Pregled Antminer S4 – je donosno?

Če obstaja en vidik kriptovalut, ki še danes ostaja večinoma neraziskan, je to rudarstvo. To je zgolj drobec industrije, če jo primerjate z izjemno priljubljenim in svetovno priznanim velikanom, ki so postali naložbe v kriptovalute. Uspešni rudarji pa imajo drugačno zgodbo.

Ko se pogovorite z ljudmi, ki so se aktivno ukvarjali z rudarjenjem Bitcoinov in se zase nekoliko poklicali, boste najverjetneje ugotovili, da če boste to storili na pravi način, obstaja verjetnost, da boste resno zagrabili velike dobiček od rudarjenja za kripto kovance.

Mine ali ne mine

Čeprav je rudarstvo zapleteno in težko obvladljivo, ponuja nekaj čudovitih spodbud, ki jih v resnici ne boste našli nikjer drugje. V bistvu je vse odvisno od tega, koliko ste pripravljeni zapraviti za ta podvig. Na primer, kar zadeva začetnike, se bodo morda resno zbližali, ko bodo pogledali začetne stroške nastavitve in začeli s svojim Bitcoin rudarjem. Najprej je tu cena samega rudarja.

Ko to preidete, se morate spoprijeti z močno povečanim računom za energijo, ki se v naravi ponavlja. Ti računi za elektriko in energijo so posledica dejstva, da rudarji preprosto obratujejo ali porabijo veliko energije.

Tečejo na ogromne svežnje električne energije. Vsekakor pa se izboljšujejo in kar se tiče najnovejših modelov omenjenih rudarjev, se izkažejo za precej (relativno) energetsko učinkovite in varne za vožnjo.

Drugič, če govorite o modelih rudarskih ploščadi, ki so na trgu že nekaj časa, boste ugotovili, da večina od njih dejansko ni primerna za upravljanje v stanovanjskem kompleksu. To je preprosto posledica dejstva, da ustvarjajo veliko hrupa in motijo ​​mir in harmonijo vsakdanjega življenja.

Torej, če nameravate v svojem domu imeti delujočo rudarsko ploščad, bodite prepričani, da ste vi in ​​vaši sosedje popolnoma v redu z rukom, ki ga bo ustvaril, ali pa se odločite za ploščad, ki jasno določa, da ustvarja najmanjšo količino hrupa med tekom.

Zdaj je naslednja velika stvar, ki jo morate upoštevati pri nakupu rudarske ploščadi ali pri odločitvi, ali morate rudar sploh kupiti, je donosnost. Dejavnik stroškov, ki so bili razloženi zgoraj. Upoštevajte vse, od začetne naložbe do vseh ponavljajočih se stroškov, s katerimi se boste verjetno soočili, in končno prišli do številke, ki bo groba ocena, koliko boste na koncu porabili za podvig.

Naslednji korak je, da si dobro ogledate specifikacije rudarja, ki vas zanima, in ugotovite, koliko bitcoinov lahko učinkovito pridobi v enem letu. To bi vas pripeljalo do zneska denarja, ki ga boste približno zaslužili v enem letu. Zdaj primerjajte dve vrednosti in dobili boste svoj odgovor.

Pogoji, ki jih morate poznati

Zdaj, ko ste pripravljeni in se odločite za nakup rudarja in začetek rudarjenja za kriptovalute, obstaja nekaj izrazov, s katerimi se morate seznaniti.

Za začetek je stopnja razpršitve hitrost, s katero rudar rešuje računske probleme in zapletene algoritme, ki nadalje vodijo do izkopavanja kovancev. Neposredno je odvisno od števila uporabnikov, vključenih v omrežje. Več kot bo več uporabnikov, bo hitrost razpršitve vašega rudarja. Stopnja razpršitve je pravzaprav neposredno merilo uspešnosti vaše rudarske naprave.

Bitcoinov na blok je način določanja števila Bitcoinov, ki bodo izkopani vsakič, ko bo računska težava uspešno rešena. Število se je začelo pri 50 letih in se približno prepolovi približno vsaka štiri leta. Rudarski bazen ni nič drugega kot skupina rudarjev, ki se je zbrala in skupaj koplje, da bi dosegla boljše rezultate s hitrejšimi hitrostmi.

To je način za izboljšanje učinkovitosti rudarjenja in zmanjšanje izgub posameznika. Zdaj takšne skupine ni mogoče vzdrževati, razen če se za vsakega posameznega člana zaračuna nekakšna operativna provizija. Prav ta provizija se pogosto imenuje plačilo bazena, medtem ko se celotni dobiček bazena enakomerno razdeli med vse člane sklada.

Pretvorbeno razmerje je izraz, za katerega smo prepričani, da ga vsi poznate. Poskusimo torej svoje moči usmeriti v to, da bomo razumeli, zakaj je to pomembno. Za tiste, ki razmišljate, da bi se lotili rudarjenja zgolj zato, da bi kopičili kovance ali bitcoin, to dejansko nima velike vrednosti.

Toda za tiste, ki se veselite prodaje izkopanih kovancev v zameno za dejansko valuto, postane menjalni tečaj odločilni dejavnik pri določanju celotne donosnosti podjetja. Tečaja BTC / USD je nemogoče napovedati iz prihodnosti, zato mora oseba, ki kupi ali kopa bitkoine, preveriti menjalni tečaj, da se lahko odloči, kakšen čas bo najbolje prodal..

Preden nadaljujete in izračunate donosnost rudarja, preverite specifikacije moči, ki so omenjene skupaj z njim. Če še niste opravili nakupa, vam bo hitro iskanje po internetu razkrilo vse podrobnosti o rudarju, ki vas zanima. Ključni izrazi, ki jih morate iskati, so poraba energije in stopnja električne energije.

Zdaj, ko smo se seznanili s skoraj vsem, kar je nekoliko pomembno za vodenje uspešnega rudarskega podjetja, je čas, da se poglobimo v same rudarje. Čeprav je na trgu na voljo veliko odličnih možnosti, se bomo danes osredotočili na Antminer S4, ki ga je izdal Bitmain.

Pregled Bitmain Antminer S4

Pregled Antminer s4Zdaj naravnost navzgor je ta videti precej grozno in odlična oprema za profesionalce in začetnike. Na voljo je v 3U vgradljivo ohišje, podobno kot eden od njegovih predhodnikov, Antminer S2. Hitrost razpršitve je 2 TH / s in uporablja zelo dobro izdelan čip BM1382.

Glede porabe energije S4 ne povzroča zaskrbljenosti, saj je dejansko velik napredek v primerjavi s prejšnjo različico te linije. Razmerje GH / s v vatih se je znatno povečalo, medtem ko ventilator deluje pri dobrih 3900 vrtljajih v minuti.

Dobri in slabi

Kot smo že omenili, je S4 odlična enota z nekaj precej zanimivimi specifikacijami. Toda še večje je dejstvo, da dejansko deluje kot ena celovita enota. Za njegovo delovanje ali za povečanje zmogljivosti ni treba priključiti dodatnega napajalnika.

Edina stvar, ki bi vam lahko pokvarila izkušnjo, pa je postopek pošiljanja. Poskrbite, da boste ploščad naročili pri varni in zanesljivi storitvi, kajti če boste slučajno izbrali neučinkovito ladijsko storitev, se lahko enota sooča s hudimi strukturnimi poškodbami, še preden jo odpelje domov.

Zdaj, ko zaženete rudar, boste opazili LCD zaslon, ki prikazuje naslov IP, na katerega je domnevno zasvojena naprava, ki vam omogoča enostavno navigacijo do nadzorne plošče naprave in vnos lastnega gesla in nastavitev bazena..

Zdaj, medtem ko sta v skladu s konvencijo privzeti vrednosti za uporabniško ime in geslo root oziroma root, je zelo priporočljivo, da čim prej spremenite v nekaj osebnega in varnega.

ZAČNITE Z ANTMINER S4

Nadzorna plošča

Če govorimo o nadzorni plošči, ne boste našli veliko sprememb, saj je še vedno enaka kot v prejšnjih različicah vrstice. Še vedno je neverjetno bogat s funkcijami in dokaj enostaven za uporabo in razumevanje. Odlična lastnost S4 je uporaba DHCP-ja, ki uporabniku učinkovito omogoča enostavno vključitev v omrežje. Učinki istih so bolj izraziti pri uporabi nestandardnega sistema naslavljanja.

Prva stvar, ki jo je treba narediti z rudarjem takoj, ko je vklopljen, je utripati s kakršno koli najnovejšo vdelano programsko opremo. To bi pomenilo, da bi ploščad dobila dostop do cgminerja 4.6.1, ki je veliko boljša različica od prvotne vdelane programske opreme, naložene v napravi..

Specifikacije napajanja

Specifikacije močiDa bi se zdaj lotili pomembnejših stvari in razumeli, zaradi česar je S4 odlična naprava za splošno uporabo, si oglejmo specifikacije moči in jih primerjamo s prejšnjimi modeli. S4 porabi zdravih 1450 vatov, medtem ko vam daje hitrost razpršitve 1,96 th / s. Kar zadeva napajalne kable, ga boste morali sami dobiti za to napravo, saj S4 ni priložen.

Paziti pa morate na vrsto napajalnega kabla, ki ga dobite, saj tisti z oceno 16 AWG ali manj ne bo mogel obravnavati specifikacij moči naprave. Preprosto se bodo stopili in lahko zlahka povzročijo hudo škodo na vašem rudarju in celo poškodujejo škatlo z varovalkami.

Hlajenje & Ravni hrupa

Kar zadeva hlajenje, S4 S2 zlahka zasenči z ventilatorjem, ki je hitrejši in boljši pri tem, kar počne. Razporeditev rezil je bila bolje optimizirana, zato je S4 precej hladnejši od S2. Ko že govorimo o eni največjih napak in ujmi mnogih sicer odličnih rudarjev, zvok, ki ga ustvarja S4, pravzaprav ni tako glasen.

Bitmain se je dejansko zapisal pred izidom ploščadi in izdal izjavo, da bo S4 verjetno glasnejši od prejšnjih modelov. Toda po strogem preizkušanju in eksperimentiranju S4 deluje na samo 62 dB na razdalji 4 ft.

To je izjemno, če ga primerjate z nekaterimi drugimi rudarji tam zunaj. Notranja temperatura rezil se lahko giblje od 45 do 49 stopinj Celzija, temperatura okolice pa ostaja fiksna pri 39 stopinjah Celzija.

Rešitev vdelane programske opreme

Čeprav je Antminer S4 odlična oprema, tako kot pri kateri koli drugi napravi, ima svoj lasten delež napak. Najprej in najpomembneje, ker vdelana programska oprema ni bila posodobljena v celoti, obstajajo resne težave z bazeni, ki jih lahko izvajate na njej, ne da bi pri tem močno ogrozili splošno delovanje rudarja.

Ta številka pa se vrača nazaj, ko pomislite na enostavnost posodobitve vdelane programske opreme na S4. Vse, kar morate storiti, je, da prenesete najnovejšo vdelano programsko opremo in se nato pomaknete na nadzorno ploščo, kjer boste našli možnost posodobitve.

Dostava in delovanje

Kar zadeva vprašanja enostavnosti pošiljanja in s tem povezane pomisleke, je S4 dobavljen skupaj z pritrdilnimi ušesi, ki jih je mogoče uporabiti za namestitev naprave na stojalo in olajšanje namestitve. Poleg tega je bila notranja razporeditev rezil zasnovana tako, da je vodoravna in ne navpična, kar je v resnici veljalo za prejšnjo različico S2.

Dober razlog za to spremembo je, da se vertikalna rezila S2 pogosto razrahljajo in ne pritrdijo, kar je očitno povzročilo težave uporabniku. Toda zdaj, ko so rezila preusmerjena, so možnosti, da se rezila odlepijo, čim manjše.

To še naprej kaže, da se Bitmain dejansko ukvarja s priročnostjo svojih strank in redno izvaja preverjanje kakovosti svojih izdelkov. Zaslon LCD je zasnovan tako, da je povsem varen in ne kaže nobenih znakov poškodb niti po dnevih uporabe.

Zaključek

Čeprav je rudarjenje kriptovalut lahko zapletena in neprijetna naloga, se na tem področju zagotovo izboljšujejo. In z vsemi novimi in izboljšanimi rudarji, ki izhajajo, ste lahko prepričani, da še ni daleč dan, ko bo kripto rudarstvo doseglo raven slave, podobno kot je Bitcoin uspel doseči.

Zaenkrat pa se zadovoljimo s tem, kar ponuja Bitmain Antminer S4. Z izboljšano zasnovo, večjimi funkcionalnostmi in izboljšano stopnjo porabe energije je to zagotovo eden najnaprednejših kosov strojne opreme na trgu trenutno.

ZAČNITE Z ANTMINER S4

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me