Antminer S5 Review – Lees voordat u het koopt!

Wanneer je aan cryptocurrencies denkt, is de eerste naam die in je opkomt die van Bitcoins. Nu ze het punt hebben bereikt waarop ze bijna synoniem zijn geworden met de term, staat de Bitcoin nog lang niet op het punt te stoppen. In feite worden nieuwe wegen en domeinen die rond cryptocurrencies draaien, en met name de Bitcoin, nog steeds opgegraven en aan de wereld geïntroduceerd..

Na een waanzinnige golf van investeringen in de Bitcoin die wereldwijd leek te gebeuren, stellen mensen zich nu open voor nog betere en recentere vormen van handel die hen mogelijk enorme winsten zouden kunnen opleveren, en de Bitcoin bevindt zich toevallig in het epicentrum van allemaal..

De nieuwste transactie die de publieke belangstelling heeft bereikt en ook de krantenkoppen haalt, is die van cryptocurrency-mijnbouw. Mensen staan ​​in de rij om te investeren in mijnbouwapparatuur en -hardware en nemen enthousiast deel aan deze vorm van technologische mijnbouw waarbij blokken op de Bitcoin-blockchain worden geverifieerd.

Het proces vereist een mijnwerker om een ​​aantal complexe rekenalgoritmen op te lossen, en aangezien dat gewoon niet iemands kopje thee is, hebben we een grote verscheidenheid aan mijnbouwinstallaties op de markt die al het zware werk voor je doen. Deze platforms zijn ontworpen om het grootste deel van het mijnbouwproces daadwerkelijk uit te voeren, terwijl u ze alleen maar hoeft op te zetten en ervoor te zorgen dat aan hun energiebehoeften wordt voldaan.

Wat betreft deze vereisten, dit is waar het allemaal een beetje lastig wordt. We zeggen dit omdat deze machines vaak gigantische hoeveelheden stroom nodig hebben, iets wat leidt tot een directe impact op de elektriciteitsrekeningen die u aan het einde van de maand betaalt. Vaak zijn deze hoge energierekeningen de reden waarom toegewijde mijnwerkers de handel voorgoed verlaten.

Afgezien van de energiebehoefte, hebben deze machines wat onderhoud nodig en, nog belangrijker, een geschikte werkomgeving. Het punt is dat deze platforms vaak een enorme hoeveelheid geluid produceren. Bij het uitvoeren van dergelijke zware bewerkingen is het niet meer dan normaal dat deze machines de neiging hebben om warm te worden.

En om al die extra warmte te verdrijven, worden ze geleverd met aangehechte ventilatoren die met hoge snelheden draaien om de rig af te koelen. Dit leidt verder tot een behoorlijke hoeveelheid geluid, waardoor deze boorplatforms vaak ongeschikt zijn voor residentieel gebruik. Echter, als je eenmaal voorbij al deze eerste haperingen bent, kan cryptocurrency-mijnbouw echt vruchtbaar en boeiend blijken te zijn.

Om dat stadium te bereiken, moet u echter eerst de allereerste fundamentele hindernis naar keuze nemen. De keuze tussen heel veel mooi uitgeruste mijnbouwinstallaties die op de markt verkrijgbaar zijn. Dit artikel is bedoeld om u daarbij te helpen door de Antminer S5 te herzien, een mooie aanvulling op de lange reeks mijnwerkers die op de markt worden gebracht door de mijnbouwgigant Bitmain.

De Bitmain Antminer S5 recensie

Bitmain Antminer S5 recensieDe Bitmain Antminer S5 is in veel opzichten geweldig, maar een van de belangrijkste verkoopargumenten van deze machine is dat hij goedkoop is, met een aantal tweedehands eenheden die al beschikbaar zijn voor slechts $ 200. Dat is een geweldige deal voor elke Bitcoin-mijnwerker, laat staan ​​een met een groot aantal functies zoals de S5. Het enige waar alle mijnwerkers bijna universeel last van hebben, is dat ze de neiging hebben om een ​​groot deel van de stroom van je huis op te zuigen..

Dit is de reden waarom ontwikkelaars momenteel hun hart en ziel steken in het produceren van energie-efficiëntere en kosteneffectievere mijnwerkers die u een behoorlijk aantal bewerkingen bieden tegen lage energiekosten. De S5 is toevallig een van de vele apparaten die met hetzelfde model zijn ontwikkeld.

Het vereist slechts 590 watt aan vermogen, wat redelijk begrijpelijk is gezien het feit dat veel andere mijnwerkers op de markt tegenwoordig veel meer vragen. Omdat deze mijnwerker gericht is op dat ene specifieke deel van mijnwerkers die nieuw zijn in het hele bedrijf en nog steeds de kneepjes van het vak leren, is het toevallig geweldig voor experimenten of leerdoeleinden.

Toegewijde mijnwerkers, degenen die ernaar streven hun winst te vergroten en echt groot te worden in cryptomining, moeten misschien ergens anders zoeken.

Zoals eerder uitgelegd, is gegenereerde ruis een van de vele parameters waarop een mijnbouwplatform vaak wordt gerangschikt. Hoe luidruchtiger een miner, hoe kleiner de kans dat hij ooit groot wordt onder alle andere machines die er zijn. En om het geluidsniveau tot een minimum te beperken, moet er een vaste configuratie zijn voor de ventilatoren van het systeem.

Deze koelventilatoren zijn over het algemeen verantwoordelijk voor al het geluid dat een installatie uitstraalt, en als ze op de juiste manier zijn geconfigureerd, krijg je een veel geluidsarmere werkomgeving. Helaas voor de S5 wordt hij geleverd met een enkele ventilator, en als gevolg daarvan moet hij behoorlijk hard draaien om alle koelingsacties bij te houden waarmee hij is belast.

Dit leidt verder tot een toename van het geluidsniveau van de S5, waardoor deze op een oncomfortabele 75 dB draait. Hoewel het niet veel is dat u kunt doen om dit nog beter te maken, is er echter de voorziening om bepaalde modificaties te gebruiken en wijzigingen in uw S5-mijnbouwinstallatie aan te brengen als het geluid u echt afvinkt. Ze brengen echter zelf extra kosten met zich mee.

Bovendien gaat de wereld behoorlijk snel vooruit. Met zulke snelle ontwikkelingen zullen veel dingen sneller veranderen dan we verwachten. Dat geldt ook voor mijnwerkers. Toen mijnbouwplatforms voor het eerst op de markt kwamen, wisten mensen niet zeker wat ze van hen konden verwachten, maar geleidelijk begonnen mensen te beseffen wat een goede hash-snelheid was..

Dit leidde verder tot meer concurrentie tussen de fabrikanten, waarbij elk van hen ernaar streefde de ander te overtreffen in termen van de hash-snelheid die hun rig kon leveren. Snel vooruit naar het heden, en we hebben nu miners die torenhoge hash-snelheden kunnen leveren en even efficiënt zijn met hun stroomverbruik.

De S5 lijkt in vergelijking echter een beetje achterop te zijn geraakt. Met een hash-snelheid van ongeveer 1155 GH / s lijkt het ernstig achter te blijven bij de huidige marktstandaarden. Om deze precieze reden kunnen gevorderde mijnwerkers die serieuze winsten willen behalen, deze misschien vermijden.

AAN DE SLAG MET ANTMINER S5

De tand des tijds

De S5, gelanceerd in 2014, heeft zeker een lange weg afgelegd sinds het begin. Op het moment van zijn debuut was de S5 toevallig een van de meest efficiënte en snelste modellen op de markt. Het kreeg te maken met hevige concurrentie van de Spondoolies Tech SP20, een andere grote speler van die tijd.

Sindsdien lijkt de grote toestroom van nieuwere en betere modellen, elk met hun eigen unieke kenmerken, de S5 in vergelijking echter relatief onbeduidend te hebben geacht. Hoewel het werd vervaardigd met behulp van het 28 nm-fabricageproces, hebben nieuwere modellen die sindsdien zijn gelanceerd deze specifieke vorm van fabricage gemeden en de veel geavanceerdere 14 nm of 16 nm-ontwerpen overgenomen. Deze nieuwere modellen presteren daardoor veel beter in termen van hash-snelheid of efficiëntie.

Is het het waard?

Om eerlijk te zijn, als u een enthousiaste mijnwerker bent die mijnbouw maakt voor winst, en op zoek bent naar mijnbouw als een middel om een ​​stabiel en vast rendement te garanderen, dan is deze machine misschien niet de beste voor u. Aan de andere kant, als je gewoon een hobbyist bent en het je enige belang is om een ​​goede grip te krijgen op hoe cryptomining werkt, en om gaandeweg een paar kneepjes van het bedrijf te leren, dan hoef je niet te zoeken naar verder. De S5, met zijn lage kosten en beperkte stroombehoefte, zal de perfecte oplossing voor u blijken te zijn.

Prijs

Gebruikte modellen van de S5 hebben een prijskaartje tussen $ 190 en $ 299, en zijn gemakkelijk te koop op eBay of Amazon. De zending komt meestal uit Amerika en kan tussen de twee en vijf dagen onderweg zijn, afhankelijk van uw locatie.

Gloednieuwe modellen van de S5 zijn daarentegen alleen verkrijgbaar via de officiële Bitmain-website. U zou ongeveer $ 413 moeten betalen voor de aankoop en er is geen garantie voor onmiddellijke aankoop, aangezien het product meestal niet op voorraad is, daarom moet u voorbereid zijn op een korte wachttijd voordat uw aankoop wordt bevestigd.

Stroomvoorziening

Zoals eerder vermeld, heeft de S5 ergens tussen de 560 en 590 watt vermogen nodig voor een stabiele werking. Het enige dat u hoeft aan te schaffen om u te verheugen op ononderbroken gebruik, is een fatsoenlijk gevoede ATX-voedingseenheid.

Zorg ervoor dat u de efficiëntieclassificatie controleert van de voeding die u koopt of van plan bent te gebruiken, want dit kan mogelijk een enorme impact hebben op uw algehele activiteiten. Ongewaardeerde of slecht beoordeelde voedingen leiden vaak tot overmatige verspilling van elektriciteit en extra uitstoot van warmte en geluid, die beide nadelig zijn voor de prestaties van een mijnwerker.

Winstgevendheid

Winstgevendheid is een van de belangrijkste zorgen voor toegewijde mijnwerkers. Het is een eenvoudige maatstaf voor hoeveel waarde voor uw geld of het maximale rendement op uw investering u krijgt. Wat de S5 betreft, is het nieuws niet zo geweldig.

Afgaande op de huidige trends in Bitcoin-prijzen, lijkt het erop dat u geen winst zult maken met de S5. Als u echter op de een of andere manier uw elektriciteitskosten zou verlagen tot 10c voor een kWh, heeft u misschien het geluk dat u geen verliezen op uw investering lijdt..

Kortom, als een aantal factoren op de een of andere manier in uw voordeel zijn, namelijk Bitcoin-prijzen, energiekosten en een paar aanpassingen om de efficiëntie van de S5 op te voeren, dan lukt het u misschien gewoon om een ​​paar winst voor uzelf te maken..

Energie-efficiëntie

De S5 wordt genoemd als een energiezuinig apparaat dat belooft uw energiekosten tot een minimum te beperken en tegelijkertijd te werken aan grotere winsten en een hoger rendement. Het is beoordeeld om ongeveer 1 Gigahash te produceren voor elke 0,51 watt stroom die het verbruikt. Het werkelijke stroomverbruik van het apparaat hangt daarentegen grotendeels af van de temperatuur waarbij u uw PSU onderhoudt en de bijbehorende efficiëntie.

Behuizing

Wat betreft de opbouw van de S5 is deze vrij eenvoudig in gebruik en bovendien grotendeels verplaatsbaar. Met zijpanelen gemaakt van een duurzaam en lichtgewicht kunststof materiaal, is het aan de boven- en onderkant toevallig open.

De kunststof structuur geeft de unit echter ook enkele ongewenste eigenschappen, zoals beperkte plaatsing en verminderde veiligheid. Wel heeft het een positief effect op het gewicht van het apparaat, dat slechts 2,5 kg of 6,5 lbs is.

Opstelling

Nadat u de S5 naar huis heeft gebracht, is het volgende waar u zich zorgen over moet maken hoe en waar u de module moet instellen. Gelukkig, zodra je de locatie weet waar je de rig gaat plaatsen, zijn je problemen bijna voorbij, aangezien de daadwerkelijke installatie van het systeem verrassend eenvoudig is en niet meer dan een paar minuten van je tijd in beslag neemt..

Het bedieningspaneel van de S5 is redelijk intuïtief en spreekt voor zich en biedt zelfs alle basisfunctionaliteiten die men zich kan wensen in een dergelijke miner. Het is volledig zelfvoorzienend om u een aangename mijnervaring te bieden zonder enige vorm van hikken of storingen. Zodra je de installatie opstart, gaat de S5 op zijn beurt op zoek naar beschikbare IP-adressen om verbinding mee te maken.

Voor eenvoudige monitoring en controle van uw mijnwerker kunt u de MinerLink-software gebruiken die de status van al uw huidige mijnwerkers weergeeft, uw mijnpoolinstellingen bekijkt of wijzigt, updates uitvoert op de firmware van het apparaat en u zelfs toestaat om toegang te delen privileges voor uw mijnwerker via een basisnetwerkverbinding.

AAN DE SLAG MET ANTMINER S5

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me