Best Bitcoin Mining Pools 2021 – Končni seznam rudarskih bazenov

BINANCE POOL – naša najboljša izbira

Binance izstopa kot najbolj verodostojna možnost med vrstniki. Z zanesljivo verodostojnostjo in podporo v kriptosferi je Binance pool vsekakor vreden poskusa.

KLIKNITE, DA SE PRIDRUŽITE BINANCE BAZENU

Ste nov v rudarstvu in želite postati rudar bitcoinov? Ali pa ste rudar in trenutno iščete nov rudarski bazen? V tem članku smo pregledali nekaj najboljših bazenov za rudarstvo Bitcoinov, kar je koristno za začetek. Skočimo naravnost vanj!

Kaj je Bitcoin rudarsko področje?

Bitcoin rudarji so skupina “rudarjev”, ki si privoščijo reševanje bloka za zaslužek z nagrado / nagrado. Nagrada se med seboj enakomerno razdeli glede na prispevano moč razpršitve rudarjenja. Bitcoin pool je način, kako izkopati svoje vire in deliti svojo zgoščevalno moč.

Za nagrado je treba predložiti veljaven dokaz o delu. Sprva je ustvarjanje enega bloka trajalo leta za počasnejše rudarje, nato pa je nastal rudarski bazen Bitcoin, kjer so rudarji prejeli del nagrade za bloke in bloki so bili hitro ustvarjeni. Obstajajo različni Bitcoin rudarski bazeni in izbira najbolj priljubljenega je zelo mamljiva. Da bi se izognili potencialno škodljivi koncentraciji zgoščevalne moči, je bolje izbrati majhen bazen Bitcoinov.

Bitcoin bazeni po vsem svetu

Kitajska vlada svetu glede na to, da ima največje število Bitcoin bazenov. Bitcoin bazeni so razvrščeni na podlagi razpršene moči, ki jo nadzira bazen. Tu je seznam največjih rudarskih bazenov z njihovo močjo razpršitve, ki temelji na informacijah iz grafikona delnic bazena Blockchain.

Začenši od največjega bazena in konča z najmanjšim.

AntPool (25,2%), BTC.TOP (11,2%), BTC.com (10,2%), Bixin (8,1%), BTCC Pool (7,3%), F2Pool (5,4%), ViaBTC (5%), BW.COM (5%), BitClub Network (4,8%), Bitcoin.com (3%), SlushPool (2,6%), Neznano (2,3%), GBMiners (2%), BitFury (1,9%), CANOE (1,2%), 1Hash (1,1%), Telco 214 (1,1%), Eligius (1%) BATPOOL (0,9%), Waterhole (0,6%), ConnectBTC (0,6%), Bitcoin Indija (0,2%), Solo CKPool (0,2%), BitcoinRusija (0,2%).

Pred začetkom rudarjenja

Obstajajo različni rudarski bazeni za različne kriptovalute. Ko se velikost bazena povečuje, se izplačilo zmanjša, saj si ga bodo delili številni rudarji. Obstajajo različne vrste nagrad, ki se jih morate zavedati pred rudarjenjem.

Plačilo na delnico (PPS) – Znesek je določen za vsakega uporabnika, ki se plača vsakič, ko se odda delnica.

Sorazmerno – Uporabniki so nagrajeni sorazmerno z zneskom prispevka, ki so ga prispevali.

Na podlagi rezultatov – Ta metoda daje prednost novejšim delnicam kot starejšim, uporabnik pa dobi sorazmerno glede na čas oddaje delnice.

Plačilo na zadnjih N delnic (PPLNS) – To je podobno proporcionalni vrsti, vendar se razlikuje pri nagrajevanju vsake delnice v več krogih.

Polno plačilo na delnico (FPPS) – Podobno je kot PPS, vendar vključuje delitev provizije za transakcijo med rudarji in nagrade. Provizija za transakcijo se razdeli glede na moč razpršitve rudarja.

Najvišje plačilo na delnico v skupni rabi (SMPPS) – Podobno je plačilu na delnico, vendar boste plačali manj, kot zasluži bazen.

Obstaja razlika med rudarskimi bazeni in oblačnim rudarjenjem. V rudarskih bazenih gre za skupino rudarjev, ki si delijo nagrade glede na njihov delež, vendar rudarjenje v oblaku vključuje ponudnika storitev, ki mu morate plačati za rudarstvo, vi pa dobite nagrade..

12 najboljših bazenov za rudarstvo bitcoinov 2021

1. Binance Pool

Denarnica Binance IoS

S posebnim poudarkom na PoW (Proof-of-Work) in PoS (Proof-of-Stake) je Binance ustvaril celoten ekosistem za trgovanje, naložbe, izmenjave in rudarjenje. To uporabnikom omogoča nemoteno preklapljanje med funkcionalnostmi, ne da bi morali Binanceove storitve integrirati s tretjimi osebami.

Z namensko vizijo izboljšanja zaslužka od rudarjenja ponujajo celo brezplačno VIP članstvo tistim z visoko stopnjo razpršitve. V utemeljitev tega ima Binance pametni bazen Binance, ki z algoritmom SHA256 samodejno preklopi hitrost razpršitve, tako da lahko isti algoritem uporablja za rudarstvo različnih valut.

Algoritem samodejno preklopi na višjo hitrost razpršitve med BTC, BCH in BSV, da vsem svojim rudarjem zagotovi minimalni dohodek.

Pristojbine in plačilo

Trenutno plačilo temelji na modelu poravnave FPPS, vrednost sreče pa se samodejno predvideva za poenostavitev izračunov za delavce. Nagrade za rudarstvo in transakcijske provizije delavcem se razdelijo na podlagi stopnje zgoščevanja. Uporabljena formula je “FPPS = teoretični povprečni dnevni zaslužek poravnave * (1 + stopnja provizije za transakcijo) * (1 – stopnja provizije za rudarski sklad)”.

BTC, kot tudi združeni zaslužek od rudarstva, se dodeljujeta istočasno, tj. 15:00 po pekinškem času.

Običajne stopnje rudarjenja so 2,5% – nižje od povprečnega zneska v primerjavi s tržnim povprečjem.

Varnost

Rudarska platforma je zaščitena pred napadi DDoS z uporabo Cloudflare. To zagotavlja, da se moč razpršitve ne izgubi. Na spletnem mestu je na voljo neobvezna 2FA (2-faktorna overitev). Poleg tega celoten ekosistem Binance, od denarnic do trgovske platforme, izvaja napredne varnostne ukrepe. Ta ekosistem deluje kot finančni in trgovalni kokon, kar pomeni, da so uporabniki zaščiteni od rudarjenja do trgovanja in vlaganja.  

Prednosti

  • Zaslužek temelji na modelu zaslužka FPPS, kar pomeni približno 5-odstotno povečanje odstotkov zaslužka na blok.
  • Popolna podpora za več algoritmov in valut z napredno tehnološko izvedbo, kot je uvajanje več vozlišč in ločevanje med branjem in pisanjem.
  • 24-urne podporne storitve, posebne ugodnosti in prilagojene storitve za VIP stranke.
  • Binance je z lastno borzo, laboratoriji, lansirno ploščo in drugimi platformami ustvaril popoln ekosistem, s čimer je zagotovil, da stranke dobijo vrsto storitev, ne da bi morali zamenjati platformo.
  • Podpora za združeno rudarstvo prek ELA, VCash.

Slabosti

  • Ne boste prejeli plačila, dokler v ciklih poravnave ne dosežete praga poravnave. 

ZAČNITE Z BINANCE BAZENOM!

2. Mravljiščni bazen

AntPool je največji sklad Bitcoin glede na svojo moč razpršitve s sedežem na Kitajskem. Upravlja ga največji svetovni proizvajalec strojne opreme Bitcoin, imenovan Bitmain Technologies. Račun lahko ustvarite v AntPoolu, ne da bi plačali kakršno koli provizijo, vendar je poleg rudarske programske opreme, ki jo lahko kasneje prenesete, potrebna strojna oprema za rudarjenje Bitcoinov. Vmesnik je precej ergonomičen. Vaš zaslužek si lahko ogledate na nadzorni plošči, hitrost razpršitve pa lahko spremljate minuto, uro ali vsak dan.

Pristojbine in plačilo

Ustvarjanje računa v AntPoolu je brezplačno. No, lahko se odločite za peer to peer solo rudnik s svojo strojno opremo (1% provizije) ali pa lahko izbirate med PPLNS (0% provizija) in PPS (2,5% provizija). Provizija, zaračunana za transakcijo, je skrita in je AntPool ne razkrije. Provizija za Bitcoin transakcije se je v zadnjem času povečala in AntPool obdrži zase 1-2 bitcoina, zbranih iz vsakega bloka, kar ni v skupni rabi z velikimi rudarji.

AntPool nima praga za izplačilo in vsak dan plačuje za stanja nad 0,001 BTC okoli 10. ure po UTC. Vsak Bitcoin blok nagradi 12,5 BTC s strani AntPool.

Varnost

AntPool je sestavljen iz dvofaktorske avtentikacije, zaklepanja denarnice, e-poštnih opozoril kot varnostnih ukrepov. No, upravljavci bazenov ohranjajo svoje forume in so sestavljeni iz enostavne in preproste dokumentacije za glavne naloge, ki jih rudarji opravljajo v bazenu.

Prednosti

Antpool je največji in priljubljen bazen Bitcoin z elegantnim vmesnikom za začetek novih rudarjev. Izbirate lahko med PPLNS in PPS, kar je dodaten bonus. Ko se globlje zakopate v bazen, je na voljo veliko kul možnosti. Izplačila so precej dobra. AntPool je opremljen z izjemnimi varnostnimi ukrepi.

Slabosti

Izplačila je treba zmanjšati, saj gre za velik bazen. AntPool provizije za transakcijo ne razkriva.

3. Slush bazen

Slush Pool je prvi Bitcoin Pool, ki se je začel leta 2010 z imenom Bitcoin Pooled Mining Server. Spletno mesto je dobilo svojo prvo verigo blokov v letu 2012 in od takrat je to spletno mesto izkopalo več kot 15000 blokov. Slush Pool vodi češko tehnološko podjetje Satoshi Labs. Prvo Bitcoin denarnico brez povezave in prvi zemljevid, osredotočen na Bitcoin, je ustvaril Satoshi Labs poleg protokola rudarskega stratuma, ki ga uporabljajo drugi rudarski bazeni. Slush Pool je edinstven za uporabo metode, ki temelji na rezultatih, kjer so stare delnice na začetku kroga manj pomembne kot delnice novic. S to metodo se izognemo tveganju, da bi vas drugi rudarji prevarali, če v roku kroga premaknejo bazene. Na voljo je predstavitveni račun, ki ga lahko preizkusijo vsi novi rudarji, preden se dejansko prijavijo. To je koristno za nove rudarje. Uporabniki bodo redno obveščeni o grafih, informacijah in novicah prek opomb ob izdaji ali njihovih računov v družabnih omrežjih.

Pristojbine in plačilo

Standardna transakcijska provizija v višini 2% je fiksna in se deli z rudarji. Prag je nastavljen za stanje nad 0,0002BTC in plačila se izvajajo redno, ko uporabnik doseže prag. Metoda, ki temelji na rezultatih, omogoča pravično razdelitev nagrad med rudarji.

Varnost

Slush pool kot dvofaktorsko preverjanje pristnosti, zaklepanje naslova denarnice skupaj z žetonom za prijavo samo za branje, ki ga zagotovijo uporabniki, če nekdo drug spremlja vaše Bitcoin rudarstvo. Slush Pool deluje na visoko zavarovanih strežnikih, ki ščitijo Bitcoin denarnice uporabnika.

Prednosti

Slush Pool je uveljavljen najstarejši rudarski bazen. Vmesnik je prefinjen z edinstveno lastnostjo metode, ki temelji na oceni, kar preprečuje tveganje, da bi vas prevarali.

Slabosti

Provizija za transakcijo je v primerjavi z drugimi spletnimi mesti nekoliko visoka. Čeprav je uporaba metode, ki temelji na oceni, prednost, se uporabnikov rezultat hitro zmanjša, ko preneha z rudarjenjem.

4. F2Bazen

F2Pool je eden največjih kitajskih bazenov Bitcoin, ki se je začel leta 2013. Bolj znan je kot Discus Fish mining pool v svetu rudarjenja Bitcoinov. Tu se poleg Bitcoina kopajo še Litecoin, Ethereum in Zcash. Stopnja težavnosti pri rudarjenju temelji na zgoščevalni moči, saj spletno mesto uporablja protokol za pridobivanje plasti in vardiff. Spletno mesto je opremljeno z angleškim vmesnikom in je preprosto in lahko razumljivo.

Pristojbine in plačilo

F2Pool deluje po sistemu nagrajevanja PPS in zaračuna 4-odstotno provizijo, kar je precej visoko. Izplačila se izvedejo vsak dan z določitvijo omejitve dviga, tj. 0,001BTC.

Varnost

Spletno mesto deluje po protokolu HTTPS in je sestavljeno iz funkcije zaklepanja denarnice Bitcoin. Ko ste enkrat registrirani, svojega elektronskega naslova ne smete več spremeniti, vendar na spletnem mestu ni uporabljeno dvofaktorsko preverjanje pristnosti.

Prednosti

F2Pool omogoča rudarjenje Bitcoinov, Litecoinov in Zcash-a. Prag izplačila je res nizek in ponuja redna izplačila.

Slabosti

Uporabljena provizija (4%) je precej pretirana v primerjavi z drugimi združenji.

5. BTCC Pool

BTCC Pool je kitajski sklad, ki je bil ustanovljen leta 2014. Je podjetje s sedežem v Bitcoinih, ki upravlja tudi izmenjavo Bitcoinov, denarnice in tiskanje fizičnih bitcoinov in drugo. Spletno mesto je sestavljeno iz uradnega računa z imenom WeChat, kjer lahko rudarji spremljajo svojo hash moč, pool hash power in omrežje, s podrobnimi statističnimi podatki..

Pristojbine in plačilo

BTCC Pool je zelo pregleden, saj ga deli s svojimi rudarji. Spletno mesto za vsak blok Bitcoin v bazen nagradi tudi 1-2 provizije v vrednosti BTC. Izplačila so redna in se izvedejo na uporabnikove želene denarnice. Plačila so takojšnja za denarnice BTCC in za plačilo drugih denarnic zahtevajo 30 minut. Spletno mesto deluje po modelu PPS (z 2% provizije) in sledi protokolu stratumskega rudarjenja. V zadnjem času je BTCC napovedal prehod na nov pregleden model rudarjenja kriptovalut, imenovan FPPS, in napovedal tudi, da bo začel ponujati 1% provizijo za rudarjenje bitcoinov. BTCC nagrajuje svoje rudarje z 12,5 BTC, ki so enakomerno razdeljeni med seboj.

Prednosti

BTCC je eden največjih rudarjenja Bitcoinov, skupaj z lastnimi storitvami za izmenjavo in denarnico. Spletno mesto je sestavljeno iz pregledne strukture pristojbin in je na svojo spletno stran uvedlo tudi model FPPS. Nagrada, ki jo ponuja to spletno mesto, je res dobra.

Slabosti

Neaktivne račune uporabnikov, ki imajo v njem nekaj zaslužka, bo spletno mesto začasno ustavilo po 90 dneh nedejavnosti. Zaslužek bo pridobilo spletno mesto.

6. Eligius

Eligius je eden najmanjših bazenov Bitcoin s sedežem v ZDA, ki se je začel leta 2011. Po prijavi je uporabnikom na voljo precej dobra statistika in graf, ki bo uporabnikom dal idejo o zaslužku. Uporabnikom bo omogočen tudi ogled statističnih podatkov drugih uporabnikov na lestvici najboljših, ki vsebuje moč razpršitve uporabnikov. To je dobra lastnost za vse rudarje. Spletno mesto ponuja tudi združitev rudnika Namecoin.

Pristojbine in plačilo

Spletno mesto deluje po modelu PPS (0% provizije). Prag je nastavljen za zaslužek Bitcoinov. Uporabnik mora imeti najmanj 0,04194304 BTC, da se lahko kvalificira za pridobitev izplačil. Ko je prag dosežen in ko je blok najden, bo uporabnik prejel izplačilo. Čeprav prenehate z rudarjenjem za nekaj dni, bo vaš zaslužek dodan v čakalno vrsto za izplačilo. To omogoča tudi uporabnikom z majhno količino razpršene moči, da nekaj pridobijo v svojih denarnicah.

Varnost

Vse spremembe, ki jih je treba izvesti, morajo biti podpisane z naslovom denarnice za bitcoin, ki je hkrati tudi vaše uporabniško ime. Statistika njihovega bazena ima svoj GitHub.

Prednosti

Tej strani se lahko enostavno pridružite, saj registracija ni potrebna. Spletno mesto deluje z ničelno provizijo in ponuja tudi telefonsko številko kot sistem za podporo strankam.

Slabosti

Če želite izpolniti pogoje za izplačila, morate doseči prag. Vmesnik je precej ločen.

7. BTC.com

BTC.com je eden največjih Bitcoin rudarskih bazenov v lasti Bitmaina, ustvarjalca AntPoola. Spletno mesto deluje na protokolu za pridobivanje plasti in VarDiff. Spletno mesto je bilo predstavljeno leta 2015 in ima lastne denarnice skupaj z rudarskim bazenom.

Pristojbine in plačilo

BTC.com se izkaže za preglednega, saj si provizijo za transakcije deli s svojimi rudarji. Spletno mesto deluje po modelu PPS s povprečno provizijo 1,5%. Spletno mesto uporabnikom pošlje izplačila v 2 urah. Popolnoma je odvisno od Bitcoin omrežja. Vendar BTC.com poskuša zaslužek poslati v kratkem času.

Varnost

To spletno mesto izvaja Cloudflare za zaščito pred napadi DDoS in zagotavlja, da se prednosti in razpršena moč ne izgubijo.

Prednosti

BTC.com deluje po vsem svetu in ohranja preglednost z rudarji. Spletno mesto ponuja dober sistem podpore in varnost.

Slabosti

Včasih lahko pošiljanje izplačil zahteva nekaj časa, saj je to odvisno od Bitcoin omrežja.

8. BW bazen

BW Pool je kitajski Bitcoin rudarski bazen z uporabnikom prijaznim vmesnikom. Spletno mesto poleg Bitcoina ponuja tudi pridobivanje Litecoina in Ethereuma. Spletno mesto deluje na protokolu za pridobivanje plasti in vardiffu.

Pristojbine in plačilo

Spletno mesto ponuja tudi preglednost z deljenjem provizije za transakcijo z rudarji. Sledi plačilnim metodam PPLNS, PPS in SOLO s povprečno provizijo 1%. Minimalno izplačilo je 0,001 BTC.

Prednosti

Spletno mesto ponuja rudarjenje različnih kriptovalut s preprostim vmesnikom, zaščitenim pred goljufijami. Poleg rudarjenja ponuja številne druge digitalne storitve in deluje na področju računalništva v oblaku.

Slabosti

Spletno mesto ne ponuja združevanja rudarjenja.

9. Bixin

Bixin je spet eden največjih Bitcoin rudarskih bazenov s sedežem na Kitajskem. Bixin s svojo denarnico servisira tudi ljudi. Bixin redno posodablja s preprostim vmesnikom, ki uporabnikom olajša ogled.

Pristojbine in plačilo

Bixin za porazdelitev nagrad uporablja model PPS (4%). Izplačila so hitra in se izplačujejo vsak dan.

Varnost

Spletno mesto je zaščiteno pred napadi DDoS.

Prednosti

Bixin prihaja s to kul funkcijo, kjer lahko uporabnik vnaprej predvidi nagrade

Slabosti

Uporabniki s Kitajske raje uporabljajo to spletno stran. Taksa, ki jo zaračuna spletno mesto, je precej visoka.

10. Bitfury

Bitfury je zasebni bazen v Gruziji. Bitfury je proizvajalec rudarske strojne opreme in čipov. Bitfury si prizadeva, da bi Bitcoin postal decentraliziran. V njem mine približno 11% vseh blokov. Bitfury deluje z ničelno provizijo.

11. ViaBTC Pool

ViaBTC je novoustanovljeni Bitcoin rudarski bazen, ki ga sestavljajo Bitcoin, Litecoin in BitcoinCash rudarski bazen. ViaBTC upošteva način plačila PPS (4% provizije) in PPLNS (2% provizije). Minimalno izplačilo, ki ga ponuja to spletno mesto, je 0,0001 BTC. Spletno mesto deluje na protokolu stratum rudarjenja in vardiffu, tako da ponuja eleganten nadzorni sistem in ponuja tudi spajanje rudarjenja.

12. CkPool

Znan tudi kot KanoPool, je eden najmanjših bazenov za rudarjenje Bitcoinov, ki se je začel leta 2014. Spletno mesto sledi načinu plačila PPLNS (0,9% provizije) z deljenimi nagradami za transakcijske provizije. Ni praga in ponuja pogoste majhne izplačila. Nastavljena dvofaktorska avtentikacija doda spletnemu mestu zaščitni sloj. Spletno mesto je treba pogosto nadgrajevati, uporabniški vmesnik pa je precej moteč.

Spodnja črta

Kot lahko vidite, obstajajo različni Bitcoin rudarski bazeni, ki ponujajo različne storitve in različne nagrade. Možnost samostojnega rudarjenja vam bo morda padla na pamet, saj lahko razbijete popolne nagrade, ne da bi jih delili, vendar je priporočljivo, da se pridružite združenju, če ste nov v tem rudarskem svetu. Rudarski bazeni imajo tudi številne prednosti. Čas je, da začnete z rudarjenjem. Ustvarjanje računa je zelo enostavno, podobno kot pri prijavi na katero koli platformo za izmenjavo Bitcoinov. Glavna merila za začetek uporabe rudarskega bazena je, da bi morali imeti rudarsko strojno opremo. Poleg te zahteve je bilo rudarjenje poenostavljeno z različnimi rudarskimi bazeni.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me