Pregled Antminer S9 – preberite pred nakupom!

Najbolj znani rudarji Bitcoin se začenjajo soočati z vse večjimi težavami pri rudarjenju in ustvarjanju polnega dobička. Ogromna rast, ki je spodbudila bitkoinsko industrijo, je povečala tudi potrebo po boljši donosnosti med rudarji, ki iščejo takojšnje zadovoljstvo. Zdi se, da se dobiček kopiči na Kitajskem, kjer je rudarstvo najbolj smiselno in opažamo, da je kitajska konkurenčna prednost povzročila, da je s trga izvleklo več rudarjev, ki so odvisni od dobička. Da bi povečali trajnost zase, večina domačih rudarjev išče najučinkovitejše možnosti za povečanje donosnosti.

Na veliko olajšanje rudarske skupnosti je bil pred kratkim na trg predstavljen izjemno učinkovit in močan rudar – Antminer S9. Antminer S9 je v preteklih letih ustvaril pozitiven donos naložb in se izkazal kot igralec sprememb za manjše in hobi rudarje. Postal je najbolj iskan ASIC rudar v industriji Bitcoin.

Ozadje Antminerja S9

antminer-s9-pregledNe tako dolgo nazaj je bilo mogoče rudarjenje Bitcoinov uporabljati le igralne grafične kartice. S hitrim naraščanjem rudarjev in rudarskih kmetij je bil rudarski bazen nasičen, s čimer se je zmanjšala možnost rudarjenja doma, ker noben GPU ni mogel zagotoviti zahtevanega Bitcoin hashrate.

Takrat je Bitmain, kitajsko podjetje je stopilo in izdalo nabor ASIC-jev, ki niso dostopni le rudarju, ampak zagotavljajo tudi dostojno donosnost naložbe, kar omogoča rudarjem in običajnim ljudem, da spet najdejo svoj prostor.

Njihovi priljubljeni izdelki so bili Antminer R4 in S7, vendar njihov zadnji S9 je rešitev za vse težave pri rudarjenju Bitcoinov. Vrhunski ASIC rudar, ki uporablja 16-nanometrsko tehnologijo čipov, zagotavlja vrhunski hashrate, zaradi česar je takoj priljubljen v rudarski skupnosti.

Preverite najcenejšo ceno antminerja S9!

Stvari, ki jih morate vedeti o Antminerju S9

Najmočnejši rudar na trgu

S hitrostjo razpršitve 12,93 TH / s je S9 znan kot eden najmočnejših rudarjev na trgu. To zagotavlja približno 330 USD prihodka na mesec, kar pomeni, da lahko vsak mesec ustvari približno 0,33 bitcoinov, čeprav so stopnje vedno v stalni negotovosti.

Je zelo učinkovit v smislu porabljene energije in zapravlja najmanj energije / električne energije med vsemi drugimi rudarji na trgu. Vendar upoštevajte, da so vsi stroški električne energije specifični za vašo lokacijo in pristojbine za rudarsko področje ter stroški strojne opreme niso vključeni.

Najdražji rudar na trgu

Zaradi svojih fantastičnih rudarskih sposobnosti je Antminer S9 eden najdražjih rudarjev na trgu po ceni 2100 USD in je na voljo na eBayu. Za izkoriščanje največjega dobička je potrebno najmanj 10 mesecev rudarjenja ob upoštevanju dodatnih stroškov električne energije.

V omenjenem obdobju lahko veliko dejavnikov, kot so težave pri rudarjenju in menjalni tečaji, niha, zato je težko napovedati natančno trajanje, preden lahko pričakujemo, da se bo investicija izenačila. Vendar naj bi se cena znižala zaradi konkurence manjših proizvajalcev rudarjev na trgu, katerih namen je prodati rudarje po nižjih cenah in podobne lastnosti.

Napajanje

Antminer ne podpira vtičnikov, zato morate kupiti PSU (napajalno enoto), ki lahko stane dodatnih 150 USD. APW3-12 1600 W priporoča proizvajalec Antminers (Bitmain), ki ga ni mogoče najti samo na njihovi uradni spletni strani, ampak ga lahko kupite tudi pri spletnih prodajalcih, kot sta Amazon ali eBay.

Uporabite lahko tudi napajalnik starega rudarja, kot je EVGA SuperNOVA 1300 W. Vedno je najbolje, da kupite napajalnik APW3, ki lahko prispeva k začetnim investicijskim stroškom, vendar je v podobnem obsegu kot stari napajalnik, zato ne ustvarja preveč krčenja denarja.

90-dnevna garancija, če jo kupite pri Bitmainu

Bitmain svojim strankam zagotavlja 90-dnevno garancijo, ki je pod določenimi pogoji. Garancija ne velja, če rudar overclockate, torej ga zaženete z višjo hitrostjo, kot je načrtovana in največja količina, ali če uporabite neprimerno napajanje.

eBay rudarjem ponuja tudi dober posel v zvezi z garancijo.

Več S7 namesto enega S9

Rudarji menijo, da ima model S7 približno 33% moči razprševanja S9 in je na voljo po precej nižji ceni. Pričakovana hitrost razpršitve na S7 je 4,37 TH / s, če pa rudar upošteva uporabo treh takih naprav, je mogoče doseči enakovredno hitrost razpršitve S9. Starejši model je po nižji ceni in ni preveč iskan, zato je tudi lahko dostopen.

Vendar pa je Antminer S7 manj energetsko učinkovit kot S9, zaradi česar je izvedljiva možnost le za rudarje z zanesljivimi in poceni viri energije.

Poraba energije

Antminer je ena najbolj energetsko učinkovitih rudarskih naprav na trgu. S9 in njegovo ločeno napajanje delujeta na 220 V električne energije. Porabi blizu 0,1 Joula na Gigahash, skupna poraba energije pa naj bi bila približno 1350 W. Antminer S9 bo proizvedel veliko toplote, zato je pomembno, da ga postavite na ločeno mesto.

Niso vsi S9 ustvarjeni enako

Bitmain svoje Bitcoin rudarje prodaja v posameznih serijah, pri čemer se vsaka serija razlikuje od druge, zato je zelo verjetno, da lahko stranka nabavi rudarja s hitrostjo zgoščenosti le 11,85 TH / s namesto zagotovljenih 12,93 TH / s. Zaradi tega je nujno, da morajo vsi kupci pred nakupom vedeti natančne specifikacije rudarja.

Močnejše serije bodo verjetno hitro razprodane, zato ima večina spletnih mest rudar le 11,85 TH / s na voljo za nakup. Na spletnih platformah za trgovanje, kot je eBay, pa bodo ljudje želeli prodati starejši in zmogljivejši model. Možnosti, da bi vas prevarali pri višjih cenah, so malo verjetne, saj je različica 11,85 TH / s precej nižja od svoje zmogljivejše različice.

16-nanometrska tehnologija nanometrov

Glavna nadgradnja 28 nm zasnove je 16 nm postopek izdelave, ki se uporablja pri izdelavi S9, kar mu daje dodatno prednost in boljše zmogljivosti. Izdeluje se 10 nm zasnova, s čimer se oblikuje stalni trend miniaturizacije polprevodnikov kot sredstva za izboljšanje računalniške zmogljivosti in učinkovite rabe energije.

Hrup in hlajenje

Rudar S9 je izredno občutljiv na temperaturo in zahteva veliko hlajenja, da ohrani stabilnost. Da bi preprečili enostavno izčrpavanje 16nm čipov, je priporočljivo, da rudarja namestite v ločeno sobo ali rudarsko kmetijo. Tudi S9 je precej hrupno, skupaj z dvema velikima ventilatorjema z visoko hitrostjo, ki ustvarjata blizu 77-80 dB hrupa.

S9 se dokaj dobro obnese v prezračevanih in prostornih prostorih. Sistem je zračno hlajen in njegova struktura je samostojna, zato je lažje vzdrževati in servisirati.

Nastavitev S9

Namestitev rudarja je razmeroma enostavna. Njegov vgrajeni spletni pomočnik ponuja poenostavljeno in enostavno pomoč pri postopku namestitve. Po pridobitvi izdelka preverite, ali so med transportom prisotni ohlapni hladilniki, in temeljito preverite. S9 ima 9 priključkov na rudar in enega na ploščo, zato najprej priključite napajalni kabel nadzorne plošče na kabel hash plošče.

Naslednji korak je priključitev napajalnega kabla PSU na priključek Antminer PCI-e na krmilniku. Nadaljujte in namestite kabel ETH, da dokončate namestitev. Vmesnik je razmeroma preprost in povezovanje z Bitcoin vozlišči je prav tako enostaven postopek.

Konfiguriranje denarnice in bazena za rudarstvo

Rudar ustvari lasten naslov IP, ko je priključen na internet. Če želite konfigurirati rudarja, se morate prijaviti v ta naslov IP. Prepričajte se, da je v računalniku nameščen Antminer IP in ga uporabite za kopiranje Antminer IP-ja v spletni brskalnik. Zdaj je mogoče preveriti stanje rudarja, frekvenco razpršitve, temperaturo in druge statistične podatke.

Uporabnik se lahko prijavi v Antpool z uporabo Bitmainovih uporabniških poverilnic. Uporabniški vmesnik Antminer je bil zgrajen tako, da zagotavlja enostavnost uporabe. Uporabnik mora pred rudarjenjem vnesti samo naslov denarnice in stanje baze rudarjenja. Prav tako ga je mogoče prilagoditi in nadgraditi z novimi izdajami.

Učinkovitost in donosnost naložbe

S9 je izjemno močan Bitcoin rudar, ki lahko ustvari 14TH / s. To vodi do približno 4,5 do 5,8 USD bitcoin dobička vsak dan, odvisno od dodatnih stroškov električne energije. S povprečnimi stroški električne energije približno 0,1 USD / KWH je ocenjeni letni prihodek 2100 USD. Rudar bi potreboval 1,6 W napajalnika, vse skupaj pa je povprečna cena S9, ki vključuje napajanje, približno 1500 USD, kar je skoraj polovica ocenjenega dohodka na leto.

Vendar pa morajo rudarji vedno upoštevati možnosti za večje težave pri rudarjenju, odvisno od števila ljudi, ki v tem trenutku rudarijo hkrati. Cena kovanca se je povečala tudi z večjo stopnjo rudarjenja Bitcoinov, ki kaže stalno stabilnost dohodka kljub naraščajočim težavam pri rudarjenju Bitcoinov ter svetovnim trendom in razpršitvi.

Hobi rudarjenje s S9?

Večina rudarjev nadgradi na S9 in drugo napredno strojno opremo, s čimer se povečajo težave in škodijo možnosti za prihodnjo donosnost. S9 je odličen kos strojne opreme, čeprav drag, vendar se je izkazal na vsestranskem področju rudarstva. Verjetneje je, da bo ostal donosen kot prejšnji rudarji ASIC, čeprav je zaradi nestanovitnosti rudarjenja Bitcoinov vzdrževanje dobička zelo nepredvidljivo.

Alternativa S9

Prihodnje izdaje Bitmaina in drugih podjetij za proizvodnjo strojne opreme za kriptovalute so dobra alternativa S9. Druga možnost je različica S7, ki ima svoje prednosti in slabosti. Vendar je S7 cenovno ugodnejši od njegove zadnje, zmogljivejše različice.

Prednosti Antminerja S9

Ogromna zmogljivost razprševanja Antminerja zagotavlja izjemno zmogljivost. S pravimi rudarskimi bazeni in minimalističnimi stroški električne energije je S9 najbolj zaželen in donosen rudar, ki ga lahko pridobi kateri koli hobi. Ta stroj lahko v primerjavi s predhodniki zasluži donosno naložbo. Zaradi napredne tehnologije Bitmain je S9 zelo energetsko učinkovit in v primerjavi s S7 in katero koli drugo strojno opremo, izdano pred njim.

S9-ji so poenostavljeni in zahtevajo malo vzdrževanja. Ne glede na to, ali ste samostojni rudar ali celo ljubitelj, je kakovost vaše strojne opreme nujna, čeprav ima lahko višje stroške. Ker je S9 samostojna enota, za dostop do vozlišč Bitcoin potrebujete drug računalnik, saj je naprava opremljena z vgrajenimi vrati za spletno upravljanje.

Prednosti

Ima najvišjo zabeleženo hitrost razpršitve 14 MH / s in je izjemno energetsko učinkovit z uporabo le 0,1 Joule na GH / s. Rudarji so sami po sebi dobro zgrajeni in trpežni stroji in imajo zelo malo gibljivih delov. V vsaki so priložene tri hashboarde. Inženirska ekipa BitMains je pri izdelavi najmočnejšega rudarja na svetu upoštevala pomen vsake podrobnosti. Nadzorno ploščo Antminers so integrirali s hitrim mikroprocesorjem Dual ARM Cortex A9 s CoreSight.

Podpira tudi Gigabit Ethernet, da se zagotovi, da se izkopani bloki oddajo takoj. Vsak čip S9 je pritrjen na hladilno telo, izdelano iz visoko kakovostne aluminijeve zlitine. Tudi ohišje S9 je narejeno iz istega materiala. Sproščeni vroči zrak se s pomočjo računalniško vodenih ventilatorjev, nameščenih na obeh koncih, hitro nadomesti s hladnejšim.

Slabosti

Je drag, po ceni 2100 USD in uporabnik se mora zateči k dodatnemu napajalniku, ki se prodaja ločeno.

Preverite najcenejšo ceno antminerja S9!

Zaključek

Antminer je sposoben preživeti in iskati možnost, odvisno od več dejavnikov, kot so vaša lokacija, proračun, ki ga lahko porabite, in zahteva po zagotovljenem zagotavljanju dobička itd. Po razmisleku je Antminer najprimernejša in najvarnejša možnost za rudarstvo Bitcoinov in bolj donosen način spreminjanja svojih valut v Bitcoin.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me