BC Vault Review: Ali je to najbolj varna denarnica za strojno opremo?

Zahvaljujoč naraščajočemu številu borz, preprodajalcev in bankomatov nakup kriptovalut še nikoli ni bil lažji. Ko sem prvič slišal za bitcoin, se kripto industrija ni razvila. Hitro previjanje naprej do leta 2019 in moje možnosti izbire med vsemi altcoin-i in napravami za shranjevanje se zdijo neomejene.

Ko govorim o shranjevanju, osebno priporočam denarnice strojne opreme. V prejšnjih pisanjih sem pojasnil, zakaj jih imam raje kot vroče denarnice. V današnjem pregledu si bom podrobneje ogledal denarnico strojne opreme BC Vault, ki se oglašuje kot najbolj varna denarnica za kriptovalute – ali trezor, kot mu pravijo ustvarjalci.

ZAČNITE Z DENARNICO BC VAULT!

BC Vault Review: Vse, kar morate vedeti

1. Oblikovanje

Ena prvih opaznih stvari pri denarnici BC Vault je ta, da ima zelo dobro kakovost izdelave. Embalaža je nedopustna, zato je nemogoče vdreti v napravo, ne da bi povzročili opazno škodo. Eleganten dizajn z velikim zaslonom in ploščico D daje napravi vrhunski občutek.

BC Vault design

Njegova velikost je precej osvežujoča – ni po nepotrebnem majhna, da bi otežila uporabo, a kljub temu še vedno dovolj majhna, da bi bila tako praktična kot katera koli kreditna kartica. Čeprav morda ni pravi trezor, vsekakor vliva več samozavesti kot nekatere druge hladne hladilne naprave.

2. Uporabniška izkušnja

BC Vault se s spletno napravo poveže z reverzibilnim kablom USB tipa C. Kot del nastavitve izberete globalno geslo za izvorno aplikacijo, nameščeno v povezani napravi, in globalno kodo PIN za trezor. Glavna značilnost, ki BC Vault razlikuje od drugih hladilnih naprav, je način izdelave denarnic. Z vgrajenim žiroskopom naprava ustvari naključne tipke, ko jo stresete.

Ustvarite lahko več kot 2000 neodvisnih denarnic in vsako zaklenete z ločenim geslom in kodo PIN za denarnico. Sliši se nekoliko zapleteno ali pretirano, vendar se ta možnost izkaže za praktično, če želi več ljudi deliti en trezor, da bi znižalo svoje stroške. Če poznate zaupanja vredne ljudi, ki imajo tudi dolgoročno kripto, lahko vsi delite globalne podatke za prijavo, nato pa imate svoje denarnice šifrirane z zasebnimi gesli in PIN-i..

BC Vault podpira vse glavne kriptovalute in vse žetone ERC-20. Med pisanjem je to edina denarnica v več valutah, kjer lahko v eno napravo shranjujete kovance in žetone ter jih uporabljate za prenos ene aplikacije. Izvorna podpora je velika prednost za tiste, ki se še vedno zanašajo na različne ponudnike in aplikacije drugih denarnic.

Uporabniška izkušnja BC Vault

Vsaka BTC denarnica v BC Vault podpira nemoteno uporabo naslovov SegWit in Legacy, medtem ko denarnice BCH podpirajo Legacy in novo obliko naslova Cashaddr.

prenos s pomočjo BC Vault

Nastavitev denarnice, vnos gesla, navigacija po meniju in potrditev transakcij so enostavni z velikim zaslonom in D-padom, zaradi česar je trezor praktična plačilna naprava, ki ni omejena na dolgotrajno shranjevanje. Vsaka naprava, ki ustreza celotnemu naslovu prejemnika na zaslonu, dosega visoko oceno na varnostni lestvici, z BC Vault pa imate na voljo tudi druge dragocene informacije o transakcijah, na primer opozorila o visoki proviziji. To se vam zdi zelo pomembno, če pomislite na zgodbe, kakršna je bila pred dvema mesecema, ko je uporabnik po naključju za plačilo porabil 2730 ETH.

Trezor je mogoče vsakodnevno uporabljati tudi za druge funkcije. Z generatorjem naključnih števil lahko ustvarite ne le denarnice, temveč tudi žetone U2F. U2F ali dvofaktorska overitev je obvezen zaščitni sloj za kateri koli spletni račun, od računov e-pošte in družabnih omrežij do izmenjav. Generator številk ni dovzeten za kakršno koli zlonamerno programsko opremo, zato je BC Vault varnejša alternativa aplikacijam za preverjanje pristnosti, nameščenim v spletnih napravah..

3. Varnost

Moto podjetja REAL Security Inc. je: “Denarnice so za žepnino, trezorji pa za hrambo”. Njihov BC Vault se zdi varno zatočišče za kriptovalute. Zasebni ključi so shranjeni v varnem čipu FRAM, ki lahko podatke hrani nedotaknjene več kot dve generaciji. FRAM je neprimerljivo hitrejši od NAND Flash, ki ga uporabljajo druge strojne denarnice, in traja več ciklov branja / pisanja.

Kar zadeva shranjevanje v kateri koli napravi (tudi če se imenuje trezor), zanašanje na en pomnilniški medij ni nikoli pametna poteza. Velika prednost BC Vault je, da lahko privzeto varnostno kopirate šifrirane denarnice. Vsako denarnico, šifrirano z geslom in kodo PIN, lahko varnostno kopirate na kartico microSD ali na papir kot QR kodo..

Varnost BC Vault

Denarnice Trezor, Ledger ali Keepkey za obnovo podatkov uporabljajo standard BIP39 ali BIP44 (semenske besedne zveze) in ker prejete besede niso šifrirane, jih morate hraniti na varnem. Toda z BC Vault lahko denarnice šifrirate z lastnimi gesli in obnovite varnostne kopije z gesli, ki jih poznate.

Če se bojite, da jih boste morda pozabili, lahko še vedno ustvarite nešifrirane varnostne kopije, vendar take varnostne kopije hranite na varnem mestu, saj ne bodo zaščitene z geslom. Udobno je, da je v paketu že ena pomnilniška kartica microSD velikosti 1 GB.

Kot je bilo omenjeno na začetku mojega pregleda, denarnice BC Vault generiramo naključno. Vsak zasebni ključ je edinstven in anonimen, nikoli ne temelji na drugi denarnici v isti napravi ali na enem samem semenu BIP39 / 44 ali je povezan z njo, tako da če katera koli denarnica vdre v mrežo, ostanejo druge na varnem. Denarnice lahko posamično varnostno kopirate in zaklenete z edinstvenim geslom in kodo PIN.

Skupaj s podrobnostmi o globalni prijavi vam to omogoča zaščito vsake denarnice z do 4 različnimi kodami. Če so globalna in posamezna gesla / kode za denarnico razdeljeni med več oseb, se lahko trezor uporabi kot nekakšna konceptualna denarnica MultiSig..

Ko govorimo o skoraj vseh lastnostih ali prednostih BC Vault, so vsi v bistvu povezani z varnostjo. Čeprav se velik zaslon zdi praktična lastnost, je povezan predvsem z varnostjo. Opozorilo pred napadom človeka v sredini je vedno v redu, zato je pomembno, da si pred pošiljanjem ogledate vse podatke o transakcijah na zaslonu..

4. Cene

Denarnica se trenutno prodaja po ceni 131 EUR in ni med najcenejšimi med razpoložljivimi denarnicami za strojno opremo. Vendar je treba poudariti, da BC Vault ponuja več funkcij, ki jih druge ne, in se zdi najbolj varna naprava, ki je trenutno na trgu. Najnovejši Trezor Model T (s primerljivo velikim zaslonom) se proda za 229 EUR skupaj z Cryptosteel, dodatno jekleno varnostno kopijo za nekodirano seme.

BC Vault privzeto omogoča šifrirane varnostne kopije, zato prodaja manj, brez skritih stroškov, vse funkcije v eni napravi. Ledger Nano X vas bo stal 119 EUR, brez vključenih šifriranih varnostnih kopij ali velikega zaslona. Če se BC BC uporablja hkrati kot varna plačilna naprava in hkrati zanesljiva naprava za dolgoročno shranjevanje, se zdi, da je cena BC Vault več kot razumna za zagotovitev vaših naložb..

ZAČNITE Z DENARNICO BC VAULT!

BC Vault: nova opredelitev strojne denarnice?

BC Vault je nova denarnica za strojno opremo, ki uvaja veliko odličnih funkcij, ki jih prva generacija nima. Z vgrajeno podporo številnih kriptovalut in vrhunsko varnostjo je ta hladilno-plačilna naprava kot nalašč za dolgoročno shranjevanje in dnevne kripto transakcije..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me