Napovedovanje cen Litecoin (LTC) za leta 2021, 2022 in 2025

Litecoin (LTC) je ena največjih kriptovalut danes na trgu. Po tržni kapitalizaciji se je vedno uvrščal med 10 najboljših kriptovalut.

Zaradi nihanj na trgu in nedavnih makroekonomskih dogodkov se je cena dolgoročnih dolgoročnih drastično znižala.

V tem članku bomo poskušali raziskati Napoved cene Litecoin spodnji grafi, ki določajo, ali se vam splača ali ne.

LTC je bil vedno imenovan kot mlajši brat Bitcoin. To ni presenečenje, saj je bilo ustvarjeno iz iste kodne baze Bitcoin (BTC). Namenjena naj bi bila lažji različici BTC z nekaj izboljšavami protokola.

Številne novejše funkcije BTC so bile prvič uvedene na LTC, preden so jih dodali. Zaradi česar se LTC izstopa v primerjavi z BTC, je veliko hitrejši čas potrditve in bistveno manj provizij za transakcije.

Zaradi teh prednosti je bil Litecoin boljši plačilni sistem kot BTC za dnevne transakcije. Bitcoin naj bi bil odgovor na pretirane provizije in procese pri obravnavanju tradicionalnega finančnega sistema.

Vendar zaradi svoje priljubljenosti, omejene ponudbe in precej počasnega razvoja za reševanje težav z razširljivostjo ni dobil množičnega sprejetja, kakršnega je upal. Tu nastopi LTC, ki daje bolj izvedljivo alternativo tradicionalnim možnostim plačila.

Litecoin Zgodovinska analiza cen 

Tako kot mnoge kriptovalute je bilo gibanje cen Litecoin v preteklosti povezano z gibanjem cen bitcoinov. Kot lahko vidimo iz spodnjega grafa, najvišji časi in nenadni skoki cen Litecoina skoraj vedno sledijo bitcoinom.

Ta vrsta gibanja cen ni edinstvena za LTC, saj imajo vsi altcoini enako značilno korelacijo z Bitcoinom (BTC). 

Zdi se, da LTC poleg sledenja gibanja cen BTC sledi tudi 4-letnemu bikovskemu ciklu, kjer cena LTC naraste po tem, ko LTC rudarstvo nagradi dogodek za prepolovitev. Nagrade za rudarstvo LTC so spodbude za tiste, ki sodelujejo pri varovanju omrežja LTC.

Vsakič, ko se zgodi prepolovitev, se rudarske nagrade (inflacija) prepolovijo. To je bilo jasno razvidno med prvim dogodkom prepolovitve dolgoročnega dolgoročnega trženja, v drugem pa manj očitno, morda zaradi splošnega gospodarskega upada, ki ga povzročajo trenutna pandemija in drugi makroekonomski dogodki. 

Litecoin je svojo najvišjo ceno dosegel med zadnjim velikim kripto bikom 19. decembra 2017, kjer je dosegel znesek 375,29 USD. Najnižja vrednost je bila 14. januarja 2015, kjer se je trgovalo za 1,11 USD za LTC.

Trenutna cena LTC v času pisanja tega članka je približno 40-45 USD, kar je za več kot +10 USD glede na hitri zlom kriptotrgov marca 2020. Trenutno se cena LTC na splošno trguje postrani po splošnem gibanju cen BTC.

Trenutna cena, tržna kapitalizacija, & Podrobnosti o dobavi

litecoinLitecoin (LTC)

Uvrstitev: 9$ 186,78Cena (BTC) Ƀ0,00370100Trgovinska kap$ 12.45 Bvolumen$ 5,14 B24h Sprememba 2,69% Skupna oskrba 84,00 M LTC

Trenutna tržna cena LTC je približno 42,46 USD. Cena LTC se je v zadnjih nekaj mesecih po marčevskem krvnem kopanju gibala nekaj več kot 40 USD, ko je veliko digitalnih sredstev izgubilo polovico svoje tržne vrednosti.

Od takrat je bila večina cen LTC nespremenjena, kar presenetljivo posnema gibanje cen BTC.

Dobava Litecoina v obtoku je približno 65.056.542 LTC, največja količina pa 84.000.000 LTC. Največja ponudba Litecoina je 4x večja od Bitcoinov (21.000.000), kar kaže na to, da prva ni 4x hitrejša od druge.

To lahko potrdi dejstvo, da ima LTC čas bloka 2,5 minute, za razliko od bitcoinov, ki potrebujejo 10 minut. 

Poleg tega to pomeni tudi, da je za rudarje LTC le še približno 19 milijonov kovancev. Ocenjujejo ga z naraščajočimi težavami pri rudarjenju in dogodkom prepolovitve rudarjenja LTC, vsi Litecoin pa bodo izkopani v letu 2142 ali 122 let od zdaj. 

Napovedi napovedi prihodnjih cen Litecoin (LTC)

Številni strokovnjaki verjamejo, da je celoten trg kriptovalut pripravljen na še en epski bik. To temelji na zgodovinskih podatkih, zbranih iz več kot desetletja obstoja kriptovalut.

Ti periodični bikovski teki običajno sovpadajo z bitcoini, kar se zdi, da narekuje smer celotnega trga kriptovalut. Poleg tega je vztrajna pandemija podrla svetovna gospodarstva, ki so mnoga iskala varna zavetja, da bi zaščitila vrednost svojih sredstev.

Te grozne razmere so lahko vstopna točka za množično sprejemanje kriptovalut, ki bodo v bližnji prihodnosti mnoge vodilne kriptovalute spodbudile k novim vrhuncem vseh časov..

Sem spada tudi Litecoin, ki je trgoval postrani, omejen na takojšen odpor in podporo. Ta relativna neaktivnost je lahko znak bližajočega se izbruha, ki bo bolj verjetno, da bo šel navzgor z nekaj pričakovanimi popravki na tej poti.

Glede na to je tukaj nekaj napovedi cen LTC 

Kratkoročne napovedi

AfterPriceChange
1 dan 42,92 USD 0,60%
1 teden 45,74 USD 7,20%
1 mesec 38,4 USD -10%
6 mesecev 72,54 USD 70%
1 leto 81,07 USD 90%

Dolgoročna napoved

AfterPriceChange
1 leto 81,07 USD 90%
2 leti 136,16 USD 320%
3 leta 93,61 USD 220%
4 leta 638,25 USD 1500%
5 let 531.875 USD 1250%

Napoved cene Litecoin 2020

Leto 2020 je kritično ne samo za LTC, ampak tudi za celotne kriptovalute. V prihodnjih mesecih bomo vstopili v prvo obletnico po LTC-jevem drugem prepolovljenem dogodku rudarske nagrade. 

Na podlagi preteklih podatkov bi to moralo zaznamovati bikovski trend za LTC, njegova vrednost pa do konca leta eksplodira.

Trenutno LTC trguje vodoravno in na videz čaka, da se umakne gibanju cen BTC, ki je dokaj mirujoče. 

 Po obdobju konsolidacije pričakujemo, da se bo volatilnost cen Litecoin-a vrnila. V prihodnjih dneh pričakujemo, da bo LTC pridobil kar 7,2% od trenutne cene 42,56 USD in dosegel kar 45,74 USD.

Verjamemo pa, da ta dvig ne bo trajal s tem, ko bo cena Litecoina naslednji mesec strmo padla na 38,4 USD s približno -10% padca od trenutne cene. 

To bo trgovcem nudilo popolno priložnost, da zavzamejo položaj na LTC, za katerega pričakujemo, da bo proti koncu leta doživel precejšen dvig cen..

V šestih mesecih pričakujemo, da bo cena Litecoina dosegla 72,54 USD, kar je približno 70-odstotna rast trenutne cene. Ta trend se bo verjetno nadaljeval v prvi polovici leta 2021, v kateri pričakujemo, da bo cena LTC dosegla 81 USD ali 90% trenutne cene. 

Napoved cene Litecoin 2022

Bikovski trend za LTC, ki se je začel konec leta 2020 in v celotnem letu 2021, se bo nadaljeval tudi v letu 2022.

Nekje med letoma 2021 in 2022 bomo morda videli, kako se cena Litecoina premika proti prejšnji najvišji ravni vseh časov 360,66 USD, vendar bo skoraj takoj zatem doživela močan popravek.

Verjamemo, da se bo cena LTC v letu 2022 utrdila v cenovnem razponu 136 USD. 

Napoved cene Litecoin 2025

Leto 2025 je eno leto po tretjem dogodku prepolovitve LTC in četrtem BTC.

Če bo občasni 4-letni bikovski trg v tem času vztrajal, lahko pričakujemo, da bodo običajna gibanja cen splošnega trga kriptovalut sledila novim vrhuncem vseh časov in novim višjim padcem.. 

V tem času pa bi se v industriji lahko zgodile pomembne spremembe, kot so regulativna jasnost, množično sprejemanje in spremembe stanja v svetovni ekonomiji.

Čeprav ne zanemarjajo možnosti, da bi se trenutne razmere v industriji obrnile na najslabše, so se kriptovalute na splošno izkazale kot zelo odporen razred sredstev. 

Zaradi tega smo verjeli, da je bolj verjetno, da so tržne razmere v tem trenutku ugodnejše za kriptovalute.

Ta kombinacija bolj prijaznega regulativnega okolja, množičnega sprejemanja in morda boljše svetovne ekonomije bo utrla pot do novega kripto-bika, ki še ni bil viden v kripto industriji.

Vidimo, da se je cena LTC presegla prejšnjo najvišjo vrednost 360 USD na približno 638 USD, kar je približno 1500-odstotno povečanje trenutne vrednosti v času pisanja tega članka.

S to novo rekordno vrednostjo pričakujemo nekaj popravkov, cena pa se bo leta 2025 konsolidirala na približno 532 USD. 

Ali je Litecoin (LTC) dobra naložba?

Litecoin BTC pogosto opisuje kot digitalno srebro, ki ga imenujejo digitalno zlato.

Čeprav je bila primerjava teh kriptoslov z dragimi kamni že davno razkrita, zgodovinsko razmerje med zlatom in srebrom nekoliko predstavlja razmerje med LTC in BTC tako glede njihove denarne vrednosti kot tudi glede priljubljenosti. 

napoved cene litecoin

Bitcoin se je izkazal kot vodilno in najbolj priljubljeno digitalno skladišče vrednosti v industriji. To je predvsem posledica njegove visoke vrednosti, podobne zlatu.

Premikanje BTC-ja je vedno dražje, zato je manj verjetno, da se bo znova uporabljalo kot sredstvo menjave, kot je zlato. Tu zasveti LTC, saj je bolj izvedljiva možnost, da se uporablja kot valuta za dnevne transakcije.

To nam daje idejo, da ima LTC veliko več primerov uporabe kot BTC, ki je postal glavno skladišče vrednosti v industriji. To postavlja LTC v boljši položaj za množično sprejemanje. Z razvijalci, ki so bolj odprti za tehnološki napredek v tehnologiji veriženja blokov, lahko vidimo, da tehnologija LTC napreduje hitreje kot Bitcoin.

Litecoin je tako dobra naložba kot kateri koli drug kovanec, ki je po tržni kapitalizaciji uvrščen med 10 najboljših kriptovalut. To dokazuje stopnjo zaupanja vlagateljev v projekt in z integracijo naprednejših funkcij, ki jih BTC sploh ne najde tik ob obzorju, daje potencialnim “hodlerjem” (imetnikom) razlog za vlaganje v LTC.

Kako kupiti Litecoin?

Litecoin je eno najpomembnejših in najbolj likvidnih digitalnih sredstev v panogi. Trenutno je naveden na več kot 800 kripto trgih, večina, če ne celo več, pomembnejših centraliziranih borz (CEX) podpira LTC. Binance, OKEx, Coinbase Pro, Kraken, Gemini, Bittrex in druge dobro uveljavljene borze podpirajo Litecoin, kar olajša vsem, ki želijo hitro dobiti LTC.

Mnoge od teh borz, zlasti regulirane, imajo fiat-on rampe, ki svojim strankam omogočajo nakup LTC neposredno s fiatom.

Obstajajo tudi drugi načini za nakup LTC. Lažji način za nakup Litecoina je takojšnja menjava.

Kupujejo in prodajajo prizorišča, kjer lahko kupite kriptovalute, ne da bi se morali zapletati z naročili, kar se za začetnike lahko nekoliko zaplete.

Danes na trgu obstaja veliko takojšnjih menjalnic, tri izmed najbolj znanih so Shapeshift, Changelly in ChangeNow. Ponujajo enake storitve, vi pa se sami odločite, katera izmed njih ustreza vašim zahtevam.

Pomembno si je zapomniti pri nakupu Litecoina odločitev, kje boste shranili LTC. Uporabniki z višjimi varnostnimi zahtevami shranjujejo LTC v denarnice, ki niso skrbniške, ali v denarnice strojne opreme.

Prvi je zavarovan z naborom zasebnih ključev, ki jih pozna le lastnik sam. Če pa lastnik izgubi te ključe, ne bo mogel obnoviti svojih računov.

To je podobno denarnicam strojne opreme z dodatnimi fizičnimi varnostnimi funkcijami, kot je pritiskanje gumba strojne denarnice za potrditev ali sprožitev transakcij. 

Ponudniki denarnic Ome svojim uporabnikom omogočajo nakup kriptovalut neposredno iz njihovih aplikacij. Kripto denarnice, kot so TrustWallet, Atomic Wallet, Coinbase wallet App, Coinomi, in med drugimi so nekatere denarnice, ki uporabnikom omogočajo, da v svoji aplikaciji kupijo Litecoin.

Nekateri od teh ponudnikov denarnic imajo tudi integrirane fiat prehode, ki uporabnikom omogočajo nakup kripto s pomočjo gotovine prek svojih bank, kreditnih in debetnih kartic.

Alternativni način za nakup Litecoin

Več informacij o Litecoin

Kaj je Litecoin?

Omrežje Litecoin je začelo delovati 13. oktobra 2011. To je bilo zamisel Charlieja Leeja, nekdanjega zaposlenega pri Googlu, ki je videl potrebo po razvoju lažje različice Bitcoina, ki je po njegovem mnenju bolj primeren za vsakodnevne transakcije vsakdanjih ljudi..

Nobena skrivnost ni, da je Litecoin v bistvu kopija Bitcoin kodne baze z nekaj spremembami, ki omogočajo hitrejšo in cenejšo obdelavo transakcij.

Litecoin in Bitcoin imata enak mehanizem soglasja, imenovan Proof-of-Work (PoW). Na kratko, PoW deluje tako, da rudarjem (napravam z zmogljivimi računalniškimi zmogljivostmi) omogoča reševanje kriptografskih problemov, da dobijo možnost, da bodo izbrani za pisanje naslednjega bloka v verigo blokov.

Z drugimi besedami, vsak, ki sodeluje pri soglasju, lahko v omrežje napiše naslednji blok ali zapis. 

Medtem ko Bitcoin in Litecoin uporabljata isti protokol soglasja, pa uporabljata različne algoritme. Bitcoin uporablja SHA-256, medtem ko Litecoin uporablja Scrypt, za katerega je prej veljalo, da je odporen na ASIC.

ASICS so zmogljive in drage naprave, namenjene rudarjenju kriptovalut. Ne bomo se spuščali v podrobnosti, v čem je razlika med obema, pri čemer je pomembno vedeti, da imata različne algoritme, Litecoin pa je poskusil demokratizirati rudarstvo.

Druga bistvena razlika med Litecoinom in Bitcoinom je njegov čas bloka, kar preprosto pomeni čas, ko vsako omrežje ustvari nov blok ali zapis.

Za BTC traja 10 minut, LTC pa le 2,5 minute, kar ¼ zahteva prvi. Zaradi tega je transakcija LTC štirikrat hitrejša od BTC. Poleg tega je celotna ponudba LTC določena na 84 milijonov, kar je tudi štirikrat več kot 21 milijonov Bitcoinov. 

Če se je Bitcoin razvil v glavno trgovsko vrednost v tej panogi, se Litecoin loči od starejšega brata, tako da se postavi kot bolj uspešno sredstvo menjave.

Fundacija Litecoin LTC opisuje kot “kriptovaluto za plačila”, pri čemer natančno določa, kaj želi biti. Po njihovem mnenju je „Litecoin enakovredna internetna valuta, ki omogoča takojšnja plačila skoraj nič, vsem na svetu..

Ekipa

Vodilna organizacija za Litecoin je Litecoin Foundation. Gre za neprofitno organizacijo, registrirano v Singapurju, katere člani so prišli z različnih koncev sveta.

Njihovo poslanstvo je spodbujati Litecoin v dobro družbe z razvojem in promocijo najsodobnejše tehnologije veriženja blokov. 

V upravnem odboru je Charlie Lee, ustvarjalec Litecoin. Deluje kot generalni direktor fundacije in njen glavni dobrotnik (Charlie je prodal vsa svoja imetja Litecoin v vrhuncu 2017–18).

Temeljno skupino sestavljajo večnacionalni strokovnjaki, prostovoljci, sodelavci, veleposlaniki in razvijalci pod vodstvom Charlieja, ki je tudi njen glavni razvijalec..

Opisuje se kot dobrodušni diktator Litecoin, ko narekuje razvojno smer Litecoina.

To je v popolnem nasprotju z bitcoinom, kjer bodo morale vse spremembe protokola doseči konsenz pred njegovo izvedbo. “Za vedno je potrebno, da se karkoli izvede na Bitcoinu,” po Charliejevih besedah ​​lahko v nasprotju z bitcoini hitreje napredujejo. 

Partnerstva 

Kriptovaluta je novonastala industrija. Uvedena je bila pred več kot desetletjem, vendar še ni dosegla množične uporabe. Obstajajo različni razlogi, zakaj še ni dosegel te vrste tržne zrelosti.

Obstaja veliko ovir za vstop, zlasti za nove uporabnike, ki še niso seznanjeni s tem, kako ravnati s tem nastajajočim razredom sredstev.

Zato so partnerstva ključnega pomena. Pomagajo lahko širiti zavest o Litecoinu, hkrati pa razširijo primer uporabe Litecoinov, tako da imetnikom omogočijo nove načine, kako porabiti svoj LTC.

Za primer vzemimo Travala, enega od partnerjev fundacije Litecoin. Imetnikom LTC omogoča rezervacijo v več kot 500.000 hotelih v 210 državah, ki pokrivajo več kot 82.000 lokacij.

Fundacija Litecoin sodeluje tudi s procesorji plačilnih sistemov fiat-crypto, kot sta Aliant Payments in Coingate, oba plačilna procesorja trgovcem omogočata, da sprejmejo Litecoin.

Služi kot plačilni posrednik, kjer Litecoin samodejno pretvori v fiat in samodejno položi fiat na račun trgovca.  

Obstaja celoten seznam partnerjev, ki jih ima Litecoin Spletna stran. Pomembno je omeniti, da ta partnerstva pomagajo povečati ozaveščenost in priljubljenost Litecoina, pa tudi primera njegove uporabe.

S temi partnerstvi fundacija Litecoin upa, da bo dosegla množično sprejemanje.

Razvoj

Glavni poudarek razvijalcev Litecoin je izboljšati lastnosti zamenljivosti in zasebnosti Litecoina.

To nameravajo storiti tako, da dodajo Mimblewimble. Ta zasnova verige blokov uporablja nov način shranjevanja in strukturiranja transakcij z glavnim ciljem povečati zasebnost in boljšo razširljivost omrežja.

Po mnenju Charlieja Leeja so se za Mimblewimble odločili, ker je veliko boljši od drugih protokolov, usmerjenih v zasebnost, kot sta Monero ali Z-cash. 

Za Litecoin so v pripravi tudi druge prihajajoče tehnologije. Vendar pa je glavni namen razvijalcev Litecoin zdaj tisto, o čemer smo govorili zgoraj.

Druge tehnologije vključujejo rešitev za prilagodljivost druge plasti Lightning Network (LN), Atomic Swaps in Colored Coins.

Lightning Network (LN) je le še eno omrežje, ki omogoča takojšnje transakcije in nižje pristojbine; trenutno se razvija in še ni dosegel tiste zanesljivosti, ki bi bila potrebna, da bi postali izvedljiva možnost.

Atomic Swaps uporabnikom omogoča, da na kovancu trgujejo za drug kovanec, ne da bi šli skozi menjavo, imenujejo pa se tudi zamenjave med verigami. Ta je zgrajen na vrhu omrežja LN, zato je še v razvoju.

Druga vznemirljiva lastnost, ki se razvija, so barvni kovanci. Na žalost razvijalci Litecoin nimajo te funkcije visoko na svojem seznamu. Omogoča preusmeritev LTC in njegovo pritrditev na sredstvo, podobno platformi za izdajo žetonov.

Vendar so bile, tako kot druge, tudi te prihodnje funkcije potisnjene nazaj, da bi se umaknili izvedbi MimbleWimble.

Zaključek

Litecoin je skozi vsa leta dosledno ostajal v top 10 kriptovalut s tržno kapitalizacijo in z dobrim razlogom. Tako kot Bitcoin tudi Litecoin deluje brez prestanka brez večjih zastojev in njegova varnost še nikoli ni bila ogrožena.

Čeprav bi ga nekateri lahko šteli za dolgočasno sredstvo, njegova stabilnost in ugled, ki si ga je pridobil v preteklih letih, več kot nadomestijo.

Pred kratkim je Grayscale Investments, največji upravitelj digitalnih valut na svetu, pridobil odobritev FINRE za ustanovitev sklada Litecoin Trust. To vlagateljem in institucionalnim računom, ki imajo visoko neto vrednost, omogoča izpostavljenost Litecoinu.

Še pomembneje pa je, da to dokazuje neizmerno zaupanje Litecoina ne le malih vlagateljev, temveč tudi institucionalnih vlagateljev. 

Če ste vlagatelj, ki išče stabilno digitalno sredstvo za investiranje z dolgoročnim obdobjem, potem je morda Litecoin prava kriptovaluta, o kateri bi morali razmisliti. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me