Hoe Bitcoin te kopen met Electrum – Electrum Wallet Guide

Bitcoins kopen is geen gedoe meer. We hebben letterlijk honderden opties om uit te kiezen. Het maakt niet uit of u de voorkeur geeft aan cryptocurrency-uitwisselingen of wallets, er is voor elk wat wils. Stel dat u ervoor kiest om uw Bitcoins te kopen via een omruilservice, dan heeft u een breed scala aan opties, zoals Coinmama, Coinbase of CEX.io, die allemaal even effectief zijn om uw geld op de juiste manier te kanaliseren en u het beste te geven. service voor uw inspanningen.

Anders, als u denkt dat wallets u beter van dienst kunnen zijn, kies er dan gewoon een uit de lijst met de beste wallets die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn. Er is Electrum, Ledger, Trezor en nog veel meer om uit te kiezen, die allemaal even goed zijn uitgerust om u de beste services te bieden tegen de meest voordelige prijzen. Maar voor welke moet je echt gaan??

Zal een portemonnee winstgevender blijken te zijn, en zo ja, welke is dan de beste keuze voor u? Om dergelijke vragen en meer te beantwoorden, is dit artikel bedoeld om enkele intrigerende feiten te geven en u te begeleiden bij het algemene proces van het kopen van Bitcoins met een van de meest effectieve en veelzijdige cryptocurrency wallets van vandaag, de Electrum wallet..

Bitcoins kopen met Electrum

Koop bitcoin met electrumAls een van de meest populaire en meest gebruikte portefeuilles voor cryptocurrency, heeft Electrum een ​​behoorlijk groot aandeel in de markt. Het heeft een gevestigde klantenbasis, die zich elke dag uitbreidt, en de bestaande klanten kunnen onmogelijk tevredener zijn met de service die ze wordt geboden.

Electrum is een van de weinige Bitcoin-portefeuilles op de markt die erin geslaagd is om een ​​goede balans te vinden tussen gebruiksvriendelijkheid en deskundige functionaliteit..

Dit betekent dat deze portemonnee niet alleen geweldig is voor ervaren gebruikers die op zoek zijn naar geavanceerde functionaliteiten en functies, maar ook even goed werkt voor gebruikers die nieuw zijn in het cryptocurrency-genre en momenteel de kneepjes van het vak leren..

Maar weet je dat Electrum ook prima werkt als kanaal om Bitcoins te kopen? Dat klopt, behalve dat u het gebruikt om uw Bitcoins op te slaan, u kunt het zelfs gebruiken om ze van verschillende platforms te kopen. Dat is een functie die niet veel andere Bitcoin-portefeuilles willen bieden, en een deel van de reden waarom de Electrum-portemonnee zo geweldig is.

Maar om te begrijpen hoe u dat kunt doen, en om het volledige potentieel van de portemonnee te benutten, moet u eerst begrijpen hoe het werkt tot in de basis, en ook de stapsgewijze procedure bekijken die u kunt gebruiken om koop zelf cryptocurrencies. In dit artikel proberen we precies dat te doen.

Electrum: instellen

Om elke toepassing op de best mogelijke manier te laten werken, is het essentieel dat de laatste versie ervan op uw systeem is geïnstalleerd. Ontwikkelaars hebben een zware taak om uit te voeren. Het is niet alsof ze een applicatie bouwen en er dan klaar mee zijn. Want in de hevige concurrentie die onze markten vandaag de dag zijn geworden, moeten ze zichzelf en hun product steeds opnieuw uitvinden. Dat is ook het geval met portemonnees.

Hoewel Electrum aanvankelijk werd uitgebracht met vrij minimale functies, ontving het later een aantal echt baanbrekende updates en werd het de applicatie die het nu is. Om met de tijd mee te gaan en de volledige mogelijkheden van de portemonnee te benutten, raden we u ten zeerste aan om te upgraden naar de nieuwste versie voordat u met iets begint..

Een geweldige functie die door Electrum wordt gehost, is de diversiteit. Hoewel sommige applicaties of wallets alleen beschikbaar zijn voor een beperkt aantal gebruikers, hebben de ontwikkelaars van Electrum er een punt van gemaakt om Electrum zo vrij te geven dat bijna alle soorten gebruikers er toegang toe hebben en vrij zijn om van de services te genieten..

Volgens dezelfde gevoelens is Electrum beschikbaar voor alle soorten besturingssystemen, dat wil zeggen, het is ook beschikbaar voor Mac, Windows en Linux. U hoeft alleen de versie van de portemonnee te vinden die overeenkomt met het besturingssysteem dat u gebruikt, en deze vervolgens op uw systeem te installeren. Zorg er echter voor dat u de nieuwste versie van de portemonnee heeft gedownload.

Android-gebruikers hoeven echter niet teleurgesteld te zijn, want de Electrum-portemonnee is ook beschikbaar op het Android-platform. De mobiele versie van Electrum is met evenveel oprechtheid gemaakt als de desktopversie. Het implementeert bijna alle functies en is net zo snel en handig met zijn services.

Nu, vanaf de daadwerkelijke installatie van het programma, hangt het allemaal af van de versie van Electrum die u hebt geïnstalleerd en het besturingssysteem dat u op uw computer gebruikt. Het is echter in elk geval uiterst eenvoudig en vereist dat u de instructies op het scherm volgt. Als u klaar bent met het installatieproces, moet u het programma starten.

Zodra u dat doet, krijgt u een prompt waarin u wordt gevraagd een keuze te maken. U kunt een nieuwe portemonnee maken of u kunt een eerdere portemonnee herstellen. Omdat we op dit moment nieuw zijn op het platform, kiest u gewoon de eerste optie, namelijk het maken van een nieuwe portemonnee en klikt u op volgende zonder de andere standaardinstellingen te verstoren..

De volgende stap is een behoorlijk cruciaal onderdeel van het proces. In het volgende scherm zal het weergegeven venster uw portemonnee-generatie-seed laten zien. De seed voor het genereren van portemonnees is als een adres van uw portemonnee dat alleen door u en u bekend moet zijn. Het zal een reeks van dertien woorden zijn die u moet onthouden of ergens heel zorgvuldig en veilig moet noteren.

Houd er rekening mee dat deze tekenreeks cruciaal is omdat deze wordt gebruikt om uw portemonnee te herstellen in het geval er zich een probleem voordoet, zoals een ernstige systeemfout of programmafout, en u de toegang tot uw portemonnee verliest. Echter, afgezien van het herstellen van doeleinden, als u toevallig uw portemonnee-generatie-seed verliest en deze in verkeerde handen valt, kan deze mogelijk ook worden gebruikt om uw Bitcoin-portemonnee precies opnieuw te maken en alle Bitcoins erin te stelen of te gebruiken..

Om deze reden is het belangrijk om ervoor te zorgen dat u het zaad niet kwijtraakt en het ook altijd binnen handbereik heeft voor het geval u uw portemonnee moet herstellen.

Als u hiermee klaar bent, wordt u gevraagd uw wachtwoord in te stellen. Nu is het wachtwoord voor uw Electrum-portemonnee bijna net zo belangrijk als uw wachtwoord voor internetbankieren, dus u kunt er maar beter even voorzichtig mee omgaan. Zorg ervoor dat u het niet verliest of vergeet.

Zodra uw wachtwoord is ingesteld, bent u officieel klaar. U krijgt nu een leeg scherm te zien. Hoewel het scherm momenteel leeg is, zullen de details van die respectievelijke transacties in chronologische volgorde op dit scherm verschijnen zodra u begint met het uitvoeren van transacties..

Nu moet u doorgaan en uw eigen transacties gaan doen. Om een ​​bepaalde hoeveelheid Bitcoins in uw portemonnee te ontvangen, moet u eerst een adres hebben. Dit adres lijkt op uw e-mailadres, behalve dat het niet uniek is en u de flexibiliteit heeft om het naar wens te wijzigen.

Zodra u op de optie Ontvangen in de Electrum-interface klikt, wordt u doorgestuurd naar een scherm waar u een adres moet opgeven om munten te ontvangen. Onder het tabblad ontvangen vindt u een lange lijst, die allemaal een combinatie van cijfers en tekens zal zijn. Wat u moet doen, is er een uit deze lijst selecteren en dat lijstitem zal dan dienen als het adres waarop u munten ontvangt. Voorlopig mag je de eerste kiezen en verder gaan.

Hoe BTC te kopen

Om nu tot de kern van het artikel te komen, dat is het kopen van Bitcoins via uw Electrum-portefeuilles. Dit komt misschien als een verrassing voor de meeste van onze lezers, maar Bitcoins inwisselen voor echt geld, of zelfs omgekeerd, is eigenlijk een lastig proces. Er zijn nogal wat risico’s aan verbonden en er zijn heel veel dingen waar u rekening mee moet houden. Maar u hoeft zich geen zorgen te maken, want in dit artikel zullen we u begeleiden en helpen om eventuele moeilijkheden te omzeilen die zich in het proces kunnen voordoen.

Het echte probleem bij het omwisselen van echte valuta in Bitcoins is dat de uitgewisselde tokens volledig anoniem zijn. Dergelijke transacties zijn dus meestal vrij vatbaar voor oplichting en fraude. En dit is precies de reden waarom bedrijven die in dergelijke transacties handelen en klanten helpen Bitcoins te kopen in ruil voor geld, zo kieskeurig zijn over de identiteit van hun gebruikers..

Ook moet u op uw hoede zijn voor mensen, diensten of organisaties die beweren uw Bitcoins in te wisselen voor geld zonder enige vorm van identificatiebewijs of details te vragen, zoals een bewijs van adres. Vaker wel dan niet, zijn dergelijke aanbiedingen meestal oplichting gericht op het bedriegen van mensen.

Zodra u de transactie heeft gestart op een omruilservice van uw keuze, en zorg ervoor dat u het adres van uw Electrum-portemonnee opgeeft, krijgt u een melding dat de transactie in behandeling is. Het kan even duren, maar al snel zal de status van de transactie veranderen van in behandeling naar succesvol. Dit gebeurt zodra het Bitcoin-netwerk de transactie erkent.

Zodra het geld dat u heeft betaald, is verrekend en ontvangen door de verkoper, ziet u een verandering in uw Electrum-portemonnee. Allereerst verschijnt de Bitcoin die u heeft ontvangen als beschikbaar in de portemonnee en de zojuist uitgevoerde transactie wordt nu vermeld op de eerste pagina van de interface..

Nu moet u het adres onthouden dat u op de beurs had opgegeven, want dat specifieke adres wordt dan het ontvangende adres voor die transactie. Wanneer u naar het gedeelte van uw portemonnee met alle adressen navigeert, kunt u zien dat het ontvangende adres nu een saldo toont van precies hetzelfde aantal Bitcoins als u zojuist hebt gekocht..

Bitcoins verzenden

We hebben zojuist besproken hoe u Bitcoins kunt kopen en Bitcoins kunt ontvangen in uw Electrum-portemonnee, maar om dit artikel zo uitgebreid en informatief mogelijk te maken; we leggen nu uit hoe u Bitcoins vanuit uw Electrum-portemonnee naar anderen kunt verzenden. Het proces is net zo eenvoudig als dat van ontvangen en er zijn niet veel stappen voor nodig.

Maar eerst moet u het adres weten waarnaar u uw Bitcoins moet verzenden. Net zoals u uw adres had opgegeven op het moment van kopen, heeft u een adres nodig om uw Bitcoins naartoe te sturen. Zodra u het adres heeft, hoeft u alleen maar naar het tabblad Verzenden in uw respectieve Electrum-portemonnee te gaan. Als u daar eenmaal bent, moet u het aantal Bitcoins invoeren dat u wilt verzenden.

U moet hier ook het adres invoeren waarnaar u die munten verzendt. Op dit punt is het belangrijk op te merken dat, hoewel bepaalde services u een basisvergoeding in rekening brengen voor het uitvoeren van cryptocurrency-transacties, dat voor bepaalde services niet geldt. Hoewel sommige services mogelijk iets hogere kosten in rekening brengen dan andere, wilt u misschien ook rekening houden met het soort service dat ze aanbieden.

Dus als u een Bitcoin-portemonnee of een omruilservice kiest, raden we u aan om niet alleen de kosten te bekijken die ze in rekening brengen, maar ook het soort service waar ze bekend om staan. Op die manier kunt u een behoorlijk weloverwogen beslissing nemen en ook de best mogelijke deal krijgen. Ook Electrum rekent een kleine vergoeding aan voor Bitcoin-transacties en u wordt in dit stadium hiervan op de hoogte gebracht.

De vergoeding wordt automatisch in rekening gebracht en aan u getoond. Zodra u ermee instemt en alle andere details van de transactie zijn geverifieerd en gecontroleerd, bent u vrij om te bevestigen en bent u klaar.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me