Ledger Nano X Review: de beste Bitcoin-portemonnee van 2020?

Ledger Nano X is de volgende generatie hardware-portemonnee met smartphone-ondersteuning, een groter scherm en meer opslagruimte voor apps. De Ledger Nano X is geweldig voor nieuwkomers of ervaren handelaren die tegelijkertijd meer dan 3 soorten cryptocurrencies of grote volumes onderweg verhandelen. Als meer apps en mobiliteit geen grote zorg zijn, blijf dan bij de Ledger Nano S.

In deze review zullen we kijken naar de beveiliging, hardware-ontwerp en cryptocurrency-ondersteuning van de Ledger Nano X om u te vertellen of dit apparaat de moeite waard is om te kopen of niet. Voor Installatie- en installatiehandleidingen, bekijk onze volledige Ledger Nano X-gids.

Klik hieronder om te kopen!

Belangrijkste kenmerken van de Ledger Nano X:

Ledger Nano X Video Review

  • Groter scherm – Geeft volledige cryptocurrency-adressen weer zonder te scrollen
  • Mobiele ondersteuning Android en iOS) ondersteuning via Ledger Live mobiel
  • Meer opslagruimte – Installeer tot 100 verschillende apps voor verschillende munten.
  • Oplaadbare batterij – zorgt ervoor dat het apparaat zonder kabel kan worden ingeschakeld.

Nieuwste functies: cryptocurrencies inzetten, ruilen, verdienen en uitlenen

Uitzetten en verdienen

Ledger Live maakt het mogelijk om Tezos ($ XTZ), Tron ($ TRX), Cosmos ($ ATOM) en Algorand ($ ALGO) uit te zetten. Gebruikers kunnen deze cryptocurrencies vergrendelen om hun respectieve netwerken te beveiligen en in ruil daarvoor ontvangen ze rente. Deze functie breidt Ledger uit tot meer dan alleen een veilige plek om uw cryptocurrency op te slaan, het kan u zelfs helpen uw digitale activa te laten groeien..

Uw digitale activa uitzetten kan in 3 eenvoudige stappen. Eerste, bevries uw tegoeden door in te loggen op uw Ledger Live, de relevante rekening te kiezen voor het tegoed dat u wilt inzetten en op “beloningen verdienen” te klikken. Er verschijnt dan een pop-upvenster. Daar kunt u het bedrag in uw portemonnee selecteren dat u wilt bevriezen. ten tweede, stem op uw validator (s) die de blokken op uw netwerk zullen maken en de cryptocurrency verdiend door het maken van deze blokken zal worden herverdeeld onder de kiezers. Ten slotte, claim uw beloningen door op “Claim” te klikken in uw relevante account. Beloningen kunnen elke 24 uur worden opgeëist.

Wisselen

Ledger heeft een Ledger Swap-functie uitgebracht waarmee gebruikers hun cryptocurrencies kunnen uitwisselen via hun partner Changelly. Hoe dit werkt, is dat u uw cryptocurrency van uw apparaat naar Changelly stuurt en Changelly u de geruilde cryptocurrencies terugstuurt.

Om deze functie te gebruiken, heb je het volgende nodig: Ledger-apparaat, Ledger Live, de app voor de crypto die je wilt ruilen en ontvangen, en ten slotte de uitwisselings-app.

Kredietverlening

Ledger werkt mee Verbinding ($ COMP) om gebruikers in staat te stellen DAI, USDT en USDC te lenen via het gedecentraliseerde financieringsprotocol (DeFi) van Compound. Het doel hiervan is dat de geldschieter een jaarlijks percentage kan verdienen.

Verder zijn er tal van voordelen wanneer u Ledger gebruikt om te lenen:

Controle: U heeft de controle en het bewijs dat de crypto die u uitleent en de rente genereert, uw eigendom is. Dit komt doordat uitlenen op Ledger gebeurt via Compound, en wanneer u uitleent op het platform, krijgt u er “cTokens” voor terug. Deze cTokens vormen het bewijs van uw eigendom van de uitgeleende cryptocurrencies en de gegenereerde rente. Deze cTokens worden door u opgeslagen totdat u uw uitgeleende activa en rente terug wilt, en in dat geval hoeft u de cTokens alleen maar terug te sturen naar het slimme contract..

Veiligheid: cTokens worden opgeslagen op uw hardwareportefeuilles.

Gemak: De uitleenfuncties van Compound zijn rechtstreeks beschikbaar via Ledger Live.

Crypto lenen met Compound en Ledger Live gaat in 3 eenvoudige stappen. Installeer eerst op Ledger Live’s Manager de applicatie voor de cryptocurrency die u wilt uitlenen en maak een account aan. Ten tweede: schakel uw account in om het slimme contract van Compound te autoriseren voor interactie met uw account. Selecteer ten slotte het aantal cryptocurrencies dat u wilt uitlenen en voer een transactie uit naar Compound, verifieer en keur de transactie op uw apparaat goed.

Beveiligingsfuncties

Een van de belangrijkste redenen om Ledger-hardwareportefeuilles te kopen, is de reputatie van het bedrijf op het gebied van beveiliging. De Nano X bevat twee processorchips:

  • Beveiligd elementST33J2M0 (secure) is onafhankelijk gecertificeerd en bewaart de private key en ondertekent transacties
  • BesturingssysteemSTM32WB55 chip is verantwoordelijk voor Ledger’s eigen BOLOS-besturingssysteem.

Beveiligde elementen zijn losse stukjes hardware (tweede beveiligingslaag) met een eigen opslag en beperkte functionaliteit waar hackers geen inbreuk op kunnen maken. Dit betekent dat zelfs als de Ledger Nano X is aangesloten op een gecompromitteerd apparaat – zoals een gehackte laptop of telefoon, de privésleutels (= toegang tot cryptofondsen) nooit in gevaar komen. Apparaten zoals de Trezor One en Model T hebben geen beveiligde elementen en hebben slechts één beveiligingslaag.

Ledger Nano X TeardownLedger Nano X Teardown met CC EAL 5+ Secure Element Chip

De Ledger Nano X heeft ook hetzelfde BOLOS-besturingssysteem dat te vinden is op de Nano S. BOLOS zorgt ervoor dat adressen correct worden weergegeven op het apparaat en zorgt voor verbindingen met externe apparaten.

Net als bij de Nano S kunnen gebruikers wallets instellen die worden beschermd door een wachtwoordzin naast uw primaire pincode. Stel dat een dief u vraagt ​​om uw apparaat te ontgrendelen, u kunt hem de pincode geven om met minder geld toegang te krijgen tot portefeuilles. Terwijl u het grootste deel van uw crypto-activa verbergt achter met een wachtwoordzin beveiligde portefeuilles.

De Nano X heeft de toevoeging van Bluetooth-ondersteuning. helaas Bluetooth’s beveiligingsrecord is niet vlekkeloos en biedt een nieuwe aanvalsvector voor het apparaat. Ledger CTO Nicolas Bacca heeft tijdens een interview verklaard dat Bluetooth op Ledger functioneert in de veronderstelling dat de verbinding is aangetast – het zal op geen enkel moment het apparaat kunnen overnemen.

Ledger Nano X Bluetooth-configuratieschermBluetooth kan worden uitgeschakeld op de Ledger Nano X

In oktober 2019 ontving de Nano X CSPN (First Level Security Certificate) certificering uitgegeven door de ANSSI (National Agency for Information Systems Security). Momenteel hebben van alle cryptocurrency-hardwareportefeuilles op de markt alleen Ledger’s Nano S en Nano X deze certificering. Het certificatieschema evalueert meerdere aspecten van de beveiliging van een apparaat, waaronder firewall, identificatie, authenticatie en embedded software, door het meerdere aanvalsscenario’s te doorstaan.

Ledger hack

In juli 2020 heeft Ledger bevestigd ze leden een datalek waardoor een ongeautoriseerde derde toegang kreeg tot de e-commerce- en marketingdatabase van Ledger. Als gevolg hiervan werden ongeveer 1 miljoen e-mailadressen onthuld, en daarvan kregen 9.500 klanten meer informatie, zoals hun voor- en achternaam, postadres, telefoonnummer en bestelde producten..

Ledger had de kwestie aan de autoriteiten gemeld en werkt mee Oranje Cyberdefense om de zaak te onderzoeken. Het team controleert ook voortdurend of er bewijs is dat de gegevens op internet worden verkocht.

Na het datalek hebben gebruikers gemeld dat ze phishing-e-mails en sms-berichten hebben ontvangen door hen te vragen een nieuwe versie van de Ledger-software te downloaden. Als gebruikers op de link in de e-mail klikken, worden ze doorgestuurd naar een nep-gekloonde versie van de Ledger-site. Als gebruikers daarna de “update” downloaden, wat in feite een malware is, zou het gebruikers om de herstelzin van hun Ledger vragen. De ingevoerde herstelzin wordt vervolgens door de aanvaller gebruikt om de portemonnee van de gebruiker te herstellen en de cryptocurrencies van de gebruiker naar de portemonnee van de aanvaller te sturen. Voor een volledige uitleg over hoe de phishing-aanval werkt, zie het rapport van Kraken.

Phishing mailPhishing-e-mail verzonden vanaf het adres [email protected]

We merken wel op dat dit nauwkeuriger kan worden gekarakteriseerd als een “datalek” in plaats van een hack. Wat nog belangrijker is, deze inbreuk had geen link of impact op de Ledger-hardwareportefeuilles of de Ledger Live-app. Cryptocurrencies die op de Ledger-apparaten zijn opgeslagen, hebben nooit gevaar gelopen.

5/5 Beveiligingsbeoordeling

Ondersteuning voor meerdere valuta’s

Munten ondersteund door Ledger Nano XVolledige lijst met ondersteunde munten op Ledger is hier te vinden

Ledger heeft een van de meest diverse ondersteuning voor verschillende cryptocurrencies zoals NEO, Vechain en Monero. Met hun open beleid voor ontwikkeling door projectteams ondersteunt de Ledger nano X 1100+ verschillende activa. Veel van deze activa, zoals Vechain of NEO, zijn niet te vinden op concurrenten zoals de Trezor Model T of KeepKey, waardoor Ledger de enige hardware wallet is die beschikbaar is voor veel munten. De vuistregel hier is dat de Nano X dezelfde activa ondersteunt als de Ledger Nano S.

Ledger Live installeren

Ledger Live applicatie-interface

Ledger heeft een native applicatie genaamd Ledger Live om u toegang te geven tot cryptocurrency-accounts (inclusief Bitcoin, Litecoin Ethereum en andere cryptocurrencies). Ledger Live is beschikbaar op meerdere platforms, waaronder Windows, MacOS, Linux, Android en iOS. We vonden de Ledger Live-app gebruiksvriendelijk omdat deze duidelijk cryptocurrency-activa weergeeft met historische grafieken. Het verzenden van cryptocurrencies is buitengewoon eenvoudig met een stapsgewijze bediening waarbij de adressen van de afzender en ontvanger duidelijk worden weergegeven. Er zijn ook geavanceerde functies om het transactiekosten in sat / byte.

Hoeveel munten kan Ledger Nano X vasthouden?

Een van de zwakke punten van de Nano S is het gebrek aan ruimte voor geïnstalleerde applicaties. De Ledger Nano X lost dit probleem op door het interne geheugen te vergroten tot 2 MB. Tijdens onze tests konden we alle 73 beschikbare apps op het apparaat installeren (Grootboek claims tot 100+. Opgemerkt moet worden dat app-opslag een gemaksfunctie is: apps behouden nog steeds hun accounts / cryptocurrency-saldi, zelfs als ze worden verwijderd.

Ondersteunt Ledger Nano X Ethereum en ERC-20?

In september 2019 heeft Ledger een native Ethereum-portemonnee naar de nieuwste Ledger Live v.1.14.0 die ondersteuning biedt voor 22 munten en meer dan 1.250 ERC-20-tokens. Dit zorgt voor directe toegang tot tokens en ethereum terwijl je onderweg bent zonder dat je een interface van een derde partij nodig hebt, zoals MyEtherWallet. Dit is een welkome upgrade voor Nano X-gebruikers die voorheen verschillende interfaces moesten gebruiken, afhankelijk van de cryptocurrency waarmee je wilde communiceren. Het zal ook zeker welkom zijn voor nieuwkomers in cryptocurrency, die misschien in de war raken door de verschillende interfaces.

Een van onze klachten is dat Ledger Nano X elke app afzonderlijk moet invoeren – iets dat niet nodig is op de Trezor Model T.

Is Ledger klaar voor Ethereum 2.0?

Ethereum 2.0 komt binnenkort met de eerste Phase 0 Beacon Chain die in december 2020 wordt gelanceerd. In de aanloop hieraan moeten Ethereum-stakers ten minste 32 Ether op de Beacon Chain storten met behulp van een depositocontract. Daarom heeft Ledger de nieuwe firmwareversie 1.2.4-5 van de Nano X geüpdatet, waarbij de Ethereum-applicatie wordt geüpdatet naar versie 1.6.0 waarmee gebruikers een depositocontracttransactie rechtstreeks op de Ledger Nano X kunnen ondertekenen. EXCLUSIEF naar de Ledger Nano X.

In de toekomst zouden gebruikers hun Ledger Nano X kunnen gebruiken om een ​​openbare Ethereum 2.0-sleutel af te leiden en te valideren dat de openbare intrekkingssleutel die in het aanbetalingscontract wordt gebruikt, daadwerkelijk tot het Ledger-apparaat behoort. Het Ledger-team werkt ook aan een tweede Ethereum-applicatie waarmee stakers veilig blokken op de Beacon Chain kunnen ondertekenen.

5/5 Ondersteuning voor meerdere valuta’s

Hardware-ontwerp

Ledger nano X PIN-invoerinterfaceDe invoer gebeurt met de twee ronde knoppen

De nieuwe Ledger Nano X heeft twee hardwareknoppen – verborgen in het ronde ontwerp van het draaipunt van de omslag. Met deze twee knoppen hebben we toegang tot menu’s (houd beide knoppen ingedrukt), maak selecties (druk op beide knoppen) en voer zelfs herstelzinnen in (gebruik de knoppen om te scrollen). We ontdekten dat het invoeren van pincodes en herstelzinnen vervelend was met slechts 2 knoppen – misschien zou een touchscreen of extra knoppen kunnen helpen.

Nano X heeft een groter scherm met een hogere resolutie. Dit betekent dat volledige cryptocurrency-adressen kunnen worden verplaatst zonder te scrollen – iets dat ernstig ontbrak in de Nano S.

De Nano X gebruikt een moderne USB-C-interface om op te laden en verbinding te maken met de pc. Dit is een welkome upgrade nu de computerwereld migreert naar USB-C.

4/5 voor hardware-ontwerp

3.5 / 5 gebruiksgemak

Mobiliteit

Ledger nano X

Ledger Nano X kan worden gebruikt met mobiele apparaten en transacties kunnen onderweg worden verzonden met de Ledger Live-app op mobiel. We vonden deze functie erg situationeel. Hoewel het handig is om onderweg cryptovaluta te verzenden met de beveiliging die de Nano X biedt, ontbreekt het aan gemak in vergelijking met mobiele portemonnees zoals de Enjin Wallet. Een scheidingsbevestigingsset is nodig: ontgrendel het apparaat via pincode, voer de cryptocurrency-app in, controleer en bevestig de transactie. Dit voelt vervelend aan en is niet geschikt voor eenvoudige koffieaankopen of kleine transacties. Wat wel logisch is, zijn misschien grote aankopen (een auto of huis?) Of symbolische verkoopinvesteringen. De vraag blijft echter hoe vaak we onderweg grote hoeveelheden cryptovaluta moeten versturen?

Hoe update je de Ledger Nano X

Ledger brengt periodiek updates uit voor de Ledger Nano X om de beveiliging, functionaliteit en muntondersteuning te verbeteren. In feite zijn firmware-updates vereist om ondersteuning te krijgen voor de nieuwste cryptocurrencies. Om de firmware bij te werken, sluit u de Nano X aan op uw computer en voert u het Ledger Live-app. De app toont automatisch uw versienummer en eventuele beschikbare firmware-updates. Om de update te starten, klikt u op de updateknop en bevestigt u de installatie in de Nano X door beide knoppen in te drukken wanneer u wordt gevraagd om “grootboekbeheerder” toegang te geven tot het apparaat.

Ledger Nano X is de upgrade waard?

Met $ 119 is de Ledger Nano X geen budgetapparaat – het vereist een bepaalde prijspremie, waardoor de upgradebeslissing voor veel gebruikers moeilijker wordt. Voor velen zijn de handige functies van de dealbreaker: het grote scherm met volledige cryptocurrency-adressen en grotere opslag voor meer apps. Als deze features belangrijk voor je zijn, dan is de Nano X de upgrade waard. Als u echter maar een paar apps nodig heeft, is de budgetvriendelijke Ledger Nano S een betere optie voor $ 59.

Ledger Nano X vergeleken met Trezor Model T

Ledger in vergelijking met andere hardwareportefeuilles

Het grootste verschil tussen de Ledger Nano X en de Trezor Model T is het scherm en de ondersteunde munten. De Trezor Model T heeft een mooi touchscreen dat helpt bij het invoeren van de pincode en de beveiligingszinnen. De Trezor heeft echter minder ondersteunde munten en projecten hebben meestal de neiging om Ledger-ondersteuning eerst vrij te geven. De volgende tabel is een vergelijking tussen verschillende hardwareportefeuilles, inclusief de releasedatum, externe beveiligingscertificering (indien van toepassing), releasedatum en onze beoordelingsscore.

Aan het eind van de dag is het kiezen tussen de Ledger Nano X en andere hardware wallets meestal gebaseerd op 1 vraag: zijn de cryptocurrencies die je ondersteund wilt hebben op het apparaat. Ondersteuning voor een groot aantal munten is altijd het sterke punt van Ledger geweest, samen met browserondersteuning in gedecentraliseerde beurzen (Binance DEX, IDEX en Switcheo)

Beoordeeld op 20 april 2020 door Michael Gu

Bijgewerkt op 22 november 2020: Bijgewerkte informatie over uitlenen met Ledger Live

Klik hieronder om te kopen!

​ "@context"​ "http://schema.org/", "@type"​ "Product", "merk"​ "Grootboek", "naam"​ "Ledger Nano X", "beeld"​ "https://mk0boxminingmedysvof.kinstacdn.com/wp-content/uploads/2019/06/Ledger-Nano-X.jpg", "Omschrijving"​ "Ledger Nano X is de volgende generatie hardware-portemonnee met smartphone-ondersteuning, een groter scherm en meer opslagruimte voor apps.", "beoordeling"​ "@type"​ "Beoordeling", "kop"​ "Ledger Nano X wallet review: is het het waard in 2019", "naam"​ "Ledger Nano X", "Omschrijving"​"Ledger Nano X is de volgende generatie hardware-portemonnee met smartphone-ondersteuning, een groter scherm en meer opslagruimte voor apps.", "mainEntityOfPage"​ "https://boxmining.com/ledger-nano-x-review/", "reviewBody"​ "Ledger heeft een van de meest diverse ondersteuning voor verschillende cryptocurrencies zoals NEO, Vechain en Monero. Met hun open beleid voor ontwikkeling door projectteams ondersteunt de Ledger nano X 1100+ verschillende activa. Veel van deze activa, zoals Vechain of NEO, zijn niet te vinden op concurrenten zoals de Trezor Model T of KeepKey, waardoor Ledger de enige hardware wallet is die beschikbaar is voor veel munten. De vuistregel hier is dat de Nano X dezelfde activa ondersteunt als de Ledger Nano S.", "datum gepubliceerd"​ "2020-4-20", "beoordeling"​ "@type"​ "Beoordeling", "ratingValue"​ "4.5", "slechtste beoordeling"​"0", "beste beoordeling"​ "5" ​, "auteur"​ "@type"​ "Persoon", "naam"​ "Michael Gu" ​, "uitgeverij"​ "@type"​ "Organisatie", "naam"​ "Boxmining", "logo"​ "type"​ "ImageObject", "url"​ "https://mk0boxminingmedysvof.kinstacdn.com/wp-content/uploads/2019/06/Boxmining-Logo.jpg" ​, "aanbiedingen"​ "@type"​ "Aanbod", "priceCurrency"​ "Amerikaanse Dollar", "prijs"​ "119", "url"​"https://shop.ledger.com/?r=428b&tracker = nanoxreview" ​

Productspecificaties (technische specificaties)

Ledger Nano X Productspecificaties:

Processoren ST33J2M0 (beveiligd) + STM32WB55
Compatibiliteit 64-bits desktopcomputer (Windows 8+, macOS 10.8+, Linux) exclusief ARM-processors. Ook compatibel met smartphones (iOS 9+ of Android 7+).

Connector

USB Type-C, Bluetooth 5.0

Batterij

100 mAh batterij

Grootte

72 x 18,6 x 11,75 mm

Ondersteunde activa 1100+ ondersteunde middelen

Veelgestelde vragen (FAQ)

Kun je je munten behouden bij het upgraden van de Ledger Nano S naar Ledger Nano X?

Ja. Kies bij het uitvoeren van de upgrade voor de optie “herstellen” tijdens de installatie en voer de herstelzin van 24 woorden uit de Ledger Nano S-back-up in

Kan de Bluetooth-functie worden uitgeschakeld in Ledger Nano X?

Ja, Bluetooth kan worden uitgeschakeld in het configuratiescherm. Hierdoor wordt Bluetooth-communicatie uitgeschakeld en kan de Ledger alleen communiceren via de USB-kabel. U krijgt toegang tot het paneel door beide knoppen 3 seconden ingedrukt te houden.

Kun je veel apps installeren op de Ledger Nano X?

We ontdekten dat de Ledger Nano X alle 73 apps kan bevatten die momenteel beschikbaar zijn in de Ledger Manager. Er is zelfs nog meer opslagruimte beschikbaar voor toekomstige toepassingen.

Waarom verandert het Ledger Nano X Bitcoin-adres??

Ledger bevat een functie om automatisch een nieuw Bitcoin-adres te genereren telkens wanneer een oud wordt gebruikt. Dit verhoogt de privacy van transacties, aangezien voor nieuwe transacties verschillende adressen worden gebruikt. Oude adressen kunnen nog steeds worden gebruikt, aangezien het Ledger volledige toegang (inclusief toekomstige toegang) tot deze fondsen bevat.

Hoe genereert u een nieuw openbaar adres voor het ontvangen van fondsen

Nieuwe openbare adressen worden automatisch gegenereerd wanneer oude worden gebruikt (het adres ontvangt of verzendt een transactie).

Wat is de nieuwste Ledger-firmware

Momenteel is de nieuwste firmware 1.6.0

Zal de pandemie van het Coronavirus (COVID-19) Ledger treffen??

Ledger heeft een uitspraak zeggen dat ze bedrijfscontinuïteitsmaatregelen hebben getroffen om ervoor te zorgen dat ze voorraad en producten blijven hebben om naar hun klanten te verzenden. Ze ondervinden echter wat achterstand bij hun klantenservice, maar werken eraan om ervoor te zorgen dat de zorgen van de klant worden beantwoord. U kunt het operationele status van hun systemen hier. Het is onvermijdelijk dat er problemen zijn met het verzenden van producten naar klanten, ze kunnen nog steeds naar de meeste landen verzenden, hoewel sommige klanten beperkte verzendopties ervaren. Kijk hier om te zien of verzending naar uw land kan worden beïnvloed.

Verder lezen

Ledger plaatst ook beoordelingen van andere YouTubers, die u hier kunt bekijken.

Heb je net een nieuwe Ledger Nano X gekocht? of altijd al nieuwsgierig geweest om aan de slag te gaan met Bitcoin en andere cryptocurrencies? Bekijk mijn cursus gemaakt in samenwerking met Jeff Kirdeikis van Uptrennd- Bitcademy: leren, investeren & Handel in Bitcoin – binnen een uur

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me