7 najboljših rudarjev ASIC 2021: preizkušeno in preizkušeno z mnenji

1. Bitmain Antminer S5 2. Bitmain Antminer S7 3..

Bitmain Antminer S9

Bitmain Antminer S5 Bitmain Antminer S7 Bitmain Antminer S9
ZAČETI! ZAČETI! ZAČETI!

Kriptovaluta je verjetno najboljše darilo, ki ga ponuja 21. stoletje. Začelo se je nekoliko trhlo, sčasoma pa je postajalo vedno bolj stabilno.

Zaradi vaše prihodnosti, finančne prihodnosti je pametno, da začnete razmišljati o kopičenju Bitcoinov. Za to boste najprej morali razumeti, kako delujejo, kako trgovati z bitcoini in predvsem, kako ga kopati. Teorija in postopek rudarjenja Bitcoinov sta lahko zapletena. Vendar so veliki možje razvili tehnologijo, ki od vas zahteva le razumevanje osnov Bitcoina in v ozadju izvaja vse zapletene procese.

Del te nove tehnologije vključuje strojno opremo za rudarjenje Bitcoinov. Bitcoinov v vašo denarnico dodajo le najboljši asic rudarji (razen če kupite bitcoinov). Različna strojna oprema za rudarstvo Bitcoin ima različne ravni zmogljivosti. In z vedno večjo zapletenostjo izračunov rudarjenja Bitcoinov boste morali imeti najboljšega asic rudarja.

V tem prispevku pregledamo nekaj najboljših strojnih strojev za Bitcoin in osvetlimo nekatere dejavnike, ki jih je treba upoštevati pri iskanju najboljše rudarske strojne opreme..

ASIC rudarji: Kaj za vraga je to?

Kratkoročno za integrirano vezje, specifično za aplikacijo, ASIC je vezje, ki je namenjeno določeni uporabi in ne na splošno. Rudarji, ki si privoščijo ASIC, so bolj razviti in izpopolnjeni v primerjavi s tradicionalnimi rudarji, ki uporabljajo CPU, GPU in druge komponente. Obstaja nekaj redkih Bitcoin ASIC rudarskih čipov, ki jih je mogoče skupaj s običajnimi uporabiti samostojno, ko gre za temo rudarjenja Bitcoinov..

Ko gre za rudarstvo z večjo hitrostjo, imajo ASIC rudarji veliko vlogo in so bolj produktivni in stroškovno učinkovitejši od tradicionalnih rudarjev Bitcoinov. Bitcoin rudarstvo je učinkovito le, če je neto korist od produktivnosti in nizkih stroškov delovanja. Zelo porabijo elektriko in obstajajo uporabniki, ki pogosto kombinirajo ploščadi in čipe ASIC, da bi znižali stroške.

Rudarji ASIC so zasnovani tako, da v bistvu delajo in so skupaj z rudarskimi ploščadmi. Prednost dodajanja čipov ASIC rudarskim ploščadim je v tem, da je njihovo kopanje s ploščadmi precej bolj učinkovito. Čip ASIC lahko vsak dan preseže kup GPU-jev. Ko se ASIC čipi nasprotujejo drug drugemu, transakcije razpršijo 100-krat hitreje kot običajni kup GPU-jev.

Razlog za to je, da so čipi ASIC naslednji korak na tehnološkem potovanju, poleg tega pa so energetsko učinkovitejši in porabijo manj energije kot grafični procesorji. Analitiki napovedujejo, da bo v naslednjih nekaj letih mogoče preživeti ASIC čipe, saj ni takšnih načrtov ali tehnologij, ki bi lahko nadomestili čipe v energetskem okviru.

Ena največjih prednosti uporabe čipa ASIC namesto običajnega rudarja je, da medtem ko so drugi rudarji zasedeni, ko čakajo na obdelavo transakcij, boste kovance kopali po veliko višji stopnji, kar vam daje strateško prednost pred njimi..

Ena stvar, ki bi vas lahko nekoliko razjezila, je ta, da so lahko čipi precej specifični za naloge in so narejeni izključno za rudarjenje bitcoinov, zato lahko stroški njihove izdelave precej visoki. Čeprav boste morda želeli, da bo hitrost zgoščevanja kovancev visoka, je čas, potreben za izdelavo mikročipa za posamezno nalogo, precej velik. Prvi rudar, ki je bil izdan z uporabo čipa ASIC, je Bitmain izdelal maja 2016 na Kitajskem.

Čeprav je bil zasnovan za pridobivanje Bitcoinov, je bilo z njim mogoče kopati še druge kovance SHA-256. Dokaj nazorno je bilo dokazano, da so čipi ASIC boljši od kombinacije FPGA, GPU-jev in CPU-jev, ko gre za hitrost rudarjenja in hitrost razpršitve..

ASIC rudar: skupne in priljubljene blagovne znamke

Obstaja veliko podjetij, ki izdelujejo ASIC rudarje in izdelujejo mikročipe na podlagi istih tehnologij. Manjši poteg tu in tam loči blagovne znamke med seboj in vsaka ima svojo ceno in lastnosti. Tu je nekaj izmed njih, ki so jih ocenili precej visoko in jih rudarji po vsem svetu pogosto uporabljajo:

 • Bitmain: Ko gre za različna orodja za rudarjenje Bitcoinov, ni imena, ki bi bilo bolj odmevno kot Bitmain. To je podjetje, ki je bilo odgovorno za Antminer in je z leti postalo največji dobavitelj vseh rudarskih orodij, ki jih uporabljajo ljudje po vsem svetu. Čeprav podjetje zdaj množično proizvaja ASIC rudarje, cena še ni povsem ugodna. Tipični Bitcoin rudar iz Bitmaina ima ceno okoli 1100 USD. Zanimivost Bitmainovih rudarjev je, da prihajajo s trimesečno garancijo. Odvisno od izbranega modela se hitrost razpršitve rudarja giblje od 8 do 14 TH / s. Vsak model ima svojo učinkovitost in odvisno od tega se razlikuje tudi donosnost rudarjev ASIC. Poročali so, da so uporabniki nekaterih serij rudarjev trdili, da so bili rudarji precej nestabilni.
 • Rudarstvo Halong: Ta se je začel kot ASIC rudarski zagon, nihče ni mogel reči, da bi oprema Halong Mining lahko postala ena najboljših na svetu. Ko je bil zagon ustanovljen, je Halong Mining zagnal rudar Dragonmint T16. To je podjetju prineslo precej priznanja in ljudje so začeli verjeti, da bo to prihajajoče zagonsko delo nekaj najboljšega, kar se je kdaj zgodilo rudarski skupnosti ASIC.Rudar iz Halonga je začel tekmovati s pionirjem Bitmain in odšel je med seboj ter se potegoval za prvo mesto. Halong Mining je začel oglaševalsko kampanjo, da bi poudaril prednosti rudarja ASIC, ki so ga izdelali. Z oglasi si je podjetje prizadevalo ustvariti občutek zaupanja pri svojih kupcih in verodostojnost. Po navedbah podjetja so milijoni dolarjev vložili v razvoj Dragonmint T16. Prva serija rudarja je bila odposlana marca 2020 in od takrat ni bilo pritožb. Rudar, ki deluje med napetostjo 220V in 240V, porabi 0,075 J / GH in ima hitrost razpršitve približno 16 TH / s..
 • Canaan Creative: Ko gre za najstabilnejše rudarje bitcoinov, ni imena, ki bi bilo tako prepoznavno kot ime Canaan Creative. Znotraj rudarja je krmilnik Avalon, ki lahko v enem omrežju priključi do 4 rudarje.Čeprav so stroški rudarja precej premijski in znašajo približno 700 dolarjev, obstajajo uporabniki, ki trdijo, da rudarstvo Canaan Creative rudar ni tako učinkovit kot Bitmain rudar. Če gre verjeti poročilom in komentarjem, je povprečna hitrost razpršitve rudarja podjetja Canaan Creative približno 7,3 TH / s.
 • Baikal: Baikal je ime, ki ga vsi poznajo zaradi njihovega dela na področju raziskav in razvoja tehnologije ter mikročipov od leta 2008. To je bilo podjetje, ki je leta 2013 ustvarilo algoritme čipov SHA-256. veliko izkušenj z razvojem zgoraj omenjenih čipov in omenjene izkušnje so uporabili v prihodnjih tehnologijah, ki so jih začeli razvijati. Obstajajo štiri linije izdelkov podjetja Baikal, ki ponujajo precej izdelkov, povezanih s tehnologijo. To so Giant B, N, x10 in plus. Obstajajo tudi drugi izdelki podjetja, ki pomagajo v rudarskem procesu. Sem spadajo vadnice za rudarstvo, storitve za stranke in podpora po prodaji izdelkov, med dolgo vrsto storitev.
 • Ebang: Ebang vam v kombinaciji z učinkovitostjo in stabilnostjo prinaša ASIC rudarske čipe po ceni med 700 in 1100 USD, odvisno od modela, za katerega se odločite. Rudarski čipi, ki jih je izdelal Ebang, uporabljajo tehnologijo 14 nm, kar čipom pomaga, da iztisnejo hitrost razpršitve s 6,3 na 9 TH / s..
 • GekkoScience: V Združenih državah Amerike je bilo majhno rudarsko podjetje, ki je sanjalo, da bi ga postalo veliko. To so storili s podjetjem, zdaj znanim kot GekkoScience. Podjetje zdaj izdeluje USB mikro rudarje, ki so obstoječe čipe ASIC vključili v svoje lastne zasnove. Končni rezultati pa niso vedno donosni, kot je razvidno iz GekkoScience 2 PAC.

Veliko navdušenja se ustvarja zaradi tvita MyRig, ki prikazuje rezino in trdi, da jo je ustvaril tehnološki velikan Samsung. Resnica o trditvi še ni potrjena, če pa se šteje, da temelji na trdnih temeljih, prihaja do grožnje, ki bo spremenila celotno industrijo. Govori se tudi, da Samsung čipe proizvaja že več kot eno leto.

Vendar kupec čipov še vedno ni znan, čeprav je nekaj ljudi, ki menijo, da se čipi prodajo podjetju Halong Mining za proizvodnjo rudnika Dragonmint T1. Če bi se Samsung pridružil igri, bi lahko postal največji proizvajalec rudarskih čipov ASIC, saj ima na razpolago precejšnja sredstva, cena pa bi lahko zaznamovala tudi majhen padec, saj bodo čipi proizvedeni na precej veliki ravni, da bi zadovoljili povpraševanje.

ASIC rudarji: Kako delujejo?

Obstajata dva različna načina izdelave rudarjev ASIC. Lahko so vnaprej izdelani za delo s posebno aplikacijo ali pa izdelani in nato integrirani z aplikacijo po meri.

Tipični deli rudarja ASIC so programska oprema za rudarstvo, čip ASIC, vir energije in ventilatorji, ki ohranjajo sistem hladnega. Celotna ploščad je sestavljena iz ventilatorjev, čipov ASIC in procesorjev med glavnimi komponentami.

Če želite razumeti delovanje rudarja ASIC, vam ni treba zapraviti nepotrebnega denarja za to, da postanete strokovnjak za rudarstvo. Namesto tega se lahko odločite za poceni vadnice, ki so na voljo v internetu. Drug način, kako se lahko odločite, je uporaba USB rudarjev. Čeprav so precej poceni, je hitrost razpršitve na njih precej nizka. To je razumljivo, saj dobiš tisto, kar plačaš.

Pri običajnem USB-rudarju, ki stane približno 30 USD, boste dobili povprečno hitrost razpršitve 330 MH / s. Donos naložbe z uporabo te vrste rudarjev je običajno približno 1% na mesec. Želeli boste vlagati v ASIC rudar, če nameravate zgraditi vrhunsko strojno opremo za rudarjenje bitcoinov.

Če iščete najboljšega ASIC rudarja na trgu, boste želeli uporabiti Antminer S9 s hitrostjo razpršitve 14 TH / s. Ta rudar porabi precej energije in zato boste potrebovali vir energije, ki napaja več kot 1275 vatov. Lahko se odločite za katero koli od obeh možnosti, odvisno od vrste moči, ki jo izberete:

 • 110V napajalniki, kot je zlato ocenjena 1000 W napajalna enota, oz
 • 650 W Power Power ASIC Miner

Za začetek so vam na voljo le trije preprosti koraki. Ti so naslednji:

 1. S kabli PCIe povežite PSU z Antminer S9. S tem boste rudar samodejno povezali z Ethernet kablom.
 2. Po tem boste morali vklopiti PSU in zagotoviti, da je rudar začel delovati.
 3. Zadnji korak je, da računalnik povežete z istim omrežjem kot rudar in ste končali.

ASIC rudarji: Kako začeti

Preden začnete graditi strojno opremo za rudarjenje bitcoinov, morate upoštevati nekaj stvari. Nekateri ljudje raje postavljajo rudarske ploščadi na svoje domove, toda če razmišljate o znatnem zaslužku, boste morali imeti pravilno nastavitev, ki doma ni izvedljiva.

Narediti morate nekaj težkih izračunov in dobiti odgovore na to, kaj želite v dobičku. Lahko vložite na tisoče dolarjev in nato ne ustvarite dobička, če niste nastavljeni s pravo opremo. To bo samo izguba vašega truda in denarja, na koncu pa boste obžalovali, da ste se kdaj posvetili rudarjenju bitcoinov.

Če se želite pridružiti industriji in ustvariti dobiček, boste morali zgraditi strojno opremo, ki vam bo prinašala dobiček, ali kupiti eno od vnaprej izdelanih ploščadi, ki so na voljo na trgu..

Obstaja nekaj stvari, ki jih potrebujete, ko iščete nekaj bitcoinov. Tej vključujejo:

 1. Rudar ASIC,
 2. Programska oprema, ki bo združljiva z rudarjem, na primer BFGMiner ali CGMiner,
 3. Bitcoin rudarski kalkulator, ki vam bo pomagal določiti število izkopanih altcoinov. Ta številka bo v skladu z močjo pripomočkov za rudarstvo ASIC, ki jih imate.
 4. Za boljše hlajenje komponent lahko uporabite tudi dodatni ventilator.
 5. Bitcoin denarnica. To bo denarnica, v katero boste shranili vse kovance, ki jih je izkopala vaša nastavitev.
 6. Blatni bazen lahko uporabite tudi kot račun za zbiranje bazenov.

Postopek rudarjenja je dokaj enostaven za razumevanje in ko ga boste spoznali, ga boste lahko začeli kadar koli želite, ko boste imeli nastavljeno strojno opremo.

 1. Prva stvar, ki jo morate storiti, je, da svoj pripomoček ASIC miner povežete z računalnikom.
 2. Po tem lahko s kalkulatorjem rudarjenja bitcoinov izračunate izkupiček v obliki rezultatov bitcoinov.
 3. Če nimate računa za rudarstvo v bazenu, se prijavite za račun za bazen v slush. ASIC rudarja boste morali povezati z računom za zbiranje bazenov.
 4. Naslednji korak je nastavitev konfiguracije računa za rudarstvo v bazenu. Običajno ta korak zahteva naslov strežniških vrat in področja.
 5. Po tem boste morali zagnati svojo programsko opremo za rudarjenje bitcoinov, na primer CGMiner ali BFGMiner.
 6. Nato vas bo programska oprema pozvala, da vnesete svoj naslov, vrata, uporabniško ime in geslo.
 7. Začnite postopek rudarjenja in v skladu s tem rudite bitcoin.

Kako izbrati najboljšo rudarsko strojno opremo

Hash Stopnja

Stopnja razpršitve se nanaša na število zapletenih izračunov, ki jih lahko strojna oprema opravi v vsaki sekundi. Stopnja razpršenosti je ključni dejavnik, saj visoka stopnja razpršitve povečuje možnosti za reševanje zapletenih matematičnih izračunov, potrebnih za zaslužek Bitcoina kot nagrado.

Pri rudarjenju Bitcoinov boste iskali posebno rešitev. Pri hash algoritmih bodo podobni matematični problemi vedno dali podobne rešitve. Vendar pa so zasnovani tako, da delujejo nepredvidljivo. Kot tak je edini najboljši način za pravilno določitev rešitve poskusiti veliko različnih (naključno). Poleg tega morate vedeti, da je rudarstvo konkurenčno. Ker se po koncu vse transakcijske zahteve oddajajo v enakovredno omrežje. Torej rudar, ki ga prvi dobi pravilno, dobi nagrado. Iz teh razlogov je za donosno rudarstvo bistvena visoka hitrost razpršitve.

Stopnja zgoščenosti se meri v megagašejih ali gigahaših ali terahaših na sekundo. Že prva rudarska strojna oprema je imela hitrost razpršitve med 336 MH / s in 14.000.000 MH / s.

Poraba energije

Upoštevajte, da je rudarstvo bitcoinov naložba. Glede na to boste morali vzdrževati postopek rudarjenja Bitcoin nekaj stroškov. Eden od stroškov, za katerega boste morali poskrbeti, so stroški energije.

Močnejša strojna oprema, kot jo uporabljate, je električna energija, ki bi jo morali pričakovati. Pred nakupom rudarske strojne opreme upoštevajte oceno porabe električne energije v vatih. Če to veste, boste lažje izračunali stroške energije, ki jo porabi naprava. Pomagal vam bo določiti sposobnost rudarjenja Bitcoinov z omenjeno strojno opremo. Če vaši izračuni ocenjujejo, da je prihodek od rudarjenja BTC manjši od prihodnjega računa za energijo, potem se podjetje ne splača.

Z uporabo številk porabe energije in hitrosti razpršitve lahko določite, koliko razpršenih delov je mogoče izkopati iz vsakega vata električne energije, ki teče skozi vašo rudarsko strojno opremo. Za ta izračun delite hitrost razpršitve s porabo vatov strojne opreme.

Če imate na primer hitrost razpršitve strojne opreme 4500 MH / s in potrebujete približno 32 vatov energije, potem pričakujte, da vam bo rudarska strojna oprema zagotovila približno 140.625 MH / s za vsak vat električne energije. Za izračun računa za električno energijo, ki ga pričakujete vsak teden, mesec ali leto, uporabite spletne kalkulatorje za rudarstvo energije Bitcoin.

Ali se enaki izračuni uporabljajo pri uporabi prenosnika, se lahko vprašate? No, imajo. Prenosniki porabijo energijo in imajo tudi hitrost razpršitve. Za izračun stroškov energije upoštevajte zgornjo formulo.

Cena

Bistvena je tudi cena rudarske strojne opreme. Ne pozabite, da bo večina poceni rudarske strojne opreme zgrabila nekaj bitcoinov. Draga strojna oprema za Bitcoin je edinstvena, hitra in učinkovita. Če želite zaslužiti z Bitcoin rudarskim poslom, bodite pripravljeni na naložbe. Pri nakupu si prizadevajte za vrednost in kakovost.

Ko imate idejo o dejavnikih, ki jih je treba iskati zgoraj, se začne lov na najboljšo strojno opremo za rudarjenje bitcoinov. Da bi vam olajšali, smo že sestavili seznam najboljših rudarjev. To vam bo pomagalo določiti najboljšo strojno opremo za bitcoin rudarje in začeti sami rudariti bitcone.

Naših 7 najboljših ASIC rudarjev 2021

1. Bitmain Antminer S5

Bitmain Antminer S5Antminer S5 morda ni najnovejša strojna oprema za Bitcoin (drugi modeli, kot sta S7 in S9, sta prišla po njem), vendar je še vedno v uporabi, njegova učinkovitost in funkcija pa sta zgledna.

Bitmain Antminer S5 ima napajalnik z oznako 115 voltov, ki porabi približno 560 vatov. Zaradi majhnih potreb po energiji in porabe lahko Antminer S5 sprejme majhen napajalnik, podoben tistemu, ki deluje na namiznih računalnikih.

Glede na učinkovitost enota proizvede približno 1 GH / s na vsakih 0,51 vata. Kar pomeni 0,51 J / GH. V primerjavi s predhodnikom S3 se je učinkovitost S5 izboljšala. Vse te integrirane funkcije so najmočnejši rudar bitcoinov na trenutnem trgu.

Kar zadeva težo, S5 tehta 2,5 kg. Njegova manjša teža je posledica lahkega materiala in dejstva, da je odprt od zgoraj navzdol. Namestitev ni raketna znanost in ne zahteva predhodnih tehničnih izkušenj. Zaradi vseh teh lastnosti je najboljši antminer na trenutnem trgu.

ZAČNITE Z BITMAIN ANTMINER S5

2. Bitmain Antminer S7

Bitmain Antminer S7Bitmain Antminer S7 je bil na trg predstavljen leta 2015. Od takrat je postal eden najbolj priljubljenih rudarjev strojne opreme Bitcoin in prevladuje na trgu zaradi nizke porabe energije v primerjavi s S5.

Napajalna enota, ki je priporočljiva za uporabo S7, je 1600 W APW3. Ta napajalna enota je daleč ena najboljših na trgu. Natančno je zasnovan za Bitcoin rudarstvo.

Rudar lahko poganja celo najmočnejšo rudarsko strojno opremo – Antminer S9. Vendar pa za delovanje potrebuje najmanj 205 voltov. Optimalna poraba energije je najučinkovitejši rudar bitcoinov.

Učinkovitost S7 je odvisna od učinkovitosti uporabljenega napajanja in temperature okolice. Toda pri sobni temperaturi približno 25 stopinj Celzija S7 proizvede približno 1300 vatov. Na tej točki upoštevajte, da je vsaka generacija Antminerja skoraj dvakrat učinkovitejša v primerjavi s predhodnikom.

Tehta 7,5 kilograma in ima trpežno kovinsko ohišje s sistemom utora in peres. Ker je enota hrupna, ni idealno, če jo imate v domu. Poleg tega je nujno poskrbeti, da ga postavite v hladno okolje, da boste porabili manj energije za njegovo hlajenje, ko mine.

ZAČNITE Z BITMAIN ANTMINER S7

3. Bitmain Antminer S9

Bitmain Antminer S9Bitmain Antminer S9 je trenutno najboljša strojna oprema za Bitcoin, ki je na voljo na trgu. Odlikuje ga najvišja hitrost razpršitve približno 14 TH / s in je daleč najučinkovitejša razpoložljiva rudarska strojna oprema.

Ta visoka hitrost razpršitve je bila omogočena z uporabo 3 vezij s skupno 189 čipi. Za vse, kar ponuja S9, bi morali pričakovati, da boste zanj plačali precej peni.

Antminer S9 je mogoče učinkovito uporabljati z napajalnikom Antminer 1600 W. Če govorimo o učinkovitosti, je S9 predvsem najučinkovitejša rudarska strojna oprema na voljo. In medtem ko porabi 300 vatov več v primerjavi s S7, je dvakrat bolj učinkovit s približno 0,1 Joula na Gigahash.

Enota je trdno zasnovana in tehta 10,4 kilograma. Trdna oblika je priročna, ko mora rudar več rudarjev razporediti na eno polico. Če uporabljate S9, ga imate najbolje v garaži ali skladišču. Hrup, ki ga ustvarja dom, je nevzdržen.

ZAČNITE Z BITMAIN ANTMINER S9

4. Antminer T9

antminer-t9-pregledT9 je še en odličen najboljši bitcoin rudar 2020 na seznamu. Vendar je treba poudariti, da gre nekoliko višjega cenovnega razreda. Kar zadeva primerjavo T9 s S9, se rudarji ločijo, kaj je bolje. Spodaj je kratek pregled T9, ki bo omogočil enostaven postopek izbire med njima.

T9 porabi približno 1450 vatov za približno 11,5 TH / s za serijo 23. Izkoristi 0,126 J / GH. S temi številkami je S9 boljši od T9. Toda preden se odločite, upoštevajte, da so bili kakovostni čipi v S9 nekoliko nižje kakovosti, kar vodi do njihove zmanjšane stabilnosti. Rudar T9 ima to težavo odpravljeno.

T9 se je udeležil tudi vprašanja pred samodejnimi frekvencami, ki je prevladovalo pri rudarju S9.

ZAČNITE Z ANTMINER T9

5. AvalonMiner 741

avalonminer 741 pregledČe iščete odličnega rudarja bitcoinov po dostopni ceni, je ta pravi za vas. Ta izdelek je zadnji dodatek v industriji podjetja Canaan. Zagotavlja dobro hitrost razpršitve približno 7,3 TH / s in ima zračni hladilni sistem, ki omogoča, da 88 čipov odlično deluje kot ena enota. Prav tako pomaga, da rudar ves čas deluje.

Enota ima izkoristek 0,16 J / GH. Ta ocena učinkovitosti je precej boljša v primerjavi z vsemi drugimi izdelki v njenem cenovnem razponu.

ZAČNITE Z AVALON MINER 741 / su_button] ZAČNITE Z ANTMINER L3

7. Bitmain Antminer D3

Bitmain Antminer D3Ta rudarska strojna oprema je bila na trg uvedena leta 2018. Ko govorimo o rudarjih Dash ASIC, morate omeniti Antminer D3, saj je med najboljšimi.

Večina rudarjev uporablja to strojno opremo za prvo kopanje dash kovancev, ki jih kasneje pretvorijo v Bitcoin in v tem procesu ustvarijo ogromen dobiček. Antminer D3 zagotavlja hitrost razpršitve 15 GH / s in porabi približno 1200 W.

Na splošno meri 320 x 130 x 190 mm, kar omogoča lepo ureditev pri sočasnem delovanju več rudarjev.

ZAČNITE Z BITMAIN ANTMINER D3

Kako je ASIC Miner spremenil svet rudarjenja kriptovalut

Ko je bila ideja o bitcoinu in bitcoin rudarstvu še vedno nova, je bil za začetek rudarjenja potreben le običajni računalnik z običajnim CPU in GPU. Ko pa se je ideja popularizirala, tradicionalna oprema ni mogla dobiti želene hitrosti razpršitve. Takrat so začeli napredovati. Že vnaprej je bilo znano, da ko bo povpraševanje po bitcoinih naraslo, bo treba razviti boljšo strojno opremo, ki bo sledila povpraševanju.

Ko se je tradicionalni CPU izkazal za neučinkovitega, so v sistem dodali še grafične procesorje. To je nekaj časa ohranjalo hitrost razpršitve. Vendar pa je eksponentna rast povpraševanja pomenila potrebo po boljši strojni opremi, ki bo sledila trgu.

Takrat so grafični procesorji postali naprednejši in njihovi svežnji so se začeli uporabljati za doseganje višje hitrosti razpršitve. Vendar pa so se stroški električne energije začeli večati po nebu in rudarjenje kovancev na svežnjih grafičnih procesorjev tudi prenehalo biti izvedljivo.

Ko se bo število rudarjev povečalo, bo hitrost razpršitve upadla, če uporabljate isto opremo. Takrat se je pojavila potreba po boljši tehnologiji in so se pojavili čipi ASIC.

Kot že dobro vemo, so čipi ASIC zasnovani izključno za rudarstvo in so v primerjavi z grafičnimi procesorji dokaj učinkoviti, saj ob nižji porabi električne energije proizvajajo višjo hitrost razpršitve. Ta specializirana tehnologija je naredila čudeže in podjetja in posamezniki po vsem svetu so po izidu čipov ASIC ustanovili lastne rudarske farme.

Ker je bila ta tehnologija razvita izključno za rudarstvo in je ni mogoče uporabiti nikjer drugje, morajo stroške prevzeti samo kupci rudarjenja. Zato lahko nekateri najboljši rudarji ASIC na svetu stanejo na tisoče dolarjev vsak mesec.

Ko delujejo rudarji ASIC, se proizvede precej toplote. To je eden od edinih razlogov, zakaj številna podjetja na svetu težko iščejo primeren kraj za postavitev rudarskih kmetij. Veliko prostora je potrebno za namestitev vse opreme, elektrika pa mora biti tudi poceni. Veliko prostora zavzamejo ventilatorji, ki se uporabljajo za hlajenje opreme.

Po drugi strani pa nekatera podjetja nimajo težav s to ureditvijo in so ustanovila ogromne rudarske farme. To je privedlo do rudarjenja bitcoinov in validacije verige blokov, da bi postali bolj centraliziran postopek, saj večino rudarjenja opravlja teh nekaj podjetij.

Ali lahko rudarimo brez ASIC rudarjev? DA!

Čeprav bodo vsi po vsem svetu priporočali, da vlagate v ASIC rudar, obstaja nekaj drugih načinov, na katere lahko rudarite bitcoin in druge altcoin-e. Tej vključujejo:

 • Rudarski bazeni: To je postopek sodelovanja z drugimi v bazenu in združevanja računalniške moči vseh za ustvarjanje bloka. Nagrade tega bloka se nato delijo med vse člane skupine, ki so odvisni od računalniške moči, ki so jo prispevali.
 • USB rudarji: To je eden najpreprostejših načinov rudarjenja; edina stvar, ki jo morate storiti, je, da USB Miner priključite na računalnik. Vendar je precej neučinkovit in običajno velja za izgubo časa in denarja.
 • CPU: To bo eden najpreprostejših načinov rudarjenja; edina zahteva je CPU z močnim procesorjem. To je bilo plodno pred desetletjem, zdaj pa ne bo prineslo nobenega rezultata.

Izbira najboljšega rudarja ASIC: kaj je vaša izbira?

Konec koncev je odločitev, ali boste Bitcoin rudarili, odvisna od vas. Če pa potrebujete najboljšo rudarsko strojno opremo, da bo vaše rudarsko podjetje donosno, potem je zgoraj nekaj najboljših rudarjev, ki bi jih morali upoštevati. Poskrbite, da boste upoštevali dejavnike, ki smo jih navedli zgoraj, preden izberete najboljšega rudarja asic.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me