Changelly Review – Kako se razlikuje od Shapeshift

Changelly – “iskanje najboljšega tečaja med borzami kriptovalut.”

V tem pregledu Changelly se poglobimo v različna področja Changellyja in vam nudimo priporočila, prednosti, slabosti in predlagamo, ali vam najbolj ustreza.

ZAČNITE Z CHANGELLY

Ozadje Changellyja

Changelly je platforma za kriptovalute, katere namen je porušiti zapletene ovire standardnih trgovalnih platform.

changelly-pregled

Podjetje je leta 2013 začelo delovati z malo rudarskega bazena, njegovo delovanje pa se je začelo leta 2015, kjer ima sedež v Pragi na Češkem. Storitev, ki se je zagotavljala, se je povezala z ekipo Minergrate, čeprav se po navedbah virov znotraj Changellyja ti dve družbi popolnoma razlikujeta.

Kar zadeva Changelly, so vlagali v robote za avtomatsko trgovanje, ki se združujejo z nekaterimi največjimi borzami, vključno s Poloniexom in Bittrexom. Njihov postopek pri trgovanju ponuja ponudbe in nato prosi različne borze, da priporočijo najboljše cene, ki so na voljo v trgovalnih parih.

V primerjavi s Shapeshiftom so te storitve precej podobne. Poenostavljeno povedano, Changelly svojim uporabnikom omogoča, da trgujejo s kriptovalutami, ne da bi se morali nujno registrirati ali prijaviti za izmenjavo ali zagotoviti takšna preverjanja.

Kako se prijaviti za Changelly?

Korak 1: Odločite se, s katerimi kovanci boste trgovali, hkrati pa zagotovite različne možnosti, kot so Bitcoin, Ethereum, Dash, Litecoin itd.

2. korak: Omenjene provizije za transakcije bo treba preveriti z različnimi načini plačila.

3. korak: Za nadaljevanje transakcije mora uporabnik omeniti naslov prejemnika.

4. korak: Uporabniki bodo morali dati končno potrditev in plačati v valuti, ki so jo sami izbrali.

Po končani transakciji bo uporabnik v svojo denarnico dobil zahtevane kovance.

Changellyjev predlog je, da sprejema nakupe v skoraj vseh vrstah kriptovalut in lahko prejema izplačila v drugih kriptovalutah.

Poleg tega uporabnikom omogoča nakup kovancev z debetnimi / kreditnimi karticami, vendar ni priporočljiva in primerna možnost, saj so cene takšnih kartic zelo visoke in drage.

Kako deluje

Programerji in razvijalci Changelly so ustvarili preprost in preprost vmesnik, ki uporabnike vključuje in vodi po korakih skozi različne postopke vračanja sredstev. Poleg tega svoje uporabnike podpirajo z zagotavljanjem zadostnih in jasnih navodil, ki bi omogočila, da se tudi najbolj neofitski vlagatelj počuti prijetno in prijetno pri uporabi platforme.

Takoj bo uporabnik dobil dva spustna menija, v katerih bo imel uporabnik možnost izbire med dvema valutama za zamenjavo. Ko uporabnik vnese znesek denarja / valute, ki ga želi zamenjati, Changelly prikaže približno valuto, v kateri bodo uporabniki prejeli.

Po tem lahko uporabnik spremeni in dokončno potrdi vneseni znesek. Jasno so prikazani tudi menjalni tečaj, znesek, ki ga bo uporabnik prejel, in predvideni čas prihoda. Poleg tega Changelly izračuna in prikaže 0,5% provizije za transakcijo, s čimer se izogne ​​zmedi, ko uporabniki gredo skozi postopek.

Z naslednjimi koraki je postopek skoraj končan. Uporabnik bo moral potrditi vse podatke, omenjene na prejšnjih spletnih straneh, in preveriti, ali so pravilni. Zelo priporočljivo je spremljati posredovane informacije in preveriti, ali so vse točne. Po prenosu sredstev na denarnico Changelly ni več mogoče spremeniti podatkov.

Nazadnje bodo morali uporabniki v zadnjem koraku sredstva valute nakazati v denarnico, v kateri ponuja Changelly. Uporabniki se lahko odločijo, da bodo to storili s kopiranjem navedenega naslova denarnice ali skeniranjem QR kode.

Ko bo Changelly pridobil sredstva uporabnikov, bodo poslali e-poštno sporočilo v zvezi s potrditvijo. Različni pari menjalnic trajajo približno 5–30 minut, uporabniki pa lahko pričakujejo, da bodo imeli v denarnici končno valuto v časovnem okviru.

Po drugi strani pa je spletno mesto, čeprav je dobro zasnovano in enostavno za uporabo, nekajkrat strmoglavilo z več gumbi, ki niso bili uspešni. Če bo ekipa Changelly uredila ta majhna, a občutljiva vprašanja, bo to visoko ocenjena platforma glede uporabniške izkušnje.

Provizije za trgovanje

Edinstvena lastnost družbe Changelly so provizije za statično stopnjo storitve, ki jo ponuja. Vsa trgovanja zagotavljajo 0,5-odstotno provizijo, vendar na splošno dokaj konkurenčno. Vendar pa najdemo nižje stopnje, če neposredno delamo na platformah za tržno trgovanje. Če uporabniki izvajajo več poslov za premikanje altcoinov, obstaja verjetnost, da bo Changelly dejansko postal cenejša možnost za razmislek, zlasti v primeru manjših zneskov.

Najdemo tudi 0% dviga in provizije, tako da uporabniki ne bodo videli skritih provizij. Tu je treba omeniti množično opozorilo: trgovanja s fiatno valuto (tj. Z dolarji, evri itd.) Trdijo, da imajo 0,5-odstotno provizijo, vendar v resnici to ni točno. Vse je odvisno od stopenj, saj se pri tej metodi razlikujejo. Najverjetneje bodo uporabniki na določen dan trgovali z visokimi stroški – do 40%.

Changelly vas kljub temu opozarja na visoke honorarje, ekipa pa trdi, da je to zunaj njihovega nadzora. Za obdelavo teh transakcij bi Changelly potreboval plačilno storitev tretje osebe, ki močno spreminja stopnjo (trenutno Indacoin).

To zagotovo povzroča razburjenje, a še več razlogov, da dokažemo, zakaj imajo kriptovalute obetavno prihodnost: svetu omogočajo izmenjavo premoženja, ne da bi tretji osebi dovolili zvišanje provizij, ampak provizije obdržali na minimalni ravni.

Če uporabniki sprejemajo kovance po stopnji, nižji od običajne, je Changelly primerna možnost za hitro in učinkovito.

Prednosti in slabosti

 • Podprt je velik seznam kovancev, kar ustvarja raznolikost uporabnikov.
 • Dobra podpora za pomoč strankam pri težavah, ki jih strokovnjaki, ki spremljajo, hitro rešijo v 24 urah.
 • Poceni cene v primerjavi z drugimi borzami, razen fiat.
 • Lastniki changellyja so anonimni in javnosti nejasni, kar ustvarja občutek pomanjkanja zaupanja s strani javnosti.
 • Pristojbine so drage do skrajne ravni, ko se pretvorijo iz izmenjave fiatov.

Kriptovalute, ki so podprte

 • Osnovni žeton pozornosti (BAT)
 • Bitcoin
 • Bitcoin Cash
 • Črtica
 • EOS
 • Ethereum
 • Ethereum Classic
 • Factom
 • Golem
 • Litecoin
 • Monero
 • NEO
 • Valovanje
 • TenX

To je le oštevilčen seznam, ostalo je še 58 vrst kovancev. Če določenega kovanca ne najdemo, ne skrbite, dodali ga bodo in ga našli v bližnji prihodnosti.

Široka paleta podprtih trgovskih parov s kriptovalutami naredi platformo precej privlačno in zanimivo. Menjava omogoča ustvarjanje priložnosti za menjavo katere koli valute z minimalnim konfliktom. Standardne platforme za trgovanje s kriptovalutami imajo običajno izbiro, ki je omejena na trgovalne pare, kar pomeni, da morajo uporabniki hkrati opraviti več transakcij, da pridobijo želeno kriptovaluto..

S programom Changelly uporabniki dobijo možnost uporabe lastnih trgovalnih parov z eno transakcijo, zato naj programska oprema končno poskrbi za posle.

Na primer, „uporabniki lahko spretno trgujejo z DOGE za Steem v eni transakciji. V zadnjem času je bila v družbo Changelly vključena podpora fiat valute z vključevanjem nakupov z debetnih in kreditnih kartic. To je dobrodošel dodatek za nove uporabnike, čeprav se zdi, da obstajajo težave pri spreminjanju ali pretvorbi med fiatom in kripto. Jasno je, da je treba upoštevati pristojbine za to funkcijo.

Omejitve prenosa

Changelly namenoma omejuje količino fiat valute, ki jo lahko uporabnik zamenja, vendar je le začasna, saj je omejena le v prvem tednu trgovanja. Državljani ZDA, Kanade in Avstralije lahko že pri prvi transakciji trgujejo s 50 USD.

Vendar se ta omejitev poveča na 100 USD glede na naslednji posel, ki se opravi v 4 dneh. V enem tednu se omejitev spet poveča na 500 USD. Po tem se omejitve trgovanja ne zaračunavajo več.

Glede omejitev ni nobenih preverjanj ali omejitev glede količine kriptovalut, v kateri lahko uporabnik zamenja. Uporabniki pa se morajo popolnoma zavedati minimalnih vlog za vsak kovanec. Če depozit ne zadostuje za plačilo omrežnine za prenos sredstev, obstaja velika verjetnost, da se depozit izgubi in kovanci ne bodo zamenjani.

Varnost Changellyja

O podrobnostih o njihovih varnostnih politikah ni na voljo veliko informacij, čeprav se glede zavarovanja sredstev ni treba kaj dosti vznemirjati. Vsa sredstva uporabnikov niso shranjena na platformi. Po drugi strani pa se sredstva po opravljeni transakciji in ob zamenjavi sredstev hitro pošljejo v denarnico. Za dodatno zaščito računa je Changelly za povečanje varnosti sprejel dvofaktorsko preverjanje pristnosti za prijave..

Pomoč strankam

Popolnoma je jasno, da se zdi, da celotna industrija podpira učinkovite in zanesljive storitve za stranke. Večina podjetij je hipotetičnih startupov, ki svoje uporabniške baze izjemno širijo. Težave z zobmi pogosto najdemo in ostanejo opazne povsod, tudi sam Changelly. Zdi se, da Changelly v najboljšem primeru opravlja učinkovito in častno delo.

Člani ekipe so usposobljeni in pripravljeni odgovoriti na vprašanja v nekaj urah. Veliko primerov in primerov je bilo, ko so težave rešili / odpravili v manj kot 24 urah. Spletno mesto ponuja čist in razumljiv uporabniški vmesnik, zato uporabniki ne potrebujejo veliko izobrazbe kot take, da bi trgovali z altcoin-i.

Poleg tega podrobna pogosta vprašanja uporabnikom pomagajo, da se poučijo o splošnih in globokih delih osnovnih poslov s kriptovalutami. Podpora in pomoč se zagotavlja prek e-poštnega obrazca na spletni strani. Če bi imeli telefonsko linijo za stranke, bi družba Changelly zelo želela, vendar trenutno ne obstaja niti na nobeni drugi konkurenčni platformi, vključno s Spaceshift.

Drugi Changelly Ocene

Obstajajo pretresljiva različna mnenja in mnenja Changellyja, kar vodi do nekoliko kaotičnega problema za platformo. Drsni zahtevki za pristojbine še naprej povzročajo škodo uporabnikom. Obstajajo ocene z eno zvezdico o dragih poslih s kriptovalutami, ki se širijo po internetu.

Kot že rečeno, Changelly izkaže, da ima 0,5% provizij, v resnici pa je dejansko dražji za transakcije v USD in evrih. Vendar ekipa resnično pojasni nerazumne stroške, vendar uporabniki niso pripravljeni poslušati, vendar še vedno dovolj hitro, da izrazijo svoje frustracije..

Po drugi strani ima večina uporabnikov varno izkušnjo na borzi. Ne uporabljajo se goljufive kraje, neveljavni računi ali zvišanja limitov, zato glede tega ni pritožb kot takih. Uporabniki bi še vedno morali navesti svoje e-poštne naslove, vendar jih ne potrebujejo nobenega preverjanja, zato lahko uporabniki ostanejo brez beleženja zgodovine.

Uporabniki, ki delajo številne težave in napake s svojimi denarnicami in izbiro blokov, omenjajo, da se njihove težave hitro popravijo, kadar je to mogoče.

Obstaja zanimiv, a nenavaden pregled, ki kaže, da v sistemu manjkajo sredstva ali se transakcije zamrznejo, vendar to v industriji ni nič posebnega ali nedavnega, saj se operacije s kriptovalutami še vedno razvijajo in presegajo tehnološke meje.

Če so uporabniki še vedno previdni pri potrditvi in ​​ponovnem preverjanju pristojbin in naslovov denarnice, je verjetneje, da bodo uporabniki imeli zelo enostavno izkušnjo z Changellyjem.

Zaključek

Pravo vprašanje mora biti, ali je Changelly dobra menjava ali ne? Kot je dejal Changelly: »Uporabniki lahko hitro in preprosto trgujejo z altcoini, ki ustrezajo njihovim potrebam. 0,5-odstotna provizija za trgovanje s kriptovalutami ni izsiljevalska – za tako priročen izdelek je pravzaprav precej poceni. “

Kljub temu, da kaže svojo lucidno obliko, samo podjetje ni tako prosojno, kot bi lahko bilo. Tako kot pri Minergate tudi lastniki niso neposredni ali samozavestni pri prikazovanju svoje prave identitete, kar je vedno nekoliko stresno, saj nihče ne bi bil pripravljen prevzeti krivde ali odgovornosti, če bi se pojavilo kakšno grozljivo vprašanje. S to mislijo Changelly kovancev ne shrani na račun, saj izplača sredstva na velike borzne platforme, preden jih položi neposredno v spoštovano denarnico..

Kar zadeva subjektivno zadevo, pri uporabi Changellyja ni bilo nobenih znakov ekstremnih težav. Ugotovljene so bile tehnične težave, vendar se je ekipa Changellyja hitro in duhovito odzvala, saj je bila pripravljena na takšne težave. Za trgovanje z altcoini, ki potrebujejo brezhibno in preprosto rešitev, je Changelly priporočljiva izbira.

ZAČNITE Z CHANGELLY

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me