VeChain VS Walton: 2021 Vergelijkingsgids van VET & WTC

Blockchain is een gedistribueerd softwarenetwerk dat zowel als een digitaal grootboek fungeert als als een mechanisme dat de veilige overdracht van activa zonder tussenpersoon mogelijk maakt. Alles, van valuta’s tot landtitels tot stemmen, kan worden getokeniseerd, opgeslagen en uitgewisseld op een blockchain-netwerk.

VeChain en Walton zijn beide blockchains. VeChain is een blockchain-platform dat is ontworpen om supply chain management en bedrijfsprocessen te verbeteren. Het doel is om deze processen en informatiestromen voor complexe toeleveringsketens te stroomlijnen door middel van gedistribueerde grootboektechnologie (DLT).

Aan de andere kant is Waltonchain een blockchain die radiofrequentie-identificatie (RFID) -gegevens door de hele toeleveringsketen volgt. Waltoncoin (WTC) is het native cryptocurrency-token van de hoofdketen en gebruikers kunnen hun eigen tokens op subketens maken.

In deze VeChain versus Walton artikel zullen we het verschil tussen deze twee blockchains laten zien, wat ze zijn, hun toepassingen en hun voor- en nadelen.

VeChain versus Walton-vergelijking

JaxxExodus
Vechain Waltonchain
Technologie: NFC en RFID werken op POS (Proof of Stack) TechnologieRFID-werk op POST (Proof of Stack and trust) is een iets geavanceerdere POS
Transactiesnelheid / bloktijd: 220 Transactiesnelheid / bloktijd: 100
Type: Munt Type: Teken
Huidige prijs (USD): vechain

VeChain (VET)

0,055639

Huidige prijs (USD):waltonchain

Waltonchain (WTC)

1,01

Wat is VeChain?

Vechain versus Walton

VeChain is een blockchain die is gebouwd om het beheer van de toeleveringsketen eenvoudiger te maken. Het werd oorspronkelijk bedacht om te bepalen of een echt product nep is of niet – om fraude en namaak te voorkomen. Sindsdien wordt het door grote bedrijven gebruikt om alles bij te houden, van wijnproductie tot autoproductie.

De manier waarop het dat doet is eenvoudig: geef elk product een unieke identiteit en gebruik vervolgens sensoren om bij te houden wat er in elke fase van de toeleveringsketen gebeurt. Op die manier kunnen bedrijven er zeker van zijn dat producten correct worden verwerkt en kunnen consumenten verifiëren dat hun aankopen legitiem zijn.

Belangrijkste kenmerken van Vechain

Het is een openbare blockchain waar iedereen gedecentraliseerde applicaties en slimme contracten kan lezen, schrijven en implementeren op de VeChainThor-blockchain.

Het heeft interne IOT- en supply chain management-technologie, een bewezen blockchain-implementatie die wordt gebruikt in industrieën zoals luxegoederen, sterke drank en landbouw.

Vechain ondersteunt ook de implementatie van native fee-delegatie, wat betekent dat dApp-gebruikers geen VET of VTHO hoeven te hebben om transacties te schrijven als de bijbehorende gaskosten worden gespecificeerd door de te sponsoren ontwikkelaars.

Hoe VeChain (VET) te kopen?

VeChain wordt verhandeld op verschillende cryptobeurzen. Naast beurzen kan Vechain ook zowel worden verkocht als via makelaarsdiensten, met als doel het koopproces voor niet-experts te vergemakkelijken. Deze makelaars staan ​​de aankoop van VeChain toe tegen een vaste prijs en bieden vaak meer betalingsoplossingen en zijn gemakkelijker te gebruiken voor beginners.

Hier zijn enkele van de overwegingen voordat u een marktplaats selecteert om VeChain te kopen:

Vergoedingen: Beurzen rekenen doorgaans een relatief lage handelsvergoeding tussen 0,1 en 0,3 procent voor elke transactie, terwijl makelaarsdiensten doorgaans hogere inkoopvergoedingen tot 10 procent in rekening brengen. Naast handelskosten zijn er vaak kosten voor stortingen en opnames.

Verificatie: Bij de meeste beurzen en makelaarsdiensten moet u uw identiteit verifiëren voordat u fiat-valuta’s zoals dollars of euro’s kunt gaan storten. De verificatiemethoden verschillen per provider, maar meestal moet u een kopie van uw paspoort (of een ander identiteitsbewijs) en een geldig bewijs van verblijf (bijv. Een energierekening) uploaden..

Het verificatieproces kan tussen 10 minuten (met behulp van videoconferentietools) en enkele weken duren.

Betaalmethoden: Om Bitcoin, Ethereum of andere valuta’s te kopen, moet u geld op een marktplaats storten. De meeste beurzen bieden u alleen de mogelijkheid om geld te storten via een bankoverschrijving, wat tot 5 dagen kan duren.

Makelaarsdiensten bieden echter vaak extra betaalmethoden aan, zoals VISA of MasterCard, tegen extra betalingstoeslag.

Veiligheid: Beveiliging speelt ook een belangrijke rol bij het verhandelen van cryptocurrencies – Er zijn al verschillende hacks op cryptocurrency-marktplaatsen geweest.

Cryptoradar helpt bij het filteren van providers door beveiligingsfuncties aan te bieden zoals 2FA, koude opslag of multi-sig-portefeuilles. We raden u ook aan om geen aanzienlijke hoeveelheden fiat- of digitale valuta op exchanges aan te houden, aangezien deze kunnen worden beïnvloed in geval van een hack.

VeChain-partnerschappen

DNV GL

DNV GL is opgericht in 1864 en heeft 300 kantoren wereldwijd. Ze bieden kwaliteitsborgingsdiensten aan bedrijven in de maritieme, olie- en gasindustrie en energie- en hernieuwbare energie-industrieën.

DNV GL geeft Managementsysteemcertificaten uit aan het einde van hun inspectie- en certificeringsproces. Dit bewijst dat de processen en producten van het bedrijf voldoen aan internationale normen.

DNV GL is een partner en aandeelhouder van VeChain. Beide bedrijven delen de overtuiging dat de toekomst van zekerheid ligt in blockchain-technologie VeChain Summit 2019, DNVGL heeft aangekondigd dat het zijn privé-blockchain volledig heeft gemigreerd naar de VechainThor.

Sinds de aankondiging van het partnerschap heeft DNV GL samen verschillende producten ontwikkeld, waaronder het Low Carbon Ecosystem en MyStory, een traceerbaarheids- en marketingoplossing. DNV GL heeft ook opnieuw zijn toewijding aan het VeChain-ecosysteem bevestigd door zijn privé-blockchain te migreren naar de openbare VeChainThor-blockchain voor zijn klanten..

DNV GL gaf elke klant ook een digitale Non-Fungible Token (NFT) -portemonnee, zodat elke klant een digitale identiteit heeft en toegang heeft tot en interactie heeft met het DNV GL-ecosysteem. Hierdoor heeft DNV GL meer dan 900.000 wallets uitgegeven, vergeleken met Ethereum, dat slechts 400.000 wallets heeft.

BMW

In maart 2018 bevestigde BMW VeChain’s deelname aan het BMW Startup Garage Program, een partnerschapsprogramma waarbij BMW samen met de deelnemer hun technologie zal ontwikkelen en aanschaffen voor gebruik door BMW..

Tijdens de VeChain Summit 2019 werd bevestigd dat VeChain en BMW samen een DApp zouden ontwikkelen met de naam VerifyCar voor BMW-auto’s..

VerifyCar legt voertuiginformatie vast op de VeChainThor-blockchain. Voorbeelden van informatie die wordt geregistreerd, zijn onder meer de kilometerstand, verzekering en servicerecords van een voertuig.

Voordelen & Nadelen van VeChain

Vechain-voordelen

 • VeChain heeft veel werkende dApps op zijn platforms die werken op de toegestane Blockchain.
 • Het VeChain-merk heeft vele gerenommeerde partnerschappen gesloten met enkele van de toonaangevende merken ter wereld.
 • Zodra het THOR-mainnet is gelanceerd, zullen alle partners van VeChain migreren naar het THOR-systeem met dubbele munten.
 • Het bedrijf wordt geleid door een sterk team dat meerdere jaren ervaring heeft in het cryptodomein.

Vechain Cons

 • In tegenstelling tot andere cryptocurrencies, is VeChain niet volledig gedecentraliseerd omdat het een semi-gecentraliseerde aanpak vereist.
 • Nieuwe upgrades en initiatieven hebben meer tijd nodig om gerealiseerd te worden vanwege de grote omvang van het ontwikkelteam.
 • Supply chain management en de categorie dApps zijn twee sectoren waarin VeChain te maken heeft met hevige concurrentie van reeds gevestigde cryptocurrencies.

Bezoek website

Wat is Waltonchain?

Waltonchain is een blockchain die radiofrequentie-identificatie (RFID) -gegevens door de hele toeleveringsketen volgt. Walton-munt (WTC) is het native cryptocurrency-token van de hoofdketen en gebruikers kunnen hun eigen tokens op subketens maken.

Supply chain management is een van de meest prominente en voor de hand liggende toepassingen van blockchain-technologie. Iedereen, van FedEx tot Walmart, werkt aan blockchain-oplossingen om de efficiëntie te vergroten door kosten en wrijving te verminderen.

Projecten zoals VeChain Thor zijn ook diep gefocust op het probleem, inclusief NFC- en QR-codes, samen met uitbreiding naar andere operationele zaken van ondernemingen.

Het Waltonchain-team is echter goed uitgerust voor de strijd – mede-oprichters Do Sanghyuk en Xu Fangcheng hebben stambomen als respectievelijk de directeuren van de Korean Standard Products Association en Septwolves Group Ltd. En Kim Sukku, een voormalig VP van Samsung, fungeert als Chief Scientist Advisor.

Waltonchain is vernoemd naar Charlie Walton, die de RFID-technologie heeft uitgevonden. Het is ook een afkorting voor Wisdom Alters Label, Trade Organization en Network. Het is niet gerelateerd aan Walmart of de familie Walton die eigenaar is van die winkel.

Door te focussen op een van de meest gebruikte technologieën in de toeleveringsketen, kan Waltonchain een duurzaam bedrijf opbouwen.

We beginnen ons onderzoek naar het project met een diepe duik in Walton Coin (WTC), de gepatenteerde cryptocurrency-munt van de Waltonchain-blockchain..

Waltonchain TEAM

Een nieuw zakelijk ecosysteem bouwen dat Blockchain integreert met het IoT. Ons team is een groep pioniers die gespecialiseerd zijn in het integreren van blockchain, het internet der dingen en RFID-technologie. Het omvat talenten uit het Chinese en Koreaanse bedrijfsleven, de academische wereld en investeringen. We breiden de blockchain-technologie uit naar het internet der dingen, aangezien deze combinatie zal leiden tot de volgende technologische revolutie.

Ons project heeft de sterke steun van senior blockchain-ontwikkelaars, gerenommeerde investeringsinstellingen, prestigieuze advocaten, financiële experts, chipontwerpexperts van wereldklasse en senior executives van China’s beste technologie- en kledingbedrijven..

Waltonchain heeft een professioneel, krachtig en divers team, zoals engineering, bedrijfsontwikkeling en detailhandel.

Het leiderschap van Waltonchain:

Doe Sanghyuk: De initiatiefnemer van het project in Korea. Hij is momenteel de voorzitter van het China – Korea Cultural Development Committee en directeur van de Korean Manufacturing Standards Association.

Xu Fangcheng: De initiatiefnemer van het project in China. Hij is een voormalig Supply Chain Manager bij Septowves Group. Hij bekleedt momenteel de functie van directeur van Shenzhen Silicon en is momenteel de voorzitter van de Quanzhou Silicon Board.

Voordelen & Nadelen van WaltonChain

Waltonchain Pros

 • Ervaren team
 • Onderzoeks- / trainingsplatform aangesloten bij vele beroemde Chinese en Koreaanse universiteiten
 • Fysieke producten helpen bij het verifiëren van resultaten
 • Industriële verbinding met name kledingtechnologie in China (dankzij eerdere werkervaring)
 • Goede interoperabiliteit

Waltoncain Cons

 • Informatie over het project is onvolledig en onduidelijk
 • Blockchain is niet getest, is momenteel in ontwikkeling
 • Website met typefouten (opgelost).

Bezoek website

VeChain VS Walton: conclusie

Bij het vergelijken van VeChain versus Walton Chain, is het duidelijk dat ze twee zeer verschillende benaderingen van hetzelfde probleem hebben. Hoewel de onderliggende technische oplossingen vergelijkbaar zijn, bevinden hun implementaties zich aan de tegenovergestelde uiteinden van het spectrum.

VeChain is een blockchain-gebaseerd platform dat de waarheid vastlegt van wat er in elke fase van de supply chain gebeurt. Het combineert fysieke tracking met blockchain-records om real-world producten in de gaten te houden, van productie tot levering, om fraude te voorkomen en de transparantie te vergroten. Terwijl Waltonchain een solide project is met een team van meer dan 20 ervaren leden. Het bedrijf heeft een aantal belangrijke samenwerkingsverbanden gehad met overheidsorganisaties en bedrijven uit de particuliere sector.

Waltonchain is meer dan alleen een supply chain-platform, het biedt technologiebedrijven de mogelijkheid om hun eigen subketens te creëren en te profiteren van de moederketen van Walton..

Hoewel Waltonchain momenteel niet wordt gewaardeerd als een concurrent, lijkt het klaar om de komende jaren een doorbraak te maken met zijn ambitieuze partnerschappen en ontwikkelingsplan..

Hoewel zowel VeChain als Walton Chain hun respectievelijke sterke en zwakke punten hebben, is VeChain uiteindelijk de betere blockchain met behulp van deze statistieken. Dit zou in de toekomst kunnen veranderen, maar Walton Chain heeft veel in te halen aangezien VeChain 12 keer zo groot wordt gewaardeerd..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me