125+ najboljših načinov za nakup Bitcoinov prek spleta 2021

Ok, v resnici ni 125 načinov za nakup bitcoinov. S to količino se je kar slišalo hladneje.

Za nakup Bitcoina v resnici obstajajo le 3-4 različni načini. V tej vadnici jih bomo podrobneje preučili, da boste vedeli, kateri način deluje najbolje – za vas.

Contents

Kje kupiti Bitcoin

V tem priročniku si bomo ogledali navodila po korakih o nakupu Bitcoinov. Osredotočeni smo na lažje razumevanje, tudi če šele začenjate v kripto svetu.

Razumemo zmedo, s katero se trenutno soočate, če šele zahajate v svet kriptovalut in poskušate Bitcoin kupiti prek spleta. Takoj se pojavi veliko vprašanj – kje in kako jih varno kupim? In kje jih shranim?

Nismo tukaj, da bi vas poskušali prepričati v nakup BTC (ali katere koli druge kriptovalute), domnevamo, da ste že za kripto ali želite samo sodelovati v novi tehnologiji veriženja blokov. Želimo vas zaščititi pred vsemi prevarami, ki prihajajo z cvetočimi trgi, v tem primeru Bitcoinom.

V tem priročniku vam bomo pomagali varno kupiti Bitcoin. Naš cilj je pomagati, da se izognete goljufijam, prodaji predragih BTC ali zvabljanju na borze z visokimi honorarji. S svojimi bralci smo brutalno iskreni in nikoli ne bomo priporočali storitev, ker nam dobro plačujejo za napotitve (ja, za vsako prijavo, ki jo napotimo na določena podjetja, dobimo nekaj denarja. Tako kot vi resnično ljubimo denar v vse oblike in oblike, zlasti kriptovalute.)

Preden začnemo s seznamom najboljših izmenjav Bitcoin, moramo preučiti, kaj morate upoštevati pri izbiri menjave. Vsak človek je drugačen in išče različne dejavnike, zato morate ugotoviti, katere dejavnike cenite največ pri nakupu Bitcoinov (ponavadi je hitrost eden najbolj cenjenih dejavnikov, ker cena nenehno narašča in ljudje želijo v roke Bitcoin čim prej, potem pride zasebnost, saj morate predložiti precej osebne podatke in če bodo ti prišli v napačne roke, boste obžalovali.

1. Zasebnost

V prvi vrsti je vaša zasebnost. Ker danes večina borz zahteva preverjanje osebnih podatkov, je pomembno, da izberete borzo, ki vaše osebne podatke obravnava spoštljivo.

To je še bolj pomembno za tiste, ki želijo Bitcoin kupiti zasebno. Najbolj zasebna pot je daleč z gotovino, saj je ni mogoče izslediti. Tukaj imamo vodnik, kako kupiti Bitcoin z gotovino.

Tisti, ki iz kakršnega koli razloga ne želite predložiti osebne izkaznice, obstaja nekaj načinov nakupa brez osebne izkaznice ali preverjanja.

2. Omejitve

Ali vas zanima vložiti veliko denarja v kriptovalute, kot so BTC, BCC (Bitcoin Cash), LTC ali XPR? Potem so omejitve, ki jih dobite na vsaki borzi, pomemben dejavnik. Omejitve obstajajo, da vas in druge zaščitite pred goljufijami, vendar so lahko resnično moteče. Na večini borz lahko omejitve nadgradite, na primer s predložitvijo osebnega dokumenta ali s staranjem računa.

Coinbase je dobil zajetne omejitve pri 3.000 USD na teden s kreditno kartico, 10.000 USD na teden z bančnim nakazilom in 50.000 USD na teden pri USD denarnici (na Coinbase). Najvišje omejitve boste našli pri plačilu s kreditno kartico na CoinMama.

3. Hitrost

Ker se cena hitro dviguje, si marsikdo želi čim prej vstopiti, da bi kar najbolje zaslužil. Ker je javno zanimanje za Bitcoin ves čas visoko, ko to pišem, je število prijav na najbolj priljubljene borze do 100.000 na dan. Ker želijo zaščititi svojo trenutno bazo uporabnikov, hkrati pa dodati toliko novih uporabnikov, kolikor jih je mogoče, lahko postopek nakupa traja nekaj časa – toda ko opravite prvo transakcijo na borzi, je enostavno kot ABC.

Bitcoin bankomati so trenutno najhitrejši način nakupa Bitcoinov. Če nimate dovolj sreče, da živite blizu Bitcoin bankomata, je naslednja najboljša možnost verjetno menjalnica, ki ponuja takojšnje nakupe Bitcoinov (v razdelku z najboljšo izmenjavo Bitcoinov bomo napisali, kateri ponujajo to).

4. Menjalni tečaj

Cena Bitcoina je vedno v gibanju, zato vam priporočamo, da preverite trenutno ceno Bitcoina na CoinDesk.com. Ker pa ste tukaj, verjamem, da bi si želeli v tej sekundi v roke pridobiti Bitcoin, zato predlagamo, da se ne osredotočate preveč na trenutno ceno. Pred nakupom primerjajte menjalne tečaje različnih borz, da zagotovite najnižjo možno ceno.

5. Ugled & ocene uporabnikov

Resnično vam priporočamo, da preverite, kaj drugi govorijo o svojih izkušnjah z različnimi izmenjavami. Ena borza se lahko trži kot vodilna na trgu z vrhunsko podporo in uptime, v resnici pa ne nudi hitre podpore in je naravnost grozna..

Zato oglasa YouTube ali katerega koli drugega oglasa ne smete zvabiti v kakršno koli izmenjavo, preden jih primerjate (po mojem mnenju to velja za vse storitve in izdelke). Pomagamo vam primerjati vse menjalnice, tako da boste zlahka našli pravega zase, ki dejansko skrbi za njihove uporabnike in je enostaven za upravljanje.

6. Pristojbine

Nekatere borze za svoje storitve zahtevajo visoke provizije. To so vrste izmenjav, ki se jim želite izogniti, tako da boste v denarnici dobili čim več Bitcoinov. Pristojbine se razlikujejo glede na način plačila, ki ga želite uporabiti za nakup Bitcoinov, pa tudi za polog, dvig in provizijo za trgovanje. Če trgujete, boste morali izračunati dobiček na podlagi višine provizij – nekateri bodo vzeli 0,5%, kar lahko hitro sešteje in uniči vaš dobiček od trgovanja..

Prednosti in slabosti posameznega plačilnega sredstva bomo obravnavali v naslednjem poglavju te vadnice. Na seznamu najboljših borz Bitcoinov 2020 bomo navedli tudi provizije za vsako borzo.

7. Način plačila 

Morda boste želeli Bitcoin kupiti z določeno storitvijo, kot je PayPal, ali pa želite Bitcoin kupiti lokalno in biti popolnoma anonimen. Ne glede na to, samo vi poznate svoj način plačila, ki ga želite izbrati.

V naslednjem poglavju se bomo poglobili v različne vrste plačilnih načinov, ki so na voljo, ter primerjali prednosti in slabosti vsakega ter priporočili, komu najbolj ustrezajo..

Načini plačila

Obstaja več različnih načinov za nakup Bitcoinov, med katerimi so:

 • Nakup Bitcoin prek spleta z debetno kartico, kreditno kartico ali bančnim nakazilom.
 • Kupite Bitcoin z Bitcoin bankomatom lokalno.
 • Depozit v gotovini ali nakup Bitcoina z gotovino na vašem območju.
 • Kupite Bitcoin s pomočjo PayPal-a.

To so daleč najbolj priljubljeni načini nakupa bitcoinov, a obesite se, za vsako metodo je na voljo več podrobnosti. V tem poglavju bomo preučili prednosti in slabosti posamezne metode, da boste lahko dobro izbrali način plačila.

Za nakup bitcoinov morate zamenjati EUR ali ameriške dolarje, ali če kupujete lokalno, svojo lokalno valuto.

Če pa ste si že premislili (nekateri že verjetno veste, katere plačilne načine imate na voljo in katere imate raje), lahko ta razdelek preskočite s klikom tukaj!

1. Kreditna ali debetna kartica

To je daleč najpogostejša vrsta za začetnike, ki želijo začeti z nakupom in prodajo Bitcoinov, ali za tiste, ki želijo sprejeti Bitcoin. To je preprost način za nakup Bitcoinov, saj ima večina ljudi kreditne kartice in je enostavno vnesti potrebne podatke.

Prednosti nakupa Bitcoina s kreditno / debetno kartico

To je eden najlažjih načinov, saj je daleč najbolj priljubljen način nakupa izdelkov prek spleta. To je najlažji način. Bitkoine boste prejeli takoj, ko bo transakcija preverjena, kar običajno ne traja več kot nekaj sekund.

Proti nakupu Bitcoina s kreditno / debetno kartico

Provizije so precej višje kot na primer z bančnim nakazilom. Če ste potrpežljivi in ​​novo kupljenih bitcoinov ne potrebujete takoj, predlagamo, da kot plačilno sredstvo uporabite bančno nakazilo. Če želite Bitcoin kupiti anonimno, potem nakup s kreditno kartico ni na voljo. Pred nakupom BTC s kreditno / debetno kartico boste morali osebno potrditi svojo identiteto.

Kdo naj uporablja debetno / kreditno kartico za nakup Bitcoina?

Če se vam mudi vlagati denar v Bitcoin, potem je ta metoda za vas. Bitcoin lahko kupite takoj, medtem ko so tisti, ki izvajajo način bančnega nakazila, obsojeni na to, da banke poslujejo samo v delovnem času, in če želite kupiti med vikendi, boste morali počakati do ponedeljka.

Bitcoin lahko enostavno kupite s kreditno kartico, vendar po našem mnenju, če verjamete v Bitcoin, če se cena enega zviša za 10%, preden lahko kupite, ni za izgubiti spanja. Kdo ve, morda se bo pred ponedeljkom znižal za 10% in se boste še bolj dogovorili?

Tu je nekaj borz, ki sprejemajo plačila s kreditno kartico:

 • Coinbase – ZDA, Evropa, Kanada, Singapur (Uporabite našo povezavo in kupite Bitcoin v vrednosti 100 USD ali več in brezplačno prejmite Bitcoin v vrednosti 10 USD!)
 • CoinMama – Globalno
 • CEX.IO – Globalno
 • BitPanda – Evropa

Napisali smo poglobljen vodnik za nakup Bitcoinov s kreditno kartico in debetno kartico, če vas zanima več o nakupu Bitcoinov s CC in debetno kartico.

2. Bančni račun ali bančno nakazilo

Če vas zanima nakup veliko bitcoinov z nizkimi provizijami, potem je najboljši način za vas uporaba bančnega nakazila. Nizke provizije in visoke omejitve nakupa so tisto, kar naredi to možnost zanimivo. Morda bo trajalo dlje, ker mora transakcijo preveriti banka, a razen tega – to je eden najboljših načinov plačila za nakup BTC.

Prednosti nakupa Bitcoina z bančnim računom / bančnim nakazilom

Odlično za nakup velikih količin Bitcoinov, z najvišjimi možnimi omejitvami za nov račun na kateri koli borzi. Provizije so običajno zelo nizke v primerjavi z na primer pri nakupu z gotovino ali kreditno kartico. Tako boste na svojih bitcoinih dobili odlično ceno.

Proti nakupu Bitcoina z bančnim računom / bančnim nakazilom

Počasi je. Ker banke poslujejo samo v delovnih dneh in v delovnem času, lahko traja do 5 dni. Pri nakupu z bančnim računom lahko sledite vaši transakciji, kar ni dobro za tiste, ki želijo popolno zasebnost. Preverjanje osebnega dokumenta je običajno potrebno tudi na borzi.

Kdo naj uporablja bančni račun / bančno nakazilo za nakup Bitcoina?

Tisti, ki bi imeli veliko koristi, so dolgoročni imetniki Bitcoina, ki jim ni vseeno, če nekaj bitov pozneje prejmejo. Odlično se obnese vsem, ki želijo v bitcoin vložiti veliko vsoto in želijo imeti nizke provizije.

Dobro je tudi za tiste, ki želijo vlagati le v majhnem obsegu, saj imajo druge metode, kot sta PayPal ali gotovina, zajetne provizije do 15% ali več. To vam bo na primer požrlo 150 USD od vaše naložbe v vrednosti 1000 USD, kar je dejansko 15%. To tudi pomeni, da se bo Bitcoin moral dvigniti za več kot 15%, preden boste dosegli prelom. Ni nemogoče, da bi se čez noč zvišal za 15% ali več, če pa bi lahko te provizije znižali na 1-2%, bi imeli 15-odstotni dobiček veliko boljši dobiček.

Zato priporočamo bančni račun za vse. To je resnično naša priporočena izbira plačila.

Tu je nekaj borz, ki sprejemajo plačila z bančnim računom / bančnim nakazilom:

 • Coinbase – ZDA, Kanada, Singapur in Evropa (uporabite našo povezavo in kupite Bitcoin v vrednosti 100 USD ali več in brezplačno prejmite Bitcoin v vrednosti 10 USD!)
 • BitPanda – Evropa
 • Dvojčka – ZDA in Kanada

Se vam to plačilno sredstvo sliši najbolj prepričljivo? Potem vam priporočamo, da preberete naš vodnik o tem, kako kupiti Bitcoin z vašim bančnim računom.

3. Gotovina

Uporaba gotovine za nakup Bitcoina je najbolj zaseben in najhitrejši način. Bitcoine boste prejeli v nekaj urah in transakcije vam ni mogoče izslediti. Kot nalašč za tiste, ki svojo zasebnost zelo cenijo.

Prednosti nakupa Bitcoina z gotovino

Običajno pri nakupu Bitcoina z gotovino niso potrebni osebni podatki. Preprosto navedete naslov denarnice, položite gotovino in v nekaj urah vaši Bitcoini končajo z denarnico. Ni treba čakati 5 dni, da banka obdela transakcijo. Transakcijo je mogoče zaključiti skoraj takoj.

Proti nakupu Bitcoina z menjalnico gotovine

To je drago. Običajno 5-15% višja od tržne cene. Če ne kupujete pri ugledni borzi, obstaja velika nevarnost, da vas prevarajo. Bodite pozorni na prevarantske ponudbe in se držite uglednih borz, navedenih v tej vadnici.

Kdo naj z denarjem kupuje Bitcoin?

Tisti, ki svojo zasebnost cenijo najvišje in jim je vseeno, da stane 5-15% več. To dobro deluje pri tistih, ki želijo stvari zasebno kupovati prek spleta ali pa raje ne posredujejo ID-jev borzam. Je tudi hiter in edina pomanjkljivost, ki jo vidimo, je ta, da je precej draga – kar ni optimalno, če vas zanima trgovanje z bitcoini -, saj obstajajo cenejše alternative.

Tukaj je nekaj menjalnic gotovine, ki jih priporočamo:

Se vam to zdi zanimivo? Potem preberite ta članek, kjer gremo bolj poglobljeno pri nakupu BTC z menjalnicami!

Priporočamo vam lahko tudi ogled Bitcoin ATM Radar da preverite, ali imate v bližini bankomat za Bitcoin.

S tem lahko enostavno položite gotovino in gotovino spremenite v bitcoin, takoj poslani v denarnico. Na Bitcoin ATM Radarju so registrirani samo ugledni bankomati, tako da ste lahko prepričani, da vas ne prevarajo. Izogibajte se bankomatov Bitcoin, ki tam niso navedeni.

Vsi Bitcoin bankomati v Nevadi. V 50 državah je naštetih več kot 900 bankomatov. Vsi Bitcoin bankomati v Nevadi (zvezni državi, kjer večina ljudi v Googlu išče »Bitcoin bankomat«). V 50 državah je naštetih več kot 900 bankomatov.

Prednosti Bitcoin bankomatov

Če imate v bližini Bitcoin bankomat, je to eden najhitrejših načinov za nakup Bitcoinov. Običajno imate 100-odstotno zasebnost, saj običajno ne potrebujete osebnih podatkov ali osebnih podatkov.

Minusi Bitcoin bankomatov

Cena od 5 do 15% nad tržno stopnjo je tu enaka kot pri menjavi gotovine. Vaša zasebnost ima plačilo, toda za tiste, ki svojo zasebnost najbolj cenijo, se lahko splača.

4. Paypal

Nakup Bitcoina s PayPal je težaven in običajno zelo drag. Trgovci na PayPalu po določilih in pogojih PayPal ne smejo prodajati nobene kriptovalute (na primer Bitcoin). Vendar pa obstaja nekaj rešitev za tiste, ki želijo s pomočjo PayPal-ovega ravnotežja kupiti Bitcoin.

Prednosti nakupa Bitcoina s PayPal

Če imate kakršno koli stanje na PayPalu, ki ga želite porabiti, je to lahko odličen nakup.

Proti nakupu Bitcoina s PayPal

Pristojbine so visoke do 12%. To je drago in ker ima večina ljudi kreditno kartico ali bančni račun povezan z računom PayPal, je uporaba teh veliko boljša možnost.

Pogosta vprašanja o nakupu Bitcoinov

Nakup Bitcoina je težaven in ob prvem početju se pojavi veliko vprašanj. V tem razdelku s pogostimi vprašanji odgovarjamo na vsa vprašanja, ki smo jih dobili pri usmerjanju drugih pri nakupu Bitcoinov.

Če imate kakršna koli vprašanja, na katera želite, da odgovorimo, nas kontaktirajte in dodali bomo najpogostejša vprašanja ter odgovorili na posamezna vprašanja..

Kdaj je pravi čas za nakup?

Včeraj. Prej ko pridete v Bitcoin, tem bolje. Veliko verjamemo v Bitcoin in da bo vrednost še naraščala, ko bo vse več ljudi začelo govoriti o njem in videti potencial v njem. Ker se z bitcoini trguje 24 ur na dan, lahko Bitcoin dobesedno kupite, ne glede na uro in noč..

Vrednost Bitcoina zelo niha zaradi novic in javnih izrazov o Bitcoinu. Če želite, si lahko z ogledom grafikonov in njihovo analizo ugotovite, ali je verjetnost, da Bitcoin naraste, večja od verjetnosti, da se Bitcoin spusti. Vendar se ne zanašajte preveč na karte, saj lahko Bitcoin hitro pade, če se nekdo o tem pogovarja – in obratno.

Ali lahko kupite manj kot en Bitcoin?

Ja! Najnižji znesek, ki ga lahko kupite, je 1 USD. En bitcoin lahko razdelimo na 100.000.000 kosov. Vsak kos se imenuje Satoshi, katerega ime je prišlo od anonimnega ustanovitelja (-ov?) Satoshi-ja Nakamoto. Vsaka menjalnica vam običajno omogoča, da v Bitcoin vstavite znesek, ki ga želite vložiti, in vam da enakovredno količino bitcoina.

Ali lahko prodajate Bitcoin?

Da, vse borze ponujajo možnost nakupa / prodaje. To se imenuje trgovanje in je odličen način za zaslužek z Bitcoini. Vedno je vključena pristojbina, zato poskrbite, da boste svoj dobiček izračunali tako, da boste ustvarili večji dobiček, kot je znašal honorar. Če ste na primer plačali 2% provizije za nakup, nato pa 2% za prodajo, mora biti vaš dobiček 4%, da dosežete brezhibno.

Ali lahko kdo kupi Bitcoin?

Seveda! Ni starostnih zahtev. Vsakdo lahko kupi in uporablja bitcoin, razen če je v vaši državi nezakonit. Vendar je v večini držav Bitcoin zakonit (tukaj je zemljevid sveta vseh držav, kjer je zakonito / nezakonito).

Ali lahko kupim fizične bitcoine?

Da, tehnično lahko. Toda naše vprašanje je, zakaj? Seveda je v redu pokazati, da imate Bitcoin v fizični obliki, vendar fizičnega bitcoina ni mogoče uporabiti in je le kovanec, v katerega je vgrajen zasebni ključ. Bitcoin bi po našem mnenju moral reči na spletu.

Obstaja tudi veliko tveganje za prevaro, saj lahko ustvarjalec kovanca na vse kovance vstavi enak zasebni ključ. Potem ste pravkar kupili kovanec brez kakršne koli vrednosti. Priporočamo, da kupite 1 lb vrečka čokoladnih kovancev iz Amazona če želite pokazati, koliko ste baler, namesto tega.

Poleg tega, če svojih bitcoinov takoj ne dvignete iz kovanca, na svojo digitalno Bitcoin denarnico obstaja možnost, da jih ustvarjalec umakne, preden boste imeli priložnost.

Naredite vse, kar želite, vendar tega ne priporočamo.

Zakaj bi kupil Bitcoin, namesto da bi jih rudaril?

Rudarstvo bitcoinov je velik posel in ne rečemo, da je to neumno, ampak za povprečnega igralca, ki nima 3000 USD (ali več), vlaga v rudar Bitcoin in sedi s svojim pisarniškim prenosnikom za 500 USD, ki poskuša Bitcoin bo razočaran.

Pred nekaj leti je lahko vsakdo s svojim osebnim računalnikom dnevno rudaril nekaj bitcoinov, danes pa boste morali vlagati v rudar, da boste resnično lahko kopali bitcoinov.

Primerjamo ga lahko na primer z zlatom.

Zakaj bi kupili zlato, namesto da bi ga kopali? Mislim, da nam tega ni treba podrobneje podrobneje opisovati.

Ali potrebujem Bitcoin račun za nakup bitcoinov?

Bitcoin nima računov. Z bitcoini boste za njihovo shranjevanje vedno uporabljali denarnice. Tehnično bi lahko imeli na tisoče bitcoin denarnic, vendar bi bilo to težko obvladljivo. Za varnost denarnice ste odgovorni sami, zato jo imajo mnogi raje v fizični obliki kot v spletni denarnici. Bitcoin ni banka ali skrbniški sklad, ki bi poskrbel, da ste na varnem.

Ali je Bitcoin zakonit?

Da, v večini držav je to zakonito. Obstaja le peščica držav, ki so prepovedale uporabo Bitcoina. Torej, preden kupite bitcoin, se prepričajte, da je zakonit v vaši državi. Uporabi ta zemljevid da preverite, ali je Bitcoin v vaši državi zakonit ali ne.

Kako kupim zaloge Bitcoin?

Bitcoin ni delnica in ker je popolnoma decentraliziran, za bitcoinom ne stoji nobeno podjetje, v katerem bi lahko kupili delnice. Obstaja nekaj skladov, ki so nedavno v svoj portfelj začeli vključevati Bitcoin in druge kriptofone. Ta sredstva so običajno samo za megabogate ljudi. Toda večina vsakdanjih ljudi, ki poskušajo zaslužiti z nakupom in prodajo Bitcoina, to počne sama. Bitcoin kupite in nato prodate po višji stopnji. Razlika med nakupno in prodajno ceno je vaš dobiček.

Pri trgovanju boste morali v dobiček vključiti provizije in druge stroške, da boste prepričani, da ob prodaji Bitcoina resnično ustvarjate dobiček..

Kje kupiti poceni bitcoinov?

Poceni je relativni izraz. Če verjamete, da se bo vrednost Bitcoina povzpela na 100,00 USD, je trenutna cena 18.832 USD poceni. Vendar predvidevamo, da iščete menjalnico z najnižjim tečajem. Pazi na Coindesk da vidimo, kako se borze primerjajo med seboj, ko gre za trenutno ceno. V izračun vključite pristojbine.

Kdo nadzoruje Bitcoin?

Nihče. In to je čudovito pri tem. Ker je tehnologija veriženja blokov nekaj, kar je res težko povzeti, in ne mislimo, da bi to lahko storili dovolj jedrnato, vam predlagamo, da si ogledate ta video, ki to na kratko pojasnjuje. Ko boste vedeli njegove osnove, boste razumeli koncept verige blokov in Bitcoinov, lahko se poglobite v njegovo tehnološko plat (če vas to zanima).

Zakaj moram na borze bitcoinov predložiti osebni dokument?

To je posledica Spoznajte svojo stranko (KYC) zakoni, ki zahtevajo identiteto vsake njihove stranke. To je tudi odličen način za filtriranje prevarantov, ki poskušajo izmenjave izkoristiti na različne načine.

Zakaj bi nekdo sploh hotel kupiti Bitcoin?

Imamo dva bazena kupcev. Tisti, ki želijo kupiti bitcoin, da zaslužijo tako, da ga preprosto zadržijo (ali poskušajo zaslužiti več Bitcoinov tako, da ga trgujejo z alternativnimi kovanci, znani tudi kot altcoins). In tiste, ki jih zanima nakup spletnih izdelkov z njim. Velika podjetja, ki so že začela uporabljati tehnologijo blockchain in Bitcoin sprejemajo kot plačilno sredstvo, so Microsoft, Dell, Newegg in Overstock – če omenimo le nekaj.

Eden od drugih primerov uporabe je pošiljanje denarja družini in prijateljem zunaj njihove države. Ker prenos denarja na tradicionalen način običajno vključuje visoke menjalne provizije, pa tudi zaradi tega, da banke poslujejo le 5 dni v tednu, včasih traja 5 dni, da je transakcija popolna.

Trgovanje z bitcoini je priljubljeno tudi zaradi dejstva, da je trg odprt 24/7/365. V primerjavi z borzo, ki je ponavadi odprta le med delavniki od 9.00 do 17.00, je hitrost trga zabavna in lahko izkoristi odlične donose vse dni v tednu.

Kaj se zgodi, ko kupite Bitcoin?

Nenadoma se prikaže vesoljska ladja in pozdravijo vas nezemljani, ki vas sprejmejo na Luno.

Ok, ne res.

Ko kupite Bitcoin, vam prodajalec bitcoinov pošlje bitcoin v obliki tajne digitalne kode. To je tisto, za kar imate zamenjavo, da zagotovite, da obe strani dobita, kar zahtevata. Ko je transakcija zaključena (običajno traja približno 10 minut), ste novi lastnik digitalnih kod.

Ali lahko uporabljam več borz?

Da, in to je pravzaprav odličen način, da na začetku kupite čim več Bitcoinov, če omejite eno borzo. Če ste presegli omejitve, se lahko preprosto pridružite drugi borzi in na tej borzi kupite več bitcoinov. To lahko počnete, dokler vam ne zmanjka menjalnic, ki so na voljo v vaši državi.

Ali moram plačati davek na Bitcoin?

Da. Posvetujte se z lokalnim davkom, posvetujte se, kakšna so pravila pri nakupu in prodaji bitcoinov in koliko morate plačati davek. V ZDA., vsako transakcijo z Bitcoinom je treba prijaviti, če jih prodajate z dobičkom. Nismo davčni svetovalci, zato vam glede tega ne moremo dati nobenih navodil.

Katere druge načine lahko dobim Bitcoin poleg nakupa?

Da, na primer, lahko ponudite storitve v zameno za Bitcoin. Vprašajte svojega trenutnega delodajalca o možnostih plačila z Bitcoinom ali pa ponudite novo storitev, ki deluje kot virtualni asistent ali katero koli drugo veščino, ki jo imate. Vendar morate biti pripravljeni na zavrnitev, saj mnogi Bitcoin še vedno povezujejo s kriminalnimi dejavnostmi in ne vedo, kako ga pravilno uporabiti.

Zakaj nakup bitcoinov traja tako dolgo??

Nakup Bitcoina sam po sebi ne traja dolgo, temveč plačilni načini okoli njega. Bančna nakazila na primer običajno trajajo do 5 dni, transakcija z bitcoinom pa običajno traja le 10 minut. Tako lahko traja do 5 dni, vendar transakcija bitcoinov traja le 10 od teh 7200 minut.

Ko imate bitcoin, pa vse transakcije trajajo približno 10 minut.

Izogibanje prevaram z Bitcoin: 5 pravil, ki jih je treba upoštevati

Zaradi velike pozornosti, ki jo Bitcoin trenutno dobiva, po spletu kroži veliko prevar. Obstaja pa nekaj pravil, ki jih morate upoštevati, da se izognete prevaram.

Raziskovalec prodaja / izmenjava

Bodite pozorni, ko izberete zamenjavo za vas (kar že imate na tem spletnem mestu. Pohvale vam!). Oglejte si preglede na forumih, kot je Reddit, da vidite, kaj ljudje govorijo o tem. To je ponavadi odličen način, da dobite vpogled v to, kako borza ravna s svojimi strankami.

Preberete lahko tudi naše najboljše ocene izmenjave. V tem članku podrobno preučujemo najboljše borze, tako da jih lahko sami primerjate glede na pristojbine, hitrost dostave in kje so na voljo.

Če se sliši predobro, da bi bilo res, je verjetno prevara

To velja za skoraj vse v življenju. Če se vam zdi preveč dobro, da bi bilo res, je verjetno ponaredek. Nihče vam ne bo prodal bitcoinov za 50% trenutne tržne cene. Ljudje niso vedno prijazni in če ste dovolj naivni, da verjamete, vam bo žal, ko vas bodo prevarali.

Preverite ocene

Če uporabljate medsebojne izmenjave, kot so Wall of Coins in LocalBitcoins, preverite povratne informacije prodajalca. Če opazite ogromno pozitivnih ocen prodajalca, bi morala vaša transakcija opraviti brez težav. Če je ocena prodajalcev večinoma negativna, se izogibajte.

Pri nakupu uporabite Escrow

Pri nakupu bitcoinov prek foruma ali prek spleta od osebe boste morda slišali nekaj takega:

“PayPal mi denar, ko ga prejmem, vam ga pošljem”. To je enosmerna vozovnica za prevaro. Eden mojih najljubših rek je tudi »Prosim, pošljite kot darilo / za prijatelja na PayPal«. To storite tako, da po pošiljanju denarja ne morete povrniti stroškov.

Če prodajate, je to tudi slab način, saj lahko preprosto izvedejo povratno bremenitev za svojo transakcijo s PayPalom in trdijo, da niso dobili izdelka / storitve, ki so jo kupili (in glede na PayPal vam ni dovoljeno za prodajo kriptovalut z njimi). Zmagali bodo v sporu in ker na Bitcoinih ne morete vrniti povračila, so svoj denar preprosto podvojili – in vam pustili nič.

Zavarujte novo kupljene kovance

Ok, zdaj ste kupili prvi bitcoin ali druge kriptovalute. Dobro zate!

Zdaj je čas, da jih shranite. Ne smete dovoliti, da to stori tretja oseba, kot je menjalnica, saj je več kot 1 milijarda dolarjev izgubljenih v vdorih in prevarah na borzah. To morate storiti sami, razen če želite tvegati, da vam ukradejo ves denar.

Bitcoin je varen le, če ga fizično shranite v denarnico, ki je v vaši lasti.

Najboljše so denarnice strojne opreme, saj so brez povezave in ne tvegajo vdora ali zlonamerne programske opreme. Ponavadi so majhne velikosti bliskovnega pogona USB, zato jih lahko vzamete s seboj kamor koli greste ali jih zaklenete v zaklep.

Prednosti za strojno Bitcoin denarnico

Denarnice s strojno opremo je zelo enostavno nastaviti, če želite začeti, vam ni treba biti tehnično podkovani. Denarnice strojne opreme je enostavno varnostno kopirati in varno hraniti Bitcoine. Ko so bitcoini enkrat v denarnici, jih ni mogoče izbrisati. Otroka lahko ujamete, kako se igra z denarnico, ne da bi ga bilo treba paničariti, vendar ne dovolite, da jo uporablja kot igračo.

Tu je primerjalna tabela strojne denarnice:

Zaslon denarnice sproščen Cena Nakup
knjiga-nano-s-velikaLedger Nano S Da 2016 58 € Kupite tukaj!
trezor_transparentTREZOR Da 2013 99 dolarjev Kupite tukaj!
KeepKey-Bitcoin-Wallet-ReviewKeepKey Da 2015 99 dolarjev Kupite tukaj!
knjiga-hw1-solo-medijKnjiga HW.1 Ne 2013 17 dolarjev Ukineno

Zaključek

Čeprav se ta vodnik za začetnike lahko počuti precej presenetljivo, ga ni treba imeti v mislih. Ko najdete popolno izmenjavo in kupite denarnico po svoji izbiri, ste pripravljeni. Upamo, da ste lahko dobili nekaj več znanja o postopku nakupa bitcoinov in da smo ga pravilno razložili.

Če se po branju tega vodnika pojavijo vprašanja, prosimo, komentirajte spodaj, da bomo lahko tam nadaljevali pogovor. Odgovorimo v najkrajšem možnem času in smo pripravljeni dodati več vprašanj v naša pogosta vprašanja, če je nekaj vprašanj, za katera menite, da smo jih zamudili.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me