Primerjava strojnih denarnic: BC Vault Vs Ledger Nano Vs Trezor Vs Keepkey

Trg kriptovalut je kot tobogan. Če vas čaka celotna vožnja in ne želite tvegati trgovanja, je najboljši način za maksimiranje dobička dolgoročno shranjevanje kripto, aka hodl.

Če razmišljate o dolgoročnem shranjevanju, je denarnica s strojno opremo najbolj optimalna rešitev za zaščito kriptovalut in ne izpostavljajte svojih naložb spletnim grožnjam. Ledger Nano S in Trezor sta pionirja med hladilnimi napravami, njihov tretji močni tekmovalec je Keepkey.

Toda na kripto trgu je pred kratkim izšel nov izdelek, BC Vault, ki se ponaša kot trenutno najbolj varna in praktična denarnica za kripto strojno opremo. Primerjajmo torej nekaj ključnih lastnosti štirih najbolj priljubljenih naprav in poglejmo, kako izgleda prihodnost hladilnice.

BC Vault Vs Ledger Vs Trezor Vs Keepkey: Kateri je najboljši?

1. Trezor BC

Na prvi pogled se zdi, da je BC Vault večji od ostalih denarnic. Naprava pa ni prav zajetno in se zlahka prilega žepu. Odlikuje ga velik zaslon OLED, ki hkrati prikazuje vse pomembne informacije o transakcijah, vključno s celotnim naslovom in zneskom depozita, kar je ključnega pomena za zmanjšanje tveganja napada človeka v sredini. Še posebej mi je všeč pri BC Vault D-pad, ki olajša uporabo naprave kot denarnice Ledger ali Trezor.

Primerjava trezorja BCNaprava in njena aplikacija podpirata vse žetone ERC20 (približno 190.000) in veliko število kriptovalut, med katerimi so najbolj priljubljeni Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, Litecoin, Ripple, Dash in mnogi drugi. V eni sami aplikaciji lahko upravljate več valut v eni napravi, kar je ne samo veliko bolj praktično, ampak tudi varnejše kot uporaba drugih spletnih storitev.  

Najbolj edinstvena stvar Vault-a je, da ustvarja neodvisne anonimne denarnice z naključnim stresanjem naprave. Konkurenčne strojne naprave imajo matematično povezane denarnice, ki so vse povezane z obnovitvenim semenom, tako da, če se kdo nauči semena, ima dostop do vseh drugih denarnic.

Denarnice BC Vault niso nedeterministične – lahko jih šifrirate in varnostno kopirate posamično – torej, če bo katera od vaših denarnic ogrožena, nikoli ne bo privedla do druge denarnice, shranjene v trezorju. Šifriranje je največja moč, ki jo primanjkuje drugim denarnicam strojne opreme. Poleg globalnega gesla in PIN-a za BC Vault lahko vsako denarnico šifrirate z dodatnim geslom in PIN-om ter varnostno kopirate na kartico microSD ali na papir kot QR kodo..

Varnostne kopije so privzeto šifrirane z vašimi gesli / PIN-i, lahko pa tudi varnostno kopirate denarnice (nešifrirane) (ni priporočljivo!) Ledger, Trezor in KeepKey uporabljajo seme BIP39 / 44 za obnovo denarnic. Semenske fraze niso šifrirane, zato jih morate shraniti nekam na varno.

Na splošno je varnost BC Vault nedvomno boljša od konkurenčnih denarnic za hladilnice. BC Vault je edina naprava, ki omogoča zaklepanje vsake ustvarjene denarnice posebej, tako da lahko eno napravo dejansko delite z drugimi zaupanja vrednimi sorodniki ali prijatelji. Z globalnimi in posameznimi podatki za prijavo v denarnico lahko vsako denarnico zaščitite z do 4 kodami.

Ustvarjalci BC Vault so tudi prepričani v svoje veščine šifriranja, zato so vsako napravo vnaprej naložili z zasebnim ključem, ki ustreza denarni denarnici z 1 BTC. Če ga lahko razbijete, je nagrada vaša.

Ali si vedel @bc_vault #cryptowallet Denarnica Bounty (denarnica 1BTC, ki je na vsakem odposlanem BC Vault – lahko jo odklenete, vaša je) je zdaj dejansko vredna več kot 1 BTC, saj ji je nekdo doniral 0,16183 BTC &# 128578;https://t.co/97ZG3TTGOp

– Alen Salamun (@AlenSalamun) 10. april 2019

ZAČNITE Z BC VAULT!

2. Trezor

Trezor One je bila prva razpoložljiva denarnica za kripto strojno opremo. Ogromno varnostno vprašanje pri prvem modelu je bilo, da podatki niso bili shranjeni na varnem čipu. Novi model Trezor T se je znebil te odgovornosti, vendar uporabnikom še vedno ne ponuja šifriranja varnostne kopije. Promovira se skupaj z Cryptosteel, jekleno omarico, ki jo boste morali kupiti kot dodatek za zaščito vašega semena za oživitev (cena paketa 229 EUR).

Tudi brez Cryptosteel Trezor T prodaja noro visoko, za 180 EUR. Novi model ima večji zaslon kot Trezor One, na katerem je velikost pisave slabo čitljiva. Toda namesto da bi gumbe obdržal, ima Trezor T zaslon na dotik, zato je zaslon še vedno premajhen, da bi bila celotna uporabniška izkušnja prijetna.

Podobno kot pri denarnicah Ledger in Keepkey tudi Trezor shranjuje seme za obnovitev v pomnilnik flash. Za primerjavo, BC Vault podatke shranjuje v FRAM, ki je veliko hitrejši in trajnejši medij za shranjevanje.

Denarnice Trezor in Ledger podpirajo širok spekter kriptovalut, vendar vse niso domače podprte, zato jih lahko prenašate samo prek storitev tretjih oseb.

ZAČNITE S TREZOR DENARNICO!

3. Ledger Nano S

Ledger Nano S je cenovno dostopna kripto denarnica v obliki bliskovnega pogona USB, ki je Trezorju One prinesel pomembno prednost – prvi je podatke shranil v varen čip in jih ni izpostavil nekodirane.

Je najmanjša med primerjanimi denarnicami za strojno opremo, vendar ni nujno, da je njena velikost v korist. Zaslon je premajhen, da bi prikazal vse podrobnosti o transakciji, dva drobna gumba pa onemogočata navigacijo in potrditev transakcije.

Denarnice Ledger so deterministične, zato je vsaka denarnica, ki jo ustvarite, matematično povezana z drugimi in povezana z istim, nešifriranim semenom za obnovitev BIP39. Če kateri koli naslov denarnice vdremo, so drugi samodejno ogroženi, kar velja tudi za Trezor in Keepkey. Druga povratna poteza je ta, da naprava ne odkrije opazne poškodbe, če jo odpremo s silo, za razliko od Trezorja in BC Vault, ki imata oba strojno opremo.

Denarnica Ledger Nano S.

Poleg tega boste morali odstraniti aplikacije za nadgradnje vdelane programske opreme z Ledgerjem, medtem ko se nadgradnje vdelane programske opreme BC Vault izvajajo na neaktivni particiji, da se prepreči izguba podatkov.  

Ledger Nano S podpira veliko različnih kovancev in žetonov ter prodaja za manj kot Trezor, Keepkey in BC Vault. A to ne spremeni dejstva, da ima omejene zmogljivosti, zato boste lahko hkrati uporabljali majhen nabor kriptovalut.

ZAČNITE Z LEDGER NANO S!

4. Keep-Key

Keepkey je največja in najtežja med primerljivimi denarnicami strojne opreme. Zaslon je velik in pokriva celotno velikost sprednje strani naprave. Je nekoliko dražji od Ledger Nano S, a vseeno precej ugoden (79 USD).

Denarnica KeepkeyKeepkey izvorno podpira le 7 kriptovalut in nekaj žetonov ERC20, zato bi bil koristen le tistim, ki imajo v lasti najbolj priljubljene valute, kot so BTC, ETH itd. Tako kot Trezor in Ledger privzeto ne ponuja šifriranih varnostnih kopij in ustvarja deterministične denarnice, povezane z istim semenom predelave.

ZAČNITE S KLJUČNICO!

Katera strojna denarnica izstopa?

Denarnica, ki ponuja najvišjo varnost, podpira različne funkcije in je najbolj praktična za uporabo, je zagotovo BC Vault. Glede na razmerje med ceno in zmogljivostjo je to najcenejša naložba. BC Vault je strojna denarnica naslednje generacije, ki ima pomembne prednosti pred drugimi dobro uveljavljenimi denarnicami, priznanimi pod blagovnimi znamkami, kot sta Ledger in Trezor.

BC Vault je najbolj varna naprava za vaša kripto sredstva, ker naključno generira neodvisne denarnice, ki niso povezane z istim semenom za obnovitev BIP39 / 44. Vsako denarnico lahko zaklenete z največ 4 kodami (PIN za globalno geslo, PIN za geslo za denarnico) in jo varnostno kopirate z vsemi gesli na kartici microSD ali na papirju. Denarnice Ledger, Trezor in Keepkey je mogoče obnoviti samo z dano besedno zvezo, ki ni šifrirana, zato jo je treba hraniti nekje na varnem.  

Za razliko od drugih denarnic, ki uporabljajo pomnilnik FLASH, BC Vault shranjuje podatke v FRAM, ki ima daljšo življenjsko dobo in večjo zmogljivost. Z BC Vault lahko ustvarite več kot 2000 posameznih denarnic in hkrati upravljate veliko različnih kriptovalut in vse žetone ERC – v eni napravi v eni aplikaciji.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me