Nieuwsbrief # 11

Week in terugblik

Regelgevers zijn bezig met een inhaalslag… maar wie beschermen ze werkelijk?

De Britse Financial Conduct Authority (FCA) zal dat zijn het verbieden van de verkoop van cryptocurrency-derivaten aan particuliere consumenten vanaf januari 2021. Het verbod zal gelden voor exchange-traded notes (ETN’s), cryptofutures, opties, CFD’s en andere derivaten. Terwijl directe handel in cryptocurrency en grondstoffen, en digitale valuta van de centrale bank, bijv. China’s DCEP wordt niet gedekt.

Hun grondgedachte was dat cryptocurrency-derivaten niet geschikt waren voor consumenten vanwege de schade die ze veroorzaken. Concreet betekende de inherente aard van deze producten dat er geen betrouwbare taxatiebasis is en dat marktmisbruik en financiële criminaliteit veel voorkomen. Vanuit het standpunt van de consument was de FCA van mening dat ze onvoldoende kennis hebben van crypto-activa en dat er een gebrek is aan legitieme investeringsbehoeften om in deze producten te investeren..

Wanneer geïnterviewd door CoinTelegraph, Coinshares, een in het VK gevestigd bedrijf dat cryptocurrency ETN’s aanbiedt, uitte zijn teleurstelling over het verbod. Coinshares herinnert zich dat ze nauw betrokken waren bij het consultatieproces en ertegen lobbyden. Toch negeerde de FCA de redenen die door Coinshares en andere deelnemers uit de sector tegen het verbod werden aangevoerd, of verwierp ze met weinig aanvullende informatie. Verder zijn ze van mening dat de FCA in eerste overleg en ontwerpregels duidelijk had gemaakt dat ze niet geloven dat digitale activa, waaronder Bitcoin, enige waarde hebben, wat suggereert dat de FCA al lang geleden een besluit over de kwestie had genomen..

Coinshares uit ook zijn bezorgdheid dat het verbod in plaats daarvan het tegenovergestelde effect zou hebben, en Britse particuliere beleggers naar niet-gereguleerde cryptocurrency-uitwisselingen zou drijven..

We beschouwen dit verbod ook als een stap achteruit voor beleggers die nu geen opties hebben. Als we kijken naar de redenen die de FCA naar voren brengt, lijkt het erop dat ze de status quo willen handhaven in plaats van ruimte te laten voor innovatie. En het stopzetten op basis van de onwetendheid van de consument voordat ze de kans hebben gehad om het te begrijpen. En in feite, volgens de FCA’s Beleidsverklaring over de kwestie, 97% van de respondenten op de raadpleging van de FCA tegengesteld het verbod. Dat roept vragen op over wie de FCA echt wil beschermen.

RAMP DeFi ($ RAMP) is binnen 4 minuten uitverkocht

RAMP Defi hield de openbare verkoop op 10 oktober om 22.00 uur (wat een perfecte timing). De uitverkoop zat vol met een paar moeilijke vragen, maar dit weerhield enthousiaste kopers er niet van om de symbolische uitverkoop in minder dan 4 minuten uit te kopen. Al met al laat dit zien dat de vraag naar goede projecten nog steeds enorm groot is.

Ondertussen rekenen financiële zwaargewichten enorm op Bitcoin

Square Inc. (NYSE: SQ), een Amerikaans bedrijf voor mobiele betalingen en maker van de Square Cash-app, een app die wordt gebruikt om cryptocurrencies te kopen en verkopen bekend gemaakt het heeft $ 50 miljoen in Bitcoin gekocht. Dit komt neer op 4.709 BTC tegen een gemiddelde prijs van USD $ 10.617,96 per BTC.

Het bedrijf noemt Bitcoin een instrument van “economische empowerment” en dat de aankoop in overeenstemming is met hun visie om producten te bouwen op basis van een meer inclusieve toekomst. Ze geloven ook dat Bitcoin, “… het potentieel heeft om in de toekomst een meer alomtegenwoordige valuta te worden”.

Maar Square is niet de eerste die dit doet, begin 2020 investeerde business intelligence-bedrijf MicroStrategy al een half miljard dollar in Bitcoin..

Dit nieuws gaf de markten een broodnodige zucht van positiviteit. De prijzen voor Bitcoin zweefden eerder deze week onder $ 10.750 en werden na het nieuws moeiteloos teruggeduwd tot meer dan $ 11.250. Nu valt nog te bezien of deze positiviteit kan worden gehandhaafd.

DeFi / yield farming scams verpesten dingen voor de ruimte?

Er gaat geen dag voorbij op onze Telegram /Onenigheid zonder discussies over mogelijke problemen met DeFi / yield farming-projecten of erger nog, regelrechte oplichting. Houd er rekening mee dat sommige van deze naar voren gebrachte problemen onderhevig zijn aan verdere verificatie, dus doe uw eigen onderzoek. Hier is wat er deze week werd bekeken in onze Telegram / Discord alleen

 • Amplyfi.money: Rug getrokken na het verzamelen van 2.500 ETH van investeerders. Hun sociale media en websites zijn verdwenen
 • Beer Garden Finance: Oprichter heeft meer dan 50% van de tokenvoorraad in zijn persoonlijke portemonnee. Toen onze community om meer details vroeg, zoals een github-link voor het project, of timelocks voor de tokens, werden ze verbannen uit de Telegram-groep.
 • Burn Vault Finance ($ BFV): Naar verluidt vloerkleed getrokken. Hun Telegram en sociale media bestaan ​​niet meer.
 • CBDAO ($ BREE): Het project had een voorverkoop voor $ SBREE-tokens die zouden worden geruild voor $ BREE. Een van de beheerdersportefeuilles maakte gebruik van een achterdeur in het SBREE-tokencontract, sloeg 50.000 SBREE, converteerde het naar BREE en verkocht het op de markt, waardoor de prijs van BREE omlaag ging ten koste van andere houders. De 50.000 BREE werd verkocht voor minder dan 200 ETH.
 • Degenballz: Staking kan 1% van uw LP-tokens stelen.
 • Emerald Mine (EMD): Gebruikerstokens ter waarde van bijna USD $ 2,5 miljoen die zogenaamd waren vergrendeld onder een slim contract, werden verplaatst naar een ander account. Gelukkig slaagde cryptocurrency exchange ChangeNow erin de verkoop van 135.020 EOS te stoppen. Dit vertegenwoordigt echter slechts een klein deel van het totale gestolen bedrag.
 • Lv. Financiën: Vervalste controleresultaten, nadat beleggers hun geld hadden gestort, ontdekten ze dat ze zich niet konden opnemen. Het team is verdwenen.
 • Minions boerderij: Heeft schattige Minions maar krijgt toegang tot al je bezittingen wanneer je je portemonnee verbindt met de Minions Wallet-site.
 • Steaks.financiën: Ontwikkelaars hadden blijkbaar moeite met de interactie met hun eigen timelock. Hoewel sommigen denken dat dit te wijten kan zijn aan een probleem met hun code in plaats van aan slechte bedoelingen.
 • Tomatoes.finance: Hacker activeerde eenvoudige toestemming en trok tokens in.
 • UniCat ($ MEOW): Achterdeur in slimme contracten stelde UniCat in staat controle te houden over de tokens van gebruikers, zelfs nadat ze uit het zwembad waren gehaald. Ongeveer $ 200.000 aan cryptovaluta is vermoedelijk gestolen.
 • Unirocket ($ URCKT): Blijkbaar aan het tapijt getrokken, kan niet op sociale media worden gevonden.
 • Yfdex.finance: Project promootte zichzelf gedurende 2 dagen op Twitter, nam in totaal $ 20 miljoen aan investeerders in beslag en verdween.

Deze incidenten hebben gebruikers aanzienlijke verliezen veroorzaakt, vooral wanneer sommige mensen onverstandig meer inbrengen dan ze zich kunnen veroorloven te verliezen. Als gevolg hiervan heeft het ernstige gevolgen voor hun eetlust en zelfs het vermogen om in DeFi’s mogelijkheden te geloven. Bovendien beïnvloedt het de interesse van mensen in yield farming, die het leuk vinden of niet, was de belangrijkste trekpleister voor mensen, aangezien sommige boerderijen ongehoorde opbrengsten beloofden die in geen enkele andere activaklasse te vinden zijn. Nu de interesse en opbrengsten voor yield farming afnemen vanwege de vruchtbaarheid van deze zwendel en exploits, verliest de overeenkomstige interesse in DeFi in het algemeen ook stoom. Dit is een enorme schande, aangezien DeFi een enorm potentieel had om financiële diensten aan de niet-bankiers te bieden en een directe uitdaging vormde voor de status quo die door instellingen en regelgevers wordt gepleegd, zoals we hierboven al kunnen zien.

Zal DeFi regeringen ertoe aanzetten om eindelijk CBDC’s te adopteren?

Nu DeFi aan kracht wint en er elke dag nieuwe projecten opduiken, wat kunnen centrale banken en regeringen doen om hun dominantie te behouden en tegelijkertijd te profiteren van de nieuwe technologieën en gemakken die door DeFi worden geboden? Een antwoord zou kunnen zijn om een ​​Central Bank Digital Currency (CBDC) te creëren. In een artikel gepubliceerd in Forbes, de auteur stelt voor dat regeringen moeten aandringen op de uitgifte van CBDC’s, omdat het gebruikers in staat zou stellen te profiteren van goedkopere en snellere transacties. Het artikel gaat ook in op onze berichtgeving over DCEP en stelt de vooruitgang van China bij het testen van DCEP tegenover de VS, die nog steeds alleen over het onderwerp debatteren.

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft inderdaad aangekondigd de mogelijkheid na te streven om een ​​”digitale euro” uit te geven. Hoewel er nog geen concrete plannen zijn, erkent de ECB de vraag van consumenten naar digitale betalingen, en in hun Verslag over een digitale euro gepubliceerd op 2 oktober 2020 vermeldde dat ze “..klaar zouden zijn om een ​​digitale euro in te voeren, mocht dat nodig zijn.”

In ieder geval, zoals het Forbes-artikel suggereert, moeten regeringen snel zijn om DeFi in te halen. Het legioen van innovators in de DeFi-ruimte groeit, en de overweldigende voordelen van DeFi, er is een reëel risico dat het de status quo die regeringen en instellingen lang in hun voordeel hadden, omver werpt.

Aankomende evenementen

11 okt 2020: Resultaten voor Shenzhen, China’s DCEP-loterij, worden bekendgemaakt. Winnaars ontvangen 200 RMB (US $ 30) in DCEP en kunnen deze uitgeven bij 3.389 deelnemende winkels. We kijken reikhalzend uit naar winnaars om te posten hoe DCEP in actie zal werken!

12 okt 2020 3:00 uurBoxmining livestream

15 okt 2020: Filecoin ($ FIL) mainnet lancering. Huobi Global lanceert FIL op dezelfde dag en handel, stortingen en opnames zullen worden geopend.

* Alle tijden zijn vermeld in UTC, tenzij anders vermeld.

Kijk hier voor oude nummers van onze nieuwsbrief.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me