Najboljše Bitcoin denarnice za Android 2021 – Ultimate Guide

androidKer trg kriptovalut cveti, je treba vedeti, kako kriptovalute pravilno shraniti. V tem članku bomo preučili, kako lahko shranjujete Bitcoin z Androidom, in pokazali, katere so najboljše denarnice za Bitcoin za Android.

Zelo dobro smo obveščeni o tem, kako zmedeno je lahko pri izbiri najboljše Android bitcoin denarnice, zato smo opravili obsežno raziskavo različnih denarnic za Android, da vam pomagamo pri izbiri prave denarnice.

Razumevanje denarnice Bitcoin

Majhna opomba: Bitcoin denarnica je spletna programska oprema, ki shranjuje digitalne valute, zaslužene na računu namenskega uporabnika. Brez take denarnice ni mogoče prejemati bitcoinov, zato je treba Bitcoin denarnico ustvariti, kupiti ali prenesti..

Postopek je podoben e-poštnemu računu. Za prejemanje bitcoinov morate imeti osebni naslov, tako kot e-poštni naslov, kjer ga lahko vidi vsak uporabnik in mu pošlje bitcoin, tj. Bitcoin naslov.

Za Bitcoin obstaja e-poštni program, znan je kot odjemalec bitcoinov, kjer bi se moral uporabnik prijaviti z uporabo bitcoin naslova in zasebnim ključem, ki deluje kot geslo e-poštnega naslova. Popolnoma nujno je, da uporabnik varuje svoj Bitcoin naslov in zasebni ključ, da se izogne ​​takim goljufivim težavam, tako kot bi zaščitil svoj e-poštni račun. Takšne podatke lahko shranite na določene načine:

 • Zapis na papir (še vedno ni priporočljivo)
 • Shranjevanje v šifrirano datoteko
 • Shranjevanje na spletnih mestih, ki bi šifrirala in shranila informacije / zasebne in javne ključe za želene uporabnike.

Kjer koli se shranjujeta ti dve informaciji, bo znano kot Bitcoin denarnica. Če si uporabnik lahko zapomni bitcoin naslov in zasebni ključ, je pamet bitcoin denarnica. Dobesedno rečeno.

V spletu obstajajo programi, namenjeni skupnemu shranjevanju naslova Bitcoin in zasebnega ključa.

Na kaj je treba biti pozoren pri izbiri denarnice

Denarnica, v kateri lahko uporabnik nadzoruje svoje zasebne ključe

Bitcoin omrežje sprejme vsako overjeno transakcijo, ki podpira veljaven podpis. Hkrati lahko katera koli oseba, ki ima zasebni ključ, omogoči izvedbo veljavne transakcije. Združevanje teh dveh dejstev preprosto pomeni, da je uporabnik tretje osebe; ki pridobi zasebni ključ določenega uporabnika, mu lahko ukrade kakršne koli podatke. Digitalnim tatom, ki vlečejo zasebne ključe, so odprte številne poti. Dve izmed najbolj priljubljenih poti so mediji za shranjevanje in komunikacijski kanali. Prav zaradi tega je treba zagotoviti izjemno premišljenost, kadar so zasebni ključi poslani ali predpomnjeni.

»Datoteka denarnice« vsebuje zasebne ključe, v katerih jih shranjujejo denarnice programske opreme na glavnem trdem disku. Tovrstne datoteke so pogosto shranjene v običajnem in znanem arhivu, zaradi česar je odlična tarča za zlonamerno programsko opremo, povezano z bitcoini. Da bi se spopadli s takšno grožnjo, denarnice s programsko opremo nudijo primerno možnost šifriranja datoteke denarnice. Zato ga mora napadalec, ki dobi dostop do datoteke denarnice, dešifrirati. Glede na stopnjo težavnosti glede moči uporabljenih gesel ali tehnik šifriranja bo hekerjem zamudno in težko razbiti kode. Datoteke denarnice je mogoče šifrirati v številnih denarnicah s programsko opremo, tako da preprosto dodate močno geslo, ki je zapletene strukture.

Zagotavlja varnostno kopijo ključev in različnih PIN kod

“Če razkrijete svoje ključe, boste izgubili bitcoin.” Primerjava koncepta nabiralnika, od koder bi ljudje prejemali pošto; ima prepoznavno in natančno številko (naslov). Če bi morali določeno pošto dostaviti v določeno hišo, mora obvezno zagotoviti dovolj jasnih podrobnosti o domačem ali stanovanjskem naslovu s kodo PIN in drugimi povezanimi podatki. In ker bi si oseba želela pridobiti pošto, je nujno, da ima in uporablja zasebni ključ, do katerega nima dostopa nihče, razen lastnika ključa samega. Za ključ je smiselno vedno poskrbeti in ne uničiti vsebine nabiralnika.

Podobno kot v tem primeru, ko lahko oseba vidi javni naslov doma, bo vsak uporabnik, ki trguje na borzi Bitcoin, lahko gledal javni naslov za pošiljanje / prodajo bitcoinov. Poleg tega bi moral imenovani uporabnik za odklepanje bitcoinov uporabiti zasebni ključ, za katerega je treba prevzeti polno odgovornost, podobno kot ključi nabiralnika. Izobraževanje o tej temi je pomembno, da se izognemo goljufijam.

Pomoč strankam

Podpora strankam pri odgovarjanju na poizvedbe, ki se hitro odzovejo, bo uporabnikom omogočila, da se počutijo seznanjene in zadovoljne s storitvami, ki jih nudijo pri uporabi denarnic, ko se ljudje ukvarjajo s svojo naložbo. Brez pomanjkanja kakovostnega strokovnega znanja bo platforma imela slab ugled in ime blagovne znamke, kar lahko škoduje tudi identiteti blagovne znamke. Nujno je zagotoviti inteligentno in hitro odzivno osebje, pri katerem se logično in hitro odzove, da bi pritegnili obstoječe uporabnike in pritegnili nove uporabnike..

Uporabniku prijazna izkušnja in enostavno pošiljanje Bitcoinov

Ustrezna izkušnja uporabniškega vmesnika / uporabnika bo uporabnikom pritegnila pogled, zato jih bo znova pritegnil k vrnitvi in ​​uporabi storitev. Uporabnik mora pritegniti preprost potek iskanja po spletnem mestu / aplikaciji. Uporabniki lahko z enostavnimi tehnikami in svetlimi barvnimi shemami z enim dotikom enostavno uporabljajo denarnice in tudi za druge namene brez kakršnih koli ovir..

Skladno z več / različnimi operacijskimi sistemi:

Denarnice, ki se uporabljajo, morajo imeti združljive operacijske sisteme za obdelavo in upravljanje vsakodnevnih transakcij. Brez učinkovitega in uspešnega operacijskega sistema bi uporabniki težko upravljali s trgovanjem, saj se lahko včasih pojavijo primeri, ki zaostajajo ali pride do določene napake..

Če vemo, da obstaja veliko načinov za nakup bitcoinov, obstaja tudi veliko načinov za njihovo shranjevanje.

Glede na to temo si oglejmo različne vrste denarnic, ki so na voljo za Android:

Denarnice programske opreme: To so programi / aplikacije za denarnice, ki se prenašajo v računalnik, tablični računalnik ali telefon. Za tiste, ki se dnevno ukvarjajo z trgovanjem z bitcoini, kupujejo blago v določenih trgovinah ali poslujejo od peer-to-peer, je zagotovo možna programska denarnica. v katerih so funkcije za shranjevanje zasebnih ključev in dostop do spletnega plačevanja / trgovanja neposredno iz naprave.

Poleg tega obstajajo inovativne aplikacije, ki uporabnikom omogočajo, da uporabljajo svoje telefone s funkcijo bližnje komunikacije, kar pomeni, da lahko svoj telefon postavijo v bližino bralnikovega telefona, ne da bi pri tem zagotovili kakršne koli zaupne podatke. Blockchain Ledger, do katere potrebuje dostop kateri koli odjemalec BTC, zato je bistvenega pomena pridobitev gigabajtov pomnilnika. Zato te denarnice izkoriščajo tehnologijo SPV – poenostavljeno tehnologijo preverjanja plačil. Ta pametna tehnologija se ukvarja le z majhnimi pododdelki verige blokov, kjer se zanaša na zaupanja vredna vozlišča v omrežju, da bi dobila natančne informacije.

Ne glede na to, kako ugodna se zdi enostavna rešitev, so te denarnice nagnjene k hekerskim in kibernetskim napadom. Poleg tega je velika verjetnost izgube avtoritete denarnice, če tretja oseba omogoči dostop do uporabnikove mobilne naprave. Spletni trg ponuja različne aplikacije, ki se izvajajo v Androidu in iOS-u, vendar je bilo znano, da je Apple te denarnice februarja 2014 prepovedal v njihovi trgovini z aplikacijami, vendar je bila odločitev pozneje preklicana in aplikacije vrnjena po nekaj mesecih. Takšne aplikacije so Mycelium, Breadwallet, Airbitz, Greenbits, Bitcoin Wallet, Jaxx in Copay.

6 najboljših Android Bitcoin denarnic 2021

1. Micelij

micelijNajbolj priljubljen med drugimi aplikacijami za Android, kjer je enostaven za uporabo, sprejemanje in izvrševanje plačil. Poleg tega ponuja uporabniku prijazen način za zagotavljanje navodil o namestitvi in ​​varnostnem kopiranju. Blockchain.info je leta 2014 Blockchain.info podelil ugledno nagrado za “najboljšo mobilno aplikacijo”, ki ji je bila zagotovljena bančna garancija; denarnica podpira in ponuja možnost pošiljanja in prejemanja bitcoinov.

Različne vrste računov:

HD: Hierarhično deterministične denarnice so tiste denarnice, ki uporabljajo „glavno seme“ za generiranje vseh prihodnjih bitcoin naslovov v zaporednem vrstnem redu, zato je nujno, da jih takoj varnostno kopirate..

BIT ID: Ti odprti postopki in protokoli omogočajo varno preverjanje pristnosti s preverjanjem. Vzdrževanje običajnega gesla je neučinkovito zaradi njegovega nagnjenega stanja, kjer je enostavno vdreti v račune.

Računi z enim naslovom: Zelo tradicionalna metoda računa, kjer omogoča zavarovanje in rezerviranje / shranjevanje velikih količin kovancev, v katerih se zasebni ključ izbriše iz naprave in pozneje po potrebi uvozi nazaj..

Samo računi za ogled: To so računi, pri katerih so naslovi shranjeni v denarnici brez istega edinstvenega zasebnega ključa, ki denarnici omogoča spremljanje in nadzor izhodov, ne pa tudi njihovo izplačilo..

Strojna oprema: Ti računi so ustvarjeni za namen strojnih naprav brez povezave.

Prednosti

 • Hierarhično deterministično: Kjer so, kot že omenjeno, denarnice, v katerih je “glavno seme” in je ustvarjena za ustvarjanje neskončnih novih Bitcoin naslovov v zaporednem in hierarhičnem vrstnem redu.
 • Odprtokodno: kjer lahko uporabniki dostopajo do spletnega mesta in uporabljajo Mycelium kot platformo z odprtim dostopom.

Slabosti

 • Ni večpodpis: uporabnikom ne ponuja pobud za skupine in imajo več podpisov, zato se sredstva brez razprave sprostijo. Funkcija več podpisov omogoča obliko zaupanja in varnosti tudi med člani.
 • Dvofaktorska avtentikacija: uporabnikom s to funkcijo ni zagotovljena varnost do sredstev. Poleg tega povečuje splošno varnost denarnice, saj ponuja edinstvene kode, do katerih ima dostop samo uporabnik, ko je ustvarjen.

Mycelium Wallet je za bolj izkušenega uporabnika bitcoinov – ponuja različne funkcije nadzora kovancev v primerjavi z drugimi denarnicami.

Denarnico podpirajo številni inovativni projekti in razvojna skupina, ki nenehno izboljšuje in ustvarja genialna dela.

Razvojna skupina je ustvarila predplačniško kartico za hladno denarnico, medtem ko je Android Mobile osrednja platforma, ki lahko predstavlja hladilnico.

Druge storitve micelija:

 • Micelij Gear: Z orodjem Mycelium lahko: Začnite z brezplačnim pridobivanjem Bitcoin plačil z uporabo naprednega API-ja. Poleg tega Gear ne hrani denarja, ampak v resnici pojdite v denarnice uporabnikov.
 • S funkcijo Joint Escrow bi omogočil zagotavljanje varnosti in varovanja uporabnikovih poslov in vseh drugih uporabnikov na svetu, ne glede na pristojnost.
 • Avtomatizirajte postopek izplačil in porabite največ 30 sekund na mesec za pošiljanje plačil, ne glede na velikost organizacije.
 • Mycelium Swish: uporabniki lahko robotizirajo / avtomatizirajo trgovinske procese (naročanje in nakup) v različnih restavracijah in barih. Mycelium Swish vam pomaga prihraniti denar za različne stroške prihodkov, kot je kadrovanje, in stranki prinaša zadovoljstvo.
 • Kartica micelija: Kartica Mycelium je v bistvu vsebnik za kovance, ne pa tudi vstopnica ali ključ do računa. Kartica ima kombinacijo uporabniškega vmesnika in POS terminala. Poleg tega je opremljen z zaslonom in tipkovnico. Avtomobili delujejo z baterijo in omogočajo popolno samodejno delovanje. Kartica Mycelium je z bralnikom Mycelium povezana z računalnikom, ki omogoča polnjenje baterije in dostop do različnih zapisov transakcij z velikim vmesnikom. Uporabnik bi lahko v enem obračunskem ciklusu zaključil približno sto plačilnih nalogov / transakcij.
 • Entropija micelija: majhna naprava USB, ki uporablja strojno zasnovano entropijo, ki ustvarja papirnate denarnice za tiskanje na Bitcoin. Papirnate denarnice lahko ustvarite v dveh korakih:
 • S tiskalnikom vstavite Mycelium Entropy, ki bo uporabniku omogočil tiskanje različnih slik z bliskovnim pogonom.
 • Na tiskalniku izberite možnost tiskanja.

ZAČNITE Z MICELIJOM

2. Breadwallet

logotip kruhaNa voljo v Androidu in Appleu; ta denarnica je zlasti ena najlažjih denarnic za trgovanje. Z gladkim delovanjem in prirojenim dizajnom omogoča postopek hiter in neposreden v smislu prijave, ustvarjanja računa in izvajanja transakcij z bitcoini. Poleg tega je bila aplikacija posebej zasnovana tudi za zaščito osebnih podatkov in zasebnosti. Breadwallet uporablja kombinacijo udobja in varnosti, zato je primeren za uporabnike, ki so pravkar začeli bitcoin potovanje, in tudi za tehnične uporabnike. V skladu s tem uporabniku zagotavlja tudi nadzor nad zasebnimi ključi, pomoč pri geslu in uporabniku prijazen vmesnik.

Pristojbine:

Kruh je na voljo brezplačno. Ko pa se uporabniki odločijo za transakcije z bitcoini, bodo morali omrežju bitcoin plačati določen znesek provizij. Nedavno so bile posodobljene aplikacije, ki vključujejo zmožnost uravnavanja določenega zneska provizij za transakcije na podlagi primarnosti, ki uporabnikom ponuja možnost, da kupijo več, da lahko potekajo hitrejše transakcije.

Ko uporabnik kupi Bitcoin prek aplikacije za kruh, lahko plača določen znesek provizij, ki jih zaračuna banka in / ali storitev tretje osebe, ki se na računu uporablja za določeno denarnico..

Prednosti:

 • Enostaven za uporabo
 • Brezplačno
 • Ni bistvene zahteve za podpis ali registracijo
 • Denarnica se neposredno poveže z Bitcoin omrežjem
 • Zagotavlja prijavo z ID-jem na dotik
 • Podpora za stranke, ki je vgrajena
 • Nobene informacije o uporabnikih se ne sprejemajo
 • Sposobnost nakupa Bitcoina neposredno prek aplikacije za kruh
 • Zasebnost in varnost sta napredni, saj se bitcoin naslov generira samodejno

Slabosti:

 • Brez podpore za altcoine
 • Nekatere uporabljene funkcije potrebujejo pooblastila storitev tretjih oseb.
 • Ne podpira več podpisov
 • Ne podpira dvofaktorske avtorizacije
 • Zaradi zamrznitve aplikacije so bile slišane številne pritožbe.
 • Zahtevno za sinhronizacijo z bitcoin omrežjem ob zagonu

Prihajajoče novice za kruh:

 • Posodobitev za Android: Po nadaljevanju nedavne posodobitve njihove aplikacije za iOS naj bi Bread v bližnji prihodnosti razširil novo različico nove različice za Android. Od uporabnikov Androida se pričakuje nekaj zanimivih novih funkcij, ki vključujejo zmožnost izboljšanja provizij za transakcije glede na določeno pomembnost / prednost, nastavitve predilekcije pri ogledu zaslona za stanje, z možnostjo vključitve zapiskov na vsakega transakcija.
 • Podpora drugim kripto sredstev: Ker Breadwallet trenutno podpira le bitcoin, je podjetje samo izjavilo, da bo v prihodnosti zagotavljalo podporo drugim kriptovalutam..
 • Nadaljnje finančne storitve: Podjetje Bread je omenilo, da načrtuje in si prizadeva še razširiti in svojim uporabnikom ponuditi dodatne storitve, kar presega običajne ali običajne funkcije denarnice pridobivanja in pošiljanja bitcoinov..

ZAČNITE S KRUHOM

3. Airbitz

logotip airbitzNa voljo v Androidu in Appleu; uporabnikom nudi udobno izkušnjo uporabe bitcoinov. Poleg tega ponuja zanimivo funkcijo za samodejno varnostno kopiranje. Denarnica, ki uporabnikom omogoča nakup, prodajo in varno shranjevanje bitcoinov prek mobilnega telefona. Poleg tega, poleg HD in dvofaktorskih funkcij preverjanja pristnosti, Airbitz zagotavlja zaščito sredstev uporabnikov in različnih podatkovnih transakcij od tretjih uporabnikov..

To pomeni, da noben uporabnik ne more dostopati do podatkov v denarnici Airbitz. Uporabniška izkušnja je bila eden glavnih ciljev v mislih. Kar zadeva optično branje QR kod, denarnica zagotavlja Bluetooth Low Energy (BLE) za prenos sredstev. Registracija za račun je preprosta in hitra, ne da bi tvegali žrtvovanje pomembnih lastnosti glede varnosti.

Zaradi česar je Airbitz popolnoma edinstven je dejstvo, da stoji v poslovnem imeniku, ki podpira zemljevid vseh organizacij, ki sprejemajo bitkoine, v vaši bližini. To Airbitz dvigne na priljubljeno javno raven kot enega od edinstvenih bitcoinov naokoli.

Pristojbine

Aplikacija Airbitz je na voljo na spletu in jo lahko brezplačno prenesete s pametnega telefona. Te provizije za transakcije določa Bitcoin omrežje, ki ga navdihujejo tudi stvari, kot so zatiranje in velikost transakcije v bajtih podatkov.

Prednosti:

 • Odprta koda
 • Dostop do hitre bitcoin dostave
 • Varne funkcije, kot je dvofaktorska avtorizacija
 • Decentralizirani strežniki, v katerih denarnica deluje kljub nedejavnosti strežnikov.

Slabosti:

 • Pomanjkanje uporabniškega in spletnega vmesnika
 • Blagovna znamka še ni dobro uveljavljena na spletu

Nedavni pogledi Airbitza:

Aplikacija, ki je enostavna za uporabo za hitre transakcije, je brezplačna aplikacija za uporabo, kjer je dober preizkusni subjekt, preden se potopite v dejansko trgovanje z bitcoini. Aplikacija je inovativna in nagonska, saj razume mnenja uporabnikov.

Uporabniki, ki so tehnično napredni v bitcoinih, bodo cenili aktivni imenik. Kar zadeva trgovanje z bitcoini, potem samo funkcija vpliva.

ZAČNITE Z AIRBITZ

4. GreenBits

logo-greenaddressStarejša različica Green Address, kjer gre za denarnico z več podpisi, ki pomaga denarnicam strojne opreme, kot sta TREZOR in Ledger Nano S.

Pristojbine:

Cena za denarnico Greenbits je 50 uBTC na KB, vendar je splošne informacije ne razkrivajo.

Prednosti:

 • Ena od edinstvenih lastnosti takšne aplikacije je, da zagotavlja varnost z najbolj uveljavljeno in zaupanja vredno varnostno aplikacijo, imenovano Ledger, zato noben uporabnik ne more biti popolnoma odvisen od denarnice. Ustvarjalci aplikacije so skupaj s funkcijami hitre, tanke in enostavne uporabe izdali izvorno kodo za odjemalca.

Slabosti:

 • Različice iOS in namizja še niso izdane.

Drugi pregledi:

Uporablja kombinacijo preverjanja SPV in varnostnega partnerja. Za začetnike se zdi, da je ta aplikacija priljubljena zaradi enostavnega uporabniku prijaznega vmesnika.

ZAČNITE Z ZELENICI

5. Zebpay

logotip zebpayZebpay je bila prva denarnica v Indiji, kjer se je potovanje začelo leta 2014. Prav tako ponuja hitro in varno platformo za trgovanje z bitcoini. Poleg tega zagotavljajo, da se uporabnikom pri trgovanju z bitcoini ponujajo najboljše cene.

Prednosti:

 • Uporabniku prijazna aplikacija, ki uporabnikom omogoča, da uživajo v prednostih hitrih transakcij brez gotovine.

Slabosti:

 • V nasprotju z nekaterimi gotovinskimi transakcijami lahko z bitcoini trgujete s katerim koli drugim uporabnikom v nekaj sekundah.
 • Cena Bitcoinov je v primerjavi z drugimi spletnimi mesti za izmenjavo bitcoinov relativno visoka.
 • Z uporabo te platforme lahko uporabniki izkoristijo dobiček, saj je mogoče analizirati ceno bitcoinov.
 • Obvešča uporabnike o novih obvestilih, ko pride do spremembe cen bitcoinov.
 • Čeprav sta bitcoin in njegovo omrežje decentralizirana, se bodo uporabniki še vedno morali držati pravil, ki jih določa vlada IT.
 • Novi uporabniki bodo morali tvegati pri vlaganju, saj vedno obstaja možnost padca cene bitcoinov.

Omejitve:

 1. Za uporabo denarnice je nujno, da uporabnik uporablja kartico PAN in bančni račun, kjer se morata ujemati tako številka kartice PAN kot številka bančnega računa.
 2. Uporabniki po treh mesecih ne smejo več hraniti rupij na računu, če ni izvedena niti ena transakcija. Da bi se temu izognili, morajo uporabniki ustrezno načrtovati, da se izognejo nepotrebnim transakcijam, ki so samodejno izvedene.
 3. Za razliko od drugih platform se bodo uporabniki soočali z omejitvijo transakcij na letni dan in na mesec. Uporabniki lahko vlagajo ali kupujejo le z najmanj 1000 rupij na transakcijo in največ 10000000 rupij na mesec.

ZAČNITE Z ZEBPAY

6. Doplačilo

logotip copayAplikacija za Android, kjer gre za odprti vir multisig, ki ga je ustvaril Bitpay. Tu se sredstva sprostijo le, če določena količina ljudi dovoli, da se izvede transakcija, preden se izvede / izvrši, kar spominja na skupno denarnico. To je odlična metoda za varnost, vendar bo v nekaterih primerih težava.

Lastnosti:

 • Več platform: Na voljo za mobilne naprave (iOS, Android, Windows) in namizne računalnike (Mac, Linux, Windows).
 • Več računov: Uporabnikom omogoča ustvarjanje različnih računov v isti denarnici, kjer lahko uporabniki uporabljajo različne račune za različne namene, tj. Poslovni in osebni.
 • Odprtokodno: Denarnica in koda strežnika sta objavljeni. To omogoča tretjim osebam, da spremljajo, pregledujejo, pregledujejo in najdejo metode za izboljšanje kode, kar bo privedlo do bolj varne in zaupanja vredne denarnice kot zaprte denarnice..
 • Čist in enostaven uporabniški vmesnik: Uporabniki lahko izkoristijo nemoten uporabniški vmesnik in pametni sistem, kjer prikazuje 150 valut in podpira številne jezike.

Slabosti:

Kar zadeva oblikovanje, se zdi Copay prava izbira. Vendar pa je zaradi določene politike Copayjev nesrečni vdor v politiko Bitcoin privedel do velike škode v zaupanju v zvezi z denarnico. Copay je bil odstranjen s seznama zaupanja vrednih denarnic Bitcoin.org, ker podpira trde vilice BTC1 kot “pravi Bitcoin”. Vendar trdi fork BTC1 kmalu ni uspel iz političnih in tehničnih razlogov. BitPay je svojim uporabnikom omenil, naj preidejo na bolj naglico, nedokazano kodo, ki na koncu privede do okvare.

Ocene drugih:

Če bi upoštevali samo funkcije, bi se Copay odlično odločil. Vendar obstajajo alternative, pri katerih se podobne funkcije zagotavljajo tudi brez roke umazane politike; dokler primer manjkajočih sredstev / naložb ni bil rešen, potem ne bi bilo priporočljivo, da uporabnik uporablja Copay.

Ta vprašanja bodo rešena v bližnji prihodnosti, do takrat pa se Copay uporablja za majhne zneske, da bi se izognili tveganju.

ZAČNITE Z COPAY

Katera vrsta denarnic vam ustreza?

Ko smo prebrali vse te informacije, so naše misli verjetno imele danak, toda za katero vrsto denarnice se odločimo? Tu je treba upoštevati nekaj dejavnikov:

 • Medsebojni: Če se uporabnik odloči za osebna plačila, se priporoča uporaba mobilne denarnice in ne spletne denarnice, kot je Mycelium, Copay ali celo Breadwallet..
 • Pravilnost plačil: Če uporabnik sčasoma redno plačuje, je primerna namizna denarnica ali mobilna denarnica, saj bi bilo primerneje uporabiti hitro dostopne in enostavne denarnice.
 • Vloženi / vrnjeni zneski: Uporabniki, ki se ukvarjajo z velikimi količinami bitcoinov, bi morali imeti varnejšo denarnico, da bi se izognili napadom v spletu. Zato je priporočljivo uporabljati denarnice strojne opreme, ki so namenjene shranjevanju in zaščiti ali celo uporabi denarnic brez povezave, ki so varne, kot je Armory.
 • Večnamenska uporaba in dostopnost: Uporaba različnih denarnic za različne prednosti lahko hkrati omogoči varnost in enostavnost uporabe, vendar morajo biti uporabniki pri izbiri denarnice previdni in tudi ne zmedeni. V takih primerih se denarnice za strojno opremo uporabljajo za varčevalne račune, mobilne denarnice pa kot račune za preverjanje.

V spletu je na seznamu več varnih denarnic. Da pa boste imeli popolno denarnico, bo odvisno od manj provizij, ki temeljijo na transakcijah (transakcije BTC do BTC) in nekršeni varnosti.

Katera vrsta denarnice je najbolj varna?

Kar se tiče varnosti, preberite spodaj, če želite izvedeti, kaj je boljše:

 • Vroče denarnice: To so vrste denarnic, ki temeljijo na konceptu žepne denarnice. Poleg tega te denarnice delujejo v napravah, povezanih z internetom, kot je računalnik / tablični računalnik / telefon, kjer obstaja večje tveganje kraje. Če se vrnemo k konceptu žepnih denarnic, ljudje ne shranijo vseh svojih prihrankov v žepe in hodijo.
 • Denarnice za hladno shranjevanje: V primerjavi z varčevalnim računom te denarnice ponujajo varnost tam, kjer ni nevarnosti kraje, zato je varna. Hladno shranjevanje je mogoče doseči, ko se zasebni bitcoin ključi ustvarijo in shranijo brez povezave iz omrežja. Hekerji ne bi mogli kršiti zasebnih ključev, ker so vsi ključi shranjeni brez povezave.

Najboljše prakse za zaščito vaših bitcoinov:

 • Nadzor zasebnih ključev: Priporočljivo je biti previden glede lastnih bitcoinov. Celoten nadzor nad sredstvi in ​​neodvisnost od tretje osebe ali stranke bo ustvaril varnejši pristop.
 • Varovanje zasebnosti: Vsakič, ko iz denarnice zahtevate podatke verižnih blokov, lahko strežnik IP naslov poveže z zahtevanim naslovom, kar nam pove, kako posamezna denarnica zahteva podatke drugače. Uporaba denarnice, s katero lahko prenesete celotno verigo blokov, kot sta Bitcoin Core ali Armory, bo uporabnikom omogočila zasebnost.
 • Izogibajte se ponavljanju / ponovni uporabi naslovov: Ko so bili varni sistemi posodobljeni, se bo naslov vsake transakcije vsakič samodejno spremenil. Bitcoin transakcije so javno prikazane, zato združuje vse transakcije, pri katerih lahko različni uporabniki zlahka razumejo, ali so transakcije povezane z enim prepoznavnim uporabnikom..
 • Uporabite različne denarnice, odvisno od zneskov: Uporabite lahko različne denarnice za Bitcoin, odvisno od različnih zneskov, ki jih shranite ali prenesete. Kot smo že omenili, lahko z uporabo strojne denarnice ali papirnate denarnice digitalno shranimo kot “varčno denarnico”, medtem ko lahko mobilne namizne denarnice uporabimo kot “denarnice za porabo”.
 • Zagotovite varno več varnostnih kopij: Zelo priporočljivo je, da uporabniki potrebujejo varnostno kopijo denarnic in jih hranijo na varnih fizičnih lokacijah, ki ne bi poškodovale podatkov. Primer: Papirnate denarnice lahko laminiramo, da preprečimo škodo.

Shranjevanje in varnost:

4 različne vrste denarnic so poenostavljene v različne vrste zaščite in shranjevanja.

 • Vroče denarnice: Tovrstne denarnice delujejo na spletnih povezanih napravah, zato se poveča tveganje za kibernetske napade ali kraje. Tovrstne denarnice so priporočljive za vsakodnevne majhne izdatke, ostali zneski pa bodo zaprti v hladilnici.
 • Skrbniške storitve: Zasebne ključe uporabnikov in digitalno gotovino imajo zunanje stranke, zato nadzor nad njihovim denarjem ni mogoč. Sprva se to morda zdi varno, vendar lahko shranjevanje gotovine pod nadzorom druge osebe vedno poveča tveganje za to.
 • Hladilnica: Zasebni ključi so zaščiteni brez povezave, kar zmanjšuje tveganje in možnost prodora hekerjev. Zdi se, da bodo ti učinkoviti za uporabnike, ki jih ne bi porabili in si zavarujejo bitcoinov.
 • Denarnice z več podpisi: Če dodamo funkcije varnosti brez povezave in hladnega prostora, imajo denarnice multisig bitcoine, ki si jih enakomerno delijo različne stranke. Da se sredstva sprostijo, se morata stranki dogovoriti in podpisati transakcije, preden jih sprostita. Obstajajo primeri, na primer 2-2 denarnica ali 2-3 denarnica, kjer bi se morala dva člana od treh podpisnikov podpisati, preden sprostijo sredstva. To lahko enostavno podaljša tudi do 5-9 podpisov, od tega 5 podpisov od 9 podpisov.
 • Armory Multisig: Ponuja edinstveno funkcijo: funkcija Lockbox zahteva, da se podpiše poljubno število ljudi do 7 podpisnikov in dovoli sprostitev sredstev. V bistvu bo ena stranka z uporabo te funkcije kot sopodpisnike dodelila partnerje z različnimi javnimi ključi. Omogoča kombinacijo varnosti in prožnosti bodisi za osebno uporabo bodisi za različna podjetja. Druga značilnost denarnice Armory Multisig je, da zagotavlja varnostno kopijo, kjer bi bila namesto, da bi dosegla več podpisov za eno zadevo, uporabljena le za varnostne kopije. Če imate rezervno piko za denarnico Armory, boste zmanjšali možnosti za vdore v bitcoin denarnice. Da bi to delovalo, je treba razpravljati o lokacijah, da dosežemo popolno, popolno varnostno kopijo.

Denarnice in varnost:

Bitcoin težave:

 1. Nagnjeni k zlonamerni programski opremi. Uporabljena programska oprema lahko vsebuje zlonamerno programsko opremo, ki nato lahko pregleda zasebne ključe in nekaj trenutkov kasneje vsi bitcoini izginejo.
 2. Uporabniki so bolj izpostavljeni izgubi telefonov ali prenosnikov, zato izgubijo vse denarnice, vložene vanje.
 3. “Trojan” se lahko uporablja za šifriranje datotek. Po ugotovitvi količine denarja v denarnici bo poškodovani program ukazal / zahteval enako količino bitcoinov, da bo razvozlal datoteke.
 4. Navidezna izmenjava lahko vedno privede do goljufivih težav, pri katerih lahko drugi uporabniki / hekerji kradejo bitkoine.

TLDR; o varnostnih nasvetih

 1. Bolje je, da se uporabljajo metode hladnega shranjevanja, ne pa naprave, povezane z internetom.
 2. Pripravite se na prevare in vedno lektorirajte dvakrat ali več, da zagotovite, da prihajajo iz pravega vira. Če se pooblasti za napačen vir, se vsi bitcoini razpršijo.

Zaključek

Na splošno je treba vedeti, katere denarnice uporabiti, odvisno od obravnavanih zneskov in tudi prostora za shranjevanje. Učinkoviteje je, če uporabniki uporabljajo različne vrste denarnic, da bi lahko izkoristili prednosti vsake, hkrati pa je lahko v nekaterih primerih precej drago in nepomembno.

Uporabnike je treba opozoriti na nekatera podjetja, ki lahko s pomočjo različne zlonamerne programske opreme poskušajo prevarati in prevarati bitcoine strankam, zaradi česar je težko pridobiti nazaj. Priporočljivo je ustvariti varnostne kopije. Denarnica s kriptovalutami, ki je na varnem mestu, lahko uporabnikom reši več napak strojne opreme in veliko človeških napak.

Poleg tega bo denarnico obnovil, če vam osebni računalnik ali telefon ukradejo ali poškodujejo. Dovoljenje šifriranja podatkov bo hekerjem preprečilo dostop do gesel in pridobitev bitcoinov. Čeprav se morda zdi varno omejevati hekerje, napadov zlonamerne programske opreme ne more popolnoma zaustaviti zlonamerne programske opreme, zato je treba namestiti in posodobiti vodilne rezultate protivirusne in protivirusne programske opreme..

Razmislite o analizi različnih decentraliziranih borz. Razlika med decentralizirano in centralizirano izmenjavo je v tem, da ta sredstev ne zavaruje in shrani. Nihče ni pristojen zahtevati ali pridobiti vaših sredstev, razen vas.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me