FalconSwap ($ FSW) gids

Voordat we beginnen

Dit artikel is alleen bedoeld ter informatie en is niet bedoeld als commentaar op de levensvatbaarheid van FalconSwap (FSW). Zoals bij alle cryptocurrency-projecten, brengt het een enorm risico met zich mee. Iedereen die van plan is deel te nemen, moet volledig onderzoek doen en de risico’s van tevoren zorgvuldig overwegen.

FalconSwap ($ FSW) is een schaal-2-schaaloplossing die is gebouwd op Uniswap en verder kan worden uitgebreid om andere Decentralized Finance (DeFi) -platforms zoals Mooniswap, Kyber, Balancer, Airswap en Bancor samen te voegen. Het is bedoeld om de aanhoudende problemen in het Ethereum-ecosysteem op te lossen, zoals hoge transactiekosten, slippende handel, gebrek aan privacy, langzame transacties en een slechte gebruikerservaring..

Overzicht

 • Het platform belooft functies te bieden zoals Layer-2 Order Matching, DEX Aggregation, Lagere handelskosten, Low Slippage, extra privacy en snellere transacties.
 • De FalconSwap (FSW) -tokens zijn ontworpen om tokenhouders en platformgebruikers te stimuleren door vergoedingskortingen, Staking-beloningen, Token-burns en Liquidity mining-functies aan te bieden..
 • Potentiële rode vlaggen zijn onder meer het ontbreken van een whitepaper en roadmap, geen openbaar Github-profiel, een anoniem team en onzekerheid bij investeerders.
 • Kan het team deze hindernissen overwinnen om marktaandeel van de bestaande spelers te veroveren en zichzelf te profileren als dé oplossing voor Ethereum-schaalvergroting?

Wat probeert FalconSwap op te lossen?

DeFi-platforms hebben een enorme tractie gekregen in het 3e kwartaal van 2020. Volgens gegevens van DeFi-puls, de totale waarde opgesloten in DeFi-protocollen is gestegen van bijna $ 1 miljard in juni tot $ 9 miljard in september. Uniswap is naar voren gekomen als het meest gewilde platform om digitale activa op de Ethereum-blockchain te verhandelen en te ruilen. Op 30 augustus 2020 werd Uniswap de eerste gedecentraliseerde exchange (DEX) die de grootste Amerikaanse crypto-exchange Coinbase inhaalde..

Omdat de DeFi-gemeenschap hun activiteiten echter verder blijft pushen dan de netwerklimieten, heeft congestie op het netwerk geleid tot een toenemend aantal onbevestigde transacties, langere wachttijden en hogere kosten omdat gebruikers strijden om hun transacties sneller bevestigd te krijgen, waardoor het een extreem cruciale wegversperring voor de toekomst van Ethereum als een slim contractplatform. Ethereum Gas-vergoedingen zijn de afgelopen maanden enorm gestegen met meer dan 5.869 ETH (US $ 2,17 miljoen) uitgegeven volgens de laatste gegevens van Glassnode, met vergoedingen tot 15.374 ETH (US $ 3,5 miljoen) geregistreerd op 11 juni 2020.

Ethereum totale transactiekosten per 2 augustus 2020

Er is daarom een ​​onmiddellijke behoefte om het schaalprobleem van Ethereum op te lossen om gebruikers en projecten in staat te stellen optimaal te profiteren van het groeiende DeFi-ecosysteem. Dit is waar FalconSwap een oplossing voor wil bieden.

FalconSwap-overzicht

FalconSwap noemt zichzelf de “The Powerhouse for DeFi” en werkt als een tweede laagoplossing op Uniswap en andere DeFi-platforms. Het is bedoeld om de aanhoudende problemen op te lossen van hoge transactiekosten, slippende handel, gebrek aan privacy, trage transacties en een slechte gebruikerservaring in het Ethereum-ecosysteem. Dit is het van plan te doen door de volgende functies aan te bieden:

 • Laag-2 orderafstemming: Orders worden gematcht in Layer-2 en geaggregeerd voordat toegang wordt verkregen tot de liquiditeit uit Uniswap-pools.
 • DEX-aggregatie: Orders worden geaggregeerd over meerdere liquiditeitspools zoals Uniswap, Mooniswap, Balancer, Kyber, enzovoort.
 • Lagere handelskosten: Samenvoegende bestellingen verdelen de transactiekosten over meerdere gebruikers, waardoor de kosten per gebruiker worden verlaagd.
 • Lage slip: Aggregatieplatforms bieden een grotere liquiditeitspool om orders uit te voeren, waardoor de ontsporing in de handel wordt verminderd.
 • Privacy: Laag 2-orderafstemming vindt plaats zonder kennis van de handel op de keten.
 • Snellere transacties: Snellere transacties mogelijk gemaakt door het samenvoegen en uitvoeren van verschillende transacties in Layer-2.

Om dit beter te begrijpen, gaan we ervan uit dat er 3 kopers zijn die respectievelijk 2 ETH, 3 ETH en 5 ETH aan tokens kopen, en 3 verkopers die respectievelijk 6 ETH, 6 ETH en 8 ETH aan orders verkopen..

Zonder vs met FalconSwap (Afbeelding tegoed: Medium

Met behulp van de huidige handelsbenadering op Uniswap zou elke gebruiker zijn eigen gasvergoeding betalen en zouden de totale uitgaven 6x de gasvergoeding per order bedragen. De gebruiker kan ook te maken krijgen met transactieverschuivingen en zelfs hogere kosten als zijn orders worden verdeeld over meerdere liquiditeitspools.

Wanneer de bovengenoemde transacties echter worden geplaatst en uitgevoerd op het FalconSwap-platform, zou het protocol 6 orders samenvoegen die overeenkomen met de 10 ETH aan kooporders met 10 ETH aan verkooporders. De resterende 10 ETH aan verkooporders worden vervolgens naar Uniswap gestuurd of verdeeld over verschillende liquiditeitspools. Dit zou helpen bij het optimaliseren van de gasvergoeding per gebruiker en het minimaliseren van slippen.

FalconSwap-token ($ FSW)

FalconSwap-tokenomics zijn ontworpen om gebruikers en tokenhouders op de volgende manier te stimuleren:

 • Vergoeding kortingen: Houders van FSW-tokens krijgen tot 50% korting op extra vergoedingen om FalconSwap te gebruiken bovenop de kostenbesparingen van de uitvoering van Layer-2-transacties.
 • Uitzetten: Een deel van de vergoedingen die via het FalconSwap-protocol worden geïnd, zal worden gebruikt om FSW-tokens van de markt te kopen en worden gedistribueerd naar de FSW-token-houders..
 • Token branden: FSW is een deflatoir token. 10% van de geïnde vergoedingen wordt gebruikt om FSW-tokens van de markt te kopen en te verbranden.
 • Liquiditeitsmining: Gebruikers ontginnen FSW-tokens wanneer ze handelen op FalconSwap.

Op 4 september 2020 staat het FSW-token op 381 van de 5890 vermelde munten CoinGecko. De huidige token circulerende voorraad is 33 miljoen met een maximale voorraad van 100 miljoen. De FSW-token zijn momenteel beschikbaar voor aankoop op Uniswap V2 (ETH / FSW) en Hotbit uitwisselingen.

FalconSwap testnet resultaten

Op 27 augustus 2020 meldde het team met succes hun eerste mijlpaal te hebben voltooid, namelijk het bouwen van een gedecentraliseerd protocol om bestellingen op Uniswap te verzamelen en de testnettoresultaten openbaar te delen met de community. Volgens de resultaten bood de handel op FalconSwap een gasbesparing van ongeveer 64% per transactie in vergelijking met Uniswap.

FalconSwap-testnetresultaten (Afbeelding tegoed: Medium

Potentiële rode vlaggen: Is FalconSwap legitiem?

FalconSwap heeft verschillende aspecten waardoor we de legitimiteit van het project in twijfel trekken, bijvoorbeeld het ontbreken van whitepaper en Github. We maken ons ook zorgen over het feit dat het team anoniem is en vragen zich af of ze inderdaad worden gesteund door de investeerders, zoals wordt beweerd. Met betrekking tot deze vragen hebben we contact opgenomen met het FalconSwap-team en ze waren zo vriendelijk om snel te reageren. Hieronder vindt u details van onze zorgen over FalconSwap en de reactie van het team.

Geen whitepaper

Het belangrijkste document voor elk aankomend project is ongetwijfeld een gedetailleerde en gestructureerde whitepaper met een duidelijke routekaart voor potentiële investeerders. Het is de eerste lakmoesproef die een project moet doorstaan ​​om als betrouwbaar te worden beschouwd. FalconSwap heeft zijn whitepaper nog niet aan de gemeenschap gepubliceerd.

Volgens het team is er geen whitepaper omdat het team er al naar streeft om het eindproduct eind september 2020 te lanceren en samenwerkt met bedrijven als DEX Tools voor initiële liquiditeitsmining, handel en integraties. De roadmap zal samen met de productlancering worden gepresenteerd.

Geen Github

De meeste projecten hebben tegenwoordig een actief Github-profiel waar ze regelmatig updates geven over de voortgang van hun code voor peer review en foutidentificatie door de gemeenschap. FalconSwap heeft zo’n openbaar Github-profiel niet. Met betrekking tot dit probleem zegt het FalconSwap-team dat hun GitHub niet openbaar is gemaakt, zodat ze een voorsprong kunnen hebben op concurrenten en kunnen voorkomen dat hun code wordt gekopieerd. Het zal echter ook na de productlancering openbaar worden gemaakt.

Anoniem team

Een andere mogelijke rode vlag is dat het team anoniem is. Om eerlijk te zijn, er zijn enkele projecten waarbij teams ervoor kiezen om anoniem te blijven vanwege de dreiging van mogelijk hardhandig optreden van de overheid of operationeel risico. Deze projecten compenseren echter overmatig door transparant te zijn over alle andere aspecten van hun projecten om het vertrouwen te vergroten, wat FalconSwap momenteel mist. Toen we het team hierover vroegen, antwoordden ze dat ze besloten anoniem te blijven om nadelige gevolgen voor de operaties te voorkomen.

Onduidelijke investeerders / partners

De FalconSwap-website vermeldt namelijk 6 vertrouwde partners Fengshui hoofdstad, Tenzor Capital, TRG Capital, Mapleblock Capital, Magnus Capital, en Zwarte draak. Afgezien van Fengshui Capital heeft geen enkele partner FalconSwap echter vermeld als onderdeel van hun beleggingsportefeuilles op hun eigen respectieve websites.

We merken op dat of investeerders of partners FalconSwap op hun website vermelden of niet, buiten de controle van het FalconSwap-team valt. Uit ons verder onderzoek merken we op dat TRG Capital Regisseur Etienne VantKruys getweet over FalconSwap. We merken ook op dat sommige leden van de FalconSwap-gemeenschap hun eigen onderzoek hebben gedaan en investeerders een e-mail hebben gestuurd om de juistheid van hun partnerschappen met FalconSwap te bevestigen. Het werd bevestigd door die communityleden dat ze positieve reacties kregen.

Afsluitende gedachten

FalconSwap heeft duidelijk een belangrijk probleem geïdentificeerd dat het Ethereum-ecosysteem teistert. Hun Layer-2 transactie-aggregatie-oplossing is misschien wel een van de beste antwoorden om Ethereum te schalen en de kosten te verlagen. Het team heeft daarom een ​​heel klein venster om het product op de markt te brengen, aangezien het Uniswap-team ook werkt aan hun Layer-2-oplossing die naar verwachting later dit jaar zal worden gelanceerd..

Bovendien wordt gezonde concurrentie verwacht van het nieuw gelanceerde Polkadot-protocol dat al cross-blockchain-overdrachten van elk type gegevens, activa of tokens mogelijk maakt, samen met transactionele schaalbaarheid door transacties over meerdere parallelle blockchains te spreiden. Ethereum zelf zou zeer snel kunnen opschalen, het netwerk ontstoppen, de kosten verlagen en de transactiesnelheid verhogen, waardoor er in de toekomst weinig stimulans overblijft om het FalconSwap-platform te gebruiken.

Als het team echter presteert door het platform binnen de beloofde tijdlijn te lanceren en de code openbaar beschikbaar te maken voor de gemeenschap, kan het zeker een aanzienlijk marktaandeel veroveren van de bestaande spelers, het vertrouwen van de gemeenschap winnen en zichzelf vestigen als DE go-to-oplossing voor Ethereum. schaalvergroting.

Belangrijke links

Website: https://FalconSwap.com

Telegram: https://t.me/Falcon_Swap

Medium: https://medium.com/FalconSwap

Twitter: https://twitter.com/Falcon_Swap

Decentralized Finance (DeFi) -serie: tutorials, handleidingen en meer

Met inhoud voor zowel beginners als meer gevorderde gebruikers, bekijk onze YouTube DeFi-serie met tutorials over de ESSENTIAL TOOLS die je nodig hebt om te handelen in de DeFi-ruimte, bijv. MetaMask en Uniswap. Evenals een diepe duik in populaire DeFi-onderwerpen zoals Reef.finance ($ REEF) en Polkadot ($ DOT)

De DeFi-serie op deze website behandelt ook onderwerpen die niet op YouTube zijn onderzocht. Voor een inleiding over wat DeFi is, bekijk Decentralized Finance (DeFi) Overzicht: een gids voor de HEETSTE trend in cryptocurrency

Tutorials en handleidingen voor de ESSENTIAL DEFI TOOLS:

 • MetaMask Guide: Hoe een account aanmaken? PLUS tips en hacks voor gevorderde gebruikers
 • Uniswap review en tutorial: Beginnersgids en geavanceerde tips en trucs
 • Serum DEX-gids en recensie
 • SushiSwap ($ SUSHI) uitgelegd
 • 1inch Exchange, Mooniswap en Chi GasToken: de ultieme recensie en gids

Raadpleeg onze DeFi-tokenhandleidingen voor diepgaande informatie over andere specifieke DeFi-projecten. Hier zijn enkele van onze meest POPULAIRE gidsen:

 • AAVE ($ LENDEN)
 • Ampleforth ($ AMPL) review: de essentiële gids voor dit DeFi-protocol
 • ChainLink ($ LINK) -gids: een belangrijke schakel in de DeFi-ruimte
 • Cream Finance ($ CREAM): wat is het?
 • Curve Finance ($ CRV) gids
 • DODOEx ($ DODO): een revolutionaire leverancier van on-chain liquiditeit
 • Linear Finance ($ LINA): de toekomst van synthetische uitwisselingsplatforms?
 • Polkadot ($ DOT): alles wat u moet weten over de DeFi-lieveling van China
 • RAMP DeFi: hoe ontgrendelt het de waarde van ingezette activa?
 • Reef Finance ($ REEF): het alles-in-één defi-platform
 • Solana ($ SOL) uitgelegd
 • The Graph ($ GRT) – Het volgende niveau van gedecentraliseerde apps
 • Trustswap ($ SWAP) uitgelegd – Volgende generatie DeFi-transacties
 • Yearn.Finance fuseert het DeFi-ecosysteem
 • Wing Finance ($ WING) – Een kredietgebaseerd DeFi-leningplatform

Binnenkort komen er meer video’s en artikelen als onderdeel van onze DeFi-serie, dus zorg ervoor dat u zich ABONNEERT op onze Youtube kanaal en (voorlopig) GRATIS wekelijkse nieuwsbrief zodat u op de hoogte kunt worden gebracht zodra ze verschijnen!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me