WAX Review (WAXP) – Pred nami je svetla prihodnost

Čeprav so k temu morda pripomogli nedavni dogodki, saj se ljudje trudijo, da bi se zabavali, medtem ko so zaprti v zaprtih prostorih, ni mogoče zanikati, da je industrija video iger v zadnjem desetletju ali približno tako zaznamovala velik porast rasti. Ker je letna prodaja blaga znotraj teh virtualnih svetov dosegla največjo vrednost v igralniški industriji na neverjetnih 100 milijard dolarjev, nas tako pripelje do vprašanja – kaj je naslednje? Prihaja naš pregled WAX, da pogledamo globlje v tako imenovano “kralj NFT-jev.”

WAX želi prepisati knjige o digitaliziranem blagu, kaj je, kje lahko z njimi trgujemo in kako bi lahko vrednost tistega, kar je sicer zbirka 1 in 0, oblečenih v bleščeča oblačila, prenesli ven in v resnični svet? Obstajajo tisti, ki še naprej lirično (namenjeno besedam) govorijo o vrednosti tega tokeniziranega blaga, in če preberete naš pregled WAX, boste morda odkrili, da obstaja povsem nov svet, ki ga še moramo raziskati.

NFT-ji, ali nezamenljivi žetoni, hitro postajajo nov način trgovanja s predmeti na internetu, ki jih tokenizirajo v specializiranem blokovnem omrežju, podprtem z robustnimi in varnimi kriptovalutami. Promovirali so ga kot pot naprej pri ustvarjanju, nakupu, prodaji in trgovanju s čimer koli na spletu, kot način, da imajo označeno pristnost in vrednost. S WAX-ov ekspanzivni decentralizirani ekosistem, lahko označite vse, od video iger, filmov, glasbe, knjig, umetniških del, skupaj z manjšimi stvarmi vmes. V nadaljevanju bomo odkrili, kaj prinaša prihodnost.

WAX Review

Kaj je VOSK?

WAX je okrajšava od Worldwide Asset eXchange. Je decentralizirana blockchain platforma, zasnovana kot odprta, pregledna, poštena, nespremenljiva, vredna zaupanja in široko dostopna tržnica za izmenjavo virtualnega blaga, označenega kot NFT. Ti predmeti obsegajo vse od predmetov, uporabljenih v video igrah, zbirateljskih spominkov ali redkih trgovalnih kartic. Tradicionalne tržnice so pogosto centralizirane v zaprtem ekosistemu. Na primer, v trgovino v videoigri lahko dostopate samo znotraj te igre, ki jo nadzoruje tretja oseba.

Zaradi tega je težje vstopiti v to, kar lahko zamenjate, in omejiti ga, hkrati pa ste nagnjeni k ponarejanju in prevaram ali plačevanju manipulativnih in napihnjenih cen. Poleg tega digitalni izdelki, ki so bili ustvarjeni v tradicionalnem smislu, nimajo resnične vrednosti. Tu pride moč NFT-jev, skupaj s tržnicami, kot so tiste, ki jih poganja WAX. V razširjeni decentralizirani mreži WAX digitalno blago certificira in potrdi z uporabo njegove verige blokov, z raznoliko paleto blaga pa je mogoče nemoteno trgovati.

Kot ena izmed najbolj priljubljenih borz NFT je bil WAX ves čas proaktiven pri približevanju novim trgom in strankam za sodelovanje, da bi v svoj sistem pripeljal edinstvene NFT. Na WAX-u smo v nekaj minutah razprodali celotne zbirke, ki so razdelile na stotine tisoč unikatnih predmetov, ki jih je tokenizirala njegova domača kriptovaluta WAXP. Tudi na njegovih sekundarnih trgih – z drugimi besedami, trgih rabljenega blaga – smo videli, kako so zbiratelji in navdušenci trgovali z izdelki NFT v vrednosti po tisoč dolarjev.

Kaj lahko storite z voskom?

Z blokovno verigo WAX lahko enostavno ustvarite svoje, kupujete, prodajate in trgujete z različnimi oblikami tokeniziranih digitalnih sredstev ali NFT-jev. WAX je bil prvotno zasnovan za trgovanje z zelo iskanimi ali zbirateljskimi predmeti v video igrah, kot so orožje, oklep, vozila, lastnosti, kože oseb, oblačila, okrepitve, ugodnosti, dosežki in kar koli drugega, kar bi bilo mogoče uporabiti ali ceniti. Vendar pa so od takrat zrasli iz naraščajoče igralniške industrije s trgovanjem in igranjem kart, posebnimi izdelki, zbirateljskimi umetninami in plakati ter še več.

WAX je v zadnjem času doživel neverjetno rast, saj njegova blockchain platforma še naprej privablja glavne blagovne znamke in osebnosti, ki se vgrajujejo na njihove trge, kar omogoča drugemu mediju, da komunicira s svojim občinstvom. Tu je nekaj njihovih najnovejših partnerstev:

 • William Shatner – Ljubljena in legendarna hollywoodska osebnost, ki traja več kot 60 let zvezdništva, najbolj v spominu pa je bil kapetan Zvezdnih stez Kirk. Njegove osebne spominke so označili za veliko zbirko trgovalnih kartic NFT, ki jim je uspelo prodati 10.000 paketov, napolnjenih s 125.000 fotografijami, ki označujejo ključne in nepozabne trenutke v njegovem življenju in je bil razprodan v samo 9 minutah!
 • Topps – So eden najbolj znanih proizvajalcev trgovalnih kart na svetu in njihovi dosežki z NFT-ji so prav tako ugledni. Njegova prva prodaja NFT-jev na verigi blokov WAX iz franšize Garbage Pail Kids (GPK) je bila razprodana v samo 28 urah. In še bolj izjemno je, da je bila v najnovejši prodaji serije GPK Goes Exotic v samo 67 minutah prodanih 20.000 paketov, ki vsebujejo 240.000 individualiziranih kartic – v vrednosti 204.800 USD.
 • Deadmau5 – V novem sodelovanju z WAX bo slavni deadmau5 izdal svojo novo blagovno znamko RAREZ. Našteta je vrsta zbirateljskega blaga na WAX, vredna približno 100.000 ameriških dolarjev za več kot 6.000 edinstvenih paketov NFT, kar je še en korak k sprejetju blockchaina iz glasbene industrije.
 • Atari – Atari že od nekdaj ikoničen in legendaren proizvajalec video iger, Atari začenja sodelovanje pri prodaji digitalnih umetniških del pop-kulture na WAX-u, ki jih je navdihnila njihova ikonična umetniška umetnost, ki je pokrivala zlato dobo klasičnih video iger izpred 40 let. Ta spomin lahko podoživite z naslovnico, ki je oživela s 3D grafiko in animiranimi upodobitvami v osupljivi in ​​umetniški obliki.
 • ulični borec – Prihajajoče sodelovanje po tem, ko je WAX ​​sklenil novo partnerstvo s podjetjem Capcom, bo WAX videl znamenito vesolje Street Fighter in njegovi nepozabni liki, ki se bodo podali do verige blokov. Ponujajo redke zbirateljske predmete v obliki trgovalnih kart in edinstveno novo mehaniko za izdelavo, ki omogoča kombiniranje podobnih kart, nato pa ustvari močnejšo in edinstveno kartico.

Čeprav je WAX ​​ustanovil številna partnerstva in sodelovanja, da bi svoje tržnice NFT razširil in privabil v bolj splošno občinstvo, se je na WAX vključil tudi niz novih projektov, ki so se neodvisno vključili v WAX, saj sta njegova enostavnost uporabe in široka uporabniška baza izjemno pomembna. privlačnost. Tu je še en seznam, ki smo ga našli za naš pregled WAX:

 • Bitcoin Origins – Stalna zbirka redkih in zbirateljskih umetniških del je bila ustvarjena s širokim sodelovanjem umetnikov po vsem svetu za praznovanje Bitcoina skozi njegovo zgodovino in številne dosežke, navedene na WAX. Lahko si delček zgodovine, s katerim lahko s posebnimi karticami označite nadaljnji vzpon in razcvet Bitcoina, vključno z namigi za iskanje zaklada za 1 Bitcoin.
 • Uplift Art – Uplift Art je s humanitarno pobudo izdal novo zbirko zabavnih kartic, ki na WAX-u prikazujejo edinstvena umetniška dela in glasbo. Njihov končni cilj je pomagati zbrati denar za dobrodelne prireditve, pred kratkim pa so zbrali več kot 20.000 USD prek 486.664 žetonov za gradnjo šole na Haitiju.
 • Kogs – Gre za igro POG v stilu 90-ih, ki kot predmete uporablja žetone, izdelane z voskom. Lahko kupujete, prodajate, trgujete in zbirate žetone KOGs ali pa jih lahko uporabite za bojevanje z drugimi igralci v igrah, ki jih poganja KOG, na spletnih turnirjih. NFT-je lahko uporabite tudi za odklepanje posebnih funkcij in funkcij v drugih igrah, ki jih poganja RFOX, v svojem virtualnem ekosistemu.
 • Blockchain Heroes – Zbirka paketov z 40 izvirnimi znaki, ki jih navdihujejo pomembne številke v industriji blockchain, v 9 edinstvenih redkostih. Sem spadajo popolnoma animirani liki, 3D grafika, zbirateljski predmeti in drugo za praznovanje verige blokov, ki so na voljo izključno na WAX.

Zgodovina za voskom.

WAX so leta 2017 ustanovili William E. Quigley, Jonathan Yantis in John Brechisci mlajši. Znani so tudi kot ustvarjalci zloglasne OPSkins, ki je bila največja spletna tržnica za izmenjavo blaga med igrami. Nekoč je med drugim podpiral glavne naslove, kot so Counter-Strike Global Offensive (CSGO), Player Unknown Battlegrounds (PUBG), King of the Kill (KotK). Zgodovina podjetja WAX pa sega daleč dlje od tega, saj je posredno zbrala 20-letne izkušnje svojih ustanoviteljev na področju pionirstva na področju e-trgovine in drugih spletnih trgov..

WAX je imel dve prodaji žetonov za svojo domačo kripto valuto WAXP. Oktobra 2017 je prvi prodal skupaj 520 milijonov žetonov WAXP v dveh fazah tako institucionalnim vlagateljem kot izbranim javnim udeležencem, s čimer je zbral 45,5 milijona dolarjev. Kasneje novembra 2017 je potekal javni ICO, ki je javnosti prodal 136,9 milijona žetonov WAXP in zbral dodatnih 9,6 milijona dolarjev za nadaljnji razvoj blokovne verige WAX.

Je imel WAX kakršne koli spremembe ali posodobitve?

Prvotno je bil WAX ustvarjen v verigi Ethereum, kasneje pa se je preselil v spremenjeno različico na EOS. Kot taki so bili prvotni žetoni ERC-20 WAXP zamenjani z novim standardom po zagonu njegove glavne mreže. Vendar je WAX ​​nenehno gradnjo več „mostov“ za boljšo podporo medsebojni združljivosti in interoperabilnosti z blokovno verigo Ethereum, ki zagotavlja, da bi razvijalci lahko zlahka prešli na WAX, hkrati pa ohranili neoviran dostop med ekosistemom obeh verig, na primer zmožnost dela z ERC-721 in ERC-1155 NFT.

V času pisanja tega pregleda WAX, to je največja posodobitev omrežja, ki prihaja iz verige blokov WAX; nov ‘tokenomični’ model, ki ga navdihuje DeFi, za ustvarjanje hibridne medblokovne verige, ki povezuje funkcijo tokenizacije WAX ​​NFT in vsestranske tržnice ter v kombinaciji z vrhunskimi denarnimi sposobnostmi in obsegom Ethereuma. Cilj je, da bi udeleženci v omrežju WAX izkoristili boljše izkoriščanje in optimizacijo svojih osnovnih dejavnosti tako za WAX kot za Ethereum..

Z drugimi besedami, trg potrošnikov bo poganjal WAX, Ethereum pa bo sedel ob njem, da bo obravnaval bolj zapletene ekonomske vidike delovanja verige blokov WAX. To je povečalo koristi za uporabnike v obeh verigah. Ta “most” bo uporabnikom omogočil zbiranje NFT-jev na osnovi Ethereuma – na primer tistih, označenih s kriptovalutami ERC-721 in ERC-1155 – in z njimi trgovati na WAX, ne da bi morali plačevati pristojbine za plin. Medtem se omrežne pristojbine prerazporedijo v skupnost WAX.

To prizadevanje upa, da bo WAX med prvimi javnimi verigami blokov potisnil v ekonomski model 4. generacije, kjer je vrednost žetona neposredno povezana z gospodarsko aktivnostjo na več medsebojno povezanih verigah blokov, od katerih je vsak izbran za optimalno delovanje in uporabnost. Tukaj je izčrpen pregled nekaterih novih komponent tega novega žetonskega modela med blokovnimi verigami za naš pregled WAX:

 • WAXP v most Ethereum – ta novi “most” bo imetnikom WAXP omogočil, da svoja imetja pretvorijo v WAXE s sežiganjem svojih žetonov WAXP.
 • WAXE – nov pripomoček ERC-20 za imetnike, ki lahko sodelujejo v novih žetonih WAX in nato WAXE in ETH položijo v likvidnostni sklad WAXE-ETH.
 • Likvidnostni sklad WAXE-ETH – Likvidnostni sklad za trgovalni par WAXE-ETH, ovrednoten z uporabo njegovih cenovnih algoritmov, kjer bi lahko vlagatelji zaslužili tudi žetone WAXE-ETH Liquidity Pool.
 • Žeton likvidnostnega sklada WAXE-ETH – Z žetonom ERC-20 lahko vložite v združenje gospodarskih dejavnosti WAX, da zaslužite WAXG in ETH.
 • WAXG – nov upravljalni žeton ER-20, kjer lahko zažgete WAXG, da prejmete več ETH iz bazena Piggybank, ali pa uporabite WAXG za glasovanje o upravljanju omrežja.

WAX Economic Activity Pool je pametna pogodba o Ethereumu, ki bo urejala dva ločena bazena:

 • Distribucijsko področje – zasnovano za kopičenje vrednosti, pridobljene iz verige blokov WAX. Pristojbine, ustvarjene na verigi blokov WAX, bodo pretvorjene na ETH in razdeljene imetnikom WAXE-ETH, ki jih bodo nato lahko vložili v WAX Ekonomsko dejavnost.
 • Piggybank Pool – zasnovan za nenehno kopičenje vrednosti, pridobljene iz verige blokov WAX. Imetniki žetonov WAXG, ki so se odločili, da bodo svoje žetone zažgali v združenju gospodarskih dejavnosti WAX, bodo prejeli svoj dodeljeni odstotek vrednosti, denominirane v ETH, shranjene v bazenu Piggybank.

Komu je vosek namenjen?

WAX je namenjen vsem, ki želijo porabiti in zbirati virtualno blago ali ustvarjalcem, ki želijo ustvariti nekaj, kar bi lahko imelo oprijemljivo vrednost. WAX ne ponuja samo široke platforme s tržnicami za enostavno izmenjavo teh sredstev, temveč tudi decentralizirane aplikacije (dAPP), ki so dovolj zmogljive, da lahko sami zgradite NFT.

WAX-ova veriga blokov zagotavlja, da jih lahko izmenjate na mestih, ki so široko dostopna, izdelana pregledno, ohranijo potrjeno verodostojnost in v decentraliziranem omrežju, razširjenem po vsem svetu – ne le običajnih meja omejevanja trgovin znotraj enega ali drugega okolja.

V času pisanja tega preglednega članka WAX več kot 320.000 aktivnih uporabnikov po vsem svetu uporablja več kot 300.000 dnevnih transakcij na dan. Med njimi so trgovali z več kot 100 milijoni edinstvenih izdelkov NFT, pri čemer je bilo več kot 50 milijonov tistih, ki so bili popolnoma novi ustvarjeni na WAX-u – s skupno vrednostjo več kot 50 milijonov dolarjev opravljenih transakcij. To potem kaže na potencial za rast WAX-a in nenehno razvijajoči se trg NFT-jev ter na njegovo široko paleto uporabnosti.

Igralci bi si lahko med seboj izmenjevali predmete in še povečali svoje izkušnje med igranjem, od redkega in močnega orožja, ki se uporablja v strelcih, posebnega oklepa v srednjeveški igri vlog ali večjih turbo za vaš dirkalnik. Lahko bi kupili in prodali trgovalne kartice, nabrali celotno zbirko za boj s prijatelji ali za pravice hvalisanja.

Oboževalci so lahko ob svojih priložnostih zbirali nepozabno blago, na primer nalepke in plakate svojih najljubših skupin. Lahko bi ustvarili svoje redke mojstrovine, ki bi jih lahko zbirali poznavalci, tako kot bi slika iz Picassa ali Da Vincija, vendar z dodatnimi prednostmi digitalizacije, kot sta animirana ali 3D umetnost.

Pregled lastnosti WAX-a.

Z vidika uporabnika je glavni vmesnik za uporabo WAX-a skozi Denarnica WAX Cloud ali WCW. Tu si lahko ogledate vse NFT-je, ki so v vašem lasti. WCW ima funkcijo, ki uporabnikom omogoča, da od ustvarjalcev NFT zaslužijo nagrade ali posebne nagrade. Preko aplikacije WCW lahko brskate tudi po številnih decentraliziranih aplikacijah (dAPP), zgrajenih na WAX-u, ki poganja njegovo ogromno mrežo trgov – bodisi prek primarnih ali sekundarnih trgov blaga..

Ena najboljših lastnosti WAX-a je enostaven postopek vkrcanja v WCW. Za nov račun imate možnost prijave z dvema klikom ali uporabite eno od številnih možnosti prijave, ki so na voljo za prijavo, na primer vaše račune v Facebooku, Googlu, Steamu, Twitterju, Discordu, Redditu , Twitch, Line in več drugih. Ta vgrajena funkcija pomeni, da je dostop do WAX-a veliko lažji kot primerljive decentralizirane platforme blockchain, vključno z enostavnimi načini za obnovitev računa.

To je že dolgo glavna ovira za splošno sprejemanje blockchain storitev, saj običajno pogosto vključuje zapletene in tvegane postopke nastavitve, na primer povezavo s tujimi denarnicami, žongliranje z dolgimi semenskimi besednimi zvezami in zagotavljanje, da obdržite svoje ključe. varno. Izguba teh ključev ali besednih zvez bi v večini primerov pomenila, da ne boste več imeli dostopa do svojega računa. WAX odpravlja te nevšečnosti, čeprav bi se bolj izkušeni uporabniki lahko odločili za varnejše načine za zaklepanje računa z uporabo denarnice WCW..

Vosek ima tudi namenski portal za razvijalce in nudi podporo in pobude za nenehno širjenje svoje ponudbe. Ta vključujoč pristop razvijalcem olajša vstop izdelati lastne platforme, ki jih poganja WAX, s brezhibna integracija z denarnico WCW, povezan z zmogljivimi API-ji, s katerimi lahko izkoristite širok tok podatkov in z verigo blokov, ki je varna, hitra, učinkovita, stroškovno učinkovita in robustna. Blok veriga WAX je že ustvarila več kot 54 milijonov blokov v hitrem 500-milisekundnem blok-času in z visoko prepustno hitrostjo 5.000 TPS za podporo navideznega gospodarstva.

WAX je tudi združljiv z EOS. To pomeni, da bi razvijalci, ki so ustvarili dAPP-je v EOS-u, zlahka preselili ali podvojili te aplikacije za zagon na WAX. Vosek je tudi zgradil lasten decentraliziran generator naključnih števil (dRNG) za razvijalce, da se vključijo v svoje aplikacije in ustvarijo dokazljivo pošten, nedovoljen in pregleden mehanizem. Lahko ga je enostavno uporabiti v video igrah, lahko pa se razširi tudi na druge aplikacije, kot so loterije ali darila.

Alternative vosku.

WAX še zdaleč ni edina platforma, ki ponuja trg NFT, saj ta panoga hitro narašča. Tu je še nekaj drugih možnosti in potencialnih konkurentov za WAX:

 • OpenSea – To je največja tržnica NFT in velja za glavnega konkurenta WAX-u, saj ima na enem mestu tudi trge, ki povezujejo različne storitve in platforme. Tu lahko najdete umetniška dela, trgovalne kartice, zbirateljske spominke, športne kartice, uporabne žetone in nagrade ali celotna imena domen za izmenjavo.
 • Enjin – Povezano tržišče za vse decentralizirane igre, ki jih je ustvaril Enjin, ki jih poganja Enjinov blok-veriga. Tu lahko uporabniki izmenjujejo različno blago, kot so orožje, oklep, ugodnosti, okrepitve, oblačila itd. – tudi med različnimi igrami. Enjin je že opazil močno rast od svojega začetka in je pred kratkim postal prva kripto valuta, osredotočena na igre, odobrena na Japonskem.
 • Decentraland – Druga platforma, ki temelji na igrah, Decentraland je velika spletna virtualna igra, ki je blockchain različica The Sims. Na rastočem trgu NFT so lahko uporabniki trgovali z oblačili in drugimi oblačili, posebnimi imeni za vaš spletni avatar ali z nepremičninami in celotnimi svetovi znotraj Decentralanda..
 • Rarible – Rarible je med najbolj priljubljenimi tržnicami NFT za posamezne ustvarjalce. Nima korporativnega ali industrijskega dosega WAX-a s sodelovanjem A-tier, ima pa zdravo gospodarstvo, kjer lahko ustvarjamo in izmenjujemo umetniška dela in druge izdelke, povezane z zabavo.

WAX Review, Zaključek

Ob zaključku našega pregleda WAX se sprašujemo, kako večji bi lahko bil sektor NFT. Kot smo poudarili v uvodu, obstaja veliko vrst elementov, ki bi jih lahko tokenizirali v NFT, da bi si ustvarili vrednost v virtualnem ekosistemu in ga vrnili v fizični svet. Tako potrošnikom kot ustvarjalcem omogoča raziskovanje povsem novega sveta in doseganje širokega nabora novih občinstva. Na krov ne vstopajo samo mladi, tehnično podkovani in navdušeni, saj smo slišali, da 70-letna starejša ženska na Floridi zbira trgovske kartice Williama Shatnerja.

WAX zagotovo še ni videl konca svoje rasti glede na proaktivni pristop k privabljanju novih uporabnikov in razvijalcev ter tesne povezave z glavnimi igralci v industriji prek Svetovalni svet za vosek. Med njenimi člani so vodstveni delavci in številke v Googlu, Microsoftu, Marvelu, Atariju, Magic Leap, Exploding Kittens, Unity, Topps in drugih, ki bodo pomagali spodbuditi in znižati moč blockchain industrije v splošno sprejemanje. Pred nami so nedvomno izzivi, kot so regulativni pomisleki zaradi pretirane spletne porabe in starostne omejitve, toda WAX se lahko vsega veseli..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me