Napovedovanje cen ethereuma 2025 – kako visoko lahko doseže ETH?

Kripto trgovanje je novo zanimanje. Potem ko so videli, kako je Bitcoin od nič vreden več kot 27.000 dolarjev, mnogi iščejo naslednji kripto kovanec, ki ga bodo kupili za ustvarjanje dobička, ne da bi pri tem veliko naredili. Pravijo, da je vse, kar morate storiti, izbrati pravi žeton, kupiti kriptovaluto, jo obdržati nekaj let in unovčiti milijone.

Mnogi ljudje na Ethereum gledajo kot na naslednjo veliko stvar in se sprašujejo, “kaj bo Ethereum vreden leta 2025?” Ali “kaj bi Ethereum moral biti vreden čez 10 let?”. Poglejmo torej Napovedovanje cen ethereuma 2025.

Seveda, nihče lahko naredi natančno napoved cene Ethereuma. Navsezadnje nihče v letu 2009 ni mogel predvideti, da bo Bitcoin 10 let kasneje vreden približno 10.000 dolarjev. Torej, razen če ste lastnik a zelo posebej prilagojeni DeLorean, časovnik ali popolnoma obvlada vesoljsko-časovni kontinuum, ni mogoče zagotovo vedeti, kako visoko bo Ethereum. Nekateri ekonomisti absolutno nočejo dajati napovedi cen, ker se bojijo, da se bodo te napovedi znova preganjale. Toda nekateri strokovnjaki so pogovarjamo se in si lahko ogledamo, kaj govorijo.

Kaj je tako dobrega v Ethereumu?

Napovedovanje cen ethereuma 2025

Ethereum je več kot preprost altcoin. Ponuja popoln, decentraliziran navidezni stroj, ki poganja operacijski sistem. Platforma Ethereum je od uvedbe leta 2015 v kripto svet uvedla pametne pogodbe. Te pametne pogodbe omogočajo izvajanje in preverjanje transakcij, ne da bi bilo treba vključevati tretje osebe. S pomočjo pametnih pogodb lahko podjetja in posamezni uporabniki programirajo in načrtujejo varna, učinkovita plačila.

Veliko novih podjetij se zanaša na pametne pogodbe in so glavni razlog, da je Ether trenutno kriptovaluta številka dve na svetu, njegova vrednost pa v bližnji prihodnosti ne bi smela večjih padcev.

Kako visoko bo Ethereum šel?

Kot rečeno zgoraj, na to vprašanje res nihče nima odgovora. V preteklosti je prišlo do zelo velikih odstopanj v cenah. Januarja 2017 je bil Eter vreden približno 8 USD in je samo leto kasneje dosegel rekordnih 1450 USD. Po januarju 2018 je bilo več vzponov in padcev. Leta 2019 je bila najvišja cena junija 2019 (približno 310 USD), v času pisanja ETH pa je bila ocenjena na slabih 200 USD.

Kako visoko bo Ethereum šel

Cena Etra se je torej zelo spreminjala in strokovna mnenja se prav tako divje razlikujejo. Na primer, Bill Gates je izjavil, da Bitcoin sčasoma sploh ne bo vreden nič, drugi pa so rekli enako za vse kriptovalute. Po drugi strani pa Brian Schuster iz podjetja Ark Capital LLC pravi, da bo cena Etra dosegla celo 100.000 USD in celo nadomestila zlato kot hranilnik vrednosti.

Če zanemarimo najbolj ekstremne napovedi – tako nizke kot visoke – večina strokovnjakov verjame, da bo Ether sčasoma vreden približno 3000 do 5000 USD, kar pomeni povečanje njegove vrednosti za približno 2500% glede na njegovo trenutno ceno.

Nobena od teh številk seveda ni napoved cene Ethereuma za leto 2025. Nekateri pravijo, da bo cena Etra dosegla vrh pred letom 2025, drugi pa ta vrh dosežejo nekoliko pozneje.

Ali je Ethereum dobra dolgoročna naložba?

Večina strokovnjakov se poleg zelo različnih napovedi cen strinja, da bo Ether postopoma naraščal svojo ceno. Povečanje vrednosti bo posledica zaznane največje moči Ethereuma: njegove pametne pogodbene platforme.

Standard ERC-20 Ethereuma je omogočil ustvarjanje pametnih pogodb in številnih drugih žetonov na svoji verigi blokov. V času pisanja tega članka je v verigi Ethereum več kot 200.000 žetonov. Obstaja pa tudi nekaj odličnih dApps (decentralizirane aplikacije). 

je ethereum dobra dolgoročna naložba

Trenutno je v verigi Ethereum več kot 3000 dApps. Od prikupnih iger mačk, preko spletnih igralnic pa vse do finančnih napovedi. Razvijalci nenehno ustvarjajo nove aplikacije, ki temeljijo na pametnih pogodbah Ethereum, in to je tisto, kar strokovnjaki vidijo kot največjo prednost blockchaina in kar zagotavlja, da se bo vrednost Ethereuma še naprej povečevala.

Na podlagi trdnosti svoje platforme in tega, kako priljubljena je med razvijalci dApp, lahko rečemo, da je Ethereum dolgoročno zagotovo dobra naložba.

Kakšna je napoved cene Ethereuma leta 2025?

Kot že rečeno, nihče ne more biti prepričan. Cene kripto nihajo celo bolj kot cene katerega koli drugega sredstva in lahko v nekaj dneh preidejo z najnižjega na najnižjo vrednost. Ker pa se več ljudi vkrca na kriptovalutne cene čolnov, so ponavadi bolj stabilne, cene žetonov pa naraščajo. Nekatere bolj optimistične napovedi postavljajo ceno Etra za leto 2025 na približno 1.400-1.500 USD. Tudi če se skromnejše napovedi izkažejo za pravilne, lahko upravičeno pričakujemo, da bomo do konca leta 2025 videli ceno 800–900 USD.

V zaključku…

Ethereum je trenutno kriptovaluta številka dve na svetu s tržno kapitalizacijo več kot 21 milijard ameriških dolarjev in takoj za Bitcoinom. Trenutna cena Etra je okoli 180 USD, najbolj konzervativne napovedi pa pravijo, da bo do leta 2025 znašala vsaj 800 in morda celo 1500 dolarjev. Eter se zdi resnično dober za dolgoročno naložbo.

Ali imate trenutno Ethereum? Kakšno je vaše mnenje o prihodnosti Ethereuma? Sporočite nam v komentarjih spodaj!

Preberite več: Najboljša kriptovaluta pod ceno

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me