Ethereum 2.0 komt eraan – dit is wat u moet weten

Ethereum 2.0 (“Serenity”) is een upgrade naar het Ethereum-netwerk die de snelheid, efficiëntie en schaalbaarheid van het netwerk. Dit zal Ethereum naar nieuwe hoogten brengen, omdat het in staat zal zijn om drastisch meer transacties te doen, congestie te verminderen en hoge gaskosten op het Ethereum-netwerk te verminderen. Bij het bereiken van de laatste fase van de upgrade, genaamd “fase 2”, zal Ethereum haar doelen bereiken om een ​​transparant en open netwerk te worden voor gedecentraliseerde applicaties en financiën (DeFi). In dit artikel wordt de routekaart voor deze upgrade uitgesplitst, inclusief belangrijke economische veranderingen die zullen optreden bij de introductie van een nieuw ETH 2.0-token.

Ethereum 2.0 omvat sharding naar de netwerkbandbreedte drastisch verhogen en de gaskosten verlagen, waardoor het goedkoper wordt om Ethereum, tokens en interactie met slimme contracten te verzenden. Er zal zijn fundamentele economische veranderingen Ethereum 2.0 zal ook ondersteuning bieden voor uitzetknooppunten en Ethereum als passief inkomen verdienen. Ethereum 2.0 is in veel opzichten de gecombineerde inspanning van duizenden ontwikkelaars die jarenlang hebben gewerkt. De Ethereum 2.0-upgrade zal plaatsvinden in 3 verschillende fasen, te beginnen met fase 0 (ontwikkelaars tellen tenslotte vanaf 0 in plaats van 1). In de afgelopen jaren hebben tegenstanders van Ethereum vaak kritiek geuit op het netwerk hoge transactiekosten en kwetsbaarheid tijdens piekgebruik. Zal Ethereum 2.0 dit probleem kunnen oplossen? Zal het project schaalbaar zijn om het enorme aantal Decentralized Finance (DeFi) en Blockchain-games dat wordt gebouwd te ondersteunen? Deze gids behandelt de tijdlijn voor de upgrade naar ETH2.0 en de voorgestelde oplossingen.

Er wordt momenteel getest op de implementatie van Ethereum 2.0 met de “Medalla Testnet”- een multi-client test waaraan wereldwijd meer dan 20.000 validators deelnemen. Dit is de laatste officiële openbare test voordat Ethereum 2.0 Phase 0 wordt geïmplementeerd.

Je kunt ook mijn video bekijken over dingen die je MOET weten over Ethereum 2.0.

Ethereum 2.0 komt eraan – Hier zijn 5 dingen die je MOET weten

Belangrijkste kenmerken van Ethereum 2.0

 • Sharding – Ethereum wordt opgesplitst in 18 “Shards” die tegelijkertijd actief zijn. Dit zal de efficiëntie drastisch verbeteren.
 • Uitzetten – Ethereum zal verhuizen naar Proof-of-Stake-consensus, een veel energiezuinigere manier om het netwerk te onderhouden.

ETH2.0 zal de huidige economie fundamenteel veranderen. In feite zal de Ethereum-update het concept van mijnbouw volledig uitwissen. Dus mijn Ethereum-mijnwerker gaat met pensioen zodra de Ethereum 2.0-update volledig is voltooid.

Hier is de gedetailleerde routekaart voor de release van Ethereum 2.0 (Ethereum Serenity).

Wat is de huidige staat van Ethereum. 2.0?

Vanaf 4 augustus 2020 is het “Final” testnet voor Ethereum 2.0 genaamd “Medalla” geïmplementeerd. In tegenstelling tot de andere eerdere testnets, is deze test open voor het publiek en kan elk van de 5 clients – Prysmatic Labs ‘Prysm, ChainSafe’s Lodestar, PegaSys’ Teku, Status ‘Nimbus en Sigma Prime’s Lighthouse – verbinding maken met het netwerk en communiceren met elkaar. Omdat het openbaar is, worden netwerkvalidators niet centraal gecoördineerd door ontwikkelteams. Tot nu toe hebben meer dan 30.000 validators zich bij het netwerk aangesloten en zijn er meer dan 946.000 ETH ingezet. De test loopt naar verwachting tot eind dit jaar, waarna Ethereum 2.0 Phase0 officieel wordt ingezet (mainnet). Momenteel wordt verwacht dat het ETH 2.0-mainnet in november 2020 wordt gelanceerd. Wat belangrijk is om te onthouden, is dat Ethereum 2.0-clients niet door één partij worden ontwikkeld, maar een robuust ontwikkelaarsecosysteem en 5 verschillende clientreleases..

Ethereum 2.0-routekaart (via Consensys)

Dus op basis van het bovenstaande Ethereum 2.0 Roadmap-diagram werken we door Serenity Phase 0. De ontvangst op het testnet was overweldigend, met meer dan 20.000 validators die zich hebben aangemeld en hun middelen hebben ingezet om te helpen met het Beacon Chain Testnet. Vitalik Buterin – de oprichter van Ethereum heeft verklaard dat dit niet de “laatste” test van de Beacon Chain zal zijn, dus we verwachten nog meer gemeenschapsparticipatie in de komende maanden.

Zoals we in het onderstaande diagram kunnen zien, testen we momenteel de eerste “laag” van de Ethereum 2.0-architectuur, d.w.z. Beacon Chain. In de komende maanden zou de huidige Phase 0-Beacon Chain worden voltooid en zou de ontwikkeling doorgaan met het bouwen van Phase 1- Shard Chain en uiteindelijk Phase 2- Execution Engine, zoals hieronder wordt beschreven..

Ethereum 2.0 setup en architectuur

Fase 0 – Bakenketting

Fase 0 begint met de officiële lancering van Beacon Chain. Momenteel is dit gepland voor Q2 van 2020 (verwacht tot 1 december 2020, zoals later bijgewerkt). Het doel van fase 0 is om attesten en willekeurigheid te bieden voor een shard-blok. Met de lancering van Phase 0 komt een nieuw token, ETH2. Gebruikers van Ethereum kunnen converteren naar ETH2 (in een verhouding van 1: 1) via een registratiecontract (dat effectief de ETH verbrandt die u vroeger vasthield). De community heeft de mogelijkheid om 32 ETH2 in te zetten op validatorknooppunten.

Fase 1- Shard Chain

Met fase 1 zou Ethereum enorm kunnen opschalen via “scherven”. Het netwerk wordt opgesplitst in 64 shards die tegelijkertijd werken, wat betekent dat ze allemaal transacties en berekeningen zullen verwerken. In fase 1 kunnen de scherven ook met elkaar communiceren via crosslinking.

Zin 2 – Uitvoeringsengine

Fase 2 zorgt voor de definitieve vorm van Ethereum 2.0. Dit is wanneer het bestaande proof of work (legacy) en nieuwer proof of stake netwerk samenkomen. Vanaf hier wordt ETH samengevoegd met ETH2 en begint een nieuw tijdperk voor Ethereum.

ETH2 Multi-client netwerk testnet

Ethereum 2.0 is een initiatief met meerdere laboratoria en groepen. Als onderdeel van het plan om Ethereum gedecentraliseerd te houden, ontwikkelen verschillende laboratoria en bedrijven hun eigen implementatie van ETH 2.0-klanten. Dit betekent dat er meerdere codebases zijn die allemaal met hetzelfde protocol communiceren. Uiteindelijk zal Ethereum multi-clients kunnen ondersteunen die allemaal met elkaar kunnen praten en communiceren via de multi-client netwerk.

Op 28 april 2020 is een multi-client testnet voor Ethereum 2.0 uitgebracht door Prysm en Lighthouse. Met deze test kunnen ETH2-clients die zijn ontwikkeld door verschillende laboratoria (zoals Prysm, Lighthouse of Casper) met elkaar communiceren.

Testnet-incident

Op 14 augustus onderging “Medalla” een reeks incidenten die het testnet ongelooflijk benadrukten (u kunt meer lezen hier​In een volgend Ethereum blog, er werd gesteld dat “Prysm-knooppunten de tijd uit het oog verloren toen een van de tijdservers die ze als referentie gebruikten plotseling op een dag in de toekomst sprong”. Hierdoor ontstond een cascade van gebeurtenissen die uiteindelijk tot grote reparaties leidden. Ik kijk uit naar de releasedatum van Ethereum 2.0, en zoals Danny Ryan zei, dit was een heel goede zaak: “Ik kan eerlijk zeggen dat clientsoftware na dit incident veel robuuster is. Ik zal eigenlijk een beetje beter slapen nu in de aanloop naar de lancering van eth2 Mainnet. ”

Dit incident spoorde ontwikkelaars aan om erop te wijzen dat klantendiversiteit een must is voor de toekomst van ETH2 en de decentralisatie ervan, gezien het feit dat als meer dan 33% van de validators op hetzelfde moment offline gaat, tijdperken niet meer kunnen worden afgerond..

Ethereum uitzetten op een validatorknooppunt

Ethereum 2.0 Staking-beloningen

Ethereum 2.0 zal migreren naar het bewijs van consensus over de inzet. In de bovenstaande paragraaf “Fase 0 – Beacon Chain” hebben we vermeld dat 32 ETH kan worden ingezet door de gemeenschap op validatorknooppunten. De uitgezet 32 ​​ETH2 wordt gebruikt om de transacties en statussen op het netwerk te valideren, en fungeert ook als een garantie dat het validatorknooppunt eerlijk en operationeel zal zijn. In ruil daarvoor zullen degenen die inzetten, worden beloond met Ethereum voor hun inspanningen. Dit betekent dat validators Ethereum als passief inkomen genereren en in de loop van de tijd langzaam ETH-uitbetalingen ontvangen. Huidige berekeningen van Ethereum 2.0 staking laten een jaarlijks rendement op investering (ROI) van 14,2% zien. Dit zal geweldig zijn voor degenen die ETH inzetten die kunnen genieten van de voordelen van passief inkomen terwijl ze persoonlijk hun geld op het validatorknooppunt houden. Analisten voorspellen een grotere vraag naar ETH zodra het bewijs van inzet is geïmplementeerd vanwege de extra vraag naar ETH van uitzet- en validatorknooppunten, terwijl tegelijkertijd de verminderde vraag naar GPU’s zal afnemen, aangezien Ethereum-mijnbouw uiteindelijk zal worden afgebouwd.

Beacon Knooppuntstatus met inkomsten en attesten

U kunt de status van ons Ethereum-validatorknooppunt in de bovenstaande afbeelding zien. We hadden wat aanvankelijke downtime voor het knooppunt, dus eigenlijk verloren 0,01333 Ether als straf voor het missen van onze stemmen. Het is dus belangrijk om te onthouden dat stemmen dat wel zijn verplicht zodra een knoop is geactiveerd. Een offline knooppunt betekent dat stemmen worden gemist, wat resulteert in een boete voor verlies van ETH.

Hoe u een Ethereum Validator Node opzet

Bekijk onze LIVE-demonstratie over het opzetten van een Ethereum 2.0-knooppunt.

Daarnaast heb ik ook zoiets als een validator-knooppunt voor Ethereum 2.0. Deze knooppunten zullen de toekomst zijn van hoe Ethereum zou werken en hoe transacties zullen worden gevalideerd, namelijk afhankelijk van uitzetten. Daarom gaan we al deze concepten ook in deze gids onderzoeken.

Momenteel kunt u Ethereum-uitzetten testen op het ETH 2.0 Testnet opgezet door Prysmatic Labs (ook bekend als Topaz). Omdat het een test is, wordt Ethereum niet gebruikt, maar wordt Göerli ETH gebruikt, een testnetversie van Ethereum die gratis te verkrijgen is.

Benodigde tijd: 2 dagen.

Een Ethereum Validator Node opzetten

Deze gids is aangepast van de Prysm ‘Topaz’ Testnet-gids

 1. Koop wat Göerli ETH

  Göerli ETH is gratis te verkrijgen en wordt gebruikt om de 32 ETH uit te zetten die nodig is voor het knooppunt. De eenvoudigste manier om de Göerli ETH te verkrijgen, is door de sociale kraan.

 2. Draai een server op

  U moet bekend zijn met het runnen van een VPS-server (u kunt AWS, Hetzner of Linode gebruiken). Aanbevolen specificaties zijn onder meer een Intel Core i7-processor met 100 GB SSD-opslag

 3. Start je Beacon Node

  De eenvoudigste manier om dit te doen, is via Docker

  docker run -it -v $ HOME / prysm / beacon: / data -p 4000: 4000 -p 13000: 13000 \ gcr.io/prysmaticlabs/prysm/beacon-chain:latest \ –datadir = / data

 4. Genereren van een validator sleutelpaar

  docker run -it -v $ HOME / prysm / validator: / data \ gcr.io/prysmaticlabs/prysm/validator:latest \ accounts create –keystore-path = / data

  Voltooi de stappen hier om staak de ETH

 5. Opstarten van de validator-client

  docker run -it -v $ HOME / prysm / validator: / data –network = “host” \ gcr.io/prysmaticlabs/prysm/validator:latest \ –beacon-rpc-provider = 127.0.0.1: 4000 \ –keymanager = keystore \ –keymanageropts = ‘{“path”: “/ data”, “passphrase”: “changeme”}’

 6. Rond de activering af

  Wacht (ongeveer 2 dagen) om geactiveerd te worden, en dan ben je klaar om te gaan!

Vrijgave van het adres van het aanbetalingscontract

Op 4 november met een nieuwe blog post en stilletjes terwijl iedereen de live resultaten van de Amerikaanse verkiezingen volgde, zijn de vereiste specificaties van ETH2 v1 en het Mainnet Deposit Contract Address voor uitzetten vrijgegeven. ETH2-gebruikers kunnen nu hun ETH inzetten en validators worden om het netwerk te helpen beveiligen.

Het is belangrijk om te onthouden dat het niet mogelijk is om ETH gewoon naar het contract te sturen, anders mislukt de transactie. U moet het lanceerplatform en volg de gids. Bovendien, zoals we eerder zeiden, vereist het uitzetten en runnen van een validator inspanning, tijd en technische expertise. Als u niet aan de vereisten voldoet, kan dit leiden tot een verlies van een deel van, zo niet alle, uw ETH, aangezien de boetes oplopen.

Mainnet-lancering

De lancering van Ethereum 2 Phase 0 Beacon Chain wordt nu verwacht op 1 december, in plaats van begin 2021 zoals eerder werd gedacht. Om de gebeurtenis te activeren is een voorwaarde vereist: er moeten ten minste 524.288 ETH (16384 validators), ~ $ 210 miljoen, in het aanbetalingscontract staan ​​7 dagen voor de geplande datum. Als deze drempel nog niet is bereikt, wordt de gebeurtenis automatisch geactiveerd 7 dagen nadat aan de vereiste is voldaan (wanneer dit gebeurt).

Na de post van het adres van het aanbetalingscontract is er een piek in de ETH-prijs geweest die de $ 400-barrière opnieuw doorbrak (het gebeurde ook in de tweede helft van oktober). De prijs schommelt nu rond de $ 410, terwijl BTC ook in de nasleep van de verkiezingen pompt en nu bijna $ 15.000 bereikt. Het is te vroeg om te zeggen wat de prijs van Ethereum 2 over een paar maanden zal zijn; veel gebruikers zijn erg optimistisch, maar veel mensen maken zich nog steeds zorgen omdat ETH2 nog ver weg is en ETH-schaalbaarheidsproblemen en hoge transactiekosten nog lang zullen aanhouden.

Enkele updates

Minder dan een week voor de deadline is de ETH die is ingezet op het Ethereum 2-mainnet minder dan de helft van wat nodig is om de start van de Beacon Phase 0 te starten. Zoals door veel bronnen werd verwacht, verwacht de gemeenschap een beslissende stijging van de stortingssnelheid in de laatste dagen voor de deadline. Als op 24 november aan de minimumvereisten wordt voldaan, wordt ETH2 op 1 december gelanceerd, anders start het automatisch 7 dagen nadat aan de drempel is voldaan.

ETH2-status op 22 novemberETH2-status op 22 november

In een recent AMA, Danny Ryan, kernonderzoeker bij de Ethereum Foundation, beantwoordde de zorgen van gebruikers over de mogelijkheid van een mislukte lancering. Ryan zegt dat de Foundation een oplossing heeft, namelijk het verlagen van de drempel tot ongeveer 100k + ETH, wat zij als voldoende beschouwen. Dit voorkomt dat de ingezette ETH in het ongewisse blijft. Ryan merkte ook op dat voor degenen die wel hebben ingezet, er hoge beloningen zullen zijn voor deze early adopters. Hun Github-pagina gaat ook in op andere alternatieven.

Drempel bereikt!

Op 24 november, slechts een paar uur voor de deadline, is de drempel van de uitgezet ETH vereist om de Ethereum Phase 0 – Beacon Chain te lanceren!

Er waren de afgelopen dagen veel speculaties, omdat veel mensen niet geloofden dat het doel haalbaar was. Alleen al kijkend naar de live netwerkstatusbalk (zoals we zagen in de laatste update), zaten we twee dagen geleden nog steeds op 50%, maar uiteindelijk deden de ETH-gelovigen het! Het grootste deel van de inzet is de laatste dagen in bulk aangekomen (zoals sommigen voorspelden). Toen de drempel werd bereikt, groeide de ETH-prijs ook, en ging in de afgelopen week van minder dan $ 500 naar een piek van $ 620 op de aankondiging.

De volgende stap vindt plaats op 1 december, wanneer de trigger voor fase 0 automatisch wordt overgehaald! Ethereum 2 is eindelijk echt.

Eth 2 Netwerkstatus 100%Eth 2 Netwerkstatus 100%

Beacon Chain is live!

Vandaag (1 december) om 12 uur UTC, precies zoals gepland, ging Ethereum Phase 0 live!!

Na jaren is het eindelijk zover. De lancering was een succes en zelfs lastige gebruikers (naast stakers) zullen nog lang niet direct profiteren van het nieuwe ecosysteem, de opwinding is voelbaar en Crypto Twitter is euforisch!

Vandaag hadden we ook de aankondiging dat Coinbase en Binance, onder anderen (zie de f.a.q. aan het einde van het artikel) zullen Eth 2 staking-beloningen aanbieden!

Dit is een goede en langverwachte dag voor alle cryptoliefhebbers: vandaag markeert niet alleen het begin van het nieuwe tijdperk voor Ethereum, het is ook de dag nadat Bitcoin na drie jaar op sommige beurzen een nieuwe ATH heeft bereikt (en vandaag heeft ook hogere gemaakt)!

Dit is de Ethereum 2-verkenner, bekijken!

Meer dan 2 miljoen $ ETH ingezet

Bijna twee maanden na de lancering van Ethereum 2 Phase 0 Beacon Chain, kan het interessant zijn om te kijken hoe de zaken verlopen.

Alles verloopt vlot en het aantal ingezette tokens is aanzienlijk toegenomen. Vandaag, 17 januari 2021, is er 2.537.698 $ ETH (5 rattimes de drempel) gestort op het contractadres, wat gelijk is aan meer dan $ 3 miljard dollar in waarde. Het aantal actieve validators is 63125, met 15925 lopende verzoeken (de slashed zijn 36) en een participatiegraad van ongeveer 97-99%. Deze indicator, die de netwerkstatus van ETH2 meet, toont het aantal validators dat actief deelneemt aan het consensusmechanisme. Een goed tarief zou altijd hoger zijn dan 80-90% om de veiligheid van de keten te waarborgen.

In dit huidige tempo, met dagelijks veel nieuwe validators, wordt fase 1 (waarvoor minimaal 262.144 vereist is) verwacht tegen Q3-Q4 2021.

Anders dan voorheen verloopt Ethereum 2 in tijdperken (32 blokken), elke 6,4 minuten (als er geen afwijkingen worden gedetecteerd). U kunt deze statistiek hier altijd controleren beaconscan.com/epochs.

Hoe heeft de prijs gereageerd op ETH2?

De waarde van Ethereum is in feite meer dan verdubbeld sinds de lancering van fase 0. Op 1 december schommelde de prijs rond de $ 600, terwijl we deze vandaag vinden op $ 1220, in een poging de laatste wekelijkse weerstand te doorbreken voor nieuwe prijsverkenning in onbekend terrein!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Kunnen we ETH2 overzetten naar het Topaz Testnet?

Momenteel is overdracht van echte Ethereum / ETH2 niet ingeschakeld voor het Beacon Chain Testnet. Het testnet draait op Göerli en maakt gebruik van Göerli ETH die u gratis kunt verkrijgen

Kunt u ETH2 terugtrekken naar de normale ETH??

In fase 0 kan ETH2 niet worden teruggetrokken naar de reguliere ETH. Eenmaal geconverteerd, is ETH2 alleen bruikbaar op de Staking Chain tot fase 3

Wat kan ik doen met mijn ETH2?

Zoals gezegd, op dit moment kun je er niets mee doen, het zijn gewoon ‘digitale bonnen’, en transacties of andere functies die we nu op ETH hebben, zullen waarschijnlijk jarenlang niet beschikbaar zijn op ETH2. Er gaan echter geruchten over een mogelijke secundaire markt waar ze kunnen worden verhandeld

Kan ik mijn ETH-aanbetaling in de Node verliezen??

Ja. De 32 ETH die is ingezet voor het validatorknooppunt is ontworpen als een verzekering dat het validatorknooppunt te allen tijde operationeel en online is. Er worden boetes gegeven als het knooppunt offline is, en kleine hoeveelheden ETH zullen in de loop van de tijd worden afgetrokken

Wat wordt ‘Slashed’ bedoeld?

Daarnaast zijn er straffen met schuine strepen voor opzettelijke kwaadwillige acties die door het knooppunt worden uitgevoerd, zoals twee tegenstrijdige stemmen

Wanneer stopt de Ethereum-mijnbouw?

Ethereum-mijnbouw zal de komende jaren niet eindigen. Ethereum zal mijnbouw in de hoofdketen behouden tot ten minste 2020. De belangrijkste ETH1-keten zal mijnbouw blijven gebruiken en parallel aan de ETH2.0-keten lopen. Dit om de stabiliteit tijdens de migratie te garanderen

Wat is de verwachte APR voor het uitzetten van ETH?

Hier kunt u een idee krijgen van de APR (in ETH), aangezien deze varieert met het aantal ingezette ETH (bron

Kan er iets misgaan met de lancering van fase 0?

Alles zou vrij vlot moeten verlopen, aangezien er in de vorige fase die tot de lancering leidde veel tests zijn geweest. Concreet waren 2 tests exclusief bedoeld om het ontstaan ​​van Beacon Chain te testen

Wat zijn de minimale hardwarevereisten om validator te worden??

Volg deze lijst op Prysm website om de client te installeren:

Minimale specificaties

Besturingssysteem: 64-bit Linux, Mac OS X 10.14+, Windows 64-bit

Processor: Intel Core i5–760 of AMD FX-8100 of hoger

Geheugen: 8 GB RAM

Opslag: 20GB beschikbare ruimte SSD

Internet: breedbandverbinding

Aanbevolen specificaties

Processor: Intel Core i7–4770 of AMD FX-8310 of hoger

Geheugen: 16 GB RAM

Opslag: 100GB beschikbare ruimte SSD

Internet: breedbandverbinding

Zijn er projecten waarmee ik kan inzetten, zelfs als ik minder dan 32 ETH heb?

Maak je geen zorgen als je wilt deelnemen aan ETH2-staking maar niet over het minimumbedrag beschikt dat nodig is om validator te worden, of als je niet een exact veelvoud van 32 ETH wilt inzetten. Er zullen mogelijkheden zijn via gecentraliseerde uitwisselingen (zoals Binance en Coinbase) en niet alleen. Een groot voordeel in dit geval is om liquiditeit te ontvangen voor uw ingezette ETH.

RoocketPool ($ RPL), nu in bèta, komt overeen met rETH (1: 1 met ETH), een tokenized asset die u vrij kunt verhandelen. Lido Finance zullen iets soortgelijks doen door middel van hun stETH. LiquidStake laat u in plaats daarvan USDC lenen voor uw ingezette ETH-onderpand. Er zullen veel andere oplossingen ontstaan ​​als ETH2 aan zijn reis begint; bijvoorbeeld, Cream Finance ($ CREAM) heeft onlangs een artikel uit te leggen dat de gebruiker het ETH2P-token ontvangt wanneer hij zich via hen aanmeldt bij ETH2

Zal er enig verschil zijn in het gebruik van de ETH zoals ik gewend ben?

Nee, ETH1 gaat door zoals het is, zonder verschillen. ETH2 is bezig met het opzetten van een parallelle lijn en de twee zullen in de toekomst samenvloeien. De samenvoeging zal plaatsvinden zonder dat ETH-gebruikers dit kunnen opmerken

Wat gebeurt er als er op 24 november geen 524.288 ETH (16384 validators) zijn? ?

Als deze drempel nog niet is bereikt, wordt de gebeurtenis automatisch geactiveerd 7 dagen nadat aan de vereiste is voldaan (wanneer dit gebeurt). Het uitzetpercentage is naar verwachting niet lineair, aangezien veel mensen hun ETH zullen blijven gebruiken om winsten vast te leggen, waardoor de alternatieve kosten die bijvoorbeeld door Defi worden geboden, tot het laatste moment worden gemaximaliseerd. Het uitzetpercentage zal waarschijnlijk toenemen naarmate we dichter bij de deadline komen

Elk nieuws over de sancties?

In een recent tweet Vitalik Buterin heeft aangekondigd dat de straffen voor de eerste maanden zijn verlaagd met ongeveer 25% tot 33% in vergelijking met de Medalla-niveaus. Bovendien, als de drempel wordt gehaald, worden de beloningen (APR) nu geschat op ongeveer 25% (in plaats van ongeveer 14% zoals eerder werd gedacht)

Hoe lang duurt het voordat het winstgevend is?

Met de laatste schatting zou u over drie weken netto winstgevend moeten zijn

Heeft Vitalik Buterin zelf bijgedragen aan ETH2-staking?

Ja natuurlijk, hij zet zichzelf op het spel, zoals we allemaal van hem verwachtten. Volgens CryptoBuzz, Vitalik stuurde 3200 ETH, ter waarde van bijna $ 1,5 miljoen

Middelen:

https://medium.com/prysmatic-labs/how-to-scale-ethereum-sharding-explained-ba2e283b7fce

Ethereum Wallet-houdershttps://bitinfocharts.com/comparison/activeaddresses-eth.html

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me