Najboljše Bitcoin namizne denarnice za Mac, Windows in Linux 2021

računalnikDomena kriptovalut je v zadnjih nekaj letih doživela velik skok. V zadnjem desetletju smo opazili hiter vzpon in padec ter poznejši vzpon Bitcoina, ki je še bolj rodil pojave, ki so jih kriptovalute postale danes. Zdi se, da so od naložb do rudarjenja skoraj povsod pustili pečat. Čeprav so sprva začeli kot nadomestno sredstvo za shranjevanje našega denarja, danes tvorijo zajeten delež največjih svetovnih finančnih trgov. Tudi industrija je na videz postala tako velika in vplivna ter je sama po sebi ustvarila nekatere trge in majhne panoge, za katere se zdi, da vse dobro poslujejo in prinašajo znaten dobiček..

Rudarska industrija je na primer zahtevala oblikovanje trga rudarskih ploščadi. Te ploščadi so težke po moči in obratovanju in ko enkrat delujejo, zahtevajo velike stroške energije in račune za elektriko. Če pa rudarjenje kriptovalut poteka na preudarni in učinkovit način, lahko postane izjemno donosna trgovina za uporabnika in prinese večje dobičke od pričakovanih v obliki kriptokovancev. Zato ni presenetljivo, da rudarska industrija cveti, nenehne inovacije in napredki na področju rudarskih ploščadi pa so zagotovili, da je samo po sebi rudarstvo kot dejavnost vedno donosno za ljudi, ki so vanj vključeni.

Podobno je še ena panoga, za katero se zdi, da je nastala zaradi kriptovalut in njihova priljubljenost je industrija denarnic Bitcoin. Kadarkoli pomislite na rudarstvo, v večini računov razmišljate, kako bi jih dobili ali kupili iz različnih kanalov. Medtem ko nekateri raje preprosto plačujejo zanje na določenih trgovalnih platformah, drugi menijo, da je rudarstvo kovancev boljša možnost. Kakor koli pa bo medij, prek katerega jih boste nabavili, ostaja eno dejstvo pogosto. Za njihovo shranjevanje morate poiskati prostor, ki ne bo pustil kamna, da bi zagotovili njihovo varnost. Zadrževanje kriptokovancev ni omejeno samo na iskanje prostora za hrambo vseh hkrati, ampak dejansko vključuje iskanje medija, ki si prizadeva za spoštovanje vseh standardov kakovosti in varnosti, ki so ključnega pomena pri ohranjanju zaupnosti in zaščite vaših kovancev. varnost.

Na srečo nam ni treba iskati daleč, saj so tu denarnice s kriptovalutami, ki bodo rešile dan. Te denarnice, posebej zasnovane za shranjevanje kriptovalut, so hitre, enostavne in varne. Poleg tega, da nam omogočajo enostavno platformo za shranjevanje vseh vrst kriptovalut, so v celoti odgovorni tudi za ohranjanje svoje varnosti. Ko del svojih kovancev shranite v denarnico, uporabljajo vse vrste požarnih zidov in varnostnih protokolov, da jih zaščitijo pred kakršnimi koli zunanjimi poskusi sabotaže. Če še vedno dvomite, ali je to dovolj, se lahko vedno odločite za denarnico brez povezave, ki ostane ves čas brez povezave z internetom in s tem samodejno zaščiti svoje kovance pred zunanjimi napadi..

Zdaj, ko smo končali z osnovnimi podrobnostmi poslovanja s kriptovalutami, je čas, da preidemo na bistvo zadeve, to je pregled nekaterih najbolj fantastičnih namiznih denarnic za Bitcoin, ki jih boste verjetno našli danes na trgu. Šli smo naprej in opravili raziskavo, tako da vam ni treba. Če se že veselite začetka podjetja v kriptovalutah, potem boste najverjetneje potrebovali dobro delujočo, a varno denarnico, ki bo poskrbela za vse vaše zahteve glede shranjevanja. Zaradi velikega števila modelov, ki so danes na voljo na trgu, se bo kupec zmedel, medtem ko bo iskal primernost glede na svoje potrebe. Če se spopadate s podobno težavo, potem preberite, kajti tukaj smo sestavili seznam najbolj dobro zasnovanih in izvedenih namiznih denarnic za Bitcoine, ki so kdajkoli prišle na trg..

Namizne Bitcoin denarnice

Namizne denarnice so odlične v smislu, da so popolnoma brez težav in smešno enostavne za uporabo. Za vsakogar, ki mora plačevati z Bitcoini ali pogosto izvajati Bitcoin transakcije, so namizne denarnice prava pot. S svojim gladkim vmesnikom in tekočimi navigacijskimi sistemi omogočajo precej odlično uporabniško izkušnjo in fantastično storitev. Medtem ko denarnice strojne opreme zahtevajo, da fizično napravo vedno nosite s seboj, če jo želite uporabljati, namizne denarnice ne zahtevajo nobene stvari in jih lahko uporabljate kjer koli in kadar koli.

Preden nadaljujemo, je treba upoštevati en premislek. Čeprav so namizne denarnice odlične, imajo še vedno dodatno odgovornost, da so ranljive za zunanje napade ali kibernetske kraje. Ker so nenehno povezani z internetom, so izredno dovzetni za zlonamerne poskuse hekerjev ali neželene vdore v vaš račun. Po drugi strani pa strojne denarnice, čeprav nekoliko manj zadovoljujejo uporabniško izkušnjo, kljub vsemu varnostnim protokolom in požarnim zidom zagotavljajo, da so vaša sredstva izjemno varna. Zdi se, da z vidika varnosti delujejo bolje zgolj zato, ker jim ni treba biti povezani z internetom, kar jim daje samodejno imuniteto pred poskusi vdora in kibernetskih kraj.

Top 5 najboljših Bitcoin namiznih denarnic 2021

1. Electrum

Electrum je verjetno trenutno najbolj priljubljena namizna Bitcoin denarnica na trgu. Ima napredne funkcije, intuitiven vmesnik in veliko predanost doseganju zadovoljstva kupcev. Primarna prodajna točka te uspešne denarnice je ta, da je neverjetno enostavna za uporabo in jo z lahkoto upravljajo tudi tisti, ki so popolnoma novi v kriptovalutah in Bitcoin naložbah.

Nekatere napredne funkcije, ki bi jih našli v tej enoti, so hladilnica in TOR, ki jih redko najdete v drugih namiznih denarnicah.

Ustvarjena že decembra 2011, veste, da je blagovna znamka dobra, če obstaja že tako dolgo. Electrum se prodaja kot lahka denarnica in je prilagodljiv v smislu, da ga je mogoče enostavno upravljati na računalnikih Mac, Windows in celo Linux. Zdaj morajo namizne ali programske denarnice pogosto delati skupaj z denarnicami za strojno opremo, da lahko uporabnik izpolni izkušnjo, namizna denarnica Electrum pa vam omogoča prav to. Podpira integracije s sistemom Trezor, Ledger Nano in HW1. Poleg tega imate dostop do varnega in varnega hladilnika prek računalnika brez povezave in celo uživate v decentraliziranem preverjanju prek SPV.

  • Electrum: Varnost

Electrum lahko uporabljate kot vročo denarnico, ki je ves čas povezana z internetom, ali hladilnico, ki ostane nepovezana in varuje vaše kovance pred kibernetskimi krajami. Ne glede na konfiguracijo vaše denarnice, boste vedno morali ustvariti 12-besedno seme ali geslo, da boste lahko dostopali do svojih sredstev in izvajali osnovne funkcije, kot sta varnostno kopiranje podatkov in obnova celotne denarnice skupaj s ključi..

Če denarnico uporabljate v načinu hladilnika, bo treba seme ustvariti v računalniškem sistemu, ki ga je mogoče financirati, nato pa ga bo uporabnik zapisal za prihodnjo uporabo. Z uporabo semena se nato ustvari glavni javni ključ, ki se nato uvozi v ločeno različico Electruma, nameščeno v vašem splošnem računalniškem sistemu.

Vsi ti ukrepi vam omogočajo enostavno preverjanje stanja denarnice, sprejemanje ali pošiljanje plačil in celo ustvarjanje novih naslovov, ne da bi tvegali, da vam bodo sredstva ukradli iz računalnika. Vse transakcije morajo biti podpisane v računalniku brez povezave, da se zagotovi največja varnost.

Kar zadeva varnostne ključe, so vsi zasebni in nikoli ne zapustijo računalniškega sistema, zato ni popolnoma nobene možnosti, da jih ukradejo.

  • Electrum: Zasebnost

Electrum deluje tako, da uporablja strežnike, ki so jih ustvarili uporabniki sami, za pridobivanje informacij o stanju in transakcijah. Ker so ti strežniki večinoma naključni, nimajo nobenega načina za poznavanje vaših osebnih podatkov, kot je vaše ime, imajo pa dostop do vašega naslova IP, stanja in celo naslova denarnice..

Proxy storitve, kot je Tor, učinkovito ščitijo vaš naslov IP pred zunanjimi storitvami, kot so strežniki, ki jih uporablja Electrum. Obstaja pa omejitev tega. Tor strežniku ne more preprečiti, da bi vedel, da seznam naslovov pripada edinstveni entiteti. Medtem ko nekateri strežniki izrecno navajajo, da niso v praksi ali da shranjujejo ali beležijo vaše osebne podatke, je dejansko nemogoče določiti natančnost izjave, ne da bi sami ustvarili strežnik Electrum.

Ker Electrum trdi, da je HD denarnica, dejansko ustvari nove naslove za vsako novo transakcijo in v nobenem primeru starih naslovov ne uporabi ponovno. To odlično odvrača od vohunskih tehnik in poskusov vaših sredstev in plačil.

V skladu s poročilom Open Bitcoin Privacy Project iz pomladi 2015 je Electrum prejel oceno 46 od 100.

2. Multibit

Multibit je namizna denarnica za Bitcoin, ki je v uporabi že kar nekaj časa. Na voljo je z dobrim naborom funkcij in je hiter ter lahek. Vendar pa je ena glavnih pomanjkljivosti storitve ta, da ni več razvita in so jo razvijalci popolnoma zapuščali. To je povzročilo veliko oviro za sicer dobro delujočo denarnico in je praktično oviralo prodajo in dobiček. Uporabnikom priporočamo, da ne uporabljajo Multibita, razen če in dokler se težava ne reši, in se raje odločijo za Electrum. Za tiste uporabnike, ki so denarnico že kupili ali jo že uporabljajo, preberite.

Upravlja ga KeepKey, ki je že sam po sebi odlična denarnica za strojno opremo, Multibit pa deluje le kot namizna denarnica za Bitcoine. Izšel je bil leta 2011 in je tako užival dober in razmeroma uspešen nastop. Je ena najstarejših denarnic za Bitcoin, ki se še vedno uporabljajo, zato ima številne izkušnje in leta nenehnih posodobitev. Glavne značilnosti MultiBita, ki pritegnejo stranke, so dejstvo, da je blagovna znamka, povezana z njo, zelo ugledna in da je izvorna koda programa odprta za javnost, kar pomeni, da se lahko vsakdo prijavi na svoje spletno mesto in se odjavi njihovo izvorno kodo ali celo predlagajo izboljšave.

Poleg tega je enostavnost uporabe še en parameter, po katerem Multibit odlikuje. Postopek pošiljanja ali prejemanja plačil in ustvarjanja računa je zelo poenostavljen in omogoča odlično uporabniško izkušnjo.

  • MultiBit: Kako uporabljati

Prvi korak, da dejansko začnete uporabljati Multibit, je prijava na uradno spletno mesto Multibita in prenos denarnice v sistem. Ko to storite, morate program namestiti v računalnik. Navodila za to se lahko razlikujejo od sistema do sistema. Ko pa s tem končate in dvokliknete ikono aplikacije, da jo zaženete, boste dobili poziv, da izberete jezik vmesnika.

Nato morate sami izbrati vrsto denarnice. Ko pregledate vse možnosti in pretehtate prednosti in slabosti vsake od njih, izberite svojo izbiro in kliknite naslednji gumb. Nadaljujte z branjem navodil, ki se pojavijo na zaslonu. Na enem mestu boste morali izbrati operacijo, ki ustreza ustvarjanju nove denarnice, in boste preusmerjeni k tej.

Poleg tega boste morali dokončno določiti cilj za varnostno kopiranje denarnice v sistemu. Poskrbite, da boste to storili na zelo varnem, a dostopnem mestu, saj se bo varnostno kopiranje denarnice izkazalo za izjemno pomembno v primeru kakšne nesreče ali izrednega dogodka. Te varnostne kopije so odgovorne za zaščito vaših plačil in stikov, če je računalnik poškodovan ali ukraden, kot je razloženo v čarovniku za namestitev.

Ko končate z izbiro varne lokacije, se premaknete naprej in sčasoma ustvarite stavek za obnovitev denarnice. Ta stavek je podoben varnostnemu vprašanju, ki pride v poštev, kadar oseba izgubi geslo za svoj račun ali se iz katerega drugega razloga ne more prijaviti v račun. S to besedno zvezo za obnovitev je treba ravnati zelo previdno. Poskusite ga deliti z nikomer, razen z ljudmi, ki jim najbolj zaupate, in jih tudi skrbno zapišite na list papirja, če jih slučajno pozabite. Odsvetujemo shranjevanje besedne zveze na digitalni ali elektronski napravi, saj jih je danes mogoče zlahka vdreti ali vlomiti. Ko ponovno vnesete stavek za obnovitev denarnice in žig datuma, boste potrdili varnostno kopijo denarnice.

Ko končate z vsem tem, bi morali v pogovornem oknu za aplikacijo videti znak “preverjeno”, ki se običajno prikaže na levi strani nad gumbom za izhod. V primeru, da tega gumba ni, boste morda želeli še enkrat preveriti postopek preverjanja, ker to pomeni, da ste naredili nekaj napake pri vnašanju besed.

Naslednji korak vključuje ustvarjanje gesla za vaš račun. To je ključnega pomena, kaj pa če nekdo drug uporabi vaš računalnik? Ne bi si želeli, da bi si ta oseba ogledala vaše stanje v kriptovalutah ali pošiljala in prejemala sredstva z vašega računa, zato svoj račun zaščitite z geslom, tako da tudi če kdo drug slučajno uporablja vaš računalnik, je zmagal ne morem vstopiti v vaš račun Multibit. Zdaj znova vnesite geslo in ko boste to storili, bo vaša denarnica odklenjena.

  • Multibit: Getting Around

Po končani namestitvi denarnice lahko funkcije raziskujete in preverjate. V zgornjem levem kotu je stanje, medtem ko je na levem podoknu seznam možnosti plačil. Na zavihku za plačila si lahko enostavno ogledate vse svoje transakcije, pa naj gre za pošiljanje ali prejemanje sredstev. V isti stranski vrstici boste našli možnost Pošlji / zahteva, ki se očitno uporablja za dejansko izvedbo ali zahtevo plačila. Ko kliknete na pošlji, boste preusmerjeni v drugo pojavno okno, ki vas nato pozove, da navedete prejemnika, ki mu morate poslati kovance, in tudi znesek. Storitev zaprosil deluje na skoraj podoben način. Na voljo je tudi dodana možnost, da se odločite za metodo QR kode in QR kodo si lahko dejansko ogledate za svoj naslov s klikom na označeni gumb na zavihku zahteve.

  • Multibit: dodajanje sredstev

Dodajanje sredstev je pri Multibitu precej preprosto in ne zahteva zapletenega znanja. Dejansko se je Multibit zdaj integriral z Gildero, kar pomeni, da je zdaj mogoče dejansko kupiti Bitcoin iz same denarnice. To je samo po sebi odlična lastnost, ki je v drugih namiznih denarnicah Bitcoin ne boste zlahka našli.

Če pa Gildera ni vaša skodelica čaja ali obstaja kakšna druga storitev, ki vam je ljubša, jo lahko vedno uporabite za oddajanje Bitcoinov v Multibit. Nekaj ​​primerov takšnih storitev izmenjave Bitcoinov je Coinbase, ki deluje po ZDA, Kanadi, Evropi, Singapurju in Veliki Britaniji, Bitstamp, ki deluje kot licencirana in regulirana borza s sedežem v Evropi in po svetu, ki je spletno mesto, specializirano za prodajo Bitcoinov..

  • Multibit: provizija

Multibit vam pri plačevanju zaračuna majhno provizijo. Vendar ta pristojbina v resnici ne gre za denarnico Multibit, ampak je dejansko pristojbina, ki jo zaračunava Bitcoin omrežje. Natančno določenega zneska za provizijo, ki jo boste na koncu plačali omrežju, ni, v resnici pa gre za spremenljivko, ki je odvisna predvsem od tega, v katerem dnevu plačujete in koliko denarja boste poslali.

Medtem ko sta bili to dve glavni možnosti, ko gre za namizne denarnice Bitcoin, obstajajo druge enako robustne in zmogljive alternative, ki bi lahko bile na koncu bolj donosne in koristne za vas. Izbira namizne denarnice je tvegan posel, saj če pred nakupom ne upoštevate svojih potreb in potreb in preprosto dobite denarnico, ki je po ocenah običajnih trgov najboljša, obstaja možnost, da ne dobite najboljšo vrednost za svoj denar ali najboljšo storitev, ki ste jo lahko prejeli. Da bi se izognili takim pastem in pogostim napakam, je najbolje, da si malo preberete te različne modele in nato izberete tistega, za katerega menite, da vam najbolj ustreza.

3. Atomska denarnica

Atomska je multi-denarnica Bitcoin, ki ni skrbniška in vam omogoča upravljanje več kot 500 drugih kovancev in žetonov v aplikaciji. V gladkem, dobro zaščitenem vmesniku lahko kupujete, varite in izmenjujete kripto. Vaši zasebni ključi so ustvarjeni iz mnemonike. Varnost vaših sredstev je v celoti v vaših rokah.

Podprti so vsi glavni OS

Različice Atomic Wallet za Windows, macOS, Linux in Android so na voljo na uradni spletni strani. Različica iOS naj bi izšla do četrtega četrtletja leta 2021.

Anonimnost in varnost

Ker Atomic Wallet ne zbira nobenih osebnih podatkov svojih uporabnikov, ste edini, ki ima popoln dostop do vaših sredstev. Z geslom, ki ste ga nastavili, in 12-besedno mnemonično besedno zvezo je vaša zasebnost dobro zaščitena. 

Večvalutna

Atomic Wallet trenutno deluje z več kot 500 kovanci in žetoni. Uporabniki jih lahko in upravljajo na popolnoma varen način, izmenjujejo in kupujejo kripto sredstva prek vgrajenih storitev, ki jih nudijo Simplex, Changelly, Shapeshift in ChangeNOW. Poleg tega lahko v sistemu Atomic v nekaj sekundah dodate kateri koli žeton ERC20.

Ničelne pristojbine

Če namestite Atomic Wallet ali ustvarite edinstven naslov denarnice, vam ne bo treba ničesar zaračunati. Plačali boste le zahtevane omrežnine (npr. Med dajanjem kripto na izmenjavo). 

Takojšnja izmenjava in nakupna možnost kripto

Atomic Wallet vam omogoča zamenjavo 60 kriptovalut. Storitev poganjajo Shapeshift, Changelly in Changenow.

Vgrajena možnost nakupa, ki jo poganja Simplex, vam omogoča, da kripto, kot so Bitcoin, Ethereum, XRP, Bitcoin Cash in LTC, kupite s svojo bančno kartico v nekaj sekundah. 

24/7 podpora

Atomic Wallet skrbi za svoje uporabnike. Podporno osebje deluje 24 ur na dan in je vedno pripravljeno pomagati, če gre kaj narobe.

ZAČNITE Z ATOMSKO DENARNICO

4. Bitcoin Armoury

Bitcoin Armory je še ena precej stara namizna denarnica, ki je že dolgo v uporabi in deluje precej dobro za vse namizne platforme. Vseeno je, ali uporabljate sistem Windows, Mac ali Linux, saj platforma Bitcoin Armory nemoteno deluje na vseh treh. Starci, ki so denarnico zdaj dobro razumeli, lahko to izkušeno enoto dejansko uporabljajo kot hladilnico, s čimer avtomatsko zaščitijo svoje kovance pred hekerji ali kibernetskimi krajami zaradi odklopa z interneta. Preizkušena narava te denarnice je za nekatere stranke primerna možnost in bo tudi v prihodnje.

5. Bitcoin jedro

Bitcoin jedro je Bitcoin denarnica s polnim vozliščem. Bitcoin polno vozlišče je program, ki v celoti preverja in preverja transakcije in bloke iz verige blokov. Preprosto povedano, to pomeni, da Bitcoin Core v bistvu prenese celoten blockchain v vaš sistem, s čimer postane težja aplikacija za zagon in delovanje. Ker je po naravi nekoliko zapleten v primerjavi z drugimi namiznimi denarnicami, ki spadajo v isto kategorijo, traja veliko dlje časa za nastavitev in zahteva potrpljenje uporabnika. Ko pa je vse nastavljeno in deluje, deluje kot najbolj zasebna Bitcoin denarnica na trgu.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me