Pregled Antminer L3 / L3 + – vam lahko prinese dobiček?

Kadarkoli zaslišite besedo rudarjenje, smo skoraj prepričani, da ste prepoteni delavci, nekaj močnega mehanskega orodja in slabo osvetljena podzemna jama nekaj, kar vam najprej pade na pamet. No, vse to se bo kmalu spremenilo. Zahvaljujoč kriptovalutam in njihovemu vplivu na sodobni svet smo se seznanili z novo vrsto rudarjenja; tisti, ki ne zahteva težkega dvigovanja ali spuščanja v podzemne jame.

Ta vrsta rudarjenja je tehnološke vrste. Vse, kar potrebujete, da se poglobite, je nekaj osnovnega znanja in del rudarske strojne opreme, imenovane rudarska ploščad. Še ena stvar, ki jo vsekakor potrebujete, je veliko energije, saj te rudarske ploščadi ne bodo poceni za vašo elektriko.

Najboljše pa je dejstvo, da lahko vse naredite sami. Skupine za podporo sicer obstajajo, kjer rudarji z različnih delov sveta, povezani prek interneta, združujejo svoje vire in usmerjajo svoja prizadevanja za doseganje boljših rezultatov, pa nikakor niso nujno potrebni za doseganje sadov vašega (metaforičnega) trdega porod.

Te “podporne skupine” se imenujejo rudarski bazeni, in čeprav od vsakega rudarja zahtevajo, da plača nekaj provizij za bazen, da bi vsem zaračunal nekakšne skupne dajatve, se vam zaradi zneska dobička zdi zelo nepomemben.

Zdaj, če tega še niste uganili, smo do zdaj prepričani, da se še vedno sprašujete, kakšen je namen preživljanja vseh teh težav. Če ne rudarimo draguljev v jami, zakaj potem rudarimo? Odgovor so kripto kovanci. Bitcoin rudarstvo ali pridobivanje katere koli druge kriptovalute je v zadnjem času na splošno postalo trend.

Z dobrim razponom dobička in nekoliko enostavnim dogovorom se ljudje hitro zavedajo, da je rudarstvo hiter način, da zaslužite nekaj dodatnega denarja ali pa preprosto kopičite nekaj svojih kriptovalut..

Nadalje spodbuja množična in nepremagljiva priljubljenost, ki jo dosegajo kriptovalute, zlasti Bitcoin, rudarstvo se hitro vzpenja na lestvice priljubljenosti in dosega vse tiste dele sveta, ki se jih je Bitcoin ali katera koli druga kriptovaluta že dotaknila.

Pregled Bitmain Antminer L3

Pregled Antminer L3Antminer L3 je odlična izbira za tiste, ki iščejo idealnega rudarja za Litecoin. Zdaj je L3 naslednik splošno uspešnega L3 in mu doda nekaj prepotrebnih funkcij ter nekaj izboljšav. Vse to si podrobno ogledamo.

Tako kot predhodnik tudi L3 uporablja čip BM1485. Deluje skoraj natanko tako kot L3, vendar z nekaj izjemami. Najprej L3 močno poveča svojo hitrost razpršitve, kar je skoraj dvakrat več kot prejšnji model. S porastom dobrega pa se je povečalo tudi slabo. L3 porabi tudi skoraj dvakrat več energije kot L3, kar pomeni, da se bodo računi za energijo povečali le, če nameravate nadgraditi.

ZAČNITE Z ANTMINER L3

Stvari, ki jih je treba upoštevati

Hash Stopnja

Ker je bila visoka hitrost razpršitve vedno najbolj iskana kakovost rudarja, si Antimer zelo prizadeva zagotoviti, da njihove stranke ne najdejo razlogov za skrb in še več razlogov za praznovanje. Hash stopnja L3 se je povečala za skoraj 100%, kar je dvakrat več kot včasih L3. Medtem ko je starejši model ponudil hitrost razpršitve približno 255 MH / s, je novejši dosegel izjemno impresivnih 504 MH / s..

Poraba električne energije

Zdaj je naslednji največji dejavnik pri nakupu rudarja količina energije, ki naj bi jo porabil. V nasprotju s hitrostjo razpršitve je to nezaželena količina, ki mora biti omejena na minimum.

Po nekaj približno natančnih izračunih so strokovnjaki ugotovili, da bi morala poraba električne energije Antminer L3, ki znaša približno 400 W, znašati le 10% celotnega dobička v enem letu. Ta statistika v primerjavi z drugimi rudarji z istega trga obarva L3 v precej dobri luči.

Toda ko gre za L3, postanejo stvari nekoliko zapletene. Zaradi povečane in skoraj podvojene hitrosti, ki jo ponuja v primerjavi s predhodnikom, je L3 kriv tudi za skoraj dvakratno porabo električne energije, kar je približno 800 W.

Če pa dobro pomislite, se situacija ni bistveno spremenila. Ker sta bili obe nasprotni količini spremenjeni za enak znesek, ostane neto izkoristek za oba modela konstanten.

Lahka

L3 tukaj očitno vzame torto. Teža le približno 2,5 kg je presenetljivo lahka in jo je mogoče zlahka nositi s seboj. L3 pa ni tako prilagodljiv. Z vključeno embalažo tehta dobrih 6,5 kg.

Upoštevajte, da je teža ploščadi ključnega pomena pri pošiljanju, saj težji predmeti običajno zahtevajo višje stroške pošiljanja v primerjavi z lažjimi.

Ravni hrupa

Drug pomemben dejavnik, ki se pojavi pri govoru o rudarjih ali rudarskih ploščadih, je ustvarjeni zvok. Ker večina rudarjev raje obratuje iz svojih stanovanjskih hiš, je smiselno le, da mora ploščad oddajati čim manj hrupa.

Ustvarjeni zvok se običajno meri v decibelih in je zaželen čim manj. Kar zadeva L3, ima en sam ventilator in oddaja najmanj 60 dB. V nasprotju s tem ima L3 dvojne ventilatorje in posledično oddaja od 75 dB do 95 dB hrupa pri delovanju pri sobni temperaturi.

Če povzamemo, L3 sicer ni dovolj mehak, da bi ga lahko upravljali v mejah vaše spalnice, hkrati pa zagotovo ni dovolj glasen, da bi povzročil nemir za vaše sosede.

Velikost

Ko gre za kakršne koli stroje, je vedno pomembna le njihova velikost. Če je preveč obsežen, ne glede na to, kako dober ali učinkovit kos strojne opreme je, nikoli ne bo izkoristil svojega polnega potenciala zgolj zaradi dejstva, da bi bilo preveč težav z delovanjem ali celo premikanjem okoli.

Tudi za rudarske ploščadi je velikost kritična. Ljudje imajo raje, da so njihovi rudarji kompaktni in vesoljsko učinkoviti. Najprej razmeroma majhen rudar zelo poenostavi pošiljke in pakiranje.

Drugič, če je ploščad dovolj majhna, vam morda ne bo treba veliko razmišljati, kje jo boste postavili. Če trenutna lokacija ne deluje, jo lahko preprosto premaknete na novo lokacijo, ne da bi se veliko ukvarjali s povezanimi zapleti.

Kar zadeva L3, je v resnici dostojno velik le 23 cm x 13,5 cm x 16 cm. L3 pa je veliko večji in velikosti 35 cm x 13 cm x 19 cm.

Cenovna dostopnost

Antminer L3 je na voljo za prodajo na skoraj vseh večjih prodajnih mestih in platformah za e-poslovanje, kot so Amazon, eBay ali AliExpress. Poleg tega ga lahko kupite tudi na namenskem spletnem mestu distributerja zaloge kripto rudarjenja. Pri naročanju L3 s katerega koli od zgoraj navedenih spletnih mest je potrebna izjemna previdnost, saj je veliko njih zgolj goljufive sheme, pri katerih je prodajna cena precej nad dejansko tržno vrednostjo..

V bistvu se je treba izogibati nejasnim ali neznanim spletnim mestom za kriptokop, saj bi to lahko bila skrbno oblikovana prevara, ki obstaja zgolj z namenom podvajanja svojih strank. Edino pravilo palca, ki ga morate tukaj upoštevati, je, da vedno naročite pri znanem in znanem prodajalcu.

Kar zadeva L3, bo naslednja serija na voljo za približno 2000 USD, medtem ko je L3 trenutno na voljo nekje spodaj in okoli 1500 USD..

Vlagati ali ne vlagati?

Če primerjamo oba modela, lahko zlahka ugotovimo, da čeprav L3 prihaja z dvojno hitrostjo razpršitve kot L3, neto učinkovitost še vedno ne vpliva. Poleg tega predhodnik presega novejši model po številnih parametrih, kot so teža, velikost in raven hrupa. Ob upoštevanju vsega zgoraj navedenega je vsekakor bolj smiselno, da se zdaj odločimo za način L3. Vendar pa je tudi samoumevno, da je L3 sama po sebi odlična izbira, na koncu pa se odločitev za izbiro med njima pripelje do tega, kar je na voljo hitreje, skupaj z dostopnejšo ceno.

ZAČNITE Z ANTMINER L3

Pogoji, ki jih morate poznati

Zdaj, da se poglobljeno pogovorimo o postopku, ki je rudarjenje kriptovalut, kako lahko postane dobičkonosen, kakšna tveganja to vključuje in koliko boste s tem zaslužili, si moramo ogledati nekaj kritičnih izrazov iz industrije in dobro si oglejte, kaj je potrebno, da postanete uspešen rudar, pa naj gre za Bitcoine ali katero koli drugo kriptovaluto.

Blokiraj

Bloki so tisti, ki tvorijo verigo blokov kriptovalut. Razlog, da se imenuje blockchain, je, da je sestavljen iz zaporedja blokov, ki so vsi povezani s posameznimi transakcijami. Ko se novi bloki še naprej dodajajo na verigo blokov, se varnost na spodnjih slojih podvaja.

Hladilnica

Hladilnica je način sklicevanja na katero koli mesto, ki ste ga izbrali za shranjevanje kovancev za kriptovalute, ki ni povezano z internetom. Primer tega bi bila denarnica strojne opreme. Hladilnice se običajno uporabljajo vedno, kadar so ljudje zainteresirani za zaščito svojih kovancev pred hekerji ali kakršnimi koli drugimi zlonamernimi poskusi kraje.

Decentralizirano

Bistvo kriptovalutnega omrežja je v tem, da je decentralizirano. Decentralizacija se nanaša na dejstvo, da nobena posamezna vlada, država ali organizacija ne deluje kot regulativni organ za Bitcoin transakcije in jih dejansko samodejno upravlja prek verige blokov in skupnih prizadevanj rudarjev kriptovalut..

Prepolovitev

Stvar Bitcoinov je, da so omejeni. Za razliko od katere koli druge valute, ki jo je mogoče neskončno proizvajati prek registriranih bank, lahko Bitcoine kopate le do določenega zneska. Dejansko je skupna količina Bitcoinov, ki bodo kdaj izdani, 21 milijonov. Zaradi tega in za podaljšanje življenjske dobe valute se število Bitcoinov, izkopanih iz enega bloka, vsaka štiri leta zmanjša za polovico. Ta postopek se imenuje prepolovitev.

Rudarstvo

Rudarstvo je način preverjanja veljavnosti transakcij v verigi blokov. Deluje z reševanjem zapletenih matematičnih problemov s pomočjo specializirane računalniške strojne opreme. Kateri rudar prej pride do rešitve, prejme nekaj kovancev.

Bazen

Rudarski bazen ali bazen se nanaša na skupino rudarjev, ki se združijo, da združijo svoje vire in si skupaj prizadevajo za hitrejše rezultate pri rudarjenju. Nagrade, ki so končno podeljene, se enakomerno porazdelijo med vsakega člana skupine. Bivanje v bazenu na splošno poveča donosnost posameznega člana, čeprav je z njim povezana določena provizija za združenje.

Satoshi Nakamoto

To ime je zelo pomembno za zgodovino Bitcoinov, saj je ta oseba zaslužna za izumitelja Bitcoinov. Vendar pa je ime zgolj psevdonim, ki je bil uporabljen v akademskem prispevku, objavljenem leta 2008, ki opisuje koncept in tehnologijo Bitcoinov..

Parametri rudarske naprave

Zdaj, preden se poglobimo v pregled fantastičnega dela rudarske strojne opreme, morate vedeti še nekaj ključnih izrazov. To so v bistvu ključni dejavniki, ki jih morate upoštevati, preden se lotite nakupa rudarske ploščadi. Če rudar, ki ga izberete za nakup, dobro deluje na vseh teh računih, ste lahko prepričani, da ste pravilno izbrali.

Hash Stopnja

Hash se nanaša na en matematični izračun, ki ga mora opraviti vaš računalnik ali rudar, da lahko kopate kovance ali preverjate bloke na verigi blokov. Stopnja razpršitve se nanaša na število izračunov, ki jih je vaš rudar sposoben izvesti v eni sekundi. Običajno so stopnje zgoščevanja predstavljene v terahaših, megahaših ali gigahaših na sekundo. Bolj hitrost razpršitve za rudarja bo boljše njegovo delovanje.

Poraba energije

Kot smo že omenili, je poraba energije ključnega pomena za učinkovitost rudarja. Čeprav nima neposredne povezave z zmogljivostjo strojne opreme, če na koncu rudar porabi veliko električne energije ali moči, obstaja precej velika verjetnost, da ne boste dobili želenega čistega dobička za svoje naložbe.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me