Stellar VS Ripple: Hvilket Crypto Payment Network er bedre?

I denne artikkelen vil vi se på to av de største aktørene som ønsker å få kontroll over betalingsområdet. Stellar vs Ripple.

Fra og med 2019 har kryptoverdenen skapt noen få satsinger som er støttet av seriøse kapital- og teknologifolk. I den rekkefølgen av ideer får satsinger som fokuserer på en bestemt nisje som må serveres i stedet for kryptokurver for alle formål (som ol ‘Bitcoin) trekk og fart.

stjerne vs krusning

Det er verdt å nevne at noen av de nye satsningene i kryptoverdenen inneholder mer enn bare krypto / blockchain-teknologi. Enkelt sagt, de utvikler og tilbyr en tjeneste, ofte økonomisk, men utnytter blockchain-teknologi eller annen kryptoteknologi, mange ganger bare for hypen i stedet for en reell begrunnelse for å bruke teknologien..

Men returnerer emnet. Stellar vs Ripple, ikke sant, først bør vi grave litt mer inn i begge og se hva som gjør dem like og ikke så like.

  • Stellar er en åpen kildekode-protokoll som har en konvertering av digitale eiendeler til fiat-penger som muliggjør overføringer og overføringer over hele verden i flere valutaer. Protokollen vedlikeholdes av non-profit Stellar Development Foundation. Stellar-nettverket bruker en kryptovaluta kalt Lumens (XLM) for å håndtere transaksjoner i nettverket. Se her for en liste over de beste lommebøkene for å lagre XLM.

Lightyear.io er det Stellars kommersielle arm og søker for tiden adopsjon og implementering av Stellar-teknologien kommersielt. Det er verdt å nevne at Jed McCaleb medstifter av Ripple også er grunnleggeren av Stellar-satsingen.

  • Ripple fungerer som en sanntids plattform for bruttooppgjør i sanntid som også tilbyr valutaveksling og overføringstjenester eid og opprettet av Ripple Labs, et amerikansk selskap. Ripple har som mål å “sikre, øyeblikkelig og nesten gratis globale finansielle transaksjoner av alle størrelser uten tilbakeførsler.”

XRP er Ripples opprinnelige kryptovaluta, og den er blant de 5 beste myntene etter markedsverdi. Videre er det sett økt adopsjon av finansinstitusjoner og har til hensikt å øke adopsjonen i overskuelig fremtid.

Stellar vs Ripple: Hvilken er bedre?

Begge systemene har kryptovalutaer som eies av deres seed-investorer, private investorer og generelle brukere. De handles også åpent av kryptovaluta-børser og brukes som et middel til å lagre verdi eller til spekulative investeringer. Så, XLM vs XRP når det gjelder tokenverdi og utbyttbarhet, er ganske like med tanke på at både verdien deres flyter og svinger i henhold til markedsforholdene..

Et raskt glimt til et prisdiagram for XRP vs XLM …

Både XLM og XRP lider av de samme svingningene som alle de viktigste kryptomarkedene gjør. Det er sant at de til tider kan prestere bedre enn kryptobeviset, Bitcoin, men de er fortsatt sammenfiltret og oppfører seg som andre store kryptomarkeder. Så Stellar Vs Ripple-feiden kan ikke avgjøres bare ved å se på markeds- / pristabeller.

XLM, Stellars kryptovaluta deler likheter i teknologi og drift med XRP. Dette er et forventet resultat siden de deler en grunnlegger og tar sikte på å tilby et enklere og billigere alternativ til å flytte penger over grensen. Men akk, forskjellen ligger i målet deres, Ripple er rettet mot banker og finansinstitusjoner, mens Stellar, selv om det fremdeles kan brukes av banker, fokuserer på gjennomsnittlige mennesker og de ikke-bankede.

Så burde jeg investere i XRP eller XLM?

Det hele koker ned til personlig preferanse, hvilken visjon passer bedre med din? Imidlertid er det et godt spørsmål som kommer ut av begge prosjektene. Kan begge virksomheter eksistere sammen? Eller må den ene kjøre ut av virksomheten den andre? 

Begge kryptovalutaene deler så mange likheter at man blir ledet til å tro at bare en er nødvendig. Likevel er den mest merkbare forskjellen deres målgruppe. XRP er der for å appellere til banker og finansinstitusjoner, mens XLM fokuserer på å hjelpe ikke-bankede og de som trenger bedre tilgang.

Økonomisk har XRP økt forretningsmottaket og markedet er der pengene er, XLM er avhengig av mer brukergrep for å oppnå bærekraft. I tillegg er XRP en deflatorisk kryptokurrency mens XLM går den inflasjonære veien. XRP har fått mer finansiering, men det er å forvente siden de retter seg mot banker og kapitalholdere.

I den teknologiske delen av Stellar Vs Ripple-diskusjonen begynner vi med å legge merke til at algoritmene deres er forskjellige. XRP bruker bevis på korrekthet og en unik konsensus for XLM. Ripples XRP er mer sentralisert enn Stellars XLM, men begge er standard, desentraliserte. Det er verdt å merke seg at begge tar sikte på å holde lavere avgifter og raske transaksjoner.

Fremtiden for Stellar Lumens (XLM) 

Det har vært vellykket så langt, XLM har blitt adoptert av store børser, og det stemmer med det primære konseptet med kryptovalutaer. Konseptet sier at kryptokurver er ment å gi tilgang til finansielle tjenester for ikke-bank eller underbank, XLM er også mer desentralisert enn XRP, et annet poeng til fordel for å ri trenden.

Det er ingen grunn til å tro at begge virksomhetene ikke kan eksistere sammen. Ripple har flere høyprofilerte partnere som inkluderer store banker og finansinstitusjoner, Bank of America er en av dem. På den annen side er Stellar-partnerskap for det meste fokusert på teknologien sin i stedet for som en tjeneste (Husk at det startet som en ideell satsning). Som et resultat er partnerskap med IBM og Deloitte blant de mest bemerkelsesverdige og viser Stellars jevne vei til suksess.

Betyr det da at Stellar Lumens vil overleve? Hvis vi ser på et Stellar-prisdiagram, som det som er nevnt før, kan vi se at markedsvolumet og utviklingen er lik andre store kryptovalutaer. Derfor kan vi anta at Stellar er i det på lang sikt, men kryptokurver er flyktige og fortsatt en veldig ung teknologi og marked.

Stellar vs Ripple: Konklusjon

Stellar Lumens (XLM) og Ripple (XRP) deler mange likheter, men avviker i målgruppen. Ripple er knyttet til høyprofilerte partnere, mens Stellar høres mer ut som ideell teknologi som tar sikte på å nå enkeltpersoner og underbank.

Stellar Lumens bruker ikke (PoW) Proof of Work eller (PoS) Proof of Stake for å betjene og sikre blockchain. Den er avhengig av et bysantinsk avtalesystem. Systemets inflasjonsvaluta har en fast økning på 1% per år.

Ripple Protocol-konsensusalgoritmen (RPCA) kjøres noen få sekunder i hver node. Dette gjøres slik at korrekthet og orden opprettholdes i nettverket. Når konsensus oppnås, betraktes denne hovedboken som “lukket”, og den regnes som den siste. Normalt er algoritmen vellykket, og neste runde starter. Ellers vil en gaffel forekomme, men det er høyst usannsynlig.

Som med hver kryptovaluta i omløp, er det vanskelig å komme med nøyaktige Stellar-spådommer. Veksten i kryptovalutamarkedet virker uunngåelig, Stellar har noen få funksjoner som gjør det til en god kandidat for langsiktige investeringer.

  • Jed McCaleb, en av Ripples grunnleggere sammen med et utmerket team.
  • Et bevist arbeidsprodukt.
  • Gode ​​partnerskap og integrasjoner som Wirex, Stripe, Microsoft, IBM.

Den nåværende prisen virker litt undervurdert i forhold til Bitcoin, det kan være en god tid å vurdere å komme inn i markedet.

Ripple deler disse fordelene med Stellar, men det er verdt å nevne at det er mye mer kapitalinvestering i Ripple på grunn av dets høyprofilerte partnerskap og målgruppe. Ripple var over hele nyheten i 2018 på grunn av partnerskap med store navn, og det forårsaket pigger i prisen på XRP. 

Hvilken, da? Det er vanskelig å vite, og dessverre gir krystallkulen vår ikke et klart bilde. Men med tanke på alt vi analyserte før, er det ikke gal å si at begge eiendelene er ganske gode på jakt etter en mulig investering.

Stellar Vs Ripple-kampen ser ut til å ha endt med et teknisk slips, de kan begge eksistere siden de har forskjellige mål. Ja, de har likheter, men at begge er basert på en vellykket modell og ikke nødvendigvis er en dårlig ting. Begge er lovende, bærekraftige og har solid grunnlag.

Som alltid investerer du bare det du har råd til å tape og gjør din due diligence.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me