1inch Exchange, Mooniswap en Chi GasToken: de ultieme recensie en gids

1 inch uitwisseling is een gedecentraliseerde exchange (DEX) -aggregator, ontworpen om liquiditeit en prijzen van grote DEX’s naar één platform te rollen en gebruikers de goedkoopste transacties, de laagste slip en toegang tot een breed scala aan ERC-20-tokens te bieden. Volgens CoinGecko de beurs ondersteunt 152 munten en 158 handelsparen en een totaal volume van meer dan 4 miljard dollar. We bekijken ook de automatische marktmaker (AMM) -Mooniswap van de Exchange en hun Chi GasToken.

Overzicht

 • 1inch is een niet-bewarende DEX-aggregator, waarbij alle transacties worden uitgevoerd binnen een enkele transactie vanuit de op Ethereum gebaseerde portemonnee van een gebruiker.
 • Populaire DEX’s die in het 1inch-protocol zijn geïntegreerd, zijn onder meer Oasis, Kyber Network, Uniswap, Mooniswap, Balancer en nog veel meer. Dit betekent dat gebruikers kunnen wisselen tussen bijna elk type ERC-20-token.
 • Het native 1INCH-token is zowel een governance- als een utility-token.
 • Het platform heeft zijn eigen gas-token “Chi” om gebruikers, met name doorgewinterde handelaren en arbitrageurs, te helpen de gaskosten voor transacties te verlagen.
 • Het 1inch-team heeft ook Mooniswap geïntroduceerd, een geautomatiseerde market maker (AMM) van de volgende generatie met virtuele saldi, waarmee liquiditeitsverschaffers winsten kunnen vastleggen die anders door arbitrageurs zouden worden behaald..

Laten we eens kijken naar enkele 1inch Exchange-functies.

Overzicht

DEX’s zijn steeds populairder geworden onder gebruikers met hun verschillende voordelen ten opzichte van de gecentraliseerde tegenhangers, namelijk zelfbewaring, verhoogde veiligheid, autonomie voor noteringen en diversiteit aan munten.

Enkele van de belangrijkste nadelen zijn echter de dunne orderboeken met een lage liquiditeit, wat leidt tot hoge ontsporingen en dure annuleringen van transacties. Bovendien, aangezien elke bestelling wordt ingediend bij de blockchain, kan iedereen een transactie zien voordat deze wordt gedolven. Door deze zichtbaarheid is elke transactie vatbaar voor onderschepping, aangezien koplopers een hogere gasprijs kunnen betalen om het netwerk te stimuleren om eerst hun transactie te minen.

1inch Exchange is een niet-bewarende DEX-aggregator die tot doel heeft de problemen van het dunne orderboek en front-running aan te pakken.

Gebruikers kunnen limietorders ruilen en plaatsen voor een breed scala aan tokens.

Het is ontworpen om liquiditeit en prijzen van alle grote DEX’s in één platform te brengen, daarom kunnen transacties via 1inch over beurzen worden verdeeld, om slippen te minimaliseren en de best mogelijke prijsstelling voor de gewenste transactie te bieden. Mooniswap, Oasis, Kyber Network, Uniswap, 0x Relays en andere zijn allemaal geïntegreerd in het 1inch-protocol.

De prijs en liquiditeit die op elk platform beschikbaar zijn, worden duidelijk aan de gebruiker getoond, samen met gasvergoedingen. Dit bespaart de gebruiker zowel tijd als klikken, waardoor het niet nodig is om meerdere beurzen te openen en de orderboeken te beoordelen.

Hoe werkt 1inch-uitwisseling?

1inch Exchange is in mei 2019 opgericht door Sergej Kunz en Anton Bukov, twee Russische ontwikkelaars die samenkwamen om slimme contracten te controleren. Voordat ze 1inch oprichtten, nam het duo deel en won verschillende premies op hackathons voor MakerDAO, Set Protocol en Kyber Network.

Bezoek om te beginnen https://1inch.exchange/

Hoe tokens te wisselen

De 1inch.Exchange zal u begroeten met de volgende interface met de optie om tokens te wisselen:

Wissel tokens omWissel tokens om

U kunt kiezen op welke verschillende DEX’en u uw ruilaanbieding wilt plaatsen. Dit is de bepalende functie die gebruikers toegang geeft tot een veel groter orderboek dan wat anders beschikbaar zou zijn op individuele DEX’s.

Gebruikers verbinden hun Ethereum-portemonnee door op de gele knop “Portemonnee verbinden” te klikken. Eenmaal verbonden, kunnen gebruikers selecteren welke activa ze willen ruilen en de best beschikbare tarieven. Ze kunnen ook specifieke uitwisselingen in- of uitschakelen, afhankelijk van hun voorkeuren. Door naar beneden te scrollen, kunnen gebruikers ook de wisselkoers op elk afzonderlijk platform zien, evenals hoeveel deze varieert van de beste prijs.

De wisselkoers op elk platform wordt weergegevenDe wisselkoers op elk platform wordt weergegeven en het verschil met de beste prijs

Nadat u de activa en het te ruilen bedrag heeft geselecteerd, klikt u op “NU RUILEN” om verder te gaan met de transactie..

verifieer uw token swapVerifieer je token swap

Een gebruiker wordt vervolgens gevraagd om zijn transactie te bevestigen. Zorg ervoor dat de details correct zijn en selecteer vervolgens “VERIFY”.

transactie in portemonnee goedkeurenKeur transactie in portemonnee goed

Ten slotte moet de gebruiker de transactie in zijn portemonnee goedkeuren en wordt de transactie op de blockchain verwerkt.

Transactie geslaagdTransactie geslaagd

Hoe u een limietorder plaatst

Gebruikers kunnen er ook voor kiezen om een ​​limietorder op 1inch-uitwisseling te plaatsen door op de optie rechtsboven naast ruilen te klikken:

Plaats een limietorderPlaats een limietorder

Uitzetten van tokens op 1 inch

Bovendien, door op het tabblad ‘Verdienen’ naast de limietorder te klikken, biedt 1inch een platform waarmee gebruikers tokens kunnen inzetten en inkomsten kunnen verzamelen uit verschillende liquiditeitspools zoals Aave, Compound, Uniswap, Balancer, Mooniswap, enzovoort..

Zet tokens inMet de functie Earn kunnen gebruikers tokens in verschillende liquiditeitspools inzetten

De meeste gedecentraliseerde applicaties (dApps) vragen gebruikers om de app te laten communiceren met hun portemonnee.

Omdat 1inch een niet-bewarende applicatie is, moet het continu communiceren met verschillende crypto-portefeuilles. 

1inch-oproepen heeft een functie geïntegreerd genaamd “oneindig ontgrendelen,”Die, eenmaal ontgrendeld, ervoor zorgt dat de handelsactiviteit losgeslagen kan plaatsvinden. Dit bespaart gaskosten elke keer dat de applicatie belt om een ​​ontgrendeling te verifiëren. Voor ervaren gebruikers die communiceren met DeFi-protocollen, kan dit hen uiteindelijk veel geld besparen.

1inch Exchange-vergoedingen

1inch exchange brengt geen opnamekosten in rekening. De enige vergoeding is een netwerkvergoeding die in rekening wordt gebracht door de centrale waar de gebruiker doorheen loopt (bijvoorbeeld Uniswap, Kyber Network enz.), Waarvan het bedrag afhangt van de gasprijs op het moment dat de transactie wordt uitgevoerd. Aangezien deze vergoeding door de andere beurs in rekening wordt gebracht, profiteert 1inch op geen enkele manier van deze vergoeding. Gebruikers hebben echter de mogelijkheid om gaskosten te besparen door 1inch’s Chi GasToken te gebruiken.

1INCH-token: wat is het?

Op 26 december 2020 heeft het onafhankelijke bestuur van de 1inch Foundation het 1INCH-token vrijgegeven.

Er worden gratis tokens uitgedeeld aan de gemeenschap om de lancering van 1INCH-token te vieren. Portemonnees die interactie hebben gehad met 1inch tot 12.00 uur. op 24 december 2020 (UTC) krijgt 1 INCH-tokens op voorwaarde dat aan 1 van de 3 voorwaarden is voldaan: (1) ten minste 1 transactie vóór 15 september 2020; (2) ten minste 4 transacties in totaal; of (3) handelt voor een totaal van ten minste USD $ 20.

Het token is zowel een governance- als een utility-token. Als een governance-token zal 1INCH worden gebruikt om zijn netwerkprotocollen te beheren, waardoor het kan worden beheerd volgens het model van de gedecentraliseerde autonome organisatie (DAO).

Om de landbouwfase in te halen, is 1inch ook een nieuw liquiditeitsminingprogramma gestart met 6 liquiditeitspools (1INCH-ETH, 1INCH-DAI, 1INCH-WBTC, 1INCH-USDC, 1INCH-USDT en 1INCH-YFI). Dit is om het 1inch Liquidity Protocol op te starten door het 1INCH-token te gebruiken als een utility-connector-token. Om mensen te stimuleren om deel te nemen, worden 1INCH-tokens uitgedeeld aan gebruikers die deze pools van liquiditeit voorzien. Bovendien zal gedurende de eerste 2 weken van dit programma (d.w.z. tot 9 januari 2021) nog eens 0,5% van het totale aanbod van 1INCH worden verdeeld onder liquiditeitsverschaffers..

1INCH tokenomics

Het huidige totale aanbod is 1,5 miljard 1INCH-tokens.

Op 26 december 2020 (d.w.z. lanceringsdag) wordt 6% van de totale voorraad uitgegeven. Andere tokens zullen in de loop van de tijd als volgt worden vrijgegeven:

 • 30% is toegewezen aan gemeenschapsincentives die gedurende 4 jaar zullen worden ontgrendeld en verdeeld.
 • 14,5% gaat naar protocolgroei en een ontwikkelingsfonds, dat ook over een periode van 4 jaar zal worden vrijgemaakt.

Is 1 inch Exchange veilig?

1inch Exchange is een niet-bewarende DEX-aggregator. Dit betekent dat uw cryptocurrencies op geen enkel moment door de Exchange worden bewaard, in tegenstelling tot sommige gecentraliseerde beurzen waar uw cryptocurrencies in hun portemonnee worden opgeslagen om te worden verhandeld. Het is ook vermeldenswaard dat 1inch Exchange tot nu toe een vlekkeloze staat van dienst heeft en tot nu toe geen last heeft van hacks of kwetsbaarheden.

Chi GasToken

Chi Gastoken, bekend als “Chi”, werd in juni 2020 met 1 inch gelanceerd.

Het innovatieve project behaalde de eerste plaats op het ‘Hack Money’-evenement van DeFi in mei 2020 en werd daarna beschikbaar gesteld aan gebruikers.

Gas is vergelijkbaar met vergoedingen die banken in rekening brengen voor geldoverdrachten. Helaas is het bijna onmogelijk om de exacte hoogte van de gasvergoeding te voorspellen vanwege de volatiliteit van de markt. U kunt de gasvergoeding van het Ethereum-netwerk dagelijks controleren op Eth benzinestation.

Wat is de Chi GasToken? Helpt het echt om transactiekosten te besparen??

De Chi GasToken is een ERC20-token bedoeld om te worden gebruikt op 1 inch-uitwisseling om transactiekosten te betalen. Chi is gekoppeld aan de gasprijs van het Ethereum-netwerk. Als de gasprijs laag is, is de Chi-prijs ook laag, en omgekeerd.

Het idee is vergelijkbaar met het GasToken-tokenconcept, maar met enkele verbeteringen: Chi kopen (slaan) redt je 1% in vergelijking met het slaan van GasToken (GST2). Terwijl het verkopen (verbranden) van Chi je redt 10%, vergeleken met GST2.

Mooniswap: Wat is het?

Geautomatiseerde marktmakers (AMM) zijn slimme contracten die een liquiditeitspool van ERC20-tokens creëren, die automatisch worden verhandeld door een algoritme in plaats van een orderboek. Dit vervangt effectief een traditioneel limietorderboek door een systeem waarin activa automatisch kunnen worden geruild tegen de laatste prijs van de pool.

Helaas kunnen traders die front-running zijn, stelen van liquiditeitsverschaffers door te handelen op de prijsschommelingen, waardoor dit probleem onmiskenbaar belangrijk is..

In augustus 2020 bracht het 1inch-team hun nieuwe geautomatiseerde market maker (AMM), Mooniswap, uit. Deze nieuwe AMM kan het grootste deel van de slippage-inkomsten in de pool houden door virtuele saldi aan te houden voor verschillende swaprichtingen. Wanneer er een ruil plaatsvindt, past een marketmaker niet automatisch het invariante algoritme toe en toont hij de nieuwe prijzen voor aankomende transacties. De AMM verbetert de wisselkoersen voor arbitragehandelaren langzaam, over een periode van ongeveer 5 minuten. Als gevolg hiervan kunnen arbitragers slechts een deel van de slip innen, terwijl de rest in de pool blijft die wordt gedeeld door liquiditeitsverschaffers. Door een dergelijke vertraging in prijsupdates creëert de marktmaker een zeer competitieve omgeving voor arbitrageurs die hen dwingen transacties uit te voeren tegen minder winstgevende prijzen, die op hun beurt waarde toevoegen aan de liquiditeitsverschaffers.

Het team heeft meerdere simulaties van Mooniswap-prestaties gedaan op basis van gegevens uit de echte wereld en de resultaten vergeleken met Uniswap V2. Hieronder vindt u de grafieken die het handelsvolume, de cumulatieve prijsverschuiving, het inkomen van de Uniswap V2-liquiditeitsverschaffers en de voorspelling van het inkomen van Mooniswap-liquiditeitsverschaffers weergeven..

vergelijking van uniswap- en mooniswap-inkomenVergelijking van het Uniswap V2 LP-inkomen met het potentiële Mooniswap LP-inkomen in verschillende pools

Naar verwachting zal Mooniswap naar verwachting 50% tot 200% meer inkomsten genereren voor liquiditeitsverschaffers dan Uniswap V2 als gevolg van heroriëntering van winsten uit prijsverschuivingen.

Conclusie: voors en tegens van 1inch Exchange

Hier zijn enkele voor- en nadelen van 1inch-uitwisseling op basis van onze gebruikerservaringen:

Voordelen

 • De interface van de Exchange is erg duidelijk en intuïtief met een goede staat van dienst zonder enige hacks tot nu toe.
 • 1inch exchange brengt geen opnamekosten in rekening, behalve de netwerkkosten.
 • Liquiditeit is een belangrijk probleem op gedecentraliseerde beurzen. Niet alleen is de liquiditeit op DEX-en in het algemeen laag, maar deze liquiditeit is verder gefragmenteerd over verschillende DEX-en, waardoor het probleem wordt verergerd, waardoor transacties met een groot volume gevoelig worden voor aanzienlijke ontsporingen. 1inch lost dit op door orders over beurzen te splitsen en toch de transactie binnen één transactie te houden.
 • Chi GasTokens helpt gebruikers, vooral degenen die dagelijks handelen en arbitrageurs, om de gaskosten voor hun transacties te verlagen.
 • Hun nieuwe geautomatiseerde marktmaker (AMM) die in Mooniswap wordt gebruikt, speelt in op ontsporingen van gebruikers en beschermt handelaren tegen front-running aanvallen.

Nadelen

 • Zelfs met behulpzame tutorials van het 1inch-team, is er nog steeds een steile leercurve om gebruik te maken van de vele functies die de Exchange te bieden heeft. Nieuwe crypto-investeerders mogen niet op dit platform handelen, omdat het geen andere stortingsmethode accepteert dan crypto’s.
 • De functie voor oneindig ontgrendelen kan fungeren als een potentieel aanvalspunt voor hackers. Hoewel het één voor één ontgrendelen van transacties iets duurder is, is het veiliger omdat gebruikers niet altijd aan het protocol zijn gekoppeld als het in gevaar komt.
 • We hebben de dominantie van Uniswap in een korte periode enorm zien groeien. Als een enkele DEX veel belangrijker wordt dan zijn concurrenten, kan de rol van DEX-aggregators afnemen.

Concluderend stellen we vast dat de voordelen van de 1inch Exchange ruimschoots opwegen tegen de nadelen, aangezien het probeert enkele van de ergste problemen op te lossen die de groei van het DeFi-ecosysteem teisteren. Het platform is zeker gericht op handelaren met wat meer ervaring, met name degenen die handelen in de belangrijkste cryptocurrencies en over meerdere DEX’en. Naarmate gebruikers de initiële leercurve overwinnen en de gebruikerservaring in deze branche verbetert, zou 1inch in de loop van de tijd kunnen uitgroeien tot een van de belangrijkste handelsplatforms voor het snelgroeiende DEX-ecosysteem.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me