itBit Review – Een legitieme crypto-uitwisseling?

Als je jezelf beschouwt als een onderdeel van deze nieuwe digitale wereld die we momenteel aan het bouwen zijn, moet je jezelf onmiddellijk vertrouwd maken met de nieuwste trucs en functies die het maken tot wat het is. De digitale groei is de afgelopen jaren razendsnel gegaan.

Sinds de komst van slimme computers, smartphones en internet zijn we er op de een of andere manier in geslaagd om onszelf onder te dompelen in zoveel technologische interventie, dat we ons misschien niet realiseerden toen we een echt digitale race werden die graag leeft , werk en speel op de digitale manier. Alles, van onze telefoons tot onze televisies, van muziekspelers tot fitnessapparaten, alles is nu verbonden en vergrendeld op internet.

Al deze verschillende technologieën werken samen en komen samen, en vooral werken ze samen om ons leven gemakkelijker te maken dan ooit tevoren. Het is eigenlijk best moeilijk voor te stellen dat dit allemaal in niet meer dan ongeveer het afgelopen decennium is gebeurd. Dat is de hele tijd die nodig was om ons van handgeschreven brieven en langzame telefonische oproepen naar e-mails en live uitgezonden video’s te leiden.

Maar als er één ding was dat op de een of andere manier tot de afgelopen jaren onaangetast bleef door al deze interventie, dan was het wel ons geld. Valuta, op de een of andere manier altijd verwezen naar harde fysieke biljetten of munten, die fysiek aan de drager moesten worden overhandigd. En toch begint zelfs dat concept te vervagen.

Met technologie die ons leven bijna heeft overgenomen, zijn we nu snel op weg naar, of bevinden we ons waarschijnlijk in de wereld van digitale valuta. Met geldoverdrachten die in een oogwenk plaatsvinden en digitale portemonnees bedoeld voor het opslaan van virtueel geld, komt het allemaal samen in geweldige harmonie. De niche van digitale valuta kreeg de grootste boost ooit met de komst van cryptocurrencies.

Zodra de Bitcoin werkelijkheid werd en vervolgens de meest succesvolle onderneming ooit werd, wisten mensen dat we nu met succes de overgang hadden gemaakt naar valuta die kan worden opgeslagen en overgedragen in plaats van aangeraakt..

Maar met de komst van nieuwe technologieën, ontstaat de behoefte aan nieuwe middelen om zich eraan aan te passen en ze te gebruiken. Evenzo is er met de toename van cryptocurrencies de behoefte toegenomen aan zulke uitgebreide en efficiënte platforms die al onze cryptomunten gemakkelijk kunnen beheren en ons ook kunnen helpen bij het kopen en verkopen ervan zonder veel gedoe..

We hebben platforms nodig die ons tegen redelijke tarieven in staat stellen onze cryptocurrencies op te slaan, over te dragen en aankopen te doen. En dit is de reden waarom er oprecht pogingen worden gedaan om nieuwe technologieën en platforms te bedenken waarop gebruikers gemakkelijk accounts kunnen aanmaken en vervolgens kunnen inloggen om een ​​one-stop-oplossing voor hun cryptocurrency-problemen te krijgen..

Een van dergelijke platforms is itBit, dat zichzelf promoot als een cryptocurrency-uitwisselingsservice die handelt in de meest populaire valuta van vandaag, Bitcoins en de flexibiliteit biedt om transacties te doen, meer munten te kopen of verkopen, en bovendien ondersteunt het ook de over-the- balie of OTC-service.

itBit: Bescheiden begin

itBit werd gelanceerd in november 2013 en de centrale uitvalsbasis voor hen is in New York, Verenigde Staten van Amerika. Het heeft toevallig een internationaal kantoor in Singapore en werkt meestal door opnames en gratis stortingen in Singaporese dollars te verstrekken. itBit verscheen in een tijd dat Coinbase toevallig een sterke heerschappij had verworven over het volledige marktaandeel van de Amerikaanse regio.

De CEO en mede-oprichter van itBit, Chad Cascarilla, startte deze ambitieuze onderneming door in totaal maar liefst $ 25 miljoen te vergaren waarmee ze veel andere cryptocurrency-uitwisselingsservices die op dat moment gangbaar waren, vooruit sprongen.

Vervolgens werd aangekondigd dat itBit zou functioneren als een bank uit New York, wat in feite betekende dat het de flexibiliteit kreeg om vrij te opereren en op de beurs gebaseerde diensten aan te bieden in de hele Verenigde Staten van Amerika. Dergelijke drastische maatregelen hadden een directe correlatie en effect op het marktaandeel van het bedrijf en itBit ging al snel door en overtrof de marktkapitalisatie van een van zijn moeilijkste concurrenten, Coinbase..

Verificatie

Het enige kenmerkende kenmerk dat itBit van de rest van de massa onderscheidt, is het verificatieproces, dat is ontworpen om ervoor te zorgen dat absoluut niemand zonder een geldig ID de portal mag gebruiken en zijn diensten mag exploiteren voor oneerlijke middelen. itBit volgt grondig alle industrienormen en de voorschriften volgens welke het werkt, legt sterke nadruk op anti-witwasprincipes en houdt een waakzame controle op mensen die illegale of vatbare activiteiten willen uitvoeren.

Voordat u zich aanmeldt voor zijn diensten, vereist itBit dat u een kopie van uw door de overheid uitgegeven identiteitskaart overlegt, die uw paspoort of uw rijbewijs kan bevatten. Als u toevallig uw verblijfsbewijs overlegt, moet dit worden ingediend samen met een wettelijk maar traceerbaar document waarop uw volledige naam en adres moeten staan. Het adres moet dat van uw huidige fysieke verblijfplaats zijn en het genoemde document moet in ieder geval in de Engelse taal zijn gedrukt.

Nu wordt dit verificatieproces niet onmiddellijk voltooid, maar het kan een tot zelfs drie werkdagen duren. Bovendien moeten burgers uit de Verenigde Staten van Amerika mogelijk enkele vragen beantwoorden die zijn gegenereerd door het voorgeprogrammeerde systeem op itBit om het verificatieproces volledig te voltooien..

Ondersteunde valuta

Nu is geen enkele dienst, vooral die van een cryptocurrency-uitwisseling, compleet, tenzij deze een groot aantal populaire valuta’s ondersteunt, tenminste uit de regio waarin het dominant is en waarmee gebruikers gemakkelijk transacties kunnen uitvoeren zoals ze willen. Gelukkig doet itBit precies dat.

Het bevat eigenlijk ondersteuning voor valuta’s zoals de USD, EUR en SGD. Bovendien; alle FIAT-valuta’s kunnen gemakkelijk worden verhandeld tegen Bitcoins. Bovendien zijn er vanaf nu geen handelsbeperkingen op niet-geverifieerde accounts.

Beginnen

De eerste stap voor als u op itBit moet gaan handelen, is door te gaan en de transactiekosten te verifiëren waarover u op de website zelf naar behoren wordt geïnformeerd. Bovendien moet u hen het ontvangende adres geven, zodat de transactie kan worden voortgezet. Selecteer ten slotte gewoon de valuta van uw keuze en voer de betaling uit nadat u de laatste bevestigingsoptie heeft geselecteerd.

Vrijwel onmiddellijk worden de toepasselijke munten bijgeschreven in de portemonnee van de gebruiker. Een belangrijke opmerking is dat itBit zelfs aankopen met debet- of kredietkaarten in cryptovaluta’s aanbiedt, hoewel het niet echt een aanbevolen optie is, simpelweg vanwege de buitensporig hoge transactiekosten die eraan verbonden zijn..

De manier waarop het werkt

itBit is ontworpen om gebruikers zich helemaal thuis te laten voelen en helemaal niet bedorven door onnodige informatie en gecompliceerde termen. De website is met de grootste zorg samengesteld, met speciale nadruk op een positieve gebruikerservaring en een vlotte gebruikersinterface.

De programmeurs en ontwikkelaars achter itBit werkten met de bedoeling dat zelfs de meest basale gebruikers met verwaarloosbare informatie of achtergrondkennis over cryptovaluta’s het platform gemakkelijk moeten kunnen bedienen en gebruiken..

Zodra een gebruiker inlogt op de website, moet het geldbedrag dat moet worden ingewisseld in het systeem worden ingevoerd, wat vervolgens leidt tot de omgerekende valuta en het exacte bedrag ervan dat op het scherm wordt weergegeven. Op dit punt kan de gebruiker doorgaan met de transactie of nogmaals wijzigingen aanbrengen in zijn selecties als hij niet tevreden genoeg is.

Ter overweging van de gebruiker worden een aantal details, zoals wisselkoers, aankomsttijd en te verkrijgen bedrag op het scherm weergegeven, samen met de transactiekosten die door itBit in rekening worden gebracht voor de betreffende transactie, wat ongeveer 0,20% is van uw transactiebedrag. Om de transactie te voltooien, maakt u eenvoudig het vereiste geld over en u ontvangt binnenkort een bevestigingsmail op uw geregistreerde e-mailadres.

Aan de andere kant, hoewel de website buitengewoon goed ontworpen en gestructureerd is zoals eerder vermeld, ondersteunt deze nog geen Android- of iOS-applicaties. Gebruikers hebben gemeld dat de website soms weigert te reageren tijdens het uitvoeren van een transactie of het doen van een aankoop, en dat zelfs het algemene gebruik ervan een beetje vervelend is vanwege de verrassend lage snelheid waarmee het werkt..

Over de handelskosten

Hoewel sommige gebruikers er misschien voor terugschrikken om itBit te gebruiken vanwege de transactiekosten die het in rekening brengt, is het misschien goed om te begrijpen waarom dit eigenlijk economisch is en het beste werkt in het geval van meerdere transacties. Allereerst krijg je 0% maker fee.

Bovendien, wanneer u grote aankopen doet, zoals aankopen waarbij u meer dan 25 BTC per keer koopt, kunt u genieten van een speciale vergoeding die veel lager is dan de conventionele vergoeding die zij aanrekenen. Dit is precies de reden waarom handelen met itBit buitengewoon voordelig wordt bij het doen van grote BTC-aankopen.

Voordelen & Nadelen

itBit is een van de weinige uitwisselingsservices die momenteel beschikbaar is en die de maximale soorten betalingsmethoden en gateways ondersteunt. Er is een grote kans dat het de mogelijkheid heeft om de gewenste transactie uit te voeren en ondersteuning biedt aan de regio waar u vandaan komt.

En het is niet alleen diversiteit die u krijgt, want itBit biedt u ook een fantastisch klantenserviceteam, dat snel problemen oplost en in uw behoeften voorziet. Alsof dat nog niet genoeg is, tegen een afnemersvergoeding van 0,2%, is itBit toevallig een van de meest economische services die er zijn.

Bovendien is itBit, als een dienst waarvan het hoofdkantoor in de VS is gevestigd, gemakkelijk toegankelijk en kan de dienst worden gebruikt in alle vijftig staten van de VS, met uitzondering van Texas. Zelfs buiten de VS is itBit in de meeste landen van de wereld toegankelijk. Het nadeel is echter dat het verificatieproces vrij lang duurt en tot drie volledige werkdagen kan duren. Maar zelfs dat kan worden verkort of versneld voor inwoners van de VS door het gebruik van het op kennis gebaseerde authenticatie- of KBA-systeem.

Beveiligingsproblemen

Beveiliging bij itBit is eigenlijk niets om over uit te slapen, omdat ze drastische maatregelen nemen, zoals het activeren van een automatische e-mail met duidelijk uw inlogtijd en IP-adres dat werd gebruikt om in te loggen om ongewenste toegang of inbreuk op de beveiliging te voorkomen.

Bovendien verbetert de beveiliging van derden, van het soort dat gebruikmaakt van meerlaagse DDO-bescherming, hun beveiligingsfirewalls verder. Bovendien maakt itBit gebruik van de vertrouwde en veelgebruikte tweefactorauthenticatie wanneer een gebruiker zich aanmeldt om mogelijke veiligheidsrisico’s te vermijden..

Klantenservice

Omdat cryptovaluta’s een relatief nieuw veld zijn, zijn klanten nog steeds huiverig om ze te vertrouwen en hun zuurverdiende geld er daadwerkelijk in te investeren.Daarom moeten alle crypto-uitwisselingen altijd een uitstekend klantenserviceteam hebben dat klanten effectief kan overtuigen van de voordelen van investeren en lossen hun problemen zo snel mogelijk op. itBit is geen uitzondering.

Hoewel het beschikt over een behoorlijk bekwaam klantenserviceteam, zijn er een paar fundamentele problemen in verband met crypto-valuta-uitwisselingen in het algemeen die nog moeten worden uitgeroeid. En net als de rest lijdt itBit er ook onder. Maar alles gezegd en gedaan, itBit levert uitstekend werk bij het bedienen van zijn klanten en er is bijna niets waarover u in het bijzonder kunt klagen.

Gevolgtrekking

Hoewel er geen eenvoudig antwoord is op de vraag of itBit al dan niet de beste crypto-uitwisselingsservice is, kan het feit dat ze bereid zijn alles te doen wat nodig is om hun klanten tevreden te houden, niet worden ontkend. Met hun betaalbare tarieven, vloeiende website-ontwerp en geweldige klantenservice, is er alleen een kwestie van het gebrek aan margehandel, het ontbreken van mobiele applicaties en het niet beschikbaar zijn van ACH-transfers die itBit in de weg staan ​​om de meest gewilde speler te worden. in de crypto-exchange business.

AAN DE SLAG MET ITBIT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me