišje težavnosti. Rudarji izdelujejo bloke, ki jih drugi preverjajo za veljavnost. Šteje se, da je blok veljaven le, če vsebuje dokaz o delu (PoW). Toda Ethereum 1.1 bo verjetno nadomeščen z modelom Proof of Stake.

Rudarji sodelujejo v kvizu tako, da poskušajo oceniti in uganiti pravi odgovor na uganko, dokler eden od njih ne zmaga. Rudarji vodijo edinstvene podatke glave bloka transakcije, ki vključujejo podrobnosti, kot so časovni žig in različica programske opreme, s pomočjo zgoščevalne funkcije. Funkcija zgoščevanja se uporablja za indeksiranje in prepoznavanje elementov v ogromni zbirki podatkov, ker je lažje najti kratko vrednost zgoščene vrednosti kot dolg niz ali besedilo. Med rudarjenjem hash vrne vrsto naključnih črk in številk fiksne dolžine. Rudar najde heš, ki se ujema s ciljem, in mu s tem dodeli eter, blok pa se predvaja po omrežju za vsako vozlišče, da ga doda v svojo kopijo knjige.

Vsak rudar, ki sodeluje v omrežju, se imenuje vozlišče in pričakovana vrednost vsakega vozlišča iz rudarjenja je verjetno sorazmerna z njegovo rudarsko močjo ali hitrostjo razpršitve.

Ko rudar najde hash, drugi rudar preneha z delom na tem bloku in nadaljuje z naslednjim. Metoda reševanja ugank se imenuje “dokaz dela”, ker ni možnosti, da bi goljufali in ugibali pravi odgovor. Vsakih 12-15 sekund rudar najde blok in algoritem premakne svojo težavnostno stopnjo glede na hitrost rudarja, da zagotovi 12-sekundni čas rešitve. Rudarji zaslužijo ta eter, ki je odvisen predvsem od sreče in količine računalniške moči, ki je vanj vložena. Dokaz za algoritem dela, ki ga ethereum uporablja, se imenuje ethash, ki je zasnovan tako, da zahteva več pomnilnika, da je težko rudariti z dragimi ASIC-ji. ASIC rudarijo čipe, kar je edini donosni način rudarjenja Bitcoinov.

Zahteve rudarjenja Ethereum

Zahteve programske opreme za rudarstvo ETH

 • Glede na izbrani GPU boste potrebovali najnovejše gonilnike.
 • Če vaš gonilnik ne vključuje funkcij za spremljanje overclockinga in dviga temperature, boste morali poiskati ločen pripomoček za potrebe.
 • Poskrbite, da imate ustrezno programsko opremo za rudarstvo Ethereum.

Zahteve glede strojne opreme za strojno opremo za rudarstvo Ether

 • Zanesljivo in stroškovno prijazno napajanje.
 • Vsaj 4 GB sistemskega RAM-a.
 • Če želite uporabiti več grafičnih procesorjev, poskrbite za dobro prezračevanje.
 • Primerno hitra internetna oskrba.

Nagrade za rudarstvo ETH

 • Uspešen rudar PoW zmagovalnega bloka bo prejel naslednje:
 • Nagrada za zmagovalni blok, sestavljen iz natančno 3,0 etra.
 • Ves plin, porabljen med izvajanjem transakcij, ki jih je opravil zmagovalni blok, bo povrnjen. Nastali stroški plina se nakažejo na račun rudarja.
 • „Strici“ so zastareli bloki, ki so bili nadrejeni bloki ali predniki vključujočih blokov. Dodatna nagrada je dodeljena za uporabo stricev za uporabo stricev v bloku v obliki 1/32 števila uporabljenih stricev. Uporabnik prejme 7/8. Nagrade za statični blok.

Eth Mining Hardware: Kaj je treba upoštevati?

Rudarji iščejo učinkovito rudarsko strojno opremo ethereum za zmanjšanje računov za elektriko in zmanjšanje stroškov.

Ne pozabite, preden dobite strojno opremo, poskrbite, da imate programsko opremo za rudarstvo ethereum, eter rudarsko področje in denarnico ethereum strojne opreme za shranjevanje etra. Za pridobivanje ethereuma je potrebna strojna oprema, imenovana Graphics Processing Unit (GPU). Rudarji so bili prvotno namenjeni za uporabo računalniških procesorjev, kasneje pa so ugotovili, da jim grafični procesorji dajejo več moči.

Če želite izbrati najboljši grafični procesor za vašo strojno opremo za rudarstvo, se morate odločiti, kako močan želite, da je vaša naprava in koliko ste pripravljeni zapraviti za elektriko in sam GPU.

Medtem ko imajo nekateri grafični procesorji več hitrosti razprševanja, porabijo tudi ogromno električne energije. Rudarji pogosto kupujejo najboljšo strojno opremo ethereum rudarjev pri Amazonu ali na eBayu in odvisno od tega, ali jo vaši prodajalci lahko dobavijo v vašo državo, bo nakup grafičnih procesorjev lažja naloga. Stroški električne energije se med državami razlikujejo in rudarji iz držav, kot sta Kitajska in Islandija, imajo zaradi poceni stroškov električne energije pogosto prednost pred svojimi kolegi..

Pred nakupom rudarske kartice se morate zavedati celotnega dohodka in donosnosti naložbe, znane tudi ROI. Z ethereum rudarskim kalkulatorjem lahko te vrednosti izračunamo ob upoštevanju energetskih računov in morebitnih provizij. Rudarski kalkulator lahko bolje oceni različne grafične kartice. Bolj priljubljena kalkulatorja sta kalkulator Ethereum Mining in Coinwarzov kalkulator dobička.

Za rudarstvo so zaželene grafične kartice AMD (Radeon) ali Nvidia (Geforce). V prejšnjih dneh so bile kartice AMD boljše, vendar jih novejše kartice Nvidia zasenčijo glede zmogljivosti. Medtem ko so kartice AMD cenejše in ponujajo več možnosti za spremembe, ima Nvidia boljšo podporo za overclocking v sistemu Windows. Zaradi priljubljenosti rudarjenja na osnovi GPU za kriptovalute so stroški rudarjenja skočili skozi streho, kar je nadalje povzročilo pomanjkanje kartic z učinkovito kakovostjo, proizvajalci pa težko ustvarjajo kartice, ki bi ustrezale zahtevam rudarjev.

Začetna cena, plačana za vašo rudarsko kartico, je znesek, ki ga bo sama plačala na podlagi vašega rudarskega dobička. Hashrate kartice je stopnja, ki jo kartica doseže v idealnih rudarskih pogojih s Claymore 9.6, vendar brez kakršnega koli overclockinga. Kartica med rudarjenjem črpa energijo, ki je sposobna preživeti, in je prikazana s črpanjem moči in izmerjena na izhodu.

Učinkovitost lahko določimo tako, da hitrost razpršitve delimo s porabo energije in iz očitnih razlogov so novejše kartice učinkovitejše. Stopnja učinkovitosti je pomemben dejavnik, ker večja je učinkovitost, več dobička se ustvari po izračunu donosnosti naložbe. Našteli smo najboljše karte za pridobivanje ethereuma, tako da lahko izbirate med njimi.

Nasveti za lastno rudarsko ploščad za Mine Ethereum

Rudarjem blokovne verige Ethereum je nagrada v obliki kovancev Ether, rudarstvo za Ether pa je postalo precej priljubljeno. Ljudje postavljajo rudarske ploščadi v svojih domovih in pisarnah, da bi si prislužili nekaj digitalnih sredstev. Rudarji morajo uganiti niz znakov, imenovan hash, nato pa se hash preveri s prejšnjim blokom in oblikuje naslednji blok. Postopek je znan kot “dokazilo o delu”, nagrade pa se prenesejo v denarnico rudarja.

Kopanje ethereuma je dokaj enostavno, ko veste, kaj počnete. Vse, kar potrebujete, je nekaj precej gladke strojne opreme, ostalo pa je enostavno. Če ste igralec in pri tem precej resen, bo vaš sistem verjetno dober za rudarjenje.

Postavitev rudarske ploščadi je sicer nekoliko dražje, vendar so nagrade na splošno dovolj za kritje stroškov v preteklih letih. Dve najpomembnejši komponenti, ki sestavljata katero koli rudarsko ploščad, sta vir energije in enote za obdelavo grafike.

Za najboljšo rudarsko izkušnjo Ethereuma je bolje, da sta na ploščadi pritrjena dva grafična procesorja. Če dobite več grafičnih procesorjev, boste morali razširiti napajanje in povečati proračun za sistem.

Preostala strojna oprema, ki je potrebna za izdelavo rudarske ploščadi, je enaka igralnim sistemom, kar pomeni, da se priporoča, da so grafični procesorji najboljših podjetij. Običajno se igralci in rudarji odločijo za tiste, ki jih proizvaja AMD ali NVIDIA.

Naslednja stvar, ki jo morate dobiti, je rudarska programska oprema. Rudarska programska oprema je program, ki bo povezal konce omrežja Ethereum in strojno opremo, ki ste jo nastavili.

Za namenske rudarske ploščadi se je programska oprema, kot so EthOS, Claymore in Geth, izkazala za zelo koristno za pridobivanje nagrad kot rezultat rudarjenja.

Druga oprema, ki jo boste potrebovali za rudarstvo, so tipične računalniške komponente, kot so matična plošča, RAM, CPU, vir energije, monitor in povezava z internetom.

Po svoji zahtevi lahko dodate dodatne grafične procesorje, če pa dodajate več grafičnih procesorjev, boste morali nadgraditi tudi matično ploščo in RAM.

Ko program nastavite v teku, ga boste morali občasno preveriti, da bo deloval nemoteno.

Vendar pa boste morali preveriti tudi hlajenje sistema. Če se pregreje, se lahko sistem izklopi in zaustavi rudarstvo, zato boste morali celoten postopek znova zagnati.

Kako dolgo lahko rudarite Eter?

Končna raven Ethereuma označuje prehod med Dokaz o delu (PoW) in Proof of Stake (PoS). Ko je ta raven dosežena, ni več mogoče izkopati etra.

10 najboljših rudarskih strojnih izdelkov Ethereum 2021

1. Radeon R9 295X2

Radeon R9 295X2Na trgu ima visoko hitrost razpršitve 46 MH / s grafičnih procesorjev Ethereum in porabo energije 500 W. Po ceni 600 USD je nekoliko drag, vendar je raje, ker je ta GPU učinkovita kombinacija dveh najmočnejših grafičnih procesorjev v trenutni dobi.

Cena električne energije na dan znaša 1,44 USD, donosnost na dan pa 2,23 USD, cena na MH / s pa 13,04 USD, letna donosnost pa je približno 586,43 USD..

Velja za eno najboljših grafičnih kartic za katero koli strojno opremo za pridobivanje etra. Gre za izjemno napreden večjedrni grafični procesor. Ima hladilni sistem s tekočino, ki ga spremljata dva ventilatorja, in je eden najhitrejših grafičnih procesorjev, ki jih je AMD dal na trg. V nasprotju s tradicionalnim radiatorskim blokom in ventilatorjem je ta GPU sestavljen iz tekočega hladilnega sistema podjetja Asetek, vsak GPU pa ima svoj hladilni blok. Čeprav obstaja centralni ventilator, ki potiska zrak čez obe jedri, večina hlajenja prihaja iz hladilne tekočine, ki je potisnjena v blok hladilnika. To vodi do veliko boljšega hladilnega sistema. Ta kartica stane največ med ostalimi rudarskimi karticami, ki so na voljo, vendar zagotavlja donos 2,23 USD na dan. Prav tako lahko pridobiva dovolj Ethereuma, da se povrne v manj kot letu dni, približno 269 dneh.

Prednosti

 • Na dan bo dosegel več kot katera koli druga grafična kartica, ki je na voljo. Ima briljantno razmerje dobička, zaradi česar se zdi dobra izbira kljub visoki ceni.
 • Je hiter in zmogljiv grafični procesor z odličnim hladilnim sistemom.

Slabosti

To je drag GPU za uporabo v vaši rudarski ploščadi. Ne samo, da so stroški začetne postavitve veliko višji, tudi stroški moči so precej strmi. Morda ni primerno za začetnike. Radeon R9 295X2 morda ni idealen za novo rudarsko operacijo, vendar ima zelo dober potencial za dobiček.

PREVERITE CENO V AMAZONU

2. Radeon R9 HD 7990

Radeon R9 HD 7990Hashrate r9 295 × 2 je 36 MH / s, kar je drugo najvišje število med najboljšimi karticami za rudarstvo ethereuma, takoj za Radeon R9 295X2. Če želite zgraditi najboljšo strojno opremo za pridobivanje etra, morate imeti to kartico.

Poraba energije 375 W na steni in vsak grafični procesor ima donos več kot 470 USD letno, dnevno razmerje dobička pa 56%. Na voljo pri spletnih prodajalcih, kot je Amazon, je to ena izmed stroškovno najučinkovitejših alternativ za rudarje Ethereuma. Radeon HD 7990 ima hitrost razpršitve 36 MH na sekundo. Ima obdobje vračila, ki nekoliko presega eno leto. Dnevni strošek je ocenjen na 1,08 USD, donosnost pa 1,29 USD.

Prednosti

 • Druga najvišja hitrost razpršitve
 • Je cenovno ugoden
 • Zmerna poraba energije
 • Vsako leto pričakovana donosnost naložbe znaša 470 USD

PREVERITE CENO V AMAZONU

3. AMD Radeon RX 480

Radeon RX 480Ena izmed stroškovno najučinkovitejših in najvarčnejših strojnih naprav s hitrostjo razpršitve 25 MH / s.

Stroški energije na dan so bistveno nižji od že omenjene strojne opreme in znašajo 0,4320 USD.

Na dan daje donos 1,21 USD in zato letno 440,91 USD.

Njegova cena na MH znaša le 7,96 USD, kar je zelo iskano na trgu kriptovalut. Vendar je treba opozoriti, da ima Radeon RX 480 4 GB različico, ki deluje na 7 GHz, in dražji 8 GB model, ki deluje na 8 GHz. V primerjavi z modelom 8 GB model 4 GB deluje počasneje za približno 2-3 MHz. Zato je različica 8 GB priporočljiva za vse rudarske namene. Moči Radeon RX 400 nikoli ni mogoče spodkopati in RX 480 ni nobena izjema, ki prinaša dobre rezultate.

Prednosti

 • Najbolj ugodna izbira za rudarje
 • Dobra hitrost razpršitve in boljši donos na dan

Slabosti

 • Pomanjkanje hladilnih naprav.
 • Pomanjkanje overclockinga za frekvence GPU

PREVERITE CENO V AMAZONU

4. Radeon RX 470

Radeon RX 470Ima zmerno hitrost razpršitve 24 MH / s. Enaki stroški energije kot Radeon RX 480 pri 0,4320 USD

Njegova cena na MH / s znaša 9,13 USD, kar pomeni dnevno donosnost 1,15 USD in letni rezultat 418,16 USD..

Med rudarjenjem Ethereuma na RX 470, pri taktni hitrosti, nastavljeni na 1300 vrt / min, je bila temperatura GPU pri 70 stopinjah Celzija. Zato se zdi ročno zvišanje temperature boljša možnost, še posebej, če rudarite kovance, katerih algoritmi intenzivneje uporabljajo vire grafičnega procesorja. Zdi se, da je poraba energije večja kot pri RX 480. Večina uporabnikov poganja Radeon RX 470, ne da bi se soočili s težavami s programsko opremo.

Prednosti

 • Opremljen je z osempolnim PCI-E priključkom
 • Dober hladilni sistem
 • Takt grafičnega procesorja 1260 MHz

Slabosti

 • RX 470 je opremljen s počasnim pomnilnikom. Zato bo rudarstvo počasnejše.

PREVERITE CENO V AMAZONU

5. NVIDIA GTX 1070

NVIDIA GTX 1070Lahko rudari s hitrostjo razpršitve 30 MH / s, medtem ko porabi le 100 W moči.

Ima VRAM 8 GB GDDR5 in porabo energije 25 W. Začetna zmogljivost rudarjenja je bila precej omembe vredna, medtem ko je delniška kartica minirala Ethereum s hitrostjo razpršitve 31MH / s. Ključna lastnost je, da nižja cena razkriva lastnosti delovanja modela 1080. Ima GPU arhitekturo v Pascalu in hitrost pomnilnika 8 Gbps.

GTX 1070 – Katerega kupiti?

Kljub temu, da imajo za svoj hladilni sistem 3 ventilatorje, se uporabniki še vedno pritožujejo, da imajo GTX 1070 najšibkejše ventilatorje v primerjavi s svojimi kolegi..

Čeprav imajo grafični procesorji Founders Edition veliko stabilnosti in nadpovprečno hitrost razpršitve, so njihovi oboževalci ponavadi med hrupnimi.

ASUS Strix je zelo iskan. Kljub visoki ceni uporabniki dobijo dobro hitrost razpršitve in tihe in trajne ventilatorje. Zotac 1070 AMP ima zelo dober hashrate in je pritrjen z dvema hladilnikoma.

Ko je GTX 1070 v njem veliko povpraševanje, je lahko precej predrag, a če se vam zdi, da je po spodobni ceni, se je izkazal za dobrega. Z uporabo funkcije overclocking se lahko vaš hashrate poveča za 10% na 31MH / s. Z obilico VRAM-a in razumno porabo energije ga rudarji zelo iščejo.

PREVERITE CENO V AMAZONU

6. Geforce GTX 1080 Ti

Geforce GTX 1080 TiGTX 1070 Ti je sinhroniziran kot GPU nove generacije, ki vsebuje veliko zanimivih lastnosti.

GTX 1070 je mogoče konfigurirati do 32 MH / s hashrate, kar je mogoče doseči z GTX 1070 Ti. Ima moč 120 W, skupaj z 256 GB GDDR5 256-bitnega pomnilnika.

Ena ključnih lastnosti je hladilni sistem. Na kartici so trije ventilatorji, vsak ventilator pa je privzeto izklopljen in se začne vrteti šele, ko kartica doseže 64 stopinj.

Ventilatorji Windforce skupaj s kompozitnimi toplotnimi cevmi omogočajo 50% večjo učinkovitost kot GTX 1070 FE. Z veliko količino RAM-a in veliko hitrostjo razpršitve lahko ta karta že leta skupaj kopa Ethereum. Vendar kartice zaradi visokih vnaprejšnjih stroškov in črpanja energije pomenijo, da bo dobičkonosnost počasen proces. Prodaja se po 800 USD, vendar lahko povpraševanje po rudarstvu zviša ceno na več kot 1000 USD.

Upoštevajte tudi, da GTX 1070 Ti vključuje 432 jeder CUDA, zaradi česar je hitreje za pridobivanje Ethereuma zaradi 8 GB pomnilnika GDDR5 s hitrostjo 8 gigabajtov na sekundo. Ura 1070 Ti je tudi 100 MHz višja in opazimo, da se obe izdaji razpršita z enako hitrostjo, ne glede na razliko v trdnosti jedra. Zmogljivost pomnilniškega podsistema je pokazala, da so nekatere kartice GTX 1070/1070 Ti med rudarjenjem ostale na 2000 MHz, druge pa so dosegle 1900 MHz. To lahko rešite tako, da pomnilnik ročno overclockate do maksimuma, da boste s kartice dobili najboljše rezultate. NVIDIA Geforce GTX 1070 Ti Founders Edition lahko kupite po ceni 449 USD, kar pa ni predrago, saj je GTX 1070 FE mogoče kupiti po ceni 399 USD..

Prednosti

 • Odličen hladilni sistem
 • Tihi in dobri navijači
 • Elegantna in modna oblika in vmesnik
 • Odlična kakovost izdelave, uporaba vrhunskih MOSFET-jev in kondenzatorjev prispeva k njegovi življenjski dobi in stabilnosti.

Slabosti

 • Nizka hitrost razpršitve, če se uporablja v tovarniških nastavitvah.
 • Večja poraba energije.
 • Cena je v primerjavi z drugimi možnostmi precej visoka.

PREVERITE CENO V AMAZONU

7. GeForce Titan XP

NVIDIA Titan XPČeprav ima ta model ceno 1400 ameriških dolarjev in je sorazmerno veliko dražji od svojih kolegov, ima impresivno hitrost razpršitve 35 MH / s in lahko doseže 42 MH / s..

Povprečna poraba energije 200W. Z 12 GB pomnilnika GDDR5X ima učinkovito podatkovno hitrost 11 Gbps.

PREVERITE CENO V AMAZONU

8. Titan V

NVIDIA Titan VSerija Titan V ima povprečno hitrost razpršitve 70MH / s in ima ceno 3000 USD. Pričakovana poraba električne energije 250 W, kar je manjša pomanjkljivost v primerjavi z drugimi karticami. Ima šest gruč za obdelavo grafike in 5120 jeder CUDA, opremljen je z dvorežno kartico z 12 GB RAM-a HBM2, skupna pasovna širina pomnilnika pa doseže do 652,8 GB / s.

Spremljen z masivnim tranzistorjem 21,1B, ki napaja TITAN V, ima osnovno uro 1200 MHz in ojačevalno uro 1455 MHz

Njegovo zunanje aluminijasto ohišje je strojno dodelano in toplotno obdelano za večjo gibčnost in trdnost.

Po nekaj rezultatih preizkusnih poskusov je Titan V dosegel 70 MH / s za rudarstvo Ethereuma, pri overclockingu pa je narasel na 77 MH / s. Kartico poganja GPU GV100, ki temelji na Volti, ki ga najdemo tudi v Teslinih pospeševalnikih. Kartica se je enako dobro obnesla z drugimi kriptovalutami, zaradi česar je primerna tudi za rudarje. NVIDIA Titan V je pričala, da se bodo novi grafični procesorji, ki temeljijo na Volti, odlikovali v rudarstvu in bili najboljša igrača, ki jo iščejo za rudarstvo. Zaradi njegovega spektakularnega hashrate je tudi cena precej visoka.

Vendar pa lahko na trgih kmalu pričakujemo cenejšo različico te kartice, ki se izkaže za vrhunsko orodje za rudarstvo Ethereuma.

PREVERITE CENO V AMAZONU

9. AMD Radeon RX Vega 64

AMD Radeon RX Vega 64S hitrostjo razpršitve 30 MH / s in porabo energije 210 W ima ta kartica odlično obremenitev zmogljivosti rudarjenja z izjemnim taktnim potencialom. RX Vega je na voljo v treh različnih različicah – referenčna zračno hlajena kartica, model z omejeno izdajo in različica s tekočinskim hlajenjem. Vse tri kartice pomnijo pomnilnik na isti 945 MHz osnovni takt. Vendar model s tekočinskim hlajenjem poveča osnovno hitrost za 12,8 odstotka, poveča pa tudi ojačevalno uro na 8,5 odstotka.

Vega je del arhitekture AMD GPU, zato je ni v izobilju in jo je težko najti.

RX Vega ima vseh 4096 procesorjev, ki so prisotni na čipu, in se lahko izenači s potencialom za overclocking Titan XP po skoraj polovici cene 1300 USD.

Medtem ko zračno hlajenje proizvaja preveč tekočine, lahko posebna izdaja ostane dovolj hladna, da porabi 42 MH / s pri samo 300 W. Na voljo je v dveh različicah kartic RX Vega 64 z zračnim hlajenjem in kartic RX Vega 56 in je videti skoraj enako.

PREVERITE CENO V AMAZONU

10. AMD R9 390

R9-390XŠe ena nova vrhunska kartica, ki jo proizvaja AMD, ima ceno 540 USD in ima hitrost razpršitve 30 MH / s, kar ji daje impresivno zmogljivost po dostopni ceni. Zaradi tega morda ni na voljo.

Ta kartica ima porabo energije 235 W in je bila zgrajena z uporabo starejše, a nadgrajene strojne opreme, zato se lahko izkaže kot trdna v primerjavi z NVIDIA Geforce GTX 980 in je tudi cenejša. Zaradi tega je rudarjem primerna in izvedljiva možnost. Ključna značilnost 390X je, da uporablja arhitekturo Graphics Core Next, ki jo AMD uporablja od leta 2011. Havajsko jedro, ki je bilo osnova serije R9 290X, je bilo preimenovano v Grenada za izdelavo serije R9 390X. Ima neverjetnih 2816 procesorjev, ki so razdeljeni v enote s 64 posameznimi procesorji v notranjosti. Gre za velik GPU, ki bo morda potreboval 6 in osem-polne napajalne konektorje.

Kartica je pritrjena s tremi ventilatorji, ki proizvajajo veliko hrupa. Vendar se samodejno izklopi pri majhni obremenitvi, kar je bila nedavno uvedena funkcija.

Te kartice uporabljajo arhitekturo Graphics Core Next, zaradi česar zaostajajo za NVIDIA-jevimi modeli Maxwell. To je zelo običajna kartica z možnostjo prilagajanja, če želite narediti nekaj drugega. R9 390X je konkurenčen v smislu cene, hitrosti in pomnilnika, vendar zaostaja za NVIDIA na področjih, kot so poraba energije, ustvarjen hrup, toplota in overclocking.

Prednosti

 • Pred GTX 980 glede zmogljivosti.
 • Cenejši od različic NVIDIA.
 • Na voljo so tudi različice upravnega odbora.

Slabosti

 • Večja poraba energije
 • Manj vsestranska arhitektura
 • Številni modeli R9 390X so zajetni in težki, zato potrebujejo 6 in 8-polne napajalne priključke.

PREVERITE CENO V AMAZONU

11. AMD Radeon RX 580

AMD Radeon RX 580Hitrost je 18,5 MH / s in poraba električne energije 185 W in je manjša posodobitev zadnje generacije izdelovanih kartic RX 480. RX 580 ima 1340 MHz ojačevalno hitrost v povezavi z 8 GB pomnilnika GDDR5. Njegove specifikacije so odvisne od tega, kateri neodvisni proizvajalec je bil uporabljen, in tudi od količine RAM-a.

Majhna nadgradnja hitrosti jo približa NVIDIA Geforce GTX 1060, najcenejši model pa je 200 funtov. Ima dobre hladilne sisteme in uporablja arhitekturo Polaris, ki ni priljubljena izbira za rudarstvo Ethereuma. RX 400 in 500, ki že dolgo veljata za edino izbiro za rudarstvo ETH, počasi izpadata iz uporabe.

Prednosti

 • Odlična zmogljivost polne visoke ločljivosti
 • Dostojna zmogljivost 1440p
 • Karte z nižjimi cenami imajo veliko vrednost

Slabosti

 • Kartica nima združljivosti

PREVERITE CENO V AMAZONU

AMD Mining Vs Nvidia Mining

GPU Mining je mogoče izvesti s pomočjo strojne opreme, ki jo zagotavljata dve največji imeni na tem področju, AMD in Nvidia. Te grafične kartice so se sprva uporabljale za igre na srečo, urejanje videov in strežniške aplikacije, zdaj pa lahko služijo kot zmogljivi procesorski motorji za rudarstvo kriptovalut. Po mnenju večine ljudi je AMD boljši pri proračunskih karticah in karticah srednjega razreda, medtem ko je Nvidia pot do vrhunskih grafičnih kartic.

Točke, ki jih je treba upoštevati 

Obstaja nekaj dejavnikov, ki so pomembni in jih je treba upoštevati. Tu je nekaj podrobnosti, ki jih morate vedeti, preden izberete med AMD in Nvidijo.

Izračunaj donosnost naložbe

Pomembno je preveriti kalkulatorje dobička in druge dejavnike stroškov gradnje, da ugotovite, ali je rudarstvo primerno za vas. Ti dejavniki vam bodo dali okvirno oceno vašega obdobja donosnosti naložbe, kar vam bo pomagalo pri sprejemanju bolj utemeljenih odločitev v prihodnosti. Izračuni ne bodo 100% natančni, saj nihče ne more napovedati prihodnosti kriptovalut.

Vsestranskost kovancev

Ohranite ček drugih valut, da ostanete donosni in čim prej pridobite donosnost naložbe. Noben kovanec, za katerega se odločite, da bo izkopal, ne bo večno donosen in to bo še naprej vplivalo na vašo donosnost naložbe.

Cena

Cena, po kateri kupujete, je zelo pomembna, saj to neposredno vpliva na vašo donosnost naložbe. Nedavna predstavitev Nvidie in AMD GPU je maloprodajne cene dvignila na osnovno ponudbo v primerjavi z močno dinamiko trga povpraševanja. Pomembno je tudi omeniti, da lahko nakup opreme po napihnjenih cenah povzroči daljše obdobje donosnosti naložbe in ustavi tudi večino kratkoročnih dobičkov.

Poraba energije

Povprečna poraba energije temelji na vrsti kovanca ali algoritma, ki se koplje. To se razlikuje tako glede na različne algoritme kot tudi GPU-je. Vendar natančne ocene ne boste mogli približati, dokler ne začnete rudariti, vendar morate vseeno upoštevati grobo oceno, saj bo to neposredno vplivalo na stroške in donosnost naložbe..

Prednosti rudarjenja AMD

Manj tvegano rudarstvo: Če danes pogledate rezultate rudarjenja kovancev Ethash in Cryptonight, Nvidia niti približno ne stoji. Premaga ga veliko število, saj se je AMD izkazal izjemno dobro. Ti projekti imajo bolj obetavno prihodnost kot kovanci na Nvidii. Če se zgodi še en incident, kot je Mt. Gox se zgodi, eno je gotovo, da bodo AMD ugodni kovanci, kot sta Ethereum in Monero, preživeli.

Cenejše kartice: Po vsej verjetnosti so kartice AMD verjetno cenejše od primerkov Nvidia. To ima za posledico krajša obdobja donosnosti naložbe in hitrejši dobiček.

Tweaker prijazen: Grafični procesorji AMD so znani predvsem zato, ker so prijazni rudarjem. Po želji jih lahko tudi prilagodite.

Odličen Ethhash in Cryptonight: Odličnost grafičnega procesorja AMD, ki se uporablja pri pridobivanju etrov in kovancev na osnovi kriptonita, je izjemna. To pomeni, da je Ethereum, ki je eden najperspektivnejših Altcoinov, Monero pa vaš. Seveda nihče z zagotovostjo ne ve, kaj prinaša prihodnost, razen na videz; ta dva Altcoina sta tu, da ostaneta zaradi svojih močnih in obetavnih projektov.

Slabosti rudarjenja AMD

Hrupno: AMD-jevi grafični procesorji so veliko glasnejši kot njihovi kolegi Nvidia. To je posledica zasnove puhala in njegove surove moči. Za večino občinstva ni posebej velika pomanjkljivost, za ostalo pa je.

Ni učinkovito porabe energije: Grafični procesorji AMD imajo visoko surovo moč, vendar v mnogih algoritmih niso energetsko učinkoviti. Ta potreba po moči povzroči višji račun za elektriko.

Proizvaja več toplote: Potreba AMD GPU po več moči povzroči veliko toplote. Za izogibanje se boste morali prepričati o ustreznem prezračevanju.

Nižja prodajna vrednost: Zaradi referenc zaklepanja igralcev ima AMD nižjo vrednost nadaljnje prodaje. Če rudarska industrija zastare, boste morali prodati dodatne kartice. Kartice Nvidia se prodajo enostavno, saj ima večina igralcev raje Nvidijo za igre na srečo prek AMD.

Prednosti rudarjenja Nvidia

Izkoristek moči: Ne glede na to, katero kartico uporabljate, Nvidia zmaga v porabi energije. Čeprav imajo kartice AMD veliko več surove moči, so lačne in potrebujejo večjo moč. Nvidia je pravzaprav zelo varčna. To v določeni meri pozitivno vpliva na donosnost naložbe.

Relativno tiho: So razmeroma manj hrupne kot AMD Rigs, saj imajo relativno manjšo porabo energije. V primerjavi z grafičnimi procesorji AMD so tihi, tudi če ventilatorji delujejo z veliko hitrostjo.

Proizvaja manj toplote: Nvidijin grafični procesor je hladnejši od AMD-jevih kolegov zaradi svoje energetske učinkovitosti in odličnega upravljanja toplote.

Dobra podpora: Storitve Nvidia pogosto ponujajo prepotrebne posodobitve gonilnikov. Vzdrževanje in nastavitev Nvidie je brez težav in je iz istega razloga pridobila izjemno priljubljenost.

Dobra nadaljnja vrednost: GPU je mogoče prodati igralcem, po drugi strani pa je kartice AMD težko prodati, saj imajo igralci raje kartice Nvidia kot AMD..

Slabosti rudarjenja Nvidia

Drago: Naj bo to katera od kartic Nvidia; so v primerjavi s konkurenco AMD izjemno dragi. To lahko povzroči, da se obdobje ROI podaljša.

Inferior Ethash in Cryptonight: Algoritma Cryptonight in Ethhash gostita nekaj najpomembnejših in najbolj obetavnih kovancev na trgu, kot sta Monero in Ethereum. Takšni kovanci bodo verjetno ostali, ker so njihovi projekti res močni in je tudi obseg njihove uporabe velik.

Nvidia je pri pridobivanju teh kovancev slabša v primerjavi z AMD. Namesto tega se boste morali zadovoljiti s sorazmerno novejšimi in manjšimi kovanci na osnovi Equihasha itd.

Bistveno je, da se človek zaveda, da se različne karte ponavadi odlikujejo pri različnih algoritmih. Upoštevati morate svoje zahteve in morebitne omejitve in šele nato sprejeti odločitev.

Zaključek

Večina kartic NVIDIA je učinkovitih v smislu porabe energije, medtem ko so kartice AMD bolj varčne in prijazne do žepa. Na splošno je rudarstvo metoda, ki vključuje sprejemanje ocenjenih in analiziranih odločitev v smislu nakupa strojne kartice, da bi dosegla največji dobiček. Če pravilno igrate svoje karte, ni boljšega načina trgovanja s kriptovalutami in zaslužka.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me